De 6 beste baardtrimmers van 2022

Van stoppel tot hevige baardgroei, we vergelijken onze selectie beste baardtrimmers

In dit artikel gaan we op zoek naar de beste baardtrimmers, of tondeuses zoals we dit ook wel noemen. Sommigen gebruiken het voor hun baard, anderen voor hun haar of als polyvalente alles-trimmer. Omdat het gebruik zo verschillend kan zijn schuiven we onze suggestie per categorie naar voor. Een professioneel toestel voor haar en baard is niet hetzelfde als een trimmer dat je enkel in douche wil gebruiken. Daar vermijd je uiteraard het gebruik van elektrische stroom. Wil je zelf verder vergelijken? Lees onderin hoe je moet kiezen en waar je op moet letten bij het kopen.

Onze selectie

Beste baardtrimmer 2022: Philips series 5000 BT5515/15

De Philips Series 5000 BT5515/15 is voor ons de beste baardtrimmer van 2022. Hij komt met een mooi basispakket aan functies zoals zelfslijpende mesjes en een snellaadfunctie. Na vijf minuten snelladen is dit toestel klaar voor één trimbeurt. Daarbovenop vind je ook een laadstation terug in de doos, waardoor je niet meer aan de slag hoeft met een oplader. Gewoon in de oplaadstandaard plaatsen en klaar! En ben je toch eens vergeten op te laden, dan kan je hem altijd bedraad gebruiken.

Dit toestel is niet bruikbaar onder de douche, maar het is wel afspoelbaar onder de kraan. Een hardnekkig haartje veeg je makkelijk weg met het meegeleverde onderhoudsborsteltje. Met de Philips Series 5000 BT5515/15 kan je detailleren en trimmen, of je nu een lange of een korte baard hebt. Het toestel heeft wel veertig lengtestanden tussen 0,4 mm en 20 mm en een handig precisieopzetstuk om bakkebaarden of een snor op de juiste lengte te zetten.De lengtes zijn makkelijk in te stellen en het toestel ligt goed in de hand. De Philips Series 5000 BT5515/15 komt dan ook vlotjes uit onze vergelijking als de baardtrimmer met de beste prijs-kwaliteitsverhouding.

Met een gebruiksduur van wel 100 minuten komt de Wahl Cordless Detailer Li Trimmer T-Wide als beste professionele baardtrimmer uit onze doorlichting. Dit krachtige toestel is geschikt voor scheren, trimmen en detailleren en het scherpe snijblad trimt uiterst precies. Ook deze Wahl Cordless Detailer Li Trimmer T-Wide komt met zijn eigen laadstation en heeft bovendien een erg korte laadtijd van slecht 45 minuten. Dit toestel heeft geen zelfslijpende mesjes, maar in de doos vind je olie terug om de scherpe mesjes langer in topvorm te houden.

De Wahl Cordless Detailer Li Trimmer T-Wide heeft een breder snijblad dan de meeste trimmers en trimt tussen 0,4 mm en 4,5 mm, wat hem geschikt maakt voor een langere baard. Omdat hij zo krachtig is, gaat hij vlot alles te lijf, van zware baardgroei tot een korte baard. Deze baardtrimmer is de duurste uit onze vergelijking en hij is niet afspoelbaar, wat we toch wel jammer vinden. De Wahl Cordless Detailer Li Trimmer T-Wide ligt wat zwaarder in de hand, wat het gebruik in een professionele setting alleen maar ten goede komt.

Na onze doorlichting kwam de hybride Philips OneBlade Pro QP6510/20 als beste goedkope baardtrimmer uit de vergelijking. Dit toestel scheert, trimt en detailleert en hij is waterdicht, zodat je hem bovendien onder de douche kan gebruiken, met of zonder scheerschuim. Ideaal voor mensen met een gevoelige huid. De ergonomische grip zorgt er trouwens voor dat de Philips OneBlade Pro QP6510/20 ook erg goed in de hand ligt onder de douche.

De mesjes zijn jammer genoeg niet zelfslijpend en voor een optimaal resultaat vervang je ze om de vier maanden. Met het meegeleverde precisieopzetstuk ga je makkelijk snor en bakkebaarden te lijf en dat in twaalf lengtestanden die makkelijk verstelbaar zijn. Ook dit toestel heeft een snellaadfunctie zodat je na vijf minuten laden klaar bent voor één trimbeurt. Met een trimlengte tussen 0,4 mm en 10 mm laat deze Philips OneBlade Pro QP6510/20 zich niet zo vlot gebruiken voor een langere of volle baard, maar voor deze zachte prijs vinden we dit een zeer goede allround baardtrimmer.

Beste voor haar en baard: Braun BT7220

De Braun BT7220 komt als beste trimmer voor haar en baard uit onze doorlichting. Hij scheert, trimt en detailleert moeiteloos hoofd- en baardhaar en zelfs lichaamshaar. Met de superhandige precisiedraaiknop stel je de gewenste lengte in en kies je een van de 39 lengtestanden. Voor het detailwerk bij snor of bakkebaarden gebruik je het precisieopzetstuk. Ga je scheren, dan klik je eenvoudigweg de scheerkop op het toestel.

Met een gebruiksduur van 100 minuten is de Braun BT7220 goed voor talloze scheer- en trimbeurten. Voor de liefhebbers van nat scheren stopt Braun bovendien een Gilette scheermesje in de doos. Ook dit toestel is afspoelbaar onder de kraan en voor hardnekkige haartjes wordt er een onderhoudsborsteltje meegeleverd.

Deze hybride trimmer/scheerapparaat heeft jammer genoeg geen zelfslijpende mesjes, maar Braun maakt zich sterk dat de mesjes levenslang scherp blijven. Deze Braun BT7220 ligt goed in de hand en is bovendien erg stijlvol met een strak zwart design.

Beste waterdicht: Remington t-series MB7000

De Remington T-Series MB7000 komt als beste waterdichte baardtrimmer uit onze vergelijking. Je kan hem moeiteloos gebruiken onder de douche en uiteraard is dit toestel afspoelbaar. Daarbovenop heeft deze baardtrimmer ook een superhandige afzuigfunctie, waardoor alle haartjes netjes opgezogen worden bij trimmen of detailleren. Een aandachtspunt is wel de lange laadtijd en het feit dat deze trimmer geen snellaadfunctie heeft. Zorg er dus steeds voor dat je het apparaat op tijd oplaadt, want hij is bovendien enkel draadloos te gebruiken en dus niet tijdens het laden.

Deze Remington T-Series MB7000 heeft een precisieopzetstuk voor detailafwerking, maar voor verschillende lengtes moet je helaas aan de slag met opzetkammen, wat minder handig is. Wel zijn de mesjes zelf verstelbaar, wat van pas kan komen bij contourwerk. De maximale lengte is met 15 mm eerder beperkt dus de Remington T-Series MB7000 is vooral geschikt voor een stoppelbaard. Ook dit toestel heeft zelfslijpende mesjes, je hoeft je dus geen zorgen te maken over dure vervangingen. Ten slotte is deze baardtrimmer erg zacht geprijsd.

Beste met afzuigfunctie: Philips BT7510/15

Uit onze doorlichting komt de Philips BT7510/15 als beste baardtrimmer met afzuigfunctie naar voren. Bij dit apparaat met superhandig opzuigsysteem hoef je na je trimbeurt de wasbak niet meer schoon te maken en dat vinden we erg fijn. Deze trimmer heeft met 100 minuten een flinke gebruiksduur en hij kan zowel draadloos als bedraad gebruikt worden. Daarbovenop komt hij ook met een snellaadfunctie dus zijn werking is steeds gegarandeerd. Met zijn 20 lengtestanden is hij geschikt voor trimmen en detailleren en dat doet hij nauwkeurig en gelijkmatig. Voor snor, bakkebaarden of contouren gebruik je de precisietrimmer.

De Philips BT7510/15 kan met 10 mm een eerder beperkte maximale lengte aan waardoor hij minder geschikt is voor een langere baard. Hij is bovendien niet waterdicht en dus niet bruikbaar onder de douche. De mesjes, die zelfslijpend zijn, kunnen wel afzonderlijk verwijderd worden om af te spoelen onder de kraan. Deze trimmer is niet de goedkoopste uit onze test, maar hij beschikt wel over een indrukwekkend pakket aan functies.

Tot zover de lijst beste baardtrimmers 2022.

Als goed alternatief kan je ook gaan voor een goed scheerapparaat. Maak je badkamer setup af met een goede elektrische tandenborstel.

Professionele baardtrimmer

Waar op letten bij het kopen van een baardtrimmer?

Type baard

De meeste baardtrimmers zijn geschikt voor alle soorten baardgroei, van stoppelbaard tot langere baard, van lichte tot zware baardgroei. Heb je een langere baard? Dan kan het wel nuttig zijn om een baardtrimmer te kiezen die daarvoor geschikt is. Een lengte van 20 millimeter is meestal geen enkel probleem, een enkeling haalt 35 millimeter en heel soms vind je een kappersschaar in de doos terug om bijvoorbeeld een langere sik bij te werken. Wil je ook je hoofdhaar kunnen trimmen, dan kies je best voor een zwaarder hybride toestel met een bredere trimkop. Veel toestellen zijn ook bruikbaar voor lichaamsbeharing dus het loont de moeite om dit te bekijken als dat voor jou van belang is.

Opties

Voor hoofdhaar gebruik je een tondeuse, voor baardhaar een baardtrimmer, dat is kort gesteld het verschil tussen de twee. Sommige systemen zijn echter geschikt voor zowel hoofd- als baardhaar. Met deze zogenaamde hybride toestellen kan je scheren, trimmen én detailleren. Om elke toepassing aan te kunnen, worden bij deze apparaten dan ook vaak een heleboel opzetkammen geleverd. Bepaalde toestellen maken gebruik van een instelbare opzetkam terwijl andere een vaste opzetkam (of meerdere) voorzien . Detailleren en scheren doe je zonder opzetkam, voor het trimwerk gebruik je de opzetkam met de gewenste lengte om een gelijkmatig resultaat te bekomen.

Extra’s

Een goede baardtrimmer heeft buiten een basispakket aan functies een aantal belangrijke extra’s. Een heel belangrijke zijn zelfslijpende mesjes. Het lijkt een evidentie, maar we vinden deze optie slechts bij een minderheid van de baardtrimmers terug. Verder is het handig dat je je toestel kunt afspoelen onder de kraan. Bij een enkeling vind je een opzuigsysteem terug en is afspoelen zelfs niet nodig. Een precisietrimmer, hetzij als opzetstuk, hetzij uitklapbaar, is echt wel aan te raden voor het fijnere detailwerk. Ten slotte vinden wij een laadstation een erg handige extra.

Haar en baardtrimmer

Wat is het verschil tussen een baardtrimmer en tondeuse?

Op zich is er niet zo heel veel verschil tussen een baardtrimmer en een tondeuse, maar de kleine verschillen die er wel zijn, zijn best belangrijk. Een tondeuse heeft doorgaans een bredere kop en een krachtigere motor dan een trimmer. Dat zorgt ervoor dat een trimmer beter geschikt is voor het fijnere detailwerk dat nodig is bij baardhaar. Waar de meeste tondeuses verstelbaar zijn in lengte, vind je bij een baardtrimmer vaak verschillende opzetkammen voor verschillende lengtes. Dat heeft te maken met het feit dat je bij het trimmen van een baard vooral met contouren bezig bent. Om deze verschillen op te vangen, vind je ook wel hybride systemen, die zowel geschikt zijn voor hoofd- als baardhaar.

Goede baardtrimmer

Tot zover het artikel ‘Beste baardtrimmers’ – Laatste update 15/01/2022

Lees meer artikels in de categorie ‘verzorging’

Related Posts

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.