Beste Activity Tracker

Volgens ons onderzoek is de Fitbit Charge 3 de beste activity tracker voor de meeste mensen. De Fitbit Charge 3 is gemakkelijk te gebruiken, het meet je activiteiten zeer accuraat en is uitgerust met een krachtige batterij die ongeveer een week meegaat. Onderaan leggen we uit wie best een activity tracker koopt of wie beter voor een smartwatch opteert. Een smartwatch is doorgaans duurder in vergelijking met een activity tracker. Maar het heeft wel een groter scherm en meer mogelijkheden. Zoals bijvoorbeeld interne opslagruimte om via Bluetooth naar muziek te luisteren die op je smartwatch opgeslagen staat. Maar ook betere sensoren om bijvoorbeeld je hartslag accurater te meten of NFC om draadloos te betalen. Onderaan dit artikel kan u ons onderzoek terugvinden waar u op moet letten bij het kopen van een activity tracker.

Beste Activity Tracker 2019

Volgens ons onderzoek is de Fitbit Charge 3 de beste activity tracker die je momenteel kunt kopen. In een markt waar bijna alle activity trackers dezelfde opties hebben kan het onderscheid gemaakt worden in gebruiksgemak. En dit Fitbit horloge blinkt uit in gebruiksvriendelijkheid. Verder is het ook een van de meeste complete modellen die je kunt krijgen. Het heeft namelijk een nauwkeurige hartslagmeter, een zeer handige app én een GPS-sensor. Dankzij de GPS kan het steeds correct het onderscheid maken tussen wandelen, lopen en fietsen. Dat klinkt misschien niet zo indrukwekkend maar de meeste activity trackers kunnen dit niet goed. Hierdoor worden activiteiten verkeerd geregistreerd en moet je deze handmatig rechtzetten. Bij sommige activity trackers wordt bijvoorbeeld een autorit in de file geregistreerd als een fietstocht.

“De Fitbit Charge 3 is de beste activity tracker prijs kwaliteit gezien”

Als je aan je slaaphygiëne wilt werken kan deze Fitibt activity tracker een goede coach zijn. Zowel ‘s nachts als overdag kan het nauwkeurig je nachtrust en eventuele dutjes registreren. Via de Fitbit app krijg je ook toegang tot een uitgebreid netwerk van andere Fitbit gebruikers. Zo kun je het tegen vrienden, familie en collega’s opnemen. Persoonlijk vind ik dit een grote plus omdat het sociale aspect ook motiverend werkt om te gaan sporten. Verder kan je via de app ook bepalen welke notificaties van je smartphone je al dan niet wilt doorsturen. Met een sterke batterij, waterdichtheid, hartslagmeter, GPS en slaapmeter gelinkt aan een uitgebreide app is dit Fitbit horloge de beste activity tracker die je momenteel kunt kopen.

“BESTE ACTIVITY TRACKER 2019”

De Garmin Vivosmart 4 is een activity tracker met een smalle band en een klein touchscreen. Ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een activity tracker met een onopvallend design. Deze Garmin activity tracker maakt door zijn software slim gebruik maakt van het kleine scherm. Hierdoor kun je gemakkelijk je hartslag of je aantal stappen in de gaten houden. We gaan het geen nadeel noemen maar het is even wennen om via het kleine scherm te navigeren. De band is gemaakt van siliconen en zit aangenaam rond je pols. Hou er wel rekening mee dat de activity tracker ingebouwd zit in de band zelf. Denk dus twee keer na vooraleer je je leur kiest want je kunt deze later niet uitwisselen voor een ander bandje.

“Deze Garmin activity tracker heeft een onopvallend design, kost minder dan 100 euro maar heeft wel geen GPS”

Het grootste nadeel van een Garmin activity tracker is dat het een minder gebruikers telt in vergelijking met Fitbit. Veel gebruikers maken graag gebruik van een netwerk om je te vergelijken met vrienden, collega’s en familie. Als dit belangrijk is voor jou dan ben je misschien beter af met de Fitbit Charge 3. Wat goed is aan de Garmin Vivoactive 4 is dat het zeer goed je stappen en je hartslag kan meten. Ondanks zijn kleine afmeting gaat de batterij ongeveer een week mee. Door de kleine afmetingen is het niet uitgerust met een GPS. Dus als je graag na het lopen of fietsen nog eens je traject wilt herbekijken op Google Maps ben je beter af met de Fitbit Charge 3.

“ACTIVITY TRACKER Garmin”

De Xiaomi Mi Band 3 is een goedkope activity tracker die ondanks zijn prijs veelzijdig is. Het heeft de mogelijkheid om nauwkeurig je stappen en hartslag te meten. Daarenboven is er ook een optie om je slaapkwaliteit te meten. Het is zeker niet de beste activity tracker vooral door de beperkte app en het ontbreken van GPS. Maar persoonlijk ben ik al fan van de Xiaomi Mi Band sinds de eerste generatie die uitkwam midden 2014. Er is geen enkele andere activity tracker op de markt die vergelijkbaar is met een Fitbit horloge aan een fractie van de prijs. Als je zoals de meeste mensen enkel je stappen wilt tellen en je hartslag in de gaten wilt houden dan heb je meer als voldoende aan deze Mi Band 3. Je kunt zelfs je slaapkwaliteit in de gaten houden indien je deze activity tracker ‘s nachts rond je pols laat zitten.

“De Xiaomi Mi Band 3 is een goedkope activity tracker. Het kost minder dan 30 euro maar kan je stappen bijhouden, je hartslag meten en heeft een batterijleven van een ongeveer een maand”

Daarenboven gaat de batterij tot 3 keer langer mee in vergelijking met de Fitbit Charge 3 of de Garmin Vivosmart 4. Dit komt voornamelijk omdat de Xiaomi Mi Band 3 er voor heeft gekozen om het scherm relatief simpel te houden. Hierdoor gaat de batterij ongeveer een maand mee. Maar dit hangt vooral af hoe vaak je je hartslag meet en hoeveel je het scherm gebruikt. Het heeft zelfs een waterdichtheid van 5ATM, dit wil zeggen dat het 10 minuten kan overleven in een diepte van 50 meter. Mensen die op zoek zijn naar een goedkope activity tracker voor minder dan 30 euro en geen nood hebben aan GPS kopen best de Xiaomi Mi Band 3. Er is geen enkele andere activity tracker op de markt die hetzelfde aanbiedt in deze prijscategorie.

“GOEDKOPE ACTIVITY TRACKER”

De Fitbit Inspire HR is een goede alternatief voor de Fitbit Charge 3. Voor mensen die liever een goedkopere Fitbit activity tracker willen kopen is er de Inspire HR. Niet iedereen heeft namelijk een een GPS-sensor nodig. Een GPS sensor is enkel handig om je workouts zoals lopen of fietsen nadien in detail te herbekijken via je smartphone. Dit Fitbit horloge is ontworpen om je dagelijkse activiteiten zoals je stappen en je hartslag te meten. Het is ook waterbestendig en juist zoals de Mi Band 3 heeft het een certificering van 5ATM. De batterij daarentegen gaat helaas wel maar 5 dagen mee. Voordeel is dat er voor de Fitbit HR een breed gamma aan bandjes worden gemaakt. Zo kan je je activity tracker personaliseren en het een unieke look geven. Van de meeste activity trackers is de Fitbit HR een van de meeste elegante designs die we gevonden hebben.

“De Fitbit HR is een activity tracker met een elegant en waterbestendig design voor minder dan 100 euro”

Wat ik handig vind aan dit model is dat het een goedkope Fitbit is voor mensen die toegang willen tot het uitgebreide netwerk van Fitbit gebruikers. Daarnaast is het ontwerp iets eleganter dan de in vergelijking met andere modellen. Het is zeker niet de beste activity tracker die je kunt krijgen. Maar  het is wel een Fitbit activity tracker met een mooi ontwerp aan een scherpe prijs.

“Fitbit ACTIVITY TRACKER”

Hoewel de Apple Watch eerder een uurwerk is wordt het ook aangeboden als activity tracker. Een beetje een alles-in-één formule. Beschik je over een iPhone en ben je verbonden aan het merk, dan kan een Apple Watch de juiste keuze zijn voor u. In vergelijking met de voorgangers heeft de Apple Watch Series 4 een groter scherm met een hogere resolutie. Berichten, foto’s, filmpjes, alles is te zien op je uurwerk.

Daarnaast is er natuurlijk ook de functionaliteit van een fitness of activity tracker. De elektrische hartslagsensor stuurt notificaties bij een hoge of lage hartslag. Omdat de Series 4 volledig waterdicht is kan het ook dienen tijdens het zweten of zwemmen. Het siliconen bandje zorgt ervoor dat het uurwerk goed op zijn plaats blijft tijdens het sporten. Draag je het buiten de sport, dan kan je de bandjes wisselen. Let wel op, een Apple Watch is veel duurder dan een simpele activity tracker.

“LUXE ACTIVITY TRACKER”

Het onderzoek

Wie moet een activity tracker kopen?

De verschillen tussen smartwatches en activity trackers beginnen meer en meer te vervagen. Smartwatches of slimme horloges worden steeds kleiner terwijl ze hun functionaliteit behouden. Aan de andere kant blijven activity trackers klein terwijl ze steeds meer opties hebben in vergelijking met vroeger. We zien echter nog altijd een markt voor activity trackers. Ze zijn namelijk doorgaans nog altijd een pak lichter dan smartwatches en het belangrijkste is dat de batterij een pak langer mee. Veel mensen zijn niet bereid om een horloge te kopen die ze om de paar dagen moeten opladen. Een bijkomend voordeel van activity trackers is dat ze veel goedkoper zijn dan een slimme horloges.

Dit terwijl de recente activity trackers veel meer kunnen in vergelijking met oudere modellen. Vroeger kon een activity tracker enkel stappen registreren en een (foutiefe) inschatting maken van je hartslag en van de calorieën die je gedurende dag zou verbrand hebben. De nieuwe activity trackers kunnen vrij accuraat je stappen en soms zelf het aantal trappen meten dat je hebt genomen. Maar ze kunnen nu ook een inschatting maken van je hartslag en je slaapkwaliteit. Verder komen ze met een volledig uitgebouwde app voor je iPhone of Android.

“RUIM 1 OP 3 BELGEN BEWEEGT TE WEINIG”

De activity trackers die we in dit artikel voorstellen zijn ideaal voor mensen die op zoek zijn naar mensen die graag willen weten of ze genoeg bewegen gedurende de dag en of ze genoeg slapen gedurende nacht. Ook voor mensen die graag doelstellingen willen stellen zoals 10.000 stappen per dag zetten of meer willen gaan slapen kunnen het gebruiken om hun vooruitgang te volgen. Volgens een recent artikel van de Standaard dat ruim 1 op 3 Belgen te weinig beweegt. Een activity tracker kan je helpen om jezelf bewust te maken van hoe weinig we eigenlijk bewegen en hoe vaak we eigenlijk stilzitten.

Het voordeel is dat recente activity trackers met betere apps komen zodat je niet enkel je stappen of je slaapcyclus kunt volgen maar waar je ook kunt registreren of je wel genoeg drinkt en niet teveel eet. De grootste verschillen tussen de verschillende activity trackers is hun gebruiksgemak en de verschillende sensoren die ze hebben zoals bijvoorbeeld GPS.

Activity tracker kopen

Is het gebruiksvriendelijk qua applicatie maar is het ook aangenaam om te dragen? Dit is soms belangrijker dan je denkt, een activity tracker zit namelijk een hele dag en misschien de hele nacht aan je pols indien je graag je slaappatroon wilt opvolgen. Indien dit het geval is wil je er een die niet te zwaar weegt met een bandje dat gemakkelijk zit ook al is het nu koud of warm. Is het scherm groot genoeg om gemakkelijk mee te navigeren? Dat zijn allemaal zaken waarmee we rekening hebben gehouden bij het selecteren van de beste activity tracker.

Maar ook de bijhorende applicatie is belangrijk, als deze niet gemakkelijk is om te gebruiken dan ga je op termijn de activity tracker in je schuif laten liggen en niet meer gebruiken. En dat is een zonde want (en hier praat ik uit eigen ervaring) het gebruiken van een activity tracker kan het begin zijn van een gezondere levensstijl. Enkel en alleen als het gemakkelijk en tof is om je beweging, gewicht, calorieën, etc.. te registreren in de app ga je het ook effectief gaan doen. Als het veel tijd en energie kost om zaken te registreren of te bekijken ga je op termijn motivatie verliezen om het te gebruiken.

Houdt een activity tracker je stappen effectief correct bij? Goedkopere activity trackers kunnen niet altijd even correct het aantal stappen tellen. Om na te gaan of een activity tracker wel correct je aantal stappen meet hebben we de activity trackers aan de ene pols gedragen en een smartwatch met GPS functie gedragen aan de andere pols. Als de afwijking te groot was hebben we de activity tracker uit onze lijst geschrapt.

Niet enkel het aantal gemeten stappen maar ook de correctheid van het inschatten van de activiteiten die je doet gedurende de dag zijn belangrijk. De ene activity tracker is veel beter in het herkennen of de afstand die je aflegt te voet is, met de fiets of met de auto. Dit is belangrijk zodat de applicatie een goede inschatting kan maken van het aantal calorieën dat je die dag verbrand hebt.

Hoe goed is de batterij en komt hij in realiteit overeen met wat de producent afficheert? De reden waarom je een activity tracker koopt is zodat je hem niet elke dag aan de lader hoeft te hangen. Bij het kiezen van een activity tracker hebben we er rekening mee gehouden dat de batterij op zijn minst 1 week meegaat.

Dit is niet voor iedereen belangrijk maar als je graag met je activity tracker wilt douchen of zwemmen dan moet hij wel waterdicht zijn. In onze lijst maken we op zijn minst 1 aanbeveling voor mensen die op zoek zijn naar een activity tracker waarmee ze met een gerust hart mee kunnen gaan zwemmen.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.