Beste 360° Camera

Action camera’s kennen we ondertussen allemaal. Ook binnen het gamma van action camera’s zijn er heel wat verschillende soorten. Om een goede keuze te kunnen maken is onderzoek dus van cruciaal belang. In deze top 5 gaan we op zoek naar de beste 360° graden camera van 2020. Ieder jaar worden er weer talloze nieuwe camera’s op de markt gebracht. Het zijnde in de vorm van een smartphone camera, een beveiligingscamera of een spiegelreflexcamera. De eisen hiervoor worden steeds groter en de 360°graden camera is een innovatieve uitvinding die dit weer een stapje verder gaat brengen. Vanuit het uitgebreide assortiment dat momenteel op de markt te verkrijgen is gaan we op zoek naar de top 5 beste 360°graden camera’s.

Eerder op zoek naar een gewone Action Camera – bekijk dan onze ‘top 5 beste action camera

TOP 5 – Beste 360° Camera 2020

GOPro is al langer bekend voor goede action camera’s. Met de GoPro Max (en de GoPro Fusion) heeft het merk al twee 360° action camera’s op de markt staan. Deze Max maakt beelden in een ‘Sphere’ (bolvormige beelden) waar de GOPro Fusion panoramische beelden maakt. Afhankelijk van het nodige beeldmateriaal kan je een keuze maken. We kozen voor de GoPro Max voor enkele redenen. Tegenover de Fusion weegt de Max minder, is de technologie nieuwer, heb je meer opslagruimte (256GB vs 128GB) en kleiner. De camera neemt op Full-HD resolutie (beelden aan elkaar binden zorgt voor 6K resolutie in 360°) en is waterdicht tot 5m diepte. De ingebouwde GPS, kompas, gyroscoop, wifi, bluetooth en 3D audio zorgt voor een volledig afgewerkt eindproduct.

+ 6K stitched Resolution
+ Zeer hoge kwaliteit
+ Zeer goede prijs / kwaliteit
+ Goede GoPro app

De Insta360 One X is niet de allerbeste 360° camera van Insta360 maar wel die met de beste prijs – kwaliteit verhouding. Deze camera neemt op in 5.7K resolutie, verdeeld over een panorama van 360 graden. Ondersteund via smartphone, Android of IOS en waterdicht kan je met deze action cam makkelijk op avontuur. Opslag wordt gedaan aan de hand van een SD kaart, de grootte kies je zelf. De batterij is wel redelijk zwak door de hoge opnamekwaliteit, deze gaat slechts één uur mee als je aan 4K opneemt. De ingebouwde FlowState zorgt voor een bijna perfecte stabilisatie om het beeld stabiel te houden tijdens jouw avontuur. Daarnaast is er een smartphone verbinding nodig om de camera op te stellen, ook GPS tracking is mogelijk.

+ Klein en compact
+ Makkelijk te gebruiken
+ Uitstekende prijs / kwaliteit
– Niet vol waterdicht

“Beste prijs / kwaliteit verhouding” – Doorgelicht

In een hoger prijssegment vinden we de Ricoh Theta Z1 terug. Deze 360 graden camera filmt in een resolutie van 4K aan 30 fps. Ben je op zoek naar de hoogste resolutie dan is deze 360° action cam niet de beste voor u. Toch staat deze hoog op de lijst door de functionaliteiten. Goede kwaliteit beeld en sterke materialen in een kwalitatief ontwerp. De Theta Z1 staat open voor plug-ins van buitenaf, deze kan je makkelijk installeren via wifi.

+ Stevig ontwerp, kan tegen schokken
+ Werkt goed bij weinig licht
– Duur

De Ricoh Theta V is een uitstekend instapmodel voor mensen die op zoek zijn naar een goedkope 360° graden camera. Licht en compact, makkelijk te gebruiken en kwalitatieve beelden. Daarnaast zijn er weinig voordelen aan deze action camera. Door de mindere capaciteiten gaat de batterij ook wat langer mee, zo ben je goed voor 80 min opnemen. Het ontwerp past makkelijk in de hand en is gebruiksvriendelijk tijdens het filmen. Beelden worden opgeslagen op een vast (niet uit te breiden) 19GB geheugen. Via de smartphone kan je de beelden makkelijk bekijken alvorens ze over te zetten of te wissen. De Theta+ app zorgt voor gemakkelijk gebruik.

+ Goede prijs / kwaliteit
+ Makkelijk te gebruiken
– Geen extra functionaliteiten

“Goedkope 360° camera” – Doorgelicht

De Editor’s Pick voor de beste 360°graden camera is de Garmin Virb 360. Als u op zoek bent naar een kwalitatieve actiecamera die tegen een stootje kan en waterproof is dan is de Garmin Virb 360 zeker iets voor u. Deze Garmin camera verslaat met zijn resolutie van 5.7K en 360°graden audio zijn competitie. Deze camera is gemaakt voor avonturiers die durven te experimenten.

De stevige huls voorkomt schade en kan onderwater gebruikt worden tot een diepte van 10 meter. De Garmin camera ondersteunt livestreaming naar platformen als Youtube en Facebook. De companion app is gebruiksvriendelijk en biedt een ruime selectie aan bewerkingstools. Met Augmented Reality Overlays kunt u een extra laag op de display tonen om bijvoorbeeld de status van de sensoren te zien of om gebruik te maken van GPS. De Garmin Virb 360 komt ook met een selectie aan accessoires en gadgets.

“Editor’s pick 2020” – Doorgelicht

Het onderzoek

Waarom een 360° graden camera kopen

Een 360°graden camera kopen doet u niet dagelijks en dan wilt u natuurlijk wel de beste 360°graden camera hebben voor een prijs die past binnen uw budget. Met een gewone camera of smartphone kunt u foto’s en video’s maken met een beeld van ongeveer 180°graden. Wilt u de rest van uw omgeving ook in beeld krijgen dan moet u hiervoor de camera draaien of meerdere camera’s gebruiken. Niet optimaal dus. Een 360°graden camera gaat verder waar een gewone camera stopt. Deze neemt de volledige omgeving in beeld en kan dit intern of extern opslaan, en meestal ook livestreamen. Handig bijvoorbeeld voor een beveiligingscamera, waarbij u de volledige omgeving wilt observeren.

Ook bij het beoefenen van actie sporten als bergbeklimmen en diepzeeduiken kan een 360°graden camera een ware aanwinst zijn. Of wat dacht u van een fotograaf die zijn portfolio wil uitbreiden met de nieuwste technieken. Kortom, een 360°graden camera kan in veel situaties gebruikt worden. In dit artikel onderzoeken we wat een 360°graden camera allemaal kan en hoe dit in zijn werking gaat.

Hoe werkt een 360° camera?

360°graden camera’s worden gebruikt voor het maken van 360°graden opnames van hoge kwaliteit. Vergeleken met een gewone camera kan deze de volledige omgeving opnemen en verwerken. Bovendien biedt deze de optie om het beeld te stabiliseren of te bewerken.

De 360°graden camera gebruikt een (micro)SD-kaart of een externe harde schijf om zijn beeld op te slaan. De optie om het beeld te livestreamen wordt ook door veel modellen ondersteunt. Hiermee kunt u de beeldopname direct via Wi-Fi streamen naar platformen als YouTube en Facebook. De meeste 360°graden bieden de mogelijkheid om het beeld te bewerken met een companion app. Voor uitgebreide videobewerking is echter wel een computer benodigd.

Hoeveel kost een 360° camera?

Bent u op zoek naar een nieuwe 360°graden camera? Of is uw huidige 360°graden camera kapot en wilt u deze vervangen? 360°graden camera’s zijn van hoge kwaliteit en een technisch hoogstandje. Een 360°graden camera is duurder dan een gewone camera, maar is breder te gebruiken. Met haarscherpe foto’s en video’s en veel extra functionaliteit is dit de investering zeker waard. 360°graden camera’s zijn gebruiksvriendelijk, eenvoudig te customizen en kunnen tegen een stootje. Mocht dit toch iets boven uw budget zitten, dan is er ook nog de optie om te kijken naar 2e hands modellen of een wat ouder model.

360° Graden Camera kopen

Waar moet ik op letten?

Bij het aanschaffen van een 360°graden camera is het goed om te weten wat deze allemaal kan en uit welke onderdelen deze bestaat. Hier vindt u meer informatie over de belangrijkste onderdelen.

360°graden camera’s bieden diverse opties aan als het gaat om het opnemen en bewerken van het beeldmateriaal. Wanneer de camera voor het eerst gebruikt wordt moet deze geconfigureerd. De manier waarop dit moet kan per model verschillen en hiervoor kunt u het beste de bijgeleverde instructies volgen. Veel 360°graden camera’s hebben een aparte companion app die u via de smartphone kunt besturen, waarmee u het beeld kunt bewegen, stabiliseren of filters toe te voegen. Deze software is echter gelimiteerd en u kunt het beste zelf video bewerkingssoftware aanschaffen.

Een gemiddelde 360°graden camera ondersteunt 4K opname en bij sommige modellen kan dit zelfs oplopen tot 5.7K. Dit vereist echter veel meer dataopslag en is in de praktijk nog niet in veel situaties toe te passen. Opnames kunnen in 30, 60 of maar liefst 120 frames per seconde worden gemaakt en zijn van uitstekende kwaliteit. Via de interface of en bijgeleverde software kan de camera worden bestuurd en ingezoomd worden. Met zijn compacte vorm maakt een 360°graden camera een uniek onderdeel uit van het decor.

Een 360°graden camera kan voor een gevarieerd aantal doeleinden gebruikt worden. Deze kunnen gebruikt worden als beveiligingscamera om uw woning of bedrijfspand te beveiligen. Om bijvoorbeeld 360°graden panorama foto’s te maken of om beeld op te nemen tijdens het sporten. Wanneer het model waterproof is kunt u deze ook onderwater gebruiken om opnames te maken. Meestal kan dit tot een diepte van 10 meter. Sommige modellen kunt u met een Lightning connector of micro-USB kabel bevestigen aan uw telefoon. Zo zijn 360°graden camera’s flexibel en overal mee naar toe te nemen. In het kort, een 360°graden camera kan dus voor vele doeleinden gebruikt worden en is de investering zeker waard.

– Ondersteunt 5K video-opname

– Ondersteunt 4K livestreaming naar streaming diensten als Youtube en Facebook.

– Ondersteunt opname in 30, 60 of 120 frames per seconde

– Ondersteunt draadloze verbinding via Wi-Fi, GPS en (micro)SD kaarten

– Is weerbestendig en kan tegen een stootje

Onze criteria voor de beste 360°graden camera’s

In ons onderzoek onderzoeken we het diverse assortiment aan 360°graden camera en gaan we op zoek naar de beste 360°graden camera. Er wordt onderzocht wat een 360°graden camera allemaal voor gebruikt dient te worden, wat de minimale eisen moeten zijn en wat voor prijskaartje hier aan mag hangen. We nemen een kijkje naar de modellen die kortgeleden op de markt zijn gebracht. Op basis hiervan wordt er een top 5 samengesteld en er bepalen we wat de beste 360°graden camera is.

Meer 360° camera keuzes

Professionele 360° camera

INSTA360 – PRO 2+ FARSIGHT

Deze beste 360° camera komt net niet in aanmerking voor onze lijst door het puur professionele gebruik. Hoewel deze camera de beste specs heeft en op elk gebied beter is dan de bovenstaande camera’s is deze vooral bedoelt voor professioneel gebruik. De prijs is ongelooflijk hoog tegenover de alternatieven uit onze top 5.

Deze professionele 360° camera is bedoeld voor extreem hoge kwaliteit beeldmateriaal. De ingebouwde gyroscoop en stabilisator-technologie zorgt voor het scherpste beeld. De ingebouwde Flowstate technologie zorgt ervoor dat alle schokken opgevangen worden. De FarSight 360° monitor controller zorgt ervoor dat je de camera ook van op afstand kan beheren. Zo is het dus mogelijk om de camera aan een drone vast te maken om 360° beelden van bovenaf te produceren. Ook op basis van resolutie overtreft deze camera de anderen. Filmen gebeurt in 8K en zelfs in 3D als je over de juiste software beschikt. Bekijk je deze beelden op tablet, smartphone, desktop of VR dan worden deze geconverteerd naar 4K beelden. Filmen met weinig belichting is een makkelijke taak voor dit toestel.

“Professionele 360 graden camera” – Doorgelicht

De Rylo 360 is een meesterwerk en voldoet aan al onze verwachtingen voor een 360° action camera. Deze Rylo 360 camera is klein, makkelijk mee te nemen én heeft een strakke uitstraling. Deze 360 Rylo camera kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. U kunt deze gebruiken als upgrade voor uw smartphone camera, om te dienen als beveiliging of om actiesporten te filmen. Er kan draadloos met de camera verbonden worden of via kabel voor een snellere verbinding.

De Rylo 360 bevat een microSD kaartslot en op het display kan worden gezien wat de status en opslagcapaciteit hiervan is. De camera wordt geleverd inclusief een GoPro plastic frame om uw camera te kunnen bevestigen. De Rylo 360 camera is standaard niet waterproof, maar kan worden geüpgraded met een waterproof oplossing (tot 10 meter diepte).

“Beste 360 graden – niet beschikbaar in België” – Doorgelicht

Als het gaat om de beste kwaliteit / prijs dan komt de YI 360 VR Camera naar voren als de beste 360°graden camera. Deze 360°graden camera kan filmen met een resolutie van maar liefst 5.7K en biedt de mogelijkheid om te livestreamen in 4K. Deze camera ondersteunt Bluetooth, Wi-Fi en kan met iOS en Android devices worden verbonden. Het bewerken van deze beelden is alleen mogelijk via Windows. De YI 360 VR Camera heeft een ingebouwde SD-kaartslot en oplaadbare batterijen.

Bij het opnemen van videobeelden met een resolutie van 4K is de framerate vastgezet op 30 frames per seconde. Bij een lagere resolutie kan er gekozen worden voor 60fps of zelfs 120 fps. De batterij van deze 360°graden camera gaat 45 minuten tot een uur mee, maar kan oververhit raken bij intensief gebruik. De YI 360 VR Camera is een kwalitatieve camera waar u nog lang van kunt genieten.

“Uitstekend alternatief” – Doorgelicht

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.