Beste Amerikaanse Koelkast

Volgens ons onderzoek is de Samsung RS68N8222S9 de beste Amerikaanse koelkast die je momenteel kunt kopen. Het heeft een stevige bouwkwaliteit, mooi design aan een betaalbare prijs. Ondanks zijn grote inhoud is het qua verbruik zeer zuinig dankzij A+++ energielabel. Een Amerikaanse frigo bestaat in tegenstelling tot een gewone frigo uit zowel een koelgedeelte als een vriesgedeelte. Ook kan je bij een Amerikaanse koelkast uit modellen kiezen met een ijsdispenser en/of waterdispenser. Helemaal onderaan dit artikel kan je ons onderzoek terugvinden en waar je op moet letten bij het kopen van een Amerikaanse ijskast.

Onze top 5 – Beste Amerikaanse Koelkast

De Samsung RS68N82222 is volgens ons de beste Amerikaanse koelkast dankzij zijn stevige bouwkwaliteit, mooi design en goede prijs-kwaliteit verhouding. Ondanks zijn grote inhoud is hij ook zeer zuinig, wat bevestigd wordt door het A+++ energielabel. Deze Samsung koelkast heeft namelijk een totale inhoud van 617 liter, waarvan 407 liter koelruimte in de rechterdeur. Dit gedeelte is onderverdeeld in vier schappen met daaronder 2 schuiven voor groenten en fruit. Dankzij het A+++ energielabel kan je rekenen op een verbruik van ongeveer 260 kWh of 70 euro per jaar. Indien we uitgaan van een gemiddelde kostprijs van 27 cent per kWh.

“Deze Amerikaanse frigo van Samsung is zuinig, heeft een grote inhoud en is uitgerust met zowel een waterdispenser als een ijsblokjesmachine”

In de linkerdeur bevindt zich een vriesgedeelte met een inhoud van 210 liter. Dit gedeelte is een pak smaller maar er bevinden zich ook vier schappen en 2 schuiven. Verder is deze Amerikaanse ijskast ook voorzien van No Frost. Dit wil zeggen dat je niet om de zoveel maanden je vriezer moet leegmaken en ontdooien om ijsvorming te verwijderen. Deze Amerikaanse ijskast heeft zowel een waterdispenser als een ijsblokjesmachine. Hou er rekening mee dat de waterdispenser moet aangesloten worden op een bestaande waterleiding in het huis.

Amerikaanse koelkast A+++

De Beko GN163120 is een goedkope Amerikaanse koelkast zonder ijsdispenser. Door het ontbreken van een ijsdispenser komt er normaal gezien meer ruimte vrij. Maar met een netto inhoud van 368 liter voor het koelgedeelte en 190 liter voor het vriesgedeelte heeft het een kleinere inhoud in vergelijking met de Samsung RS68N82222. Nochtans zijn beide toestellen qua afmetingen even groot. Deze Beko Amerikaanse koelkast kost wel minder dan de helft dan de Samsung Amerikaanse koelkast.

De Beko GN163120 is een goedkope Amerikaanse koelkast zonder ijs- en waterdispenser

Nadeel van deze Beko Amerikaanse koelkast is dat het maar over een A+ energielabel beschikt. Hierdoor kun je per jaar op een verbruik rekenen van 485 kWh of ongeveer 130 euro per jaar. Met andere woorden ligt het verbruik van dit model bijna dubbel zo hoog als dat van de Samsung Amerikaanse frigo. Als je deze koelkast zou gebruiken kom je na 14 jaar gebruik op dezelfde kostprijs uit als de Samsung koelkast (aankoopprijs + verbruik elektriciteit). Aangezien de prijs van elektriciteit naar de toekomst toe waarschijnlijk zal stijgen raden we aan om de Samsung RS68N82222 aan te schaffen in dien je over voldoende budget beschikt. Ben je daarentegen op zoek naar een goedkope Amerikaanse koelkast dan is deze Beko GN163120 een goede optie.

“Beko Amerikaanse koelkast”

De rechterdeur van deze LG Amerikaanse koelkast bestaat uit 2 gedeeltes met een door-in-door design. Door je meest gebruikte producten in dit apart gedeelte op te bergen bespaar je elektriciteit omdat je niet telkens de volledige deur moet opentrekken. Wat ook speciaal is aan dit model is dat deze op basis van een waterreservoir werkt. Dit is voornamelijk handig wanneer je geen waterleiding in de buurt hebt om op deze Amerikaanse frigo aan te sluiten. Nadeel is dat je het waterreservoir manueel moet bijvullen.

“De LG GSJ361DIDV is een Amerikaanse koelkast met waterreservoir, handig wanneer het niet mogelijk is om het toestel aan te sluiten op de waterleiding”

Met een totale inhoud van 591 liter, waarvan 394 liter koelruimte in de rechterdeur, heb je genoeg ruimte om al je eten en drank in 1 frigo op te bergen. In de linkerdeur bevindt zich een vriesgedeelte met een inhoud van 197 liter. Verder is het vriesgedeelte uitgerust met een anti-ijsvorming unit waardoor je nooit ijs uit je vriezer zal moeten schrapen. De dispenser is gemakkelijk te gebruiken waardoor je steeds fris water en ijsblokken hebt.

“Amerikaanse koelkast met waterreservoir

Deze Inventum Amerikaanse koelkast is niet de beste koelkast die we gevonden hebben maar het heeft wel een zeer aantrekkelijke prijs. Zwart is een kleur die meer en meer gebruikt wordt in keukens. Ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een zwarte Amerikaanse koelkast die als eyecatcher kan gebruikt worden in een stijlvolle keuken. Qua inhoud heeft het koelgedeelte een inhoud van 335 liter en het vriesgedeelte een inhoud van 175 liter. Dit is vrij klein in vergelijking met andere modellen maar voldoende voor een gezin van 4 of 5 personen.

“Deze Inventum Amerikaanse koelkast is een stijlvolle eyecatcher dankzij zijn zwarte coating”

Grote voordeel van deze Inventum Amerikaanse koelkast is dat hij beschikbaar is in 5 verschillende uitvoeren. Zowel met als zonder ijsblokjesmachine en met energielabel A+, A++ en A+++. Respectievelijk komt het verbruik uit op 405 kWh, 329 kWh en 226 kWh. Aan een gemiddelde kostprijs  van 27 cent per kWh kan je met het A+++ model ongeveer 50 euro per jaar besparen ten opzichte van het A+ model. Over de volledige levensduur van een Amerikaanse frigo (ongeveer 15 jaar) betaal je dus 750 euro meer aan elektriciteitskosten. Soms is het dus beter om initieel een hoger bedrag uit te geven om meer geld te besparen. Om het meeste geld te besprane kies je dus best voor een A++ of A+++ model.

“Amerikaanse koelkast zwart”

Als je op zoek bent naar een koelkast met alles erop en eraan dan hoef je niet meer verder te zoeken. Deze Samsung koelkast is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een slimme koelkast. Deze Amerikaanse koelkast is namelijk uitgerust met een tablet waarmee je een boodschappenlijstje kunt aanmaken, videobeelden van beveiligingscamera’s in je huis kunt bekijken, en de temperatuur van de verschillende zones regelt (video van hoe het werkt).

Via de View Inside app kun je via je smartphone de inhoud van je koelkast bekijken zonder deze te openen. Handig om te weten of je al dan niet nog eieren hebt wanneer je in de winkel staat. Al deze zaken zorgen wel voor een zeer dure prijs. We kunnen deze koelkast dus enkel aanraden aan de diehards die het nieuwste van het nieuwste willen. Hieronder kan u een review van deze Amerikaanse frigo terugvinden van Coolblue.

“Koelkast met Tablet/scherm”

Het onderzoek

Amerikaanse koelkast afmetingen

Een Amerikaanse koelkasten heeft een andere indeling dan gewone koelkasten en is ook een stuk groter. Gewone koelkasten hebben het vries- en het koelgedeelte boven elkaar. Bij een Amerikaanse koelkast staat het vriesgedeelte aan de linkerkant en het koelgedeelte aan de rechterkant.

De meeste Amerikaanse frigo’s zijn ongeveer 179 centimeter hoog en 91 cm breed. Het verschil zit hem vaker in de diepte van de modellen. De diepte kan namelijk variëren tussen de 71 en 79 centimeter. Als je dus een Amerikaanse ijskast gaat kopen zorg dan dat je op voorhand de ruimte hebt afgemeten waarin het moet komen. En als je van plan bent om online te bestellen lees dan goed de kleine lettertjes. De meeste online verkopers zullen een Amerikaanse frigo namelijk enkel op de gelijkvloers leveren. De meeste modellen zijn namelijk te groot en te zwaar om via een trap naar boven te brengen.

Waarom een Amerikaanse koelkast kopen

Een Amerikaanse koelkast met ijsblokjesmachine is het cliché,  niet alle modellen hebben namelijk een ijsdispenser. Er bestaan zowel modellen met zowel een ijsblokjesmachine, waterdispenser en een tablet. Maar dat is niet altijd het geval, je kan namelijk ook een Amerikaanse frigo kopen zonder een van deze opties. Een Amerikaanse koelkast heeft in tegenstelling tot een gewone koelkast altijd een koelgedeelte als een vriesgedeelte. Ze zijn een stuk groter en zijn soms uitgerust met extra opties zoals een ijsblokjesmachine, waterdispenser en soms een tablet. Door de grote afmetingen en extra diepte kun je al je drank, eten en vriesproduct op een plek bewaren. Ideaal voor grote gezinnen die geen aparte vriezer en koelkast willen kopen.Hieronder kan u een video op Youtube zien waar het door-in-door systeem wordt uitgelegd.

Een vrijstaande koelkast wordt steeds populairder in België. Ze zijn een uniek element in een keuken en zijn daarenboven gemakkelijker te vervangen. Uit onderzoek blijkt dat het doorsnee Belgisch gezin steeds minder tijd heeft om boodschappen te doen. Door het gebrek aan tijd nemen we meer boodschappen mee in vergelijking met vroeger. Om genoeg plaats te hebben om al die boodschappen op te bergen kan een Amerikaanse koelkast zeer handig zijn.

Amerikaanse koelkast aansluiten op waterleiding

De meeste Amerikaanse koelkasten moeten aangesloten worden op een waterleiding om de waterdispenser te kunnen gebruiken. Sommige modellen maken gebruik van een waterreservoir dat zich aan de binnenkant van de deur bevindt. Maar er zijn ook Amerikaanse frigo’s die niet over een waterdispenser beschikken. Hou er dus zeker rekening mee dat wanneer je een Amerikaanse ijskast met een waterdispenser koopt dat je deze dicht bij een waterleiding moet kunnen plaatsen binnen je huis.

Wanneer frigo vervangen

Een koelkast is de dag van vandaag niet meer weg te denken in een keuken. Iedereen heeft een koelkast nodig maar de vraag is vooral of je je huidige koelkast moet vervangen. Als vuistregel kun je aannemen dat een koelkast die je vandaag koopt 2 keer minder verbruikt in vergelijking met een van het jaar 2000 (onderzoek). Een Amerikaanse koelkast gebruikt ongeveer 400 kWh per jaar.

“Als vuistregel kun je een nieuwe koelkast op 8 jaar terugverdienen als je huidig model 15 jaar of ouder is”

Een doorsnee gezin in België betaald ongeveer 30 cent per kWh wat betekent dat een nieuwe Amerikaanse koelkast een verbruik heeft van ongeveer 120 euro per jaar (400 kwH * 30 cent). Als je dus nog een model hebt staan van de jaren 2000 kan het zijn dat je verbruik rond de 800 kWh of hoger ligt en je dus rond de 240 euro per jaar betaalt aan elektriciteit voor je koelkast. Als vuistregel kun je een nieuwe koelkast op 8 jaar terugverdienen als je huidig model 15 jaar of ouder is. Volgens ons kan het zeker lonen om eens te kijken hoeveel je huidig model verbruikt en zelf eens de berekening te maken.

Amerikaanse koelkast waar op letten

De meeste Amerikaanse frigo’s hebben een diepte van meer dan 70 cm en een breedte van ongeveer 90 cm. De meeste keukens worden voorzien met een standaardruimte van 60 cm om je frigo te plaatsen. Zorg dus zeker dat je goed opmeet hoeveel ruimte je in je keuken hebt vooraleer je een Amerikaanse frigo aankoopt. Let ook op de hoogte, een Amerikaanse frigo is meestal 180 cm hoog maar er zijn ook modellen die hoger zijn.

De meeste Amerikaanse koelkasten zijn vervaardigd uit roestvrij staal. Er bestaan ook koelkasten in het zwart, deze zijn ook vervaardigd uit roestvrij (roestvast) staal maar zijn daarna afgewerkt met een coating van zwarte polymeren. Naar onze ervaring zijn modellen met een coating gemakkelijker proper te houden in vergelijking omdat ze minder gevoelig zijn aan vingerafdrukken. Het is ook belangrijk om te kijken naar de toestellen die nu al in je keuken staan. Hebben je andere toestellen zoals je oven of je microgolfoven ook een stalen kleur dan is het beter om ook voor een frigo te gaan in roestvrij staal.

Nieuwe koelkasten zijn een pak stiller in vergelijking met de koelkasten van vroeger. Toch is een van de meest voorkomende klachten van een koelkast is dat ze te luidruchtig zijn. De koelkasten die in dit artikel staan hebben een geluid van rond de 40 decibel.

Om de beste koelkasten te vinden hebben we ervoor gekozen om voor modellen te gaan die zowel schappen als lades hebben. Dankzij een lade creëer je een extra ruimte die op een lagere temperatuur kan gekoeld worden,  ideaal voor groenten en vlees langer te kunnen bewaren. Bij voorkeur gaan we ook voor koelkasten die hun schappen zo hebben ontworpen dat in geval van een lekkende fles de vloeistof niet naar onder kan lekken.

Een belangrijk onderdeel van een dispenser is dat je gemakkelijk een glas met ijs of water kunt vullen. Nadeel is wel dat de onderdelen in deze dispenser het snelst stuk gaan. Het dus belangrijk om een Amerikaanse koelkast van goede kwaliteit te kopen. Er zijn ook goedkopere Amerikaanse frigo’s die geen dispenser hebben of 1 van slechte kwaliteit. Hou hier dus zeker rekening mee wanneer je op zoek bent naar een budget model.

Koelkasten of frigo’s staan 24/7 aan en verbruiken dus veel energie. Voor deze reden, zeker bij een grote Amerikaanse koelkast, is het belangrijk het energielabel in de gaten te houden. Enerzijds kan je geld winnen door voor een model te gaan dat veel verbruikt. Op lange termijn is het echter goedkoper om te investeren in een zuinige frigo.

Via deze link vindt u de EU voorwaarden

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.