Scroll Top

De 6 beste broodroosters van 2023

Onze favoriete toaster is de Kenwood TCX 751BK kMix.

De beste broodroosters maken keer op keer perfect gebakken toast. Vroeger was een toaster een simpel toestel, tegenwoordig zijn ze wat polyvalenter geworden. Naast het bakken van toast kun je met sommige toestellen ook tosti’s, panini’s of croque monsieurs bakken.

Wij hebben onderzoek gedaan naar verschillende merken zoals Kenwood, Russell Hobbs, Philips en KitchenAid. Daarbij hebben we rekening gehouden met het vermogen, de capaciteit en het aantal bruiningsstanden. Lees hieronder verder om de beste broodrooster voor jouw budget te vinden.

Onze selectie toasters

Beste prijs-kwaliteit: Kenwood TCX 751BK kMix

Voordelen:

 • Zeer compleet toestel
 • Quick look functie
 • Eenzijdig roosteren
 • Warmhoud functie
 • Automatisch uitschakelen

Nadelen:

 • Geen snoeropbergsysteem

De Kenwood TCX 751BK kMix is een erg complete en scherp geprijsde broodrooster waarmee je twee sneetjes brood tegelijk kan roosteren. Dit toestel heeft een mooi gamma aan functies en accessoires. Hij roostert, ontdooit en wamt op en voor de liefhebbers van bagels is er de aparte bagel functie, waarmee je slechts één kant roostert.

Als je toast precies goed moet zijn, kan je snel een kijkje nemen met de quick look functie, die bij deze Kenwood TCX 751BK kMix ‘peek & view’ heet. Daarnaast beschikt deze broodrooster ook over een warmhoud functie voor broodjes. De extra brede sleuf maakt hem geschikt voor heel wat verschillende broodsoorten.

Deze broodrooster heeft vijf verschillende bruiningsstanden en is extra veilig door de automatische uitschakeling. Ook de broodnodige kruimellade is aanwezig voor makkelijk onderhoud. Er is geen snoeropbergsysteem, waardoor hij wat lastiger op te bergen is. Algemeen komt de Kenwood TCX 751BK kMix uit onze doorlichting als de broodrooster met de beste prijskwaliteitsverhouding en bovendien staat hij erg leuk op het aanrecht.

Voordelen:

 • Prijs
 • Quick look
 • Afteltimer
 • Snel roosteren
 • Automatisch uitschakelen

Nadelen:

 • Kort snoer
 • Geen eenzijdig roosteren

De Russel Hobbs Retro Vintage is een mooi vormgegeven retro toestel met een heleboel opties voor een scherpe prijs. Zoals gebruikelijk kan je met deze broodrooster roosteren, ontdooien en opwarmen. Alleen eenzijdig roosteren, voor bagels bijvoorbeeld, is niet mogelijk. Met de handige afteltimer in de display kan je makkelijk zien hoe lang je nog te gaan hebt. Als het echt snel moet gaan, heeft dit toestel een streepje voor door de extra snelle toast technologie. De Russel Hobbs Retro Vintage heeft twee aparte sleuven.

Ook deze broodrooster heeft een handige kruimellade voor makkelijk onderhoud. Met zijn koele wand en automatische uitschakeling is dit bovendien een extra veilig toestel. Er zijn zes verschillende bruiningsstanden en met het handige opzetrek houd je broodjes of croissants lekker knapperig. Wil je tijdens het proces controleren hoe het met je toast gesteld is, dan kan dat met de quick look functie, die hier ‘lift & look’ heet. Daarna wordt het roosteren hervat. Het snoer is eerder kort, maar deze Russel Hobbs Retro Vintage is voor ons een erg mooi compleet toestel met een prima prijskwaliteitsverhouding.

Beste met tostiklem: Dualit D47210 NewGen

Voordelen:

 • Sleuven werken afzonderlijk
 • Extra brede sleuven
 • Zeer compleet toestel

Nadelen:

 • Prijs
 • Eerder zwaar toestel

Het handigste aan de Dualit D47210 NewGen is dat de vier afzonderlijke sleuven allemaal apart bediend kunnen worden met een keuzeknop. Daardoor kan je afzonderlijk één, twee, drie of vier boterhammen roosteren. Bij deze broodrooster worden twee uitneembare tostiklemmen meegeleverd waardoor je in een handomdraai ook een croque monsieur maakt zonder morsen.

De sleuven zijn bovendien extra breed, waardoor dit toestel geschikt is voor veel verschillende broodsoorten. Ook hier vind je een mooi basispakket aan functies zodat je kan roosteren, ontdooien en opwarmen. Verder vind je ook een afzonderlijke bagelstand.

De bruiningsgraad bepaal je met een draaiknop en de kruimellade van deze Dualit D47210 NewGen is extra groot zodat verdwaalde kruimels geen kans krijgen. Ook dit toestel heeft een timerfunctie en met de onafhankelijke ejector kun je het toasten makkelijk stopzetten. Met zijn grote dimensies en meer dan vier kilo is dit een robuust toestel dat wel wat plaats inneemt op je aanrecht.

 

Beste KitchenAid: KitchenAid Artisan 5KMT

Voordelen:

 • Waarschuwingssignaal
 • Lang snoer
 • Eenzijdig roosteren
 • Afteltimer
 • Tostiklem

Nadelen:

 • Prijs
 • Eerder zwaar toestel
 • Geen warmhoudrooster

KitchenAid beschikt over een ruim assortiment aan broodroosters. De KitchenAid Artisan met twee sleuven komt uit onze doorlichting naar voren als de beste uit het gamma. Met de zeven bruiningsstanden kies je nauwkeurig de gewenste bruiningsgraad van je toast. Daarbovenop kan je met deze broodrooster ook ontdooien en eenzijdig roosteren. In de doos vind je een aparte tostiklem en het toestel heeft daarvoor een apart programma. Een warmhoudrooster voor broodjes of croissants is jammer genoeg niet voorzien. Ook deze toaster heeft een handige bagelfunctie.

Met zijn lange snoer kan je hem op veel plaatsen kwijt, maar houd er wel rekening mee dat ook deze KitchenAid Artisan een groot en eerder zwaar toestel is. Ook deze broodrooster is erg veilig met zijn automatische uitschakeling. Met een signaal waarschuwt hij je bovendien als je toast klaar is. Als je vergeetachtig bent, hoef je je dus geen zorgen te maken dat je toast afkoelt. De voortgang kan je volgen met de afteltimer. De KitchenAid Artisan is een erg mooi toestel met een heleboel handige functies.

Beste grote families: Smeg TSF02PGEU

Voordelen:

 • Zeer compleet toestel
 • Snoeropbergvak
 • Geschikt voor verschillende broodsoorten

Nadelen:

 • Eerder zwaar toestel
 • Geen tostiklem

Deze Smeg TSF02PGEU kreeg het kenmerkende afgeronde design van Smeg mee en is beschikbaar in een massa kleuren. Deze broodrooster is echter niet alleen mooi, hij is ook een veelzijdige duivel-doet-al. Met zijn twee lange sleuven is hij uitermate geschikt om stokbrood of lange sneetjes te roosteren. Je kan echter ook gewoon vier gewone sneetjes tegelijkertijd roosteren. Omdat de sleuven extra breed zijn, kan je dikkere sneden of zelfs een panini roosteren. Een tostiklem is helaas niet inbegrepen. Welkan je met deze toaster ook ontdooien of opwarmen.

De bruiningsgraad regel je met een draaiknop en door op de stopknop te drukken onderbreek je het proces. Ook deze broodrooster heeft een koele wand zodat kinderen of volwassenen zich niet kunnen verbranden. Met de uitschuifbare kruimellade is de Smeg TSF02PGEU bovendien makkelijk in onderhoud. Met meer dan drie kilo is dit een robuuste broodrooster, maar zeker niet de zwaarste. Het handige snoeropbergsysteem zorgt er ten slotte voor dat je hem compact kan wegbergen.

Beste goedkope: Philips Daily HD2581/90

Voordelen:

 • Prijs
 • Zeer compleet toestel
 • Automatische uitschakeling
 • Strak design

Nadelen:

 • Klein toestel
 • Geen tostiklem

Voor een zeer zachte prijs heb je met de Philips Daily HD2581/90, twee sleuven, een veelzijdig toestel met veel mogelijkheden. Je kan ermee roosteren, ontdooien en opwarmen en met de geïntegreerde opzethouder warm je broodjes of gebak op. Een tostiklem is helaas niet inbegrepen. Het is een eerder compact en licht toestel. Dat heeft gevolgen voor de stabiliteit, maar zorgt er tegelijkertijd ook voor dat je hem nagenoeg overal kwijt kan. Hij is dus uitermate geschikt voor kleinere keukens.

Ook dit is een zeer veilig toestel dankzij de koele wand en de automatische uitschakelfunctie. De compacte kruimellade vangt losse kruimels op zodat onderhoud tot een minimum beperkt kan worden. De Philips Daily HD2581/90 heeft een handig snoeropbergsysteem en kreeg een strak design mee. Deze broodrooster heeft acht verschillende standen om je toast te bruinen en een annuleerknop om het proces te onderbreken. Met de Philips Daily HD2581/90 krijg je absoluut waar voor je geld.

Beste retro broodrooster.jfif-1

Waar op letten bij het kopen van een broodrooster?

Gleuven

Afhankelijk van je behoefte kan je kiezen voor een broodrooster met twee of met vier gleuven. Grotere families zullen natuurlijk meer baat hebben bij de optie met vier gleuven.

Daarbij let je er best op dat de openingen flexibel of breed genoeg zijn om verschillende broodsoorten makkelijk te kunnen roosteren. Als je graag lange sneden of stokbrood wil roosteren, kies je best voor een broodrooster met een long slot. Daarbij vind je één lange gleuf. Wil je toch eens een kleinere boterham roosteren, dan kan dat evengoed.

Bijkomende functies

De meeste broodroosters hebben een ontdooifunctie, wat erg handig is voor brood dat rechtstreeks uit de diepvries komt. Na het ontdooien gaat de broodrooster verder met roosteren.

Voor het roosteren zelf bieden de meeste toestellen een ruime keuze uit verschillende bruiningsstanden. Afhankelijk van de gewenste graad van karamellisatie kan de bruiningsgraad aangepast worden.

Als het nauw luistert, kan je met de quick look functie af en toe eens kijken of je toast al klaar is. Dit kan je helpen om te voorkomen dat je brood verbrandt. Naast de onaangename geur is het namelijk ongezond voor je.

Andere veel voorkomende functies zijn verwarmen en eenzijdig roosteren. Die laatste functie is erg handig als je je toast graag krokant wil aan één kant en zacht aan de andere kant. Deze functie is ook uiterst geschikt om bagels te roosteren. Sommige broodroosters hebben nog een afzonderlijk bagel programma.

Extra’s

Een zeer populair accessoire is de tostiklem. Daarmee doet je broodrooster ook meteen dienst als croque monsieur toestel. Ook een warmhoudrooster bovenop de broodrooster kan een handige extra zijn. Daarmee houd je gebak, broodjes of bijvoorbeeld croissants lekker smeuïg.

Bij sommige broodroosters zijn de warmhoudroosters ingebouwd, bij andere zijn ze opzetbaar en worden ze afzonderlijk meegeleverd.

Elke goede broodrooster heeft ten slotte een kruimellade. Daarmee vang je de verdwaalde kruimels op en wordt het schoonmaken een makkelijke klus.

Beste broodrooster 2022

Hoe we vergelijken en testen

Het team van Doorgelicht gaat online en offline op zoek naar informatie, kenmerken en specificaties over de producten in vraag.

Voor dit artikel werden 17 producten met elkaar vergeleken om te zien welke als beste uit de test kwamen. Er werden uiteindelijk 6 producten in onze selectie geplaatst.

Deze producten werden voornamelijk beoordeeld en vergeleken op kwaliteit, gleuven, functies, prestaties en prijs.

Lees meer artikels in de categorie ‘keuken’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.