Beste Broodbakmachine

Met een broodbakmachine of broodmachine kun je eenvoudig thuis je eigen broden bakken. De beste broodbakmachine die je momenteel kunt kopen is de Panasonic SD-2500WXE. Het levert dankzij zijn goede motor altijd een goed eindresultaat en kan dankzij 13 verschillende programma’s veel soorten brood en cake bakken. Zelfs voor mensen die aan een allergie lijden kunnen glutenvrij brood of speltbrood maken met deze Panasonic broodbakmachine. Onderaan dit artikel kan u ons onderzoek terugvinden en waar u op moet letten bij het kopen van een broodmachine.

Beste Broodbakmachine

De Panasonic SD-2500WXE is een volgens ons onderzoek de beste broodbakmachine voor de meeste mensen. Hij heeft 25 verschillende programma’s om verschillende soorten brood te maken zoals glutenvrij brood of vezelrijk brood. Buiten brood kan hij ook cake, brioche of zelfs jam maken. Je kan er broden met een minimumgewicht van 500 gram tot maximaal 1.200 gram. Dit zijn al vrij grote broden, op de markt ga je niet snel een goede broodbakmachine met een grotere capaciteit vinden. Wil je daarentegen kleinere broden bakken kijk je beter naar de SD-2511WXE, die kan broden bakken met een minimumgewicht van 300 gram.

Hij heeft een goede bouwkwaliteit, een krachtige motor en een grote capaciteit aan een betaalbare prijs. Er zijn goedkopere broodmachines maar als je vaak broden bakt en consistente resultaten wilt dan is deze Panasonic broodbakmachine een goede keuze.

“Beste broodbakmachine”

De Domo B3970 is een goedkope broodmachine dat over 12 verschillende programma’s beschikt. Juist zoals de Panasonic broodbakmachine kan het zowel brood als cake maken maar het is niet geschikt voor het maken van glutenvrij brood of brood met rozijnen. De minimum hoeveelheid dat je moet bakken is 750 gram wat al een vrij stevig brood is. Dit is minder handig voor kleine gezinnen of mensen die niet veel brood in een keer eten. Als je kleinere broden wilt bakken kijk je dus beter naar een van de Panasonic broodbakmachines.

De bouwkwaliteit is iets minder en hij beschikt over minder programma’s. Maar als je geen glutenvrij brood, rozijnenbrood of kleine broden wilt bakken dan is deze Domo broodmachine misschien wel interessant. Het kost namelijk maar de helft van de Panasonic SD-2500WXE. Doorgaans zouden we dit toestel aanraden aan mensen die niet vaak brood bakken maar wel graag een broodbakmachine in huis halen.

“Goedkope broodbakmachine”

De Panasonic SD-ZX2522KXG is de Rolls Royce onder de broodbakmachines. Het heeft maar liefst 37 verschillende programma’s waarmee je zelfs speciale broden zoals zuurdesem, speltbrood of roggebrood kunt bakken. Verder kan hij kan ook cake, pizzabodems of pasta maken. Maar het is het enige toestel op de markt waarmee je zowel glutenvrije broden, pasta en cake mee kunt bakken. Ideaal voor mensen met een glutenallergie of intolerantie.

Hij onderscheid zichzelf van andere broodbakmachines niet enkel op vlak van programma’s maar ook op vlak van design. Waar de meeste andere toestellen wit zijn heeft deze Panasonic broodbakmachine een zwarte top en een koperkleurigen body. Dankzij de kleine laadcapaciteit kun je kleine broden maken van 400 gram. Dit is handig voor kleine gezinnen of voor mensen die graag elke dag vers brood hebben. De Panasonic SD-ZX2522 kunnen we aanraden aan mensen die zeer vaak brood bakken en het beste toestel op de markt willen. Maar ook voor mensen met een allergie of een intolerantie voor gluten kan het ondanks zijn hoge prijs een goede investering zijn.

“Broodbakmachine glutenvrij”

De Domo B3951 is in veel opzichte gelijkaardig met de Domo B3970. Beide toestellen zijn vrij goedkoop en beschikken over een venster om je brood in de gaten te houden. In plaats van 12 verschillende programma’s beschikt het maar over 11 programma’s en is het ook niet geschikt voor het bakken van glutenvrij brood. De minimum hoeveelheid dat je moet bakken is ook 700 gram wat al vrij veel is. Door zijn compacte vorm heeft het brood ook een beetje een ongewone vorm.

Deze Domo broodmachine is het goedkoopste toestel dat we aanraden. Het is zeer compact en handig voor mensen die niet al te vaak brood bakken. Het is een goed alternatief wanneer de Domo B3970 uitverkocht is.

“Domo broodmachine”

De Panasonic SD-2511WXE is een kleine upgrade ten opzichte van de SD-2500WXE. In plaats van 25 verschillende programma’s beschikt het over 33 programma’s. Hij kan bijkomende broden bakken zoals ook zuurdesem of rustieke broden. Je kan er broden met een minimumgewicht van 300 gram tot maximaal 1.200 gram. Er zijn geen broodmachines op de markt die kleinere broden kunnen bakken dan deze Panasonic broodbakmachine. Ideaal voor koppels of kleine gezinnen die graag vaak vers brood eten.

Juist zoals zijn kleine broer heeft het een goede bouwkwaliteit, een krachtige motor en een grote capaciteit. Het kost wel een derde maar het heeft meer programma’s en kan veel kleinere broden bakken. Ook is er standaard een extra kneedhaak meegeleverd zodat je later geen moet bijkopen. Wanneer de SD-2500WXE uitverkocht is dan is dit model een goed alternatief.

“Panasonic broodbakmachine”

Het onderzoek

Broodmachine kopen

Een broodbakmachine is handig voor mensen die graag thuis gemakkelijk vers brood willen maken. Met een broodbakmachine is het gewoon kwestie van de nodige ingrediënten erin te gieten en op de knop te duwen. Op ongeveer 10 minuten kun je alles in de broodmachine krijgen waarna het tussen de 3 en 4 uur nodig heeft om het brood te maken. Voordeel is dat je zonder zorgen het huis kunt verlaten terwijl je brood aan het bakken is. Sterker nog, sommige broodbakmachines kun je zo instellen dat je ‘s ochtends kunt opstaan en dat er vers gebakken brood klaar staat.

Maar het grootste voordeel dat we zien is vooral voor mensen die een allergie hebben aan bepaalde granen. Mensen met coeliakie kunnen bijvoorbeeld enkel glutenvrij brood eten maar er zijn ook mensen die allergisch zijn aan tarwe. Voor deze mensen kan het een enorme toegevoegde waarde zijn om een broodbakmachine aan te schaffen. Je bepaald namelijk volledig zelf wat je erin doet van ingrediënten en wat niet. Zo heb je volledige controle en 100% zekerheid dat er geen granen in het brood zitten waar jij allergisch op zou kunnen reageren.

Brood bakken broodbakmachine tips

  1. Begin simpel, probeer eerst eens om een simpel wit brood te maken voordat je begint aan een rustiek zuurdesem brood.
  2. Heb geduld, laat je brood minstens een halfuur rusten zodat het voldoende afgekoeld is voor je het gaat eten.
  3. Gebruik verse ingrediënten, als je een brood wilt bakken dat lang meegaat
  4. Lees de handleiding, neem de tijd om eens door de handleiding te gaan van je broodbakmachine
  5. Gist, laat het niet in contact komen met suiker of zout

Broodbakmachine kopen waar op letten

Bakprestaties

Het belangrijkste aan een broodbakmachine is dat het een goed brood bakt zonder stukken bloem die niet goed gemengd zijn. Een goede broodbakmachine heeft spatels die het mengsel grondig mengen. Ook moet het brood gelijkmatig opwarmen zodat het niet onderbakken of teveel doorbakken is.

Programma’s

De meeste broodbakmachines kunnen verschillende soorten brood maken. Van simpel wit brood, brood met graantjes tot volkoren brood. Maar de beste broodbakmachines kunnen niet enkel brood bakken maar kunnen je ook helpen bij het maken van pasta of pizzadeeg. Zeer handig voor mensen die liefst niet willen manueel kneden.

Voor mensen die een allergie hebben zoals bijvoorbeeld coeliakie moeten er op letten dat het toestel kan ingesteld worden voor het maken van glutenvrij brood. Niet elke broodbakmachine kan alle recepten aan.

Capaciteit

Alle broodbakmachines hebben een minimale en een maximale laadcapaciteit. De meeste broodbakmachines kunnen geen brood groter dan 1 kg maken. Maar het is ook belangrijk om te weten dat sommige broodbakmachines geen brood kunnen maken kleiner dan 750 gram zoals de Domo B3970. Voor mensen die niet veel brood eten in 1 keer eten of voor kleine gezinnen kan dit snel te veel zijn.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.