Scroll Top
Goede badminton schoenen

De 6 beste badminton schoenen van 2023

De YONEX 75th Power Cushion 65 Z2 zijn onze favoriete keuze.

In dit artikel zetten we de beste badminton schoenen van dit moment op een rijtje. De juiste badmintonschoenen voor jou kiezen kan een opgave zijn. De schoenen moeten goed zitten en voldoende grip geven. Ook is het fijn als de schoenen er goed uitzien zodat je ze met plezier draagt.

Wat de juiste badminton schoen voor jou is, hangt af van verschillende factoren. Een beginnende badmintonspeler kiest voor hele andere schoenen dan een gevorderde speler. Ook kan de keuze afhangen van jouw budget, jouw smaak en de gewenste eigenschappen.

Wij hebben onderzoek gedaan naar verschillende opties van onder andere Mizuno, Adidas, Yonex, Babolat en Asics. Daarbij hebben we rekening gehouden met de pasvorm, de grip en de duurzaamheid. Lees hieronder verder om de beste badminton schoenen voor jou te vinden.

Onze selectie badminton schoenen

Beste prijs-kwaliteit: Mizuno Wave Lightning Z6

Voordelen:

 • Goede stabiliteit
 • Veelzijdig
 • Mizuno Wave Technologie
 • Wendbaar

Nadelen:

 • Niet voor buitengebruik
 • Smalle pasvorm

De basis van een goede badmintonwedstrijd is het dragen van goede schoenen. Zoek je een betaalbare schoen van goede kwaliteit, kijk dan naar de Mizuno Wave Lightning. Deze schoen is licht en heel wendbaar. Zo maak je dynamische bewegingen op het badmintonveld. Het materiaal is van een goede kwaliteit en zal niet snel slijten. De schoen sluit goed aan om de voet. Hierdoor sta je stabiel op de grond.

Deze schoen is niet bedoeld voor buiten. Speel je graag badminton in de buitenlucht, zoek dan specifiek naar schoenen om buiten te sporten. Ook beschrijven sporters de schoen als smal. De goede omsluiting van de schoen biedt steun, maar kan ook te strak zijn. Soms kan dit op te lossen zijn door een maat groter te kopen.

De Mizuno Wave Lightning Z6 is beschikbaar in verschillende kleuren en maten. Je gebruikt de schoen voor badminton, maar ook voor andere zaalsporten. Ook bij de Wave Lightning Z6 is de Mizuno Wave Technologie gebruikt in de middenzool. De schoenen zitten hierdoor comfortabel en hoeven nauwelijks ingelopen te worden. Ook draagt dit bij tot de stabiliteit.

Beste voor beginners: Adidas Grand Court

Voordelen:

 • Middenzool demping
 • Comfortabel
 • Platte rubberen buitenzool
 • Sokvoering met schuim
 • Goedkoop

Nadelen:

 • Minder duurzaam materiaal
 • Smalle pasvorm

Ook voor beginners zijn goede badminton schoenen belangrijk. De schoen moet er leuk uitzien, lekker zitten en je voet ondersteunen. Begin jij net gestart met badminton, dan is de Adidas Grand Court een goede optie voor jou. Deze schoen hoeft niet ingelopen te worden, waardoor je meteen aan het sporten kan. De demping is uitstekend. Je rent met gemak heen en weer. De platte rubberen buitenzool van schoen zorgt voor stabiliteit en grip.

De Adidas Grand Court badminton schoenen zijn relatief betaalbaar. Verschillende badminton spelers geven wel aan dat de schoen al snel sporen van slijtage laat zien. Ook is de schoen wat smal. Heb je brede voeten, kies dan voor een andere schoen.

Zoals we van Adidas gewend zijn, is deze schoen wel comfortabel. De binnenkant van de schoen voelt zacht aan, maar omsluit de voet goed. Ook is er een sokvoering, waardoor je voet nog comfortabeler in de schoen zit. Over het algemeen klopt de maat. Verder ziet de schoen er stijlvol uit en kan hij ook in het dagelijks leven gedragen worden.

Beste voor gemiddelde speler: Yonex Power Cushion 65 Z2

Voordelen:

 • Ventilerend materiaal
 • Grafietplaat
 • Goede stabiliteit
 • Verstevigde neus

Nadelen:

 • Beperkte maatvoering

Sla jij de pluim met gemak over het net, dan is deze Yonex-schoen een goede optie voor jou. De Yonex 75th Power Cushion 65 Z2 wordt gezien als een van de beste badminton schoenen van het moment. Met zijn New Double Raschel Mesh ventileert de schoen uitstekend. De schoen heeft een zeer goede demping. De gehele zool is namelijk bedekt met de Yonex Powercushion+. Ook zit er een plaat van grafiet in het middelste deel van de schoen. Dit draagt bij tot de stabiliteit en zorgt voor het lichte gewicht.

Deze Yonex-schoen is wel wat duurder. Ben je echter serieus over badminton en wil je je voeten de optimale support bieden, dan is dit een goede keuze. Aan de neus is de schoen verstevigd zodat dynamische voorwaartse uitvallen goed opgevangen worden. De schoen heeft een beperkt aantal maten. Het kan hierdoor lastig zijn om jouw maat te vinden.

De schoen ziet er leuk en sportief uit. Je draagt hem daarom met plezier op het badmintonveld. Door de goede kwaliteit gaat de schoen lang mee. De grip van de zool is optimaal en dat merk je wanneer je aan het badmintonnen bent. Het materiaal van de schoen ventileert goed en laat de voet ademen.

Beste voor gevorderden: Babolat Propulse Fury All Court

Voordelen:

 • Elastische banden
 • Platte zolen
 • Lichtgewicht
 • Goede ventilatie

Nadelen:

 • Minder demping in de voorvoet

De echte badminton fanatiekeling wil comfortabele schoenen van een uitstekende kwaliteit. Daarvoor moet je bij de Babolat Propulse Fury zijn. De schoenen voelen meteen comfortabel wanneer je ze aantrekt. Aan de binnenkant zitten elastische banden die je voet omsluiten. Deze bieden de voeten steun en dragen bij tot een goede grip. De platte zolen zorgen voor stabiliteit en snelheid op het speelveld. Jouw racket slaat de shuttle met gemak naar de overkant.

Voor een badmintonschoen is deze Babolat wat duurder. Ga je echter voor kwaliteit, dan zijn dit de beste badminton schoenen die er zijn. Een ander nadeel aan de schoen is dat deze minder demping biedt. Vooral in de voorvoet is dit te merken. Heb je een blessure aan je tenen of vooraan de voet, dan is deze schoen minder geschikt voor jou.

De schoen ziet er wel heel stijlvol uit. Hij is erg licht, waardoor je haast over het badmintonveld heen vliegt. Het materiaal is van goede kwaliteit en zal niet snel slijten. Daarnaast laat het je voeten goed ademen. Over het algemeen is de Babolat Propulse Fury een uitstekende schoen met alle benodigde eigenschappen voor gevorderde spelers.

Voordelen:

 • Grip
 • Schokabsorptie
 • Goede stabiliteit
 • Sokvoering met hoge rand

Nadelen:

 • Maat valt kleiner uit
 • Smalle pasvorm

Sommige badminton schoenen hebben een versie voor heren en een versie voor dames. Een voorbeeld van zo’n schoen is de Yonex Power Cushion Eclipsion Z. Voor de dames is er een andere uitvoering dan voor de heren. Deze Yonex-schoen biedt een goede grip. Ook is de schokabsorptie van deze schoen uitstekend. De schoen veert mee wanneer je op de grond terechtkomt. Daarnaast staan je voeten stabiel op de grond.

Een nadeel aan deze schoen is dat de maat wat kleiner uitvalt dan normaal. Ook gaat het hier om een smalle schoen. Deze twee factoren samen maken dat je best een halve of hele maat groter kan bestellen. Ook dan kan de schoen wat strak zitten als je brede voeten hebt. Door de veters heb je enige invloed op de aansluiting van de schoen. Probeer de schoen toch eerst uit voordat je hem definitief aanschaft.

De Yonex Power Cushion Eclipsion Z is er in allerlei maten en kleuren. Het design ziet er stijlvol uit. De verschillende kleuren zorgen voor een frisse en sportieve uitstraling. Deze badmintonschoen heeft daarnaast een sokvoering met een hoge rand. Deze zie je ook aan de bovenkant van de schoen, waar de voering de enkel goed omsluit. Deze rand biedt geen steun aan de enkel, maar houdt wel stof en vuil buiten.

Beste goedkope: ASICS Upcourt 2

Voordelen:

 • Lichtgewicht
 • Goedkoop
 • Rubberen buitenzool
 • 10mm drop
 • Veel uitvoeringen

Nadelen:

 • Ruime pasvorm
 • Minimale steun in de boog

Voor goedkope badminton schoenen zijn schoenen van ASICS een goede optie. Deze schoenen zijn relatief betaalbaar. Ook komen ze in allerlei soorten, maten en kleuren. Daardoor scoor je eigenlijk altijd met een ASICS badminton schoen. De ASICS Upcourt 2 is licht van gewicht waardoor je je gemakkelijk over het speelveld beweegt. De rubberen buitenzool zorgt voor voldoende grip en demping. Ondanks de lage prijs is het materiaal van goede kwaliteit. De schoen gaat daardoor lang genoeg mee.

De ASICS Upcourt 2 valt voor sommigen wat ruim. Vooral als je smalle voeten hebt, kan de schoen wat te los zitten. Dit is volgens andere sporters op te lossen met dikkere sokken of door een halve maat kleiner te kiezen. Ook geven sporters aan dat de schoen weinig steun biedt aan de boog van je voet.

Wel heeft de schoen een drop van 10 mm. De ASICS Upcourt 2 heeft een goede grip, maar is wel flexibel genoeg om in te bewegen. De schoenen zijn niet specifiek ontworpen voor badminton, maar kunnen hier zeker voor gebruikt worden. Hierdoor is de schoen veelzijdig en beoefen je er ook andere sporten op.

Kort samengevat

Badminton schoenen zijn er in allerlei soorten en maten. Verschillende merken bieden allemaal hun eigen badminton schoen aan. De schoenen hebben verschillende eigenschappen die in meer of mindere mate voor jou geschikt kunnen zijn. Welke schoen jij uiteindelijk gaat dragen is helemaal aan jou.

Je kiest bijvoorbeeld voor de Mizuno Wave Lightning Z6. Deze is perfect voor de badmintonspeler die graag in de zaal staat. De schoen is wendbaar en heeft een goede grip. Ook is de prijs niet te hoog. Dit maakt de Mizuno een schoen die geschikt is voor iedere speler.

Goedkope badminton schoenen
Afbeelding: Canva.com

Waar op letten bij het kopen van badminton schoenen?

 

Maat

Bij het kopen van een nieuwe schoen let je altijd goed op de juiste maat. Dit is het bij de aanschaf van een badminton schoen niet anders. Uiteraard is het belangrijk dat de schoen goed past en lekker zit. Zoals je hebt gelezen in dit artikel vallen sommige badminton schoenen wat kleiner of groter uit. Het is dan verstandig om een halve of hele maat groter of kleiner te bestellen. Pas de schoen en loop er even op. Let erop dat de schoen niet te krap of te los zit bij je tenen of je hiel.

Heb je toch een verkeerde maat aangeschaft, dan kan je dit bij een te grote schoen oplossen door dikkere sokken te dragen. Sporten in te kleine schoenen is wat moeilijker. Soms kan je de schoen nog omruilen, maar in andere gevallen is dit niet mogelijk. Let daarom bij het kopen van badminton schoenen goed op de maat. Je sport immers het beste met een schoen die goed past.

Grip

Belangrijk bij goede badminton schoenen is de grip. Badminton is een erg dynamische sport met veel snelle bewegingen, sprongen en uitvallen. Een goede grip helpt je dan om stevig op de grond terecht te komen. Ook zorgt dit ervoor dat je voeten niet wegglijden op de ondergrond. Een goede grip beschermt jouw voeten tegen blessures.

De grip van een schoen wordt bepaald door de zool. Kies daarom altijd voor een zool die een goede grip biedt. Een te gladde zool doet je voeten glijden op de grond. Goede badmintonschoenen hebben uit zichzelf een goede grip, juist omdat dit bij badminton zo belangrijk is. Test de schoen toch altijd even uit en informeer je over de grip van de schoen. Zo weet je zeker dat je de juiste schoen te pakken hebt.

Is de ondergrond hard en droog dan kan je ook kiezen voor squash schoenen. Deze zijn gelijkaardig aan badminton schoenen maar vaak bieden ze nog extra steun.

Duurzaamheid

Het liefste wil je dat de schoen lang meegaat. Je hoeft dan niet te snel voor vervanging te zorgen. Kies daarom een schoen die gemaakt is van kwalitatief materiaal. Zorg er zeker voor dat de neus van de schoen stevig genoeg is om voorwaartse uitvallen goed op te vangen. Vaak hangt de kwaliteit van de schoen enigszins samen met de prijs. Een goedkopere schoen is gemaakt van goedkoper materiaal en vaak minder duurzaam. Een duurdere schoen is gemaakt van kwalitatief materiaal en zal ook langer meegaan.

Denk daarom goed na over welke badminton schoenen je koopt. Als je een activity tracker of een smartwatch gebruikt, kan je daaruit heel wat afleiden over jouw noden. Moet je je aan een budget houden, dan heb je soms niet zoveel keuze. Heb je een groter budget, overweeg dan om in een goede schoen te investeren. Deze gaat langer mee en je hoeft hem dus minder snel te vervangen. Dit kan je zelfs geld besparen op de lange termijn.

beste badminton schoenen
Afbeelding: Canva.com

Hoe we vergelijken en testen

Het team van Doorgelicht gaat online en offline op zoek naar informatie, kenmerken en specificaties over de producten in vraag.

Voor dit artikel werden 13 producten met elkaar vergeleken om te zien welke als beste uit de test kwamen. Er werden uiteindelijk 6 producten in onze selectie geplaatst.

Deze producten werden voornamelijk beoordeeld en vergeleken op kwaliteit, grip, duurzaamheid, materiaal, maat en prijs.

Lees meer artikels in de categorie ‘Sport’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.