Beste Bosmaaier

De beste bosmaaier die je momenteel kunt kopen volgens ons onderzoek is de Stiga SBC 232 D. Deze Stiga bosmaaier op benzine kost minder dan 200 euro en is krachtig genoeg om door zowel gras als zwaarder onkruid te geraken. Dankzij de verwisselbare kop kun je van switchen tussen het maaiblad en de draad. Prijs-kwaliteit gezien is een benzine bosmaaier nog altijd de beste keuze door hun hoog vermogen en lange autonomie. Ben je enkel op zoek naar een toestel om je gras te maaien? Overweeg dan een accu bosmaaier, ze zijn krachtig genoeg om gras te maaien en je bent mobiel omdat je niet aan een draad vast hangt. Ga je een bosmaaier kopen in een fysieke winkel kees dan eerst onderaan dit artikel waar u op moet letten.

Beste Bosmaaier 2020

De beste bosmaaier die je momenteel kunt kopen is de Stiga SBC 232 D. Het is een bosmaaier met een krachtige 2-takt benzinemotor waarmee je zowel gras als onkruid mee kunt maaien. Dankzij een vermogen van 900W en een cilinderinhoud van 32,6 kubieke centimeter is het krachtig genoeg om door zwaar onkruid te  geraken. Het voordeel van een bosmaaier op benzine is dat ze betaalbaar en krachtig zijn. Je hangt niet vast aan een kabel zoals bij een elektrische bosmaaier zodat je steeds mobiel kunt manoeuvreren. Ook heb je een langere autonomie in vergelijking met een bosmaaier met accu. De meeste accu’s gaan namelijk maar een halfuur mee wat te weinig is voor de meeste karweien. Dat wil zeggen dat je voor grote karweien een 2de accu moet aanschaffen zodat je kunt wisselen wanneer de eerste accu plat is.

“Beste bosmaaier benzine”

Het nadeel van een benzine bosmaaier is dat ze redelijk zwaar en luidruchtig zijn. Met 7,8 kilogram is deze Stiga bosmaaier zeker niet licht te noemen. Gelukkig is het uitgerust met een dubbele handgreep waardoor je het gewicht beter kunt verdelen. Ook krijg je bij een aankoop een harnas dat je kunt dragen zodat je minder snel vermoeid geraakt. Met een maximaal geluidsniveau van 114 decibel is het een luid toestel maar dat is het geval voor alle bosmaaiers op benzine. We kunnen enkel aanraden om bij regelmatig gebruik gehoorbescherming aan te schaffen. Door het design van deze bosmaaier kun je afwisselen tussen een maaiblad uit metaal en een draad. Het maaiblad is geschikt voor het maaien van onkruid terwijl de draad meer geschikt is voor het trimmen van gras.

Ook een goede bosmaaier is de McCullough B26 PS Toolkit. Het is een benzine bosmaaier die nog een stuk duurder is in vergelijking met de Stiga bosmaaier. Nochtans is het met een vermogen van 750W en een cilinderinhoud van 26,2 kubieke centimeter een stuk lichter. Het verschil in prijs zit hem in het feit dat het ook uitgerust is met een heggenschaaropzetstuk waardoor je er niet enkel gras en onkruid mee kunt maaien maar ook de haag mee kunt scheren. Aangezien de aankoop van een nieuwe heggenschaar snel kan oplopen tot 200 euro kun je met dit toestel dus heel wat geld uitsparen. Het is niet enkel goedkoper in aankoop maar het spaart je ook geld aan omdat je geen twee aparte toestellen moet binnen steken voor onderhoud.

“McCulloch bosmaaier”

Dankzij de lichtere motor en een kleiner benzine reservoir weegt de McCulllough bosmaaier maar 5,4 kilogram. Dat is meer dan een derde lichter in vergelijking met de Stiga bosmaaier. Hierdoor is het toestel een stuk aangenamer om langdurig te gebruiken. Maar als je van plan bent om je bosmaaier voornamelijk te gebruiken voor het maaien van onkruid dan ben je beter af met de Stiga bosmaaier. Deze heeft namelijk een hoger vermogen en is goedkoper in aankoop. Deze McCullough bosmaaier blinkt vooral uit op vlak van zijn versatiliteit, licht gewicht en bijkomende opties. Zoals bijvoorbeeld de Tap N’ Go functie moet je enkel met de kop op de grond tikken om de draad te verlengen.

De Makita DUR365UZ is een bosmaaier met accu. Dankzij de accu hang je niet vast aan een draad waardoor je even mobiel bent in vergelijking met een benzine bosmaaier. Het voordeel van een bosmaaier met accu is dat ze relatief licht zijn, een stuk stiller zijn en minder onderhoud nodig hebben. Deze Makita bosmaaier weegt namelijk 4,7 kilogram wat bijna de helft is van de Stiga bosmaaier. Hierdoor wordt de karwei om je gras te trimmen of onkruid te maaien een stuk aangenamer. Met een maximaal geluidsniveau van 75 decibel kun je het gedurende korte periodes zonder gehoorbescherming gebruiken.

“Beste accu bosmaaier”

Het grote nadeel van de Makita DUR365UZ is de hoge aankoopprijs. Dit komt voornamelijk door de krachtige 36 volt batterij. Hierdoor heb je genoeg vermogen om door de dikke takken van onkruid te geraken. Deze Makita bosmaaier maakt op dit vlak het onderscheid met grastrimmers die een lager vermogen hebben en enkel geschikt zijn om gras te maaien. Op lange termijn is deze Makita bosmaaier wel goedkoper in onderhoud. Er is namelijk geen motor dat smeerolie of onderhoud nodig  heeft waardoor je op dat vlak elk jaar geld kunt besparen. Een onderhoud van een bosmaaier op benzine kan namelijk snel oplopen tot 40 euro. Deze Makita bosmaaier kunnen we aanraden aan iedereen waar de aankoopprijs van minder belang is en die graag een bosmaaier heeft die stil is en gemakkelijk te bedienen is. Het is echter minder geschikt om grote oppervlakten met onkruid te maaien omdat de batterij maar een uur meegaat. Daarna moet je van accu wisselen en als je maar 1 accu hebt moet je deze eerst terug opladen wat een paar uur kan duren.

De Powerplus Dual Power POWDDPG7542 is geen bosmaaier maar een grastrimmer met accu. Het verschil tussen een bosmaaier en een grastrimmer is dat een bosmaaier geschikt is voor het maaien van zowel gras als onkruid. Een bosmaaier is daarom uitgerust met zowel een maaiblad als draad. Een grastrimmer heeft daarentegen een lager vermogen en is enkel uitgerust met een draad. Voordeel is dat grastrimmers een pak lichter en goedkoper zijn. Deze Powerplus grastrimmer kost namelijk maar een kwart van de Makita bosmaaier. En de 20 volt accu geeft genoeg vermogen om de voornaamste taak uit te voeren, namelijk gemakkelijk gras te trimmen.

“Beste accu grastrimmer”

Deze Powerplus grastrimmer weegt maar 3,6 kilogram en is gemakkelijk om te gebruiken. Dankzij de accu hang je ook niet vast aan een draad waardoor je vrij door je tuin kunt bewegen. Tof aan de Powerplus Dual Power POWDDPG7542 is dat het een uitgebreide garantie van 3 jaar heeft. Verder is het ook uitgerust met wielen die je op de grond kunt plaatsen om het werk te verlichten.

De Wolf Garten Campus 350RT is een elektrische grastrimmer. Ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een goedkoper grastrimmer zoeken om een kleine tuin te onderhouden. Voor minder dan 40 euro kun je een grastrimmer kopen die een stuk goedkoper is in vergelijking met alle andere modellen in dit artikel. Nadeel is wel dat deze Wolf Garten maar een vermogen heeft van 350W. Hierdoor is het enkel geschikt om gras te trimmen aangezien het zich zal verslikken in het minste onkruid dat je er mee probeert te maaien.

“Elektrische grastrimmer”

Hou er wel rekening mee dat je steeds moet verbonden moet zijn met een stopcontact. De voorziene draad is zeer kort dus je zal sowieso een verlengdraad moeten aanschaffen of je zal niet ver geraken. Om meer beweegruimte te hebben raden we aan om voor de Powerplus grastrimmer met accu te opteren. Maar als je met een beperkt budget zit of een zeer kleine tuin hebt met zeer weinig obstakels dan is de Wolf Garten Campus 350 RT misschien wel iets voor jou.

Het onderzoek

Welke Bosmaaier kopen

Een goed onderhouden tuin geeft een enorme toegevoegde waarde aan je huis. Het is een plek waar je samen met vrienden en familie kunt genieten van een aperitief of een barbecue. Maar het kan ook een plek zijn om alleen tot rust te komen. Maar je hebt meer dan enkel een grasmaaier nodig om je gazon proper te houden. Een bosmaaier is ontworpen om gras en onkruid in moeilijk bereikbare plaatsen te maaien. Denk maar aan gras langs betonnen muurtjes, palen en andere obstakels.

De meeste mensen gebruiken een bosmaaier om de boordjes en hoekjes te maaien waar een grasmaaier of robotmaaier niet geraken. We raden dus aan om een bosmaaier te kopen zodat je gemakkelijk alle randen van uw tuin kunt maaien. De meeste bosmaaiers zijn uitgerust met zowel een mes als een verwisselbare kop met draad. Een grastrimmer daarentegen is enkel geschikt voor het maaien van gras aangezien het enkel uitgerust is met een draad. De messen van een bosmaaier zijn geschikt om door taaier onkruid te geraken. De beste modellen zijn degene met zowel messen als een draad maar deze zijn doorgaans duurder.

Denk dus eerst na waarvoor je de bosmaaier of grastrimmer voor zou willen gebruiken. Als je deze enkel gaat gebruiken om de randen van je kleine tuin te trimmen heb je waarschijnlijk voldoende aan een elektrische grastrimmer. Als je daarentegen onkruidgewassen op een terrein moet kortwieken ga je met enkel een draad niet ver geraken. In dat geval heb je een duurder model nodig met messen. Hoe groter het oppervlak is dat je wilt kort maaien hoe groter het vermogen moet zijn. Hoe er wel rekening mee dat hoe zwaarder de motor is hoe zwaarder de bosmaaier zal zijn. Neem je een model met een zware motor let er dan op dat je een neemt met een fietsstuur en/of een rugsteun. Anders kan het een zeer zwaar karwei worden.

Bosmaaier Accu of benzine

Als vuistregel raden we aan om voor lichte karweien voor een elektrische bosmaaier te kiezen. Er bestaan ondertussen zelfs draadloze bosmaaiers. Een bosmaaier met accu is gemakkelijk in gebruik omdat je niet aan een draad vast hangt en dus gemakkelijker door de tuin kunt bewegen. Het voordeel is dat de bosmaaiers met accu de laatste jaren sterk gedaald zijn in prijs. Ze zijn nog iets duurder in vergelijking met modellen met een draad. Maar als je een budget hebt van 80 euro of meer dan kunnen we zeker en vast een bosmaaier met accu aanraden. Als je daarentegen op een grote oppervlakte onkruidgewassen wilt gaan maaien raden we aan om voor een bosmaaier op benzine te kiezen.

Bosmaaier kopen waarop letten

Prijs

Waarvoor zou je je bosmaaier gebruiken? Heb je een kleine tuin met weinig obstakels en ben je van plan om enkel gras te trimmen dan heb je voldoende aan een basismodel. Een basismodel voor ons is een elektrische grastrimmer met een kabel. De goedkoopste modellen zijn te koop vanaf 35 euro en zijn voldoende voor licht werk in de tuin.

Wil je enkel gras trimmen maar heb je een grote tuin met redelijk wat obstakels ga dan voor een bosmaaier met accu. Deze zijn krachtig genoeg om gras te trimmen en zijn zeer mobiel omdat je geen kabel moet gebruiken. Een bosmaaier met accu kun je vinden vanaf 90 euro en voor 120 euro zit je op de sweet spot qua prijs-kwaliteitsverhouding.

Ben je van plan om grote struiken onkruid aan te pakken ben je beter af met een bosmaaier met een benzinemotor. Je hebt namelijk redelijk wat vermogen nodig om door zwaarder onkruid te geraken. Vermogen dat een bosmaaier met accu niet heeft. Je kan deze modellen vinden vanaf 190 euro, wil je een topmodel moet je al richting de 300 euro kijken.

Aandrijving

Je kan kiezen voor 3 verschillende soorten bosmaaiers. Er zijn de traditionele bosmaaiers op benzine. Deze zijn goedkoop en overal verkrijgbaar maar zijn zeer luid in gebruik. Dan zijn er de elektrische bosmaaiers met draad. Deze zijn ook vrij goedkoop maar zijn onhandig omdat je vastzit aan een verlengdraad. De nieuwste bosmaaiers werken op basis van een accu. Ze werken stil en betrouwbaar en zijn gemakkelijk te starten met 1 druk op de knop. Nadeel is dat ze nog relatief duur zijn en niet overal verkocht worden.

Vermogen

Hoe hoger het vermogen van een bosmaaier hoe gemakkelijker je door gras en onkruid kunt maaien. Ben je van plan om enkel gras te trimmen dan moet je je hier niet teveel zorgen om maken. Ben je echter van plan om onkruid te maaien dan is het belangrijk om op het vermogen te letten. De meeste elektrische grastrimmers hebben een vermogen tussen de 250W en 500W. Bij een bosmaaier met accu moet je kijken naar het voltage van de accu. Een accu van 36 volt is krachtiger dan een accu van 18 of 20 volt. Doorgaans hebben de bosmaaier op benzine het hoogste vermogen en zijn daarom het meest geschikt voor het zware werk zoals het maaien van een grote oppervlakte onkruid. Wil je een bosmaaier met accu kopen om onkruid te maaien ga dan zeker voor een model van 36 volt. Hou er wel rekening dat de kleinste accu’s maar een halfuur meegaan. Als je een grote oppervlakte wilt maaien wilt dat zeggen dat je extra batterijen nodig hebt en dat je eventueel tussendoor zelfs nog een stopcontact zult moeten vinden. Een bosmaaier met een benzinemotor kun je daarentegen gemakkelijk bijvullen en kun je direct terug aan de slag. Mensen die een grote oppervlakte willen maaien raden we daarom een bosmaaier ùet een benzine motor aan.

Het vermogen van een bosmaaier is vooral belangrijk voor zware karweien. Een elektrische bosmaaier is niet geschikt voor zwaar werk maar is wel ideaal voor een gewone tuin te onderhouden. Enkel wanneer je zware karweien moet klussen in bermen en zware begroeiing wilt verwijderen heb je een bosmaaier op benzine nodig met een hoog vermogen. Als je voor een bosmaaier met accu gaat let dan op het voltage. Een voltage van 18 volt is enkel voldoende voor licht werk zoals het maaien van gras. Voor zwaarder werk ga je best voor een bosmaaier met een vermogen van 32 volt. Deze hebben genoeg vermogen om door zowel gras als onkruid te geraken.

Maaibreedte

Doorgaans zien we dat de bosmaaiers met een hoger vermogen een grotere maaibreedte hebben. Dit is geen toeval aangezien je meer vermogen nodig hebt om een grotere hoeveelheid gras of onkruid te maaien. De goedkoopste trimmers hebben een maaibreedte van tussen de 20 en 25 cm. Dit is voldoende om je boordjes te trimmen aangezien je ook geen grote verschillen met de rest van je gazon wilt maaien. Zwaardere modellen op benzine hebben een maaibreedte van 36 centimeter en soms zelfs 42 cm. Deze zijn voornamelijk ontworpen voor grote oppervlakten te maaien. Als je een te kleine maaibreedte neemt kan het zijn dat je veel extra tijd nodig hebt om al dat onkruid te verwijderen.

Comfort

Of een bosmaaier nu op elektriciteit of op benzine werkt, je wilt er een hebben die je gemakkelijk kunt bedienen. De meeste moderne bosmaaiers zijn ondertussen uitgerust met een soort van fietsstuur voor gemakkelijkere bediening. Maar let er ook op dat je een bosmaaier met een harnas koopt. Deze kun je namelijk over je schouders hangen zodat het gewicht beter verdeeld wordt.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.