Beste Boormachine

De beste boormachine die je momenteel kunt kopen is de Bosch PSR 16 Li-2. Deze boormachine is even krachtig als de concurrentie maar is een pak lichter. Hierdoor is hij zeer comfortabel om gedurende lange periode mee te werken. Het wordt geleverd samen met 2 batterijen van 2,5 Ah en een handige accessoire set.

Wij zijn enkel meer van de accessoireset van de Makita boormachine waar je niet enkel de accessoires maar ook de 2 batterijen, lader en boormachine in kunt opbergen. Onderaan dit artikel kan u ons onderzoek terugvinden en waar u op moet letten bij het kopen van een boormachine.

Onze top 3 – Beste Boormachines

De beste boormachine die je momenteel kunt kopen is de Bosch PSR 18 Li-2. Het is een betaalbare boormachine met een hoge maximale koppel van 46Nm en 2 batterijen van 2,5 Ah. Het komt samen met een kwalitatieve 34-delige accessoireset wat ervoor zorgt dat je onmiddellijk aan de slag kunt. Nadat je klaar bent kun je alles weer proper opbergen in de meegeleverde opbergdoos.

Het grote voordeel van de 2 meegeleverde batterijen is dat je altijd een opgeladen batterij hebt klaarliggen. Je wilt namelijk je klussen niet onderbreken omdat je de enige batterij die je hebt terug moet opladen. Deze boormachine kan boren in hout, metaal, gips en zachte steen maar je kan het ook gebruiken om te boren. Het heeft wel geen klopfunctie en is daarom dus niet geschikt om in zware stenen te boren.

Bosch boormachines onderscheiden zich vooral in hun licht gewicht. Met 1,3 kg is het beduidend lichter dan de concurrerende modellen. Dit is vooral handig als je gedurende lange tijd onafgebroken werkt omdat je pols minder vermoeid zal worden.

De Makita DDF453SFX1 is een zware boormachine met een zeer hoge batterijcapaciteit. Deze Makita boormachine wordt namelijk geleverd met 2 batterijen met een capaciteit van 3 Ah. Dit is de zwaarste batterij dat je momenteel kunt kopen in het segment van de 18 volt boormachines. Hierdoor kun je zeer lang onafgebroken doorwerken zonder batterij te moeten wisselen.

Juist zoals de Bosch boormachine wordt er een accessoireset meegeleverd. Alleen is die van Makita een pak uitgebreider met 74 verschillende schroeven en boren. We vinden de opbergdoos ook gemakkelijker omdat je er niet enkel de accessoires in kwijt kunt maar ook de boormachine, de 2 batterijen en de oplader. Dit vinden we wel gemakkelijk om alles gemakkelijk samen te houden en op te bergen.

Hou er rekening mee dat deze Makita boormachine de zwaarste boormachine is qua gewicht. Met 1,8 kg is het een van de zwaarste 18 volt boormachines dat je kunt kopen. Als je last hebt van je hand of je pols koop je beter de Bosch boormachine. Die is een halve kilo lichter en is even krachtig qua koppel als deze Makita boormachine.

De DeWalt 777 S2T-QW is de goedkoopste boormachine die we kunnen aanraden. OP moment van het schrijven van dit artikel stond hij te koop aan 165 euro. Een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld de Makita boormachine. Daarentegen is hij even krachtig en heeft hij ook een accessoireset en 2 batterijen.

Grootste nadeel is dat de 2 batterijen een capaciteit hebben van 1,5 Ah. Dit is de helft van de batterijen die worden meegeleverd bij de Makita boormachine. In andere woorden zul je vaker je batterij aan de lader moeten hangen. Maar als je dat niet stoort dan kan deze DeWalt boormachine misschien wel iets zijn voor jou.

Het onderzoek

Nood aan een nieuw boormachine?

Een boormachine is een handig stuk gereedschap om in het huis te hebben. De meeste meubels moet je ondertussen zelf in elkaar steken, of je ze nu in de IKEA, Weba of ergens anders koopt. Door een boormachine aan te schaffen moet je niet meer elke schroef handmatig inschroeven. Je kan je dus heel wat pijn in je hand en frustratie vermijden door te investeren in een draadloze boormachine.

Maar je kunt het voor meer gebruiken dan enkel en alleen maar om meubels in elkaar te schroeven. Denk maar aan het vervangen van een hanglamp, het installeren van schappen of het plaatsen van een hekje bovenaan de trap.

Boormachine kopen

Waarop moet ik letten

De 12 volt boormachines zijn goedkoop, compact en beschikbaar in veel verschillende modellen. Zijn zijn geschikt voor de meeste klusjes rond het huis. Of het nu gaat van het in elkaar steken van IKEA meubels, vervangen van hanglampen tot andere kleine herstelwerken. Deze zijn helaas minder geschikt voor het zwaardere werk.

De meeste bouwvakkers zullen werken met een boormachine op 18 volt. Deze boormachines hebben meer kracht en een krachtige batterij. Ze kunnen de zwaarste taken aan zoals het bouwen van een tuinhuis en zwaar boorwerk.

Het nadeel van deze 18 volt boormachines is dat ze duurder en zwaarder zijn ten opzichte van de 12 volt boormachines. Maar wij raden de meeste mensen aan om een 12 volt boormachine te gaan omdat dit voldoende is voor de eenvoudige klusjes in je huis.

De goede boormachines worden verkocht met twee afneembare accu’s. Je kunt meestal het werk waar je aan bezig bent niet zomaar onderbreken. Daarom is het handig om te kunnen overschakelen naar je tweede batterij terwijl je de eerste batterij terug kan opladen.

Afhankelijk van het merk is het mogelijk dat de batterij compatibel is met andere toestellen van datzelfde merk dat je al hebt. Hou hier rekening mee bij het kiezen van welke boormachine je gaat kopen.

In ons onderzoek hebben we gekeken naar welke boormachines een comfortabele greep hebben. Wanneer je een hele dag IKEA meubelen in elkaar aan het zetten bent is het aangenaam om een boormachine te gebruiken met een zachte greep. Maar gewicht is ook belangrijk, hoe lichter de boormachine hoe gemakkelijk het is om deze langdurig te bedienen zonder te verkrampen.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.