Beste Barbecue

HET SEIZOEN VAN DE BARBEQUE IS EINDELIJK AANGEBROKEN

De beste barbecue die je momenteel kunt kopen is de Weber Original Kettle Premium. Het heeft een goede bouwkwaliteit waardoor het lang zal meegaan en is uitgerust met een aspan die alle houtskoolresten opvangt. Deze Weber barbecue heeft de ideale grootte voor een doorsnee familie en is zelfs groot genoeg voor kleine feestjes. Als je op zoek bent naar een kamado barbecue kun je opteren voor de Big Green Egg of voor de Arpe Kamado Egg als je op zoek bent naar een koopje. Onderaan dit artikel kan u ons onderzoek terugvinden en waar u op moet letten bij het kopen van een barbecue.

Onze top 3 – Beste Barbecues

Tot 12 personen – De Weber Original Kettle Premium is de beste barbecue die je momenteel kunt kopen. Het is een compacte houtskool barbecue die groot genoeg is om op te koken voor een familie of voor een klein feest. Hij is gemakkelijk in elkaar te zetten, heeft een stevige bouwkwaliteit en is uitgerust met een aspan.

Het basisontwerp van deze Weber barbecue is nauwelijks veranderd sinds 1952 buiten de toevoeging van wat haken en een aspan. De aspan zorgt ervoor dat alle as en sintels opgevangen worden op 1 plek. Deze kun je na het barbecueën ledigen en we vinden dit wel een enorm voordeel naar onderhoud toe.

We weten dat er veel verschillende namaak versies van deze Weber barbecue bestaan. Maar deze hebben een mindere bouwkwaliteit en er hangt vaak een dienst na verkoop aan die de wensen nalaat. We kunnen deze barbecue aan iedereen aanraden die graag thuis wilt barbecueën op houtskool.

Tot 10 personen – De Big Green Egg barbecue is een keramische barbecue aan een stevige prijs. Het was de eerste keramische barbecue op de markt en het is tot op vandaag de beste keramische barbecue die je kunt kopen. Het heeft een fantastische afwerking en bouwkwaliteit. Dankzij de stevige wielen is hij ook gemakkelijk te verplaatsen.

Dankzij het ontwerp in keramiek en de onderste ventilatie heb je ongeëvenaarde controle over de temperatuur. Het nadeel van de meeste houtskoolbarbecues is dat de temperatuur moeilijk onder controle te houden is. Een kamado barbecue zoals de Big Green Egg heeft dit nadeel niet, alleen is er wel een stijle leercurve om te leren hoe je de temperatuur onder controle krijgt.

“Levenslange garantie op de keramische onderdelen”

Met deze kamado barbecue kun je niet enkel barbecuen maar kun je ook slowcooken. Je kunt dankzij slowcooking gerechten maken zoals pulled pork of boterzachte ribbetjes. Door accessoires bij te bestellen zoals bijvoorbeeld een pizzasteen kun je zelfs pizza’s bakken. Is geld van minder belang en wil je de beste barbecue dat er te kopen is ga dan voor een Big Green Egg barbecue.

De Arpe Kamado Egg is juist zoals de Big Green Egg een keramische barbecue. Hij is ook geschikt voor slowcooking of het bakken van pizza’s. Hij is even groot als de Big Green Egg Large met een diameter van 55 cm. Hiermee kun je genoeg eten maken voor een klein familiefeest. In plaats van een groene kleur ziet hij er zwart uit en verder is de bouwkwaliteit ook iets minder. Dit merk je aan de handvaten en aan de wieltjes maar voor bijna een derde van de prijs van de Big Green Egg kun je een barbecue in huis halen dat hetzelfde kan.

Het onderzoek

Barbecue gas of houtskool?

Een barbecue op houtskool heeft drie grote voordelen ten opzichte van een gas barbecue. Het eerste voordeel is dat een barbecue op houtskool een pak goedkoper is ten opzichte van een gas barbecue. Een gas barbecue is snel 2 tot 3 keer zo duur ten opzichte van een barbecue op houtskool. Tweede voordeel van een barbecue op houtskool is dat het hogere temperaturen kan bereiken waardoor je steaks beter kunt schroeien. Laatste voordeel is dat een barbecue een rokerige smaak kan geven aan je vlees waar veel mensen een voorkeur voor hebben.

Een gas barbecue daarentegen heeft ook drie grote voordelen ten opzichte van een barbecue op houtskool. Het is veel gemakkelijker om de temperatuur te controleren waardoor je minder kans hebt om je vlees te overbakken (of onderbakken). Ze zijn ook onderhoudsvriendelijker omdat er geen as is waardoor ze gemakkelijker te kuisen zijn. Laatste voordeel is dat ze gemakkelijk zijn in gebruik. Je kan gewoon de knop omdraaien en je kunt beginnen barbecuen. Bij een barbecue op houtskool heb je heel wat voorbereiding nodig en moet je eerst je houtskool op de goede temperatuur krijgen.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.