Beste babyfoon

De beste babyfoon voldoet aan enkele simpele voorwaarden. Geluid en beeld, meer is op zich niet nodig. Toch zijn er enkele kleine extras die de ene babyfoon van de andere onderscheiden. We zijn op zoek naar de beste babyfoon van 2018 en maakten een lijst van voor- en nadelen. Zo wordt het makkelijker om een babyfoon te vinden die voldoet aan jouw noden.

Een baby is een hele uitdaging, een nieuwe stap in het leven. Voor nieuwe ouders is het een reis door het onbekende en blijft het wennen aan de nieuwe levensstijl. Een babyfoon zorgt ervoor dat je kind afgezonderd kan slapen. Met behulp van geluid hoor je wanneer je kind baby wakker is. Sommige babyfoons maken ook gebruik van beeld. Op deze manier kan je ook effectief zien of het gaat om nachtmerries, of moeilijk slapen. En hoef je dus niet meteen naar de kinderkamer om de baby te verzorgen.

Bij het uitkiezen van de beste babyfoon of andere benodigdheden voor jouw kind moet je rationeel blijven. Ja, je wil het beste voor je kind, let gewoon op dat je niet te veel geld uit begint te geven. Ook bedrijven weten dat de consumenten niet kijken op een euro als het over kinderen gaat. Toch moet je hier twee maal bij nadenken. Duur betekent niet altijd beter, en sommige extra features heb je niet altijd nodig. Omdat er maar één beste babyfoon kan zijn pakken we deze lijsten anders aan. Enerzijds bekijken we de verschillende situaties waarvoor een babyfoon handig kan zijn, anderzijds bekijken we de babyfoon van dichterbij en benadrukken we de voor- en nadelen die het de beste babyfoon maken.

Onze top 5 – Beste babyfoons

Voor deze babyfoon heb je toch al een goed budget nodig. Maar dit is ook de beste babyfoon op onze lijst, en wel voor deze redenen. De M7 heeft een ingebouwd nachtlicht die sterren op het plafond weergeeft. Een vochtigheids- en temperatuursensor, ingebouwde bewegingssensoren en een camera dat 360° kan draaien. Deze ongelooflijk complete babyfoon heeft ook een HD camera, beelden kan je volgen op een tablet of de smartphone. Natuurlijk kan je er ook foto’s mee maken.

“Beste babyfoon 2019”

De Alecto DIVM-770 maakt gebruik van een beweeglijke camera, een groot voordeel. De camera is van uitzonderlijk hoge kwaliteit, alsook het bijgevoegde tablet. Via de 7” display, kan je alles goed zien en in kleur. Nood aan meer detail, dan kan je via het tablet inzoomen. Daarnaast is de camera beweegbaar, staat deze niet goed of wil je even de rest van de kamer zien, dan kan dit aangepast worden via het tablet. Een leuke extra is de mogelijkheid om de babyunit ook aan de smartphone te koppelen.

“Luxe babyfoon”

Op basis van wifi zorgt deze premium babyfoon een tweezijdige vorm van communicatie. De MBP heeft ook dual-mode, een van de meest geavanceerde applicaties op de markt van babyfoons. Dual mode zorgt ervoor dat je de video beelden op zowel het tablet als je smartphone kan zien. Met gebruik van wifi zorgt Motorola ervoor dat je de baby van overal kan toespreken of bekijken. Ben je buitenshuis, dan is dit geen enkel probleem.

“All-Included babyfoon”

Gaan we op zoek naar de beste babyfoon met enkel geluid dan komen we uit bij de Avent SCD580. Deze babyfoon is verkozen (consumentenbond 2018) tot de beste babyfoon in de categorie alleen geluid. Deze babyfoon werkt op batterijen of op stroom. Extra functies zijn de ingebouwde thermometer, muziek en een terugspreek-functie. Het geluid is zeer helder en de verbinding blijft altijd intact.

“Beste babyfoon zonder camera”

De Luvion Supreme Connect heeft functies van de bovenstaande babyfoons, enkel het merk en extra features zijn lichtjes anders. Bij de Luvion krijg je de keuze om zowel smartphone en/of tablet te gebruiken. Daar waar de Alecto enkel via tablet is, en maximaal 300 meter aankan, kan deze Luvion van overal bediend worden via het internet. De ingebouwde muziekjes is een extra voordeel.

“360° camera babyfoon”

Babyfoons met camera

iBaby – M7

De beste, duurste en meest complete babyfoon is dan wel de iBaby M7.
Met deze babyfoon heb je een alles-in-één toestel geschikt voor iedere kinderkamer. Door alle extra functies is dit toestel net iets duurder dan de algemene babyfoon. Toch komt deze op de lijst omdat sommige mensen uitgaan van een bepaald minimum aan functies. Deze babyfoon van iBaby komt als eerste in aanmerking.

Het opvallende design gaat gepaard met de ingebouwde high-definition camera. Geen tablet, maar een applicatie via de smartphone zorgt voor helder beeld. Via deze app kan je ook een sterrenhemel projecteren, een slaapliedjes afspelen, of je kind toespreken via de speaker. Ligt de baby al te slapen en heb je enkel nood aan notificaties dan zorgt ook diezelfde applicatie hiervoor. Een bewegingsmelder en geluidsmelder zorgen ervoor dat je telkens op de hoogte blijft van de situatie van de baby. Via te tweevoudige geluidsfunctie ben je ook meteen aanwezig in de kamer – vocaal dan.

Op jouw smartphone of tablet kan je jezelf verbinden via de applicatie. Via de app kan je de beelden in full HD volgen. Het beeld is zo helder dat je ook meteen kan onderscheiden of de ogen open of toe zijn. Zo weet je ook of een ingreep nodig is, of we spreken van een woelige baby of een wakkere baby.

Naast de ingebouwde bewegings- en geluidssensor zijn er nog enkele extra functies inbegrepen in dit revolutionaire toestel. Daar waar de meeste babyfoons statisch zijn heeft de iBaby een functie om de camera te draaien. De camera is 360° draaibaar en 110° kantelbaar. Dit zorgt voor een ongelooflijk brede ‘range of motion’… Bijna even goed als een beveiligingscamera. En niet alleen kantelen of draaien, men kan ook zoomen. Wil je iets meer vrijheid of beweeglijkheid dan is deze babyfoon de beste babyfoon.

Temperatuur / Vochtigheid / Verversing

Naast de beweeglijkheid is er ook de toevoeging van enkele belangrijke sensoren. Via de ingebouwde thermometer weet je meteen of het wenen kan liggen aan te lage of hoge temperatuur. Maar niet enkel temperatuur, deze babyfoon heeft ook een ingebouwde hygrometer, iets dat we kennen van de lijst beste luchtbevochtigers. Deze sensor zorgt voor een analyse van de luchtvochtigheid. Hiermee ben je ook meteen gerust over de vochtigheidsgraad, toch belangrijk voor een gezonde ademhaling.

Maar de iBaby gaat nog veel verder. Naast alle traditionele functies van een babyfoon kan je ook voedings- of verschoning’s momenten inplannen. Dit is geen verkoperspraat, de iBaby heeft een ingebouwde geur sensor. Volgens hun eigen campagne kan deze beste babyfoon ter wereld zelfs merken wanneer je baby toe is aan een vervanging. Hoe dit werkt was voor ons onduidelijk. Maar zo blijf je op schema zonder het toevoegen van een ander toestel.

Als laatste extra’s willen we nog even het gebruik van een nachtlicht aankaarten. Zo kan je een verlichting projecteren op de muur of plafond. Dit is een simpele functie maar toch een handige. Het toestel heeft ook een trilfunctie, om zeker te zijn dat het niet enkel van lichtjes afhangt. Alle opnames worden gratis opgeslagen in hun cloud, wat ook zeer handig is.

Voordelen:

 • Opnames mogelijk
 • Wifi – beeld op afstand via app
 • Smartphone Applicatie / Geen extra tablet
 • Volledig beweegbaar vanop afstand
 • Temperatuur sensor
 • Nachtlicht & trilfuncties
 • Geluidsniveau aanpassen op afstand
 • Nachtmuziek / liedjes
 • Tweevoudige communicatie
 • Hygrometer / luchtvochtigheid
 • Inplannen pampervervanging
 • Geursensor

Nadelen:

 • Enkel op stroom
 • Duur
 • Meer dan nodig

Alecto – DIVM-770

De zoektocht naar de beste babyfoon van 2018 is snel gemaakt. Met de iBaby M7 doe je niets mis. Op zich een makkelijke zoektocht, maar de beste babyfoon wil niet hetzelfde zeggen voor elke ouder. Geen nood aan een thermostaat of hygrometer, dan ga je ook beter uit van een goedkopere babyfoon.

De Alecto DIVM-770 maakt gebruik van een beweeglijke camera, een groot voordeel, maar doet niet mee aan alle extra functies die de prijs opdrijven. Met de Alecto DIVM-770 gaan we voor de beste babyfoon met beweegbare camera, en niet veel meer. De camera is van uitzonderlijk hoge kwaliteit, alsook het bijgevoegde tablet.

Via de 7” display, kan je alles goed zien en in kleur. Nood aan meer detail, dan kan je via het tablet inzoomen. Daarnaast is de camera beweegbaar, staat deze niet goed of wil je even de rest van de kamer zien, dan kan dit aangepast worden via het tablet.

Een hele leuke extra op deze Alecto’s is de mogelijkheid om de babyunit ook aan de smartphone (iOS en Android) te koppelen. Zo kun je overal 24/7 jullie wondertje bekijken via de App op de telefoon. Ben je thuis? Dan kun je gewoon de ouderunit gebruiken. Andere leuke extra is dat beide babyfoons ook middels een SD-kaart filmpjes kan maken.

De babyfoon heeft, net zoals verschillende babyfoons, een terug-spreekfunctie en een muziek functie. Op deze manier kan je telkens, vanop afstand, met je baby communiceren. De muziek functie is handig voor het verbreken van stiltes of om de baby tot rust te brengen.

Voordelen:

 • Beweegbare camera
 • Tablet 7”
 • Nachtlicht
 • Muziek
 • Smartphone app

Nadelen:

 • Geen thermometer
 • Geen infrarood
 • Duur

Motorola – MBP 855

Deze Motorola babyfoon heeft gewoonweg alles wat kan en moet.
Op basis van wifi zorgt deze een tweezijdige vorm van communicatie. De MBP heeft ook dual-mode, een van de meest geavanceerde applicaties op de markt van babyfoons. Dual mode zorgt ervoor dat je de video beelden op zowel het tablet als je smartphone kan zien. Met gebruik van wifi zorgt Motorola ervoor dat je de baby van overal kan toespreken of bekijken. Ben je buitenshuis, dan is dit geen enkel probleem. Daarnaat kan je deze koppelen met de televisie en zelfs daar beelden herbekijken.

Aan de hand van de hoge kwaliteitscamera kan je je kind telkens bekijken. Van thuis of van op afstand, je weet telkens wat er gebeurt in de kinderkamer. Ben je niet thuis dan kan je aan de hand van de app op de smartphone de situatie opvolgen. Ook al zit je kind bij de oppas dan heb je nog altijd zicht op de situatie. Heeft je kind jouw stem nodig, dan kan dit ook vanop afstand. Beter kan niet.

Belangrijk om te vermelden, via de MBP 855 heb je recht op alle basis features van de applicatie. Wil je gebruik maken van alle applicaties dan moet je bijbetalen. Ze maken namelijk gebruik van een betalende app, met enkele gratis features.

Motorola – een extra luxe

Daarnaast heeft deze babyfoon alles wat te verwachten is op een camera van het hogere gamma. Deze babyfoon heeft (net zoals anderen) een scherm of display van 5 inch. Dit geeft zeer zuiver en groot beeld. Daarnaast is de camera kantelbaar, zo heb je meer bewegingsmogelijkheden om de camera te plaatsen. Ook maakt het gebruik van een kleurenscherm, met nachtfunctie, en een opnamefunctie. Wil je enkele beelden opnemen dan kan dit, ook vanop afstand.

Via de terug-spreek functie kan je ook van op zeer grote afstand met jouw baby in contact komen. Ook zijn er enkele liedjes beschikbaar om je kind van rust te voorzien. Via de volume regeling zorg je ervoor dat deze niet te hard afspeelt. De babyfoon is aangesloten via netstroom of op basis van batterijen. Ook de thermometer is handing meegenomen. Zo kan je makkelijker beoordelen of je kind weent voor meer warmte of omdat hij of zij jouw nodig heeft.

Het laatst voordeel is de toevoegde positionering van het toestel. Aan de hand van de meegeleverde poten kan je de camera in alle mogelijke hoeken opstellen. Ook het geleverde scherm, 5 inch of 12,5 cm is enorm groot en van uitzonderlijke kwaliteit. We zijn ervan overtuigd dat net dit ook de prijs van het toestel omhoog duwd. Toch kan het voor sommige mensen van belang zijn om zulk detail te zien. Voor deze reden staat deze babyfoon helemaal bovenaan de lijst van beste babyfoon van 2018. Heb je dit niet nodig dan opteren wij liever voor een goedkoper alternatief.

Voordelen:

 • Thermometer
 • Wifi – alle locaties
 • Geluidsregeling
 • Geluidsniveau lampjes
 • Bewegingsindicator
 • Infraroodsensor

Nadelen:

 • Duur
 • Geen melding eens uit bereik

Luvion Supreme connect

Nog een babyfoon dat in de lijst van beste babyfoons met beweegbare camera’s behoort. De Luvion Supreme Connect heeft functies van de bovenstaande babyfoons, enkel het merk en extra features zijn lichtjes anders. Ook kwa prijs is deze in overeenkomst met de voorgaande cameras.

Mocht er toch een belangrijk verschil zijn met anderen, dan is het de mogelijkheid om te verbinden met een smartphone. Daar waar anderen gebruik maken van een tablet krijg je bij de Luvion de keuze – smartphone en/of tablet. Dit wil ook zeggen dat het toestel gebruik maakt van wifi. Wat opnieuw wil zeggen dat het toestel vanop afstand instelbaar is. Daar waar de Alecto enkel via tablet is, en maximaal 300 meter aankan, kan deze Luvion van overal bediend worden. Zelf al ben je in een ander land, theoretisch gezien dan.

Met vier verschillende liedjes als muziek heb je ook de keuze om elke dag wat anders af te spelen. Daar waar je heel weinig keuze krijgt bij andere babyfoons, heb je met deze ten minste de keuze uit vier verschillende liedjes. Toch een klein voordeel.

Daarnaast heeft de Luvion ook enkele speciale functies, maar deze zijn ook beschikbaar op de andere toestellen in deze lijst van beste babyfoons van 2018. De camera beschikt over een zoom en beweegfunctie, deze zijn via de smartphone beheerbaar. Ook een ingebouwde thermometer zorgt voor een accurate temperatuur meting van de kinderkamer. Wil je spreken tegen je kind, dan kan dit via the tweevoudige communicatie systeem. Met een druk van de knop zorg je ervoor dat je stem, zuiver, door heel de kamer klinkt.

Voordelen:

 • Draaibaar & kantelbaar
 • Groot display + Smartphone
 • Wifi – verbinding op afstand
 • Muziek – 4 liedjes
 • Nachtlicht
 • Terugspreekfunctie
 • Volume regeling
 • Thermometer

Nadeel:

 • Duur
 • Geen infraroodsensor

Als laatste uitzonderlijke functie heeft de Luvion de mogelijkheid meerdere cameras in te stellen op één tablet of smartphone. Via deze Quad functie kan je tot wel 4 verschillende beelden op één scherm tonen. Heb je een babysit, of nood aan meerdere cameras, dan is dit allemaal mogelijk met de Luvion. Let wel op, een camera van Luvion is niet goedkoop.

Ook is er een goedkopere versie, de Luvion Essential. Deze heeft dezelfde functies, maar werkt met DECT-technologie en geen wifi. Dit zorgt voor het ontbreken van alle smartphone functies, maar voegt wel toe aan de helderheid van de communicatie. Geen wifi? Dan werkt DECT nog altijd.

Babyfoons zonder camera

Philips Avent SCD560

Enkel geluid, zonder camera

Gaan we op zoek naar de beste babyfoon met enkel geluid dan komen we uit bij de Avent SCD560. Deze babyfoon is verkozen  tot de beste babyfoon in de categorie alleen geluid (consumentenbond Dec 2018). Deze babyfoon werkt op batterijen of op stroom.

Deze babyfoon maakt gebruik van DECT-technologie om te communiceren en zorgt er zo voor dat de verbinding zeer zuiver blijft. Dit zorgt er ook voor dat er geen storing is met andere toestellen, en voor een extreem verre verbinding. Zo kan je in theorie zelfs tot buitenshuis communiceren. Ben je buiten bereik, dan wordt dit aangegeven met de buitenbereik-indicator. Deze Avent heeft ook een terugspreekfunctie, samen met helder geluid zorgt dit voor een uitstekende communicatie.

Extra functies

De SCD580 babyfoon heeft nog enkele extra voordelen. De ingebouwde thermometer is perfect voor een oogje op de kamertemperatuur te houden. Daarnaast is er ingebouwde muziek aanwezig om je kind tot rust te brengen, een zeer handige functie. Een nachtlampje zorgt voor licht in de donkere kamer. Zo gaat de baby ook minder snel wenen of angst opwekken.

Gebruiksvriendelijkheid ontbreekt niet bij de Philips Avent SCD560 babyfoon. Hoewel er veel verschillende knopjes zijn, zijn deze zeer makkelijk te gebruiken. Daarnaast is ook kwaliteit een voordeel voor de Avent. Philips is een erkend merk en maakt kwalitatieve producten, deze beste babyfoon zonder beeld is geen uitzondering. Een goedkoper alternatief is de Philips Avent SCD506, deze heeft wel geen temperatuur sensor.

Voordelen:

 • Helder geluid
 • Sterke verbinding – DECT
 • Geprogrameerde muziek
 • Terugspreekfunctie
 • Temperatuur meten

Nadelen:

 • Geen beeld

Alecto DBX-88

Het moet niet altijd speciaal. Initieel is een babyfoon enkel nodig om te weten wanneer je kind wakker is en je nodig heeft. De basis voor een babyfoon is geluid, een lichtje en misschien wat extra functies. Omdat een babyfoon vaak het kinderbudget omhoog drukt komen we ook met een goedkoper alternatief. Zoals voordien vermeld, duurder is niet altijd beter, en beter is niet altijd nodig.

Via DECT-technologie (Digital Enhanced Cordless Telecommunications) zorgt men voor een uitstekende verbinding. Hierdoor is er geen enkel risico op storing en spreken we van een zeer helder geluid.

Simpele babyfoon met goede basis

Deze babyfoon is zeer simpel van ontwerp en wordt op batterijen of stroom aangedreven. Met gebruik van de ECO-mode gaat de babyfoon enkel aan bij het oppikken van geluid. Dit zorgt voor een lager verbruik. Daarnaast heeft deze babyfoon een bereik van tot wel 50 tot 200 meter. Ben je met een gerust hart in de tuin of bij de buur. Met het nachtlichtje is je kind ook al meer gerust en vraag die minder snel aandacht.

Het enige grote nadeel aan deze babyfoon is het ontbreken van beeld. Dit is geen absolute must, maar met een smartphone in de zak heb je enkel nog nood aan de camera. In een lijst van beste babyfoons van 2019 moet men al sneller een camera integreren. Toch blijft deze relevant als beste babyfoon zonder geluid of op laag budget.

De Alecto DBX-85 is kwalitatief sterk en doet perfect waarvoor het dient.

Het onderzoek

Babyfoon kopen

Een babyfoon, in theoretische zin, is een zeer simpel toestel. In het verleden diende een babyfoon enkel om te horen wanneer jouw kind wakker wordt, en wanneer jouw aandacht nodig is. Nog verder in het verleden liet men kinderen gewoon wenen. Tegenwoordig zijn babyfoons steeds meer en meer technisch. Een babyfoon van tegenwoordig maakt gebruik van verschillende extras, die ervoor zorgen dat andere toestellen niet meer nodig zijn. Zo hebben de nieuwere, en duurdere, babyfoons ingebouwde thermometers, hygrometers en nog veel meer.

Afhankelijk van uw noodzaak kan je op deze lijst een babyfoon vinden die voor u de beste babyfoon op de markt is. Niet iedereen heeft even veel benodigdheden en dus hopen we door de toestellen op te delen ieder te voorzien van een voordelige keuze.

Elke babyfoon bestaat uit twee verschillende toestellen. Enerzijds de camera, hier is kwaliteit en beeld belangrijk, alsook de toegevoegde functies zoals nachtlicht en thermometer. Anderzijds is er de output, het luisterapparaat. Hier is geluidskwaliteit belangrijk, alsook functies zoals tweerichtingscommunicatie.

Babyfoons werken vaak op batterijen of netstroom. Voor u is het belangrijk te weten waar je deze babyfoon zal gebruiken. Is dit enkel voor thuis? Dan zou netstroom moeten voldoen. Ben je van plan de babyfoon te gebruiken voor meerdere locaties of ‘on-the-go’ dan ben je best af met batterijen. Natuurlijk zijn er ook verschillende babyfoons die beide opties beschikbaar hebben.

Het grootste verschil in babyfoons is het gebruik van frequenties. Sommige werken volgens DECT technologie, anderen via wifi of een andere vorm van verbinden. Afhankelijk van het gebruik en de functionaliteit kies je best de technologie die het beste bij je noden past. DECT zorgt voor een onverstoorbare verbinding maar is beperkt in afstand. Wifi zorgt voor een oneindig lange verbinding, overal ter wereld, maar zodra er geen internet is valt deze verbinding weg. Wat past bij jou, wat heb jij nodig, maak je keuze op basis van deze vragen.

Waarop letten

De kwaliteit van de babyfoon is belangrijker dan alle mogelijk extra functies en dergelijke. Een babyfoon die de basisbehoeftes niet voldoet hoort niet thuis in de lijst van beste babyfoon van 2018. De kwaliteit van de sensoren is zeer belangrijk. Ben je hier niet zeker van, dan zal je nachtrust onderbroken worden door een ongeruste gedachtengang. Belangrijk dus dat je, met het aanschaffen van een babyfoon, meer op je gemak bent.

De nieuwste babyfoons maken gebruik van verschillende sensoren. De belangrijkste zijn de geluidssensor en de bewegingssensor. Het is namelijk belangrijk dat je op de hoogte gebracht wordt van een wakker kind, al de rest zou je gestolen moeten worden, dit is niet de bedoeling van een babyfoon.

Daarnaast zijn er enkele extra sensoren die zeer mooi meegenomen zijn. Een thermometer is één van de voordeligste sensoren. Zo weet je meteen of de kamer op temperatuur is en of dit het gene is dat jouw kind stoort. Ook zijn er babyfoons beschikbaar met ingebouwde hygrometer, deze analyseert de luchtvochtigheid. Een functie dat toch wel een mooie toegevoegde waarde geeft.

Niet alle babyfoons werken op basis van batterijen. Net zoals niet alle babyfoon een netstroom verbinding hebben. Dit is een keuze van de producenten en gaat vaak hand-in-hand met de functionaliteit van het toestel. Is het toestel voornamelijk voor thuis, telkens op dezelfde locatie, via DECT-technologie, dan zal het toestel voornamelijk op netstroom werken. Heb je functionaliteit die zorgen voor mobiliteit, dan gaat men al sneller met batterijen werken. Ook bestaan er zeel veel babyfoons die u beide opties geven, of via stroom met batterij als backup. Alles is mogelijk, kies de beste babyfoon voor uw situatie.

Een camera moet opgesteld worden. Belangrijk voor het opstellen is de beweeglijkheid van de camera tegenover de voet / poten. Is deze niet beweeglijk dan wordt het voor de gebruiker moeilijk om deze ideaal te positioneren. Verstelbare voeten/poten is dus een mooie extra. Een beweeglijke camera (tegenover de voet) zorgt voor alle mogelijke opties en is dus ook het voordeligste. Natuurlijk betaal je hiervoor een extra prijs, een overbodige luxe.

Staat je camera permanent aan dan zie je de energieteller zo oplopen. Een camera, geluid, extra features… alles heeft zijn bron van energie nodig. Om dit te voorkomen zijn er al verschillende babyfoons met geluid- en bewegingssensoren. Op deze manier gaat de babyfoon enkel oplichten als er geluid of beweging vastgesteld wordt.

Communicatie
Zoals vermeld waren de babyfoons van vroeger voornamelijk voor het op de hoogte brengen van de ouders. Eens je geluid hoort weet je dat je aanwezigheid verwacht wordt. Maar dit is niet langer waar. Met een terug-spreekfunctie kan je vanop afstand, zij het van je eigen kamer of van veel verder weg, je kind toespreken. Op deze manier kan je zonder aanwezig zijn je baby sussen of op hun gemak brengen. Zo voorkom je onnodige trips naar de babykamer, en voorkom je een kind dat je telkens verwacht wanneer het begint met wenen.

Muziek
Niet enkel een terug-spreekfunctie, maar ook muziek zijn tegenwoordig altijd aanwezig bij babyfoons. De ingebouwde speaker dat gebruikt wordt om te communiceren kan ook gebruikt worden om muziek af te spelen. Dit zijn vaak geprogrammeerde kinderliedjes die niet veranderd kunnen worden. Hier klagen sommige mensen ook over.

Een babyfoon wordt het vaakst gebruikt in de nacht. Het is dan ook belangrijk dat bewegingen waargenomen kunnen worden gedurende de nacht. Om dit te doen is er een nood aan infrarood functionaliteit. Deze kunnen bewegingen vaststellen in een donkere kamer.

Een babyfoon maakt vaak gebruik van een frequentie als communciatiemiddel. Daarom is het belangrijk bij het uitkiezen van een babyfoon dat men let op de gebruikte frequentie, en dat met er zeker van is dat er geen ander toestel is in huis dat op dezelfde frequentie werkt. Gebeurt dit wel dan kan de babyfoon storingen ontvangen of foute informatie uiten. Denk zo aan printers, fax, smartphones, bluetooth speakers, en andere draadloze toestellen.

Werkt je babyfoon via wifi of een rechtstreeks medium dan is hier geen gevaar voor. Let wel op, geen wifi betekent geen werkende babyfoon.

Wifi

Verbind van alle afstanden. Het enige nadeel is de nood aan een wifi signaal. Ontbreekt deze dan is er geen verbinding.

DECT

Digital Enhanced Cordless Telecommunications – Maakt gebruik van een digitale verbinding. Deze verbinding is een unieke verbinding tussen beide toestellen. Dit wil meestal ook zeggen dat er geen extra toestel op aangesloten kan worden. DECT toestellen maken meestal gebruik van een extra scherm. Een smartphone is dus geen bruikbare optie.

Hoewel dit de lijst is van beste babyfoons dat je online kan kopen moet je goed begrijpen dat elke situatie anders is. Deze lijst is opgesteld op basis van online reviews, gepubliceerde artikels, gebruik van DIY, en informatie op het internet – reviews en fabrikanten. Het opstellen van zulke lijsten blijft subjectief aan meningen. Maak je eigen mening, consulter verschillende bronnen.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.