Beste Blender

De beste blender die je volgens ons onderzoek kunt kopen is Kitchenaid Diamond. Deze professionele blender heeft een krachtige motor, een simpele bediening en is heeft een goede bouwkwaliteit. Dit toestel maakt zonder veel moeite smoothies, warme soepen en zelfs zwaardere recepten zoals zelfgemaakte pindakaas of amandelboter. In de prijscategorie van 150 euro zal je geen betere blender vinden die zo veelzijdig is als deze Kitchenaid blender. Als je verder leest kan je verschillende blenders vergelijken en helemaal onderaan dit artikel kan u ons onderzoek terugvinden.

Moet je blender ook warme bereidingen maken, dan kan je ook terecht op de Top 5 soepmakers.
Liever een staafmixer, lees dan ook de lijst beste staafmixers.

TOP 5 – Beste Blender 2020

De Kitchenaid Diamond is volgens ons onderzoek de beste blender voor de meeste hobbykoks. Het is een goede blender dat gemakkelijk door alle ingrediënten gaat dat je erin smijt. Hij heeft een vermogen van 550W en kwalitatieve messen waarmee het een krachtige vortex creërt zodat je altijd een goed gemixt resultaat krijgt. Hierdoor is hij geschikt om zware recepten te maken zoals amandelboter of pindakaas. De blenderkan is gemaakt van BPA-vrij Tritan plastic en heeft een inhoud van 1,75 liter. Deze plastic is hittebestendig waardoor het geschikt is voor het bereiden van warme soepen. Hij is ook voorzien van een aantal vooraf ingestelde programma’s zoals het crushen van ijsblokken of een pulsestand. Met de pulsestand geeft extra power dat je kunt gebruiken om je ingrediënten volledig fijn te hakken.

“Beste blender 2020”

Deze Kitchenaid blender is een veelzijdige blender aan een betaalbare prijs. Ideaal voor hobbykoks die een toestel zoeken waarmee ze zowel soepen, sauzen, smoothies en margarita’s mee kunnen maken. Voor 150 euro kun je volgens ons geen betere blender vinden dan de Kitchenaid Diamond.

Deze Philips Blender is een goede blender met prestaties vergelijkbaar met de Kitchenaid Diamond. De blenderkan heeft een inhoud van 2 liter en is ook gemaakt uit Tritan plastic. Hierdoor is het ook geschikt voor het bereiden van warme soepen. Het beschikt over twee vooraf ingestelde program, een voor het maken van smoothies en een voor het crushen van ijsblokken. Het beschikt niet over een pulse stand dat extra power kan geven bij het maken van zware recepten zoals huisgemaakte pindakaas. Waar het een streepje voor heeft op de Kitchenaid blender is dat het standaard met twee extra bekers komt. Extra handig is dat je de bekers direct kunt aansluiten op de blender. Zo verlies je geen tijd om je smoothie van je blenderkan naar je beker over te gieten. De bekers zelf sluiten goed af dus je kunt ze zonder veel zorgen in je sportzak vervoeren zonder risico’s op lekken. En na het sporten kun je de beker gewoon in de vaatwas steken.

Volgens ons is deze blender ideaal voor mensen die een goede blender zoeken voor soepen of sauzen te maken maar ook af en toe een smoothie of shake meepakken naar het werk/fitness.

“Veelzijdige blender”

De Nutribullet is een kleine blender dat weinig ruimte inneemt en ideaal is voor mensen die veel smoothies en shakes maken. Nadeel is wel dat de beker zonder deksel komt, waardoor het enkel geschikt is om smoothies en shakes te maken die je thuis drinkt. Als je de beker wilt meepakken moet je het deksel nog apart bij kopen. Door zijn compact formaat heeft de beker maar een inhoud van 0,7 liter. Dit is een stuk kleiner in vergelijking met andere blenders. Hierdoor is het minder geschikt om recepten in grote hoeveelheden te maken zoals soep. Met de motor van 600W is het krachtig genoeg om door de meeste ingrediënten te geraken. Nadeel is dat er maar een stand is ongeacht of je nu ijsblokken wilt crushen, soep wilt bereiden of sauzen maken. Het beschikt wel over twee verschillende messen, een voor het maken van soepen en sauzen en een andere voor het fijnhakken van ingrediënten.

“Beste blender voor smoothies”

De Moulinex Easysoup LM8411 is de beste blender voor het maken van soepen. Aangezien je er enkel een soepen en fruitpap mee kunt maken beschouwen we het wel eerder als een soepmaker dan als een blender. In gebruik is het een zeer eenvoudig toestel. Je moet enkel groenten, water en eventueel bouillonblokjes in de kan plaatsen, afsluiten met het deksel en met een druk op de knop zal het je soep binnen een twintigtal minuten bereid zijn. Na het bereiden van de soep kun je aan de hand van een functie de soep nog een 40-tal minuten warm houden. Handig voor gezinsleden die soms later aan tafel aanschuiven. De inhoud van het toestel is 1,2 liter waarmee je voldoende soep voor 3 à 4 mensen kunt maken. Maar je kunt er niet enkel soep mee maken. Het is ook geschikt voor het maken van fruit- en groentenpapjes. Ideaal voor mensen met een kleine baby. Je kan het toestel niet in de vaatwas steken maar het heeft een handige schoonmaakfunctie waardoor je het niet manueel hoeft uit te wassen.

“Beste blender voor soep en fruitpap”

De beste blender, beste soepmaker of smoothiemaker. Je kan heel wat namen op deze Tefal Ultrablend plakken, vandaar ook een plaatsje in de lijst beste soepmaker. Eerst en vooral moet je weten dat dit model een heel ander budget is dan bovenstaande opties. Deze BL962B is een luxe toestel van hoge kwaliteit. En daar betaal je al snel wat meer voor. Maar er zijn ook heel wat verschillen met normale blenders of soepmakers. Belangrijk is dat je ook weet dat dit een grote soepmaker/blender is.  Daarbij valt het geluidsniveau goed mee voor zijn grootte.

Een eerste voordeel is de 8 voorgeprogrammeerde functies. Je maakt hiermee zowel koude als warme bereidingen. Saus, soep, milkshakes, smoothies, crushed ice, en nog wat lekkers. Het glas is hittebestendig en heeft een volume van 2 liter. Heel wat meer dan andere modellen. Onderin de kan vinden we een roestvrijstalen mes met 6 punten. Deze heeft 3 functies; draaikolk vormen, snijden en ingrediënten in beweging houden. Het zorgt er ook voor dat er geen grote stukjes onder het mes komen te liggen.

Het onderzoek

Wat is een goede blender

Een goede blender is een blender die je vaak gebruikt en die met gemak door de ingrediënten geraakt die je ermee wilt bereiden. Een goedkope blender met een zwakke motor is goed genoeg voor het maken van smoothies of andere zachte ingrediënten. Maar wil je met zo’n goedkope een zwaar recept maken zoals amandelboter dan zal je de motor van het toestel snel verslijten. Denk daarom eerst na over wat je er vooral mee gaat bereiden voor je over gaat tot een aankoop. Hieronder helpen we je verder door een aantal aandachtspunten te overlopen.

Blenders vergelijken

Voor je blenders met elkaar begint te vergelijken denk eerst na waarvoor je het wilt gebruiken. Met een blender kun je zijdezachte smoothies, soepen en cocktails maken. Het is veelzijdiger dan een bullet blender, aangezien deze enkel koude vloeistoffen kan blenden. Een gewone blender met een Tritan blenderkan heeft een grotere inhoud en is gemaakt van een plastic dat hittebestendig is. Wil je een blender kopen enkel en alleen om smoothies te maken ben je waarschijnlijk beter af met een bullet blender. Zoek je daarentegen een blender waarmee je enkel soep gaat maken is het handiger om een soepmaker te kopen. Hieronder kun je een aantal aandachtspunten terugvinden waar je op moet letten bij het vergelijken van blenders.

Blender kopen Waar op letten

Motor

Het belangrijkste element waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een blender is het vermogen van de motor. Een goede blender moet vlotjes door ijsblokken of bevroren vruchten kunnen gaan zonder zijn motor te beschadigen. Het eindresultaat hangt voornamelijk af van de vorm van de kan,de lengte van de messen en de kracht van de motor. Deze 3 elementen zorgen ervoor dat er een vortex gecreëerd wordt zodat al het eten naar beneden wordt gezogen. Let er vooral op dat de messen dicht genoeg bij wand van de kan komen. Samen met een krachtige motor zorgt dit ervoor dat al het eten geblend zal worden.

Materiaal van de beker

Ook het materiaal van de beker is belangrijk. De meeste blenders van hoge kwaliteit hebben een beker die gemaakt is van Tritan plastic, dit is een zeer harde BPA-vrije plastic. Andere merken werken met polycarbonaat plastic dat enkel een BPA-vrije vermelding krijgen. Het is in ieder geval belangrijk te vermelden dat geen van beide in de vaatwas mag gestoken worden omdat deze kunnen barsten wanneer ze te lang blootgesteld worden aan hitte.

Bediening

Onze voorkeur gaat uit naar een toestel met een simpele bediening. We zijn vaak tot de conclusie gekomen dat vooraf ingestelde programma’s zoals het crushen van ijs of het maken van smoothies geen beter resultaat opleveren ten opzichte van de draaiknop manueel te bedienen.

Stamper

Een laatste advies dat we kunnen meegeven is dat we altijd aanraden om een blender te kopen waarbij een stamper wordt meegeleverd. Wanneer bepaalde ingrediënten niet genoeg zakken of er luchtbellen aan het ontwikkelen zijn kun je met de stamper tijdens het mixen ingrijpen.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.