Beste Blender

De beste blender die je momenteel kunt kopen is de Vitamix 5200. Deze blender heeft een krachtige motor, een simpele bediening en is gemaakt uit hoogwaardige materialen. Dit toestel maakt onder andere smoothies, warme soepen en amandelboter zonder enig probleem. Omdat we weten dat niet iedereen bereid is om meer dan 500 euro uit te geven hebben we nog een Philips blender en een Domo Blender onderzocht. Onderaan dit artikel  kan u ons onderzoek terugvinden en een aantal tips zodat je weet waar je op moet letten bij het kopen van een blender.

Onze top 3 – Beste Blenders 2019

De Vitamix 5200 is de beste blender omdat het alle mogelijke voedingswaren zonder problemen kan blenden. Waar andere blenders blijven haperen of maar een half geblend resultaat afleveren kan de Vitamix blender zonder problemen de zwaarste recepten maken. Dankzij zijn vermogen van 1200 watt maakt hij zware recepten zoals amandelboter in een handomdraai. Wat opvalt aan deze blender is dat het geen vooraf ingestelde programma’s heeft. Maar het biedt wel het ruimste bereik aan manueel verstelbare snelheden waardoor je het perfect manueel kunt bedienen.

Het is de favoriete blender van professionele koks omdat deze de beste bouwkwaliteit hebben en het langste meegaan. Dit wordt ook onderstreept door een garantieperiode van maar liefst 7 jaar. Als je op 2dehands websites gaat kijken zul je veel blenders terugvinden maar bijna geen enkele Vitamix 5200. De reden hierachter is dat niemand nog terug kan naar een andere blender eens ze gewoon zijn aan een Vitamix blender.

Het enigste nadeel dat we kunnen opmerken is het de stevige aankoopprijs maar kwaliteit en duurzaamheid komt nu eenmaal aan een bepaalde prijs.  Deze blender is volgens ons ideaal voor mensen die dagelijks blenden en op zoek zijn naar een hoogwaardig toestel dat lang zal meegaan.

Deze Philips Blender is een goede blender met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Juist zoals de Vitamix blender heeft het een krachtige motor en een ruim bereik aan snelheden. Daarenboven heeft het ook een aantal vooraf ingestelde programma’s zoals bijvoorbeeld het crushen van ijsblokjes.

Een bijkomend voordeel is dat je 3 meegeleverde kannen krijgt die je kunt aansluiten op de blender en na het blenden direct in je tas of zak kunt meepakken. Altijd handig dat je je niet moet bezighouden met het overgieten van de inhoud van je blender in een andere beker. De meegeleverde bekers kun je in de vaatwasser steken wat het gebruiksgemak ten goede komt. Volgens ons is deze blender ideaal voor mensen die wekelijks blenden en vaak smoothies maken. Maar we kunnen deze Philips blender ook aanraden aan sportievelingen die graag hun shake of smoothie willen meenemen naar de fitness.

Deze Domo blender is een goedkope blender, in vergelijking met de Philips blender is hij de helft van de prijs. Deze blender zal er iets langer over doen om door dezelfde hoeveelheid fruit of groenten te geraken omdat het een lager vermogen heeft. Als je graag warme soepen wilt bereiden of amandelboter wilt blenden dan kun je beter voor een andere blender gaan want deze Domo blender zal dat niet aankunnen.

Maar juist zoals de Philips blender heeft deze blender standaard 3 bekers (1 grote en 2 kleine) die meegeleverd worden in het standaardpakket.  De motor is vrij luidruchtig maar als je geen zin hebt om een fortuin uit te geven om af en toe een smoothie te maken dan is deze Domo blender misschien wel iets voor jou.

Het onderzoek

Wie moet een blender kopen?

Met een blender kun je zijdezachte smoothies, soepen en cocktails maken. Het is veelzijdiger dan een bullet blender, aangezien deze enkel koude vloeistoffen kan blenden. Ten opzichte van een bullet blender heeft een gewone blender een kan met een grotere inhoud en is gemaakt van een stof die hittebestendig is. Wil je een blender kopen enkel en alleen om smoothies te maken ben je waarschijnlijk beter af met een bullet blender. Voor mensen die een gezondere levensstijl willen nastreven is een blender een nuttige aankoop. Je goede voornemens kun je beter onderhouden wanneer je het juiste materiaal hebt om lekkere soepen en smoothies te maken.

Blender kopen

Waarop moet ik letten

Het belangrijkste element waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een blender is het vermogen van de motor. Een goede blender moet vlotjes door ijsblokken of bevroren vruchten kunnen gaan zonder zijn motor te beschadigen. Het eindresultaat hangt voornamelijk af van de vorm van de kan,de lengte van de messen en de kracht van de motor. Deze 3 elementen zorgen ervoor dat er een vortex gecreëerd wordt zodat al het eten naar beneden wordt gezogen. Let er vooral op dat de messen dicht genoeg bij wand van de kan komen. Samen met een krachtige motor zorgt dit ervoor dat al het eten geblend zal worden.

Ook het materiaal van de beker is belangrijk. De meeste blenders van hoge kwaliteit hebben een beker die gemaakt is van Tritan plastic, dit is een zeer harde BPA-vrije plastic. Andere merken werken met polycarbonaat plastic dat enkel een BPA-vrije vermelding krijgen. Het is in ieder geval belangrijk te vermelden dat geen van beide in de vaatwas mag gestoken worden omdat deze kunnen barsten wanneer ze te lang blootgesteld worden aan hitte.

Onze voorkeur gaat uit naar een toestel met een simpele bediening. We zijn vaak tot de conclusie gekomen dat vooraf ingestelde programma’s zoals het crushen van ijs of het maken van smoothies geen beter resultaat opleveren ten opzichte van de draaiknop manueel te bedienen.

Een laatste advies dat we kunnen meegeven is dat we altijd aanraden om een blender te kopen waarbij een stamper wordt meegeleverd. Wanneer bepaalde ingrediënten niet genoeg zakken of er luchtbellen aan het ontwikkelen zijn kun je met de stamper tijdens het mixen ingrijpen.

Comments (1)

[…] veel smoothies, cocktails of soepen gaat maken dan kan het de moeite zijn om te investeren in een blender. Zeker voor zwaardere recepten zoals het maken van amandelboter ga je niet kunnen maken met een […]

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.