De 5 beste Blu Ray spelers van 2021

Thuis genieten van de perfecte kwaliteit van Blu Ray met een externe Blu Ray speler

Op zoek naar de beste blu ray speler op de markt? Bekijk je heel wat films en wil je een kwalitatieve externe blu ray player die garant staat voor fantastische beelden? Lees dan zeker verder. Wij vergeleken heel wat spelers die beschikbaar zijn op de markt en komen met een aantal bijzondere conclusies en suggesties op de proppen. Zo kies jij verstandig je toestel en heb je er jarenlang plezier aan. We wijzen je zowel de weg naar de beste blu ray speler als naar het goedkoopste exemplaar op de markt.

Eenduidig een top 5 geven van beste Blu Ray spelers is niet evident. Ga je voor het goedkoopste exemplaar, wil je een state of the art 4K blu ray speler of misschien ben je wel specifiek op zoek naar draagbare blu ray die je ook onderweg kunt gebruiken. Wij deden alvast een poging om voor ieder wat wils te selecteren. Welk toestel het beste bij je past, hangt van de manier af waarop je het toestel wil gebruiken en hoeveel belang je hecht aan uitmuntende kwaliteit.

PANASONIC ULTRA HD 4K – BCT76ECK

Beste Blu Ray speler 2021

Heb je een goed budget en ben je op zoek naar een high end exemplaar, dan heb je met de Panasonic DMR-BCT76ECK uiterst performante blu ray speler. Deze externe blu ray speler heeft niet enkel de beste beeldkwaliteit, het is ook een Blu-ray recorder. Beelden kunnen afgespeeld worden in 4K Ultra HD modus. Daarnaast kan je dus programma’s en films op blu-ray opnemen. Daarnaast speelt dit toestel ook alle formaten af, en ben je niet beperkt tot blu-ray. Ook DVD en CD wordt zonder problemen afgespeeld.

De BCT76 is voorzien van een dubbele HD tv-tuner en kan gelijktijdig twee HD-programma’s ontvangen. Om nog eens uit te pakken met een unieke feature geven we nog mee dat het toestel over ingebouwde wifi beschikt. Een toestel voor de cinefielen onder ons die de nieuwste films willen zien.  Via de ingebouwde TV Anywhere kunt u uw tv-uitzendingen en opnames naar een smartphone of tablet streamen waar ter wereld u zich ook bevindt. Via de internet aansluiting kun je ook 4K-content bekijken.

SONY 4K UBPX800

Beste prijs / kwaliteit Blu Ray speler

Voor een lagere prijs, maar nog steeds een zeer goede prijs en kwaliteit verhouding hebben we de Sony UBPX800. Ook deze blu ray speler ondersteund zo goed als alle videoformaten. Met een 4K Ultra HD weergave heb je een even goede beeldkwaliteit dan de Panasonic. Het grote verschil is natuurlijk de blu ray opnames, deze zijn niet mogelijk met de Sony.

De Sony UBPX800 heeft ook verschillende connecties beschikbaar. Een dubbele HDMI verbinding en een afzonderlijke audio-/video-uitgang, een USB verbinding, Wifi en lan, alsook een digitale coaxiale uitgang. De ongelooflijk goede audio is een echt pluspunt, al moet je hiervoor geschikte speakers hebben.

SONY BDP-S6700

Editor’s pick 2021

Ben je eerder op zoek naar een kwalitatief toestel zonder al teveel extra functies maar eerder een goede prijs, dan kiezen wij voor de Sony BDP-s6700. Enerzijds heb je een goede beeldkwaliteit – Full HD tot 4K scaling is mogelijk. Hierdoor heb je een scherp en mooi beeld, maar toch net niet even goed als Ultra HD 4K. Anderzijds heb je beperkte toegang tot het internet, zo zijn apps zoals Youtube, Deezer of Spotify wel beschikbaar. Ook via deze route kan je 4K content afspelen via de blu ray speler.

Voor een zeer schappelijke prijs moet je ook niet al te veel opgeven. De Sony heeft ook 3D ondersteuning voor de personen die dit aantrekkelijk vinden. Via de ingebouwde Miracast en DLNA kan je bestanden van en naar je tablet of smartphone versturen. Kort gezegd, een zeer goede basis blu ray speler.

SONY BDP-S1700B

Goede koop Blu-ray speler

Zoeken we door naar de beste goedkope blu ray dan komen we opnieuw uit bij Sony. Deze BDP-S1700B is gemaakt om de prijs te drukken. Geen extra features, gewoon een goede kwalitatieve speler. Toch heb je toegang tot het internet via de LAN connectie. Deze speler heeft een zeer goede beeldkwaliteit, geen 4K maar Full HD 1080p en geniet van zeer goede audio met de hi-fi surround system.

Daarnaast is de BDP-S1700B een zeer compacte blu-ray speler, het neemt weinig plaats in beslag. Ook de USB uitgang is zeer handig, zo steek je de USB stick makkelijk in het toestel en worden je bestanden met veel gemak afgespeeld. Let op, geen 4K, geen 3D, geen 5.1 of 7.1 decoder. We spreken effectief van een sterke basis blu-ray speler.

LG BP250 BLU RAY

Goedkope blu ray speler

Is budget de belangrijkste factor bij het kiezen van de blu ray speler dan is deze LG BP250 een zeer goede optie. Hiermee koop je een kwalitatieve blu ray zonder al teveel extra functies. Full HD en Ultra HD upscaling is er wel, je kan ook zo goed als alle bestanden afspelen. Verder heb je één HDMI aansluiting. Digitale aansluiting of een netwerkaansluiting is er niet. Ook smart tv is niet mogelijk.

beste blu ray speler

Tot zover onze suggestieve top 5 beste blu ray speler 2021.
Koppel je nieuwe blu ray aan een goede 4K beamer of een 4K Televisie voor het scherpste beeld.

Blu ray speler vergelijken

Waarom een blu ray speler kopen?

Natuurlijk kun je ook op je gameconsole een speelfilm kijken. Wil je echter echt in de film gezogen worden en genieten van een optimale beeld- en geluidskwaliteit, dan is een performante blu ray speler essentieel. Je kunt het toestel ook nog een upgrade geven met een luxe optie zoals een soundbar, maar de duurdere toestellen hebben dit helemaal niet nodig. Wil je de bioscoopervaring bij je thuis, zorg dan voor de beste blu ray speler. Door deze te verbinden met je thuisnetwerk en streamingdiensten krijgt het nog extra toegevoegde waarde.

Wat is een blu ray speler?

Het grote verschil tussen blu ray en DVD? Wel, met een blu ray speler beschik je over een hogere resolutie en dus een betere beeldkwaliteit. Ook de audiotracks zijn beter dan op een traditionele DVD. Qua technologie komt het er op neer dat de laser gebruikt in BR toestellen een stuk beter is dan deze van DVD-spelers. Bovendien is ook de opslagruimte een stuk groter, waardoor er meer en betere content op een disc gezet kan worden. Op het vlak van kwaliteit laat blu ray de DVD dan ook mijlenver achter.

Blu Ray speler kopen,
waar op letten?

Wifi of niet?

Heel wat spelers beschikken over ingebouwde wifi. Dat is handig want dan kun je ze draadloos met je het internet koppelen. Zo krijg je toegang tot streamingdiensten en kun je je speler updaten. Zo beschik je steeds over de nieuwste applicaties. Vaak is het op deze manier ook mogelijk het toestel met je smartphone te bedienen.

De ene aansluiting is de andere niet. Let op het aantal USB-aansluitingen en soms kan een SD-kaartlezer ook handig zijn. Een audio-uitgang laat dan weer toe een externe versterker aan je blu ray te koppelen. Als je randapparatuur aan je toestel wil koppelen zijn voldoende aansluitingen essentieel.

Ultra HD blu ray

Wil je het beste toestel? Dan ga je voor Ultra HD. Het kleurbereik is groter, maar je moet er dan wel compatibele schijfjes mee afspelen. Het aanbod is op dit moment nog niet enorm, maar daar moet snel verandering in komen.

4K blu ray speler

Blu ray staat voor kwaliteit, Ultra HD kan tot 4K resolutie gaan maar er bestaan ook 4K blu ray spelers. Hier moet je goed letten dat het wel degelijk om 4K gaat en niet om upscaling van Full HD bestanden. Het verschil in beeld is namelijk redelijk groot.

4k blu ray lezer kopen

Tot zover het artikel ‘Beste blu ray speler 2021’ – Laatste update 29/10/2021

Lees meer berichten in de categorie ‘elektronica’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.