Beste achterlicht fiets

Fietslichten worden steeds beter en beter. Voor de meeste fietsers is het beste achterlicht één met verschillende standen, verschillende lumens, een USB oplaadbare batterij en een goede mount om het licht stevig vast te maken. Toch gaan de nieuwste fietslichten iets verder door een tweede of zelfs derde functie toe te voegen.

Een achterlicht dient dus voor weggebruikers te verwittigen. Het beste achterlicht schijnt wel niet enkel naar achter. Ook de zijkanten zijn zeer belangrijk als je weet dat 37% van de ongevallen langs de kant gebeuren. Het nieuwste snufje in fiets achterlichten is de aanwezigheid van laser lijnen onder en naast de fiets.

Ben je op zoek naar een fiets voorlicht – Lees dan hier onze top 5
Ben je op zoek naar een overzicht – Lees dan hier de fietsverlichting koopgids

Top 5 – Beste fiets Achterlicht

Binnen fietslichten zijn er enkele elementen dat belangrijk zijn. Lumen, batterij, mount, …. allemaal één voor één belangrijke factoren bij het uitkiezen van een goed fietslicht. En hoewel dit een nieuw merk is beantwoorden ze perfect aan de noden van iedere fietser. Het fietslicht is een sterk achterlicht, dat USB oplaadbaar is en een zeer flexibele hechting heeft. Door hun universele mount past dit fietslicht op alle type fietsen.

Daarnaast is er nog een extra functie dat deze lichten innovatief en zelfs revolutionair maakt. Enerzijds heb je het gewone fietslicht van +50 lumen, genoeg om zeer zichtbaar te zijn, met 3 verschillende standen. Anderzijds heeft het licht een tweede bron van verlichting. Met de onderstaande lasers verlicht je de baan onder jouw fiets om zo aan de bestuurders duidelijk te maken dat ze wat meer ruimte moeten voorzien.

“Beste prijs / kwaliteit fiets achterlicht” – Doorgelicht

+ USB oplaadbaar
+ Sterk (achter)licht met 62 lumen
+ Revolutionaire LASER LIGHTS
+ Zeer betaalbaar – prijs / kwaliteit

Als je een achterlicht wil dat ook tijdens de dag opvalt dan is de Lezyne Strip drive Pro een van de sterkere achterlichten. Dit ontwerp van Lezyne is zeer simpel, ook de hechting is een simpele maar stevige rubberen strip. De kwalitatieve materialen zorgen voor een waterdicht ontwerp. Hoewel het slechts het derde beste fietslicht is is het wel één van de sterkste. Met 300 lumen ben je altijd zichtbaar. Let natuurlijk wel op dat achterliggers niet verblind worden.

“Sterkste achterlicht” – Doorgelicht

+ USB oplaadbaar
+ Zeer sterk 300 lumen
– 4 uur batterij

Met veiligheid in gedachten is het achterlicht het belangrijkste licht voor een fietser. Omdat de meeste ongevallen langs achter of langs de kant zijn heb je echt wel voordelen aan het beste fietslicht te kopen. Lezyne, net zoals RIDR, heeft ook een laser achterlicht. Omdat deze twee lichten een twee-in-één concept hanteren passen ze beide in deze lijst van beste fietslichten.

Lezyne Laser Drive verschilt door slechts één lijn aan elke kant van de fiets te zetten. Dit is ook een rechte lijn, wat iets minder zichtbaar is dan de dubbel gebogen lijnen van RIDR. De lijnen op de Laser Drive zijn wel iets langer.

Toch heeft de Lezyne enkele voordelen tegenover de RIDR Lights. Een krachtige batterij en een speciale modus die tot 250 lumen kan uitstralen. Met deze modus gaat de batterij wel snel op, zet je de modus op 10 lumen dan gaat het licht tot 15 uur mee. Dit is natuurlijk een USB oplaadbaar achterlicht. Door de grote batterij is het licht dus ook wat zwaarder, breder en minder makkelijk op de fiets te bevestigen.

+ USB oplaadbaar
+ Sterke 250 lumen modus
+ Revolutionaire LASER LIGHTS
–  Lomp ontwerp
–  Duur

Knog staat gekend voor hun zeer lichte opvallende LED lichten. Daar waar andere merken grote LEDs gebruiken maakt Knog gebruik van een heel veld aan kleine LED lichtjes. Om zo een sterk blok te vormen. Dit laat hen ook toe hun ontwerp te innoveren, zie zo de Knog Cobber. Een licht dat tot 330° rondom kan verlichten.

“Beste zij-verlichting” – Doorgelicht

Met 170 lumen in de hoogste stand heb je ook een zeer verlichtend licht. Misschien zelfs te licht, met het risico op wegbestuurders te verblinden. Dit licht is USB oplaadbaar, waterdicht en heeft 8 verschillende instellingen. Zo kan je zelf kiezen tussen 35 tot 75 lumen. Op de hoogste stand ‘Steady Pulse’ ga je met 170 lumen voor maximaal 2 uur de baan op. Weet dan dat je 4 uur moet opladen… Vaak zal je deze stand dus niet gebruiken.

+ USB oplaadbaar
+ Sterke 170 lumen modus
+ 330° graden ontwerp
–  Zwakke batterij
–  Duur

Natuurlijk is de keuze van uw achterlicht ook beperkt tot uw budget. Heeft u slechts € 20 euro te besteden, dan is het beste fietslicht voor u mogelijk de Busch + Müller IXXI. Dit simpel achterlicht is sterk van ontwerp met beschermende materialen. Dit achterlicht kan heel wat schokken aan. Omdat er daarnaast geen extra functies zijn, behalve USB opladen, komt dit licht aan een zeer schappelijke prijs.

+ USB oplaadbaar
+ Sterke ontwerp
+ Goedkoop
–  Lomp ontwerp

Het onderzoek

Zien of gezien worden

Fietslichten hebben twee functies. Enerzijds dienen ze om de baan te verlichten zodat je kan zien. Anderzijds dienen ze om opgemerkt te worden door andere wegbestuurders. Dit zijn vooral knipperende lichten waardoor je makkelijker aandracht trekt en gezien wordt.

Gezien worden

Een licht om gezien te worden is meestal een achterlicht. Dit zijn lichten met een laag lumen die niemand verblinden. Hun doel is de fietser op te doen vallen, ervoor zorgen dat alle wegbestuurders fietsers opmerken. Een licht om gezien te worden gaat niet boven de 150 lumen. Alles boven 150 lumen kan de bestuurders verblinden.

De nieuwste fietslichten zijn echter revolutionair. Zij maken gebruik van een twee-in-één fietslicht. Lichten zoals RIDR Lights en de Lezyne Laser Drive hebben twee ingebouwde lasers die de grond belichten. Op deze manier zien andere weggebruikers de ruimte die jij nodig hebt om veilig te blijven. Ook langs de zijkant zijn deze twee lichten zichtbaarder dan anderen. Enerzijds door de lijnen, anderzijds door het ontwerp van het licht. Door transparante casing te gebruiken zorgen ze ervoor dat er meer graden° zichtbaar zijn aan mensen die je van de kant benaderen. Een extra veiligheid voor fietsers die geen fietspaden hebben op hun route.

Een achterlicht heeft in tegenstelling tot een voorlicht slechts één functie, gezien worden. Het achterlicht dient niet om dingen op te lichten, het dient om op te vallen en mensen te verwittigen van uw aanwezigheid. Een achterlicht is dus lager in lumen, maar moet wel meer functies en standen hebben.

Tegenwoordig zijn er lichten die meer doen dan slechts langs achteren schijnen. Meerdere standen, USB oplaadbaar, een goede verbinding, …. al deze dingen zijn zeer belangrijk in uw keuze van uw achterlicht. Omdat alles met een budget komt moet je deze kosten goed overwegen en prioritiseren welke factoren voor u het belangrijkste zijn. Enkel zo kom je uit bij het, voor jou, beste achterlicht voor de fiets.

Hoe kies je een fietslicht?

Heb je meer informatie nodig over het uitkiezen van fietsverlichting, voor of achter? Klik door naar het overkoepelende artikel over voor- en achterlichten voor de fiets. Hier gaan we uitgebreid in op de verschillende factoren die een goed licht maken: Lumen, hechting, wat kost een fietslicht, USB herlaadbaar, waterdicht en LED lichten.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.