De 5 beste 144 hertz monitors van 2023

Gamen gebeurt best op een scherm met 144 hz zodat je alles kan zien en waarnemen, tot in de kleinste details

Tegenwoordig zijn deze schermen zeer populair voor gamers. In dit artikel gaan we op zoek naar de beste 144 Hz monitor van 2021.  Dit is een monitor met een behoorlijk snelle verversingsfrequentie. Maar liefst 144 keer per seconde wordt je beeld ververst. In het onderzoek lees je waarom dit zo’n voordeel is voor gamers. Op basis van dit onderzoek stelden we een top 5 beste 144 Hz monitors. Hier zoeken we een passend beelscherm voor elke situatie. Heb je voldoende budget, dan is de 27GL850 van LG alvast één van de beste mogelijkheden.

AOC 24G2U MONITOR

Beste prijs/kwaliteit 144 Hz monitor

We beginnen onze top 5 met een minder groot scherm: de 24” gaming monitor van AOC. Ondanks het feit dat het niet het grootste scherm is, krijgt het super beoordelingen van gamers. Dit komt natuurlijk door de 144 Hz refresh rate, maar ook door de top reactiesnelheid van 1 ms en kwaliteitsvolle kleurweergave van het IPS paneel. Er zijn ingebouwde speakers, je kan de hoogte aanpassen en door de FreeSync moet je niet vrezen voor tearing. Qua resolutie krijg je Full HD, of 1920 x 1080 pixels.

AOC C27G1 MONITOR

Beste 27-inch curved monitor

Een andere topper van AOC is deze iets grotere 27” monitor. Opnieuw een reactiesnelheid van 1 milliseconde en uiteraard de 144 Hz refreshrate. Het heeft een VA-paneel dat donkere beelden goed toont, en je kan het scherm zowel in de hoogte aanpassen als kantelen, waardoor je het helemaal kan aanpassen aan jouw houding. Het beeld is ook gebogen om het panoramisch effect te versterken.

LG 27GL850 ULTRAGEAR MONITOR

Beste QHD 144 Hz monitor

Voor de 27GL850 van LG zal je een iets ruimer budget moeten voorzien. Hij kost ongeveer het dubbele van de bovenstaande monitors. Dit is dan ook een 27” monitor met een dubbel zo hoge resolutie: QHD. Met het Nano-IPS paneel kan je van nog betere en levendigere kleuren genieten dan bij gewone IPS-panelen. Verder kan je gamen met een reactiesnelheid van 1 ms, er is FreeSync als G-Sync ondersteuning. Een echte aanrader voor shooter games!

IIYAMA G-MASTER GB2760QSU-B1

Beste TN 144 Hz monitor

Uniek aan deze Iiyama is het gebruik van TN panelen (Twisted Nematic). Het voordeel zijnde dat dit een goedkopere technologie is, maar ook sneller is dan de traditionele IPS of VA beeldschermen. Je kan de G-Master modellen ook verticaal plaatsen, wat handig kan zijn voor bepaalde mensen. Ook als tweede scherm is een verticaal scherm handig en aangeraden.  Deze Iiyama is iets duurder omdat het gebruik maakt van Quad HD (1440p resolutie), maar je kan ook het goedkopere Full HD model kopen. Met de 144 hz verversingssnelheid heb je snel beeld wat ideaal is tijdens het gamen.

De FreeSync techonologie zorgt ervoor dat de 2560×1440 pixels niet flikkeren. Je hebt weinig poorten – 1 HDMI en 2 USB 3.0 ingangen. Extra voordelig is dat je het kan kantelen, in de hoogte verstellen, draaien op de voet en dus ook pivoteren naar een verticaal scherm. De energieklasse is slecht, dit scherm gebruikt veel energie – wat vaak het geval is bij 144 hz monitors.

SAMSUNG ODYSSEY G5 LC32G55TQWEXEN

32-inch 144 Hz monitor

De goede prijs / kwaliteit verhouding van dit 144 Hz scherm zorgt voor een plaatsje in deze top 5. Gamen in QHD resolutie met een goede ververssnelheid zorgt een klein competitief voordeel. De kwaliteit en kleuren van het Samsung scherm zijn uitstekend en bieden een hoge resolutie. Dit in combinatie met de FreeSync technologie zorgen voor snel, vlot en haarscherp beeld. De totale resolutie van het 32 inch scherm biedt 2560 x1440 pixels. Er zijn geen ingebouwde speakers en er is dus ook geen geluid dat uit het scherm komt. Hou hier rekening mee, je zal headphones of speakers nodig hebben om geluid te hebben.

Verder heb je slechts 1 HDMI poort en twee DP ingangen, dit is iets te weinig voor iemand die een scherm zoekt om te gamen of meerdere toestellen aan te sluiten. De backlighting is goed, maar misschien ook wat te sterk. Gelukkig kan je de brightness makkelijk aanpassen. Liever een te licht scherm dan een te donker.

iiyama gaming monitor 144 hz

Tot zover ons artikel ‘Beste 144 Hertz monitors 2022’.
Weet je nog niet welk type monitor je wil dan kan je de lijst beste monitors bekijken.
Gaat het om een scherm om te gamen, of eerder een monitor voor thuiswerken?

144 hz monitors vergelijken

Waarom is een 144 Hz monitor ideaal voor gamers?

Wie zijn PC scherm gebruikt voor het werk: surfen, mailen, teksten schrijven… heeft andere noden dan wie gamet. Voor gamers is het formaat van je beeldscherm en de helderheid van de kleuren minder cruciaal dan onder andere de refresh rate, of verversingsfrequentie. Hiermee wordt aangegeven hoe vaak per seconde jouw monitor zijn beelden vervangt. Dit wordt uitgedrukt in Hertz.

Hoe hoger het aantal Hz, hoe vlotter je beelden eruit zien. Monitors hadden vroeger meestal een refresh rate van 60 Hz, maar tegenwoordig vind je er ook van 75 Hz, 120 Hz, 144 Hz en zelfs 240 Hz. In dit artikel deden we onderzoek naar de 144 Hz monitors.

Als jouw game platform 100 frames per seconde doorgeeft aan je monitor, maar je monitor kan er maar 75 per seconde verwerken, dan kan je ‘screen tearing’ voorhebben. Je kan twee beelden tegelijk te zien krijgen in een hakkelige manier. Om dit op te lossen zijn er technologieën die ervoor zorgen dat de refresh rate van je beeldscherm zich aanpast aan wat je PC of console doorstuurt. Voor een AMD videokaart moet je naar FreeSync technologie kijken, terwijl je bij een Nvidia videokaart G-Sync technologie hoort.

Het omgekeerde kan ook het geval zijn, namelijk dat je monitor meer beelden per seconde  kan verwerken dan wat je videokaart doorgeeft. In dat geval gaat de output van je scherm niet speciaal verbeteren met een hogere refresh rate. De twee zijn dus onlosmakelijk met elkaar verbonden.

144 hz gaming monitor vergelijken

144 hz scherm kopen,
waar op letten

Type paneel

Voor gamers worden in het algemeen monitors met een TN paneel aangeraden. Dit is omdat deze panelen de laagste reactietijd hebben en de snelste verversingsfrequentie. Ze zijn ook voordeliger geprijsd dan andere panelen. De nadelen die je erbij moet nemen zijn dat de kwaliteit van de kleuren minder goed is dan bij IPS en VA schermen. Ook de inkijkhoek, waarmee we aanduiden dat je het scherm goed kan zien vanuit meerdere posities, is minder goed bij TN panelen.

Andere opties op de markt zijn dus de IPS en VA panelen. IPS heeft algemeen genomen de omgekeerde voordelen en nadelen van TN: lagere reactiesnelheid en betere beeldkwaliteit. VA zit zowat tussen deze twee in. Al zijn er ook tegenwoordig monitors op de markt met een reactiesnelheid van 1 ms en een hoge refresh rate die niet inboeten aan beeldkwaliteit.

Resolutie van een 144 hz monitor

Over de resolutie is het handig om te weten dat er keuze is uit Full HD, WQHD en Ultra-HD of de 4K monitors. Hoe hoger de resolutie van je monitor, hoe scherper de beelden zijn die je te zien krijgt. De opgesomde resoluties tonen respectievelijk 2 miljoen, ongeveer 4 miljoen en 8 miljoen pixels. Heb je interesse in de 4K monitors, lees dan zeker het artikel over de Beste 4K monitor.

Reactietijd van 144 hz monitors

De reactietijd van je monitor speelt ook een rol bij de verversingsfrequentie. Hoe minder tijd je beeldscherm nodig heeft om het signaal van je PC, console of laptop te ontvangen en hierop te reageren door de pixels van kleur te veranderen, hoe beter de performance.

Een tragere reactietijd kan ervoor zorgen dat je wazigere beelden ziet. Wat is nu traag? De reactiesnelheid wordt uitgedrukt in milliseconden. De beste situatie is een reactietijd van slechts 1 ms. Vaak liggen de waarden tussen de 6 ms en 1 ms, maar je hebt ook monitors die er 16 ms over doen. Geen aanrader dus voor de gamers.

Formaat: klein of groot scherm

Er zijn beeldschermen te vinden in een heel scala aan formaten: van kleine beeldschermen van 22” tot ultrawide en super ultra wide schermen van 34” en 49”. Voor gamers raden we aan om naar schermen van minstens 27 inch te kijken. Eventueel kan je hierbij kiezen voor een curved model.

Tot zover het artikel beste 144 hz monitor 2022

Lees meer artikels in de categorie ‘computer’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.