Beste Bruiswatertoestel

Het beste bruiswatertoestel volgens ons onderzoek is de Spirit OneTouch. Dit toestel heeft 3 vooraf ingestelde knoppen om licht bruisend water, bruisend en zwaar bruisend water te maken. Verder heeft het een mooi design en is het in twee kleuren (zwart en wit) verkrijgbaar. Momenteel verkoopt enkel SodaStream toestellen in België om thuis bruisend water te maken.

Welk toestel u ook koopt, het milieu zal u dankbaar zijn. Elke CO2-fles is gelijk aan 40 flessen van 1,5 liter water. Persoonlijk heb ik gemerkt dat onze PMD zakken beduidend minder vol zitten in vergelijking met vroeger. Ook heb ik er een voor mijn grootmoeder gekocht zodat geen plastic flessen meer naar haar appartement moet slepen. Onderaan dit artikel kan u ons onderzoek terugvinden en waar u op moet letten wanneer u een SodaStream wilt kopen.

Onze top 3 – Bruiswatertoestel

SodaStream is momenteel het enigste merk in België dat toestellen verkoopt om thuis bruisend water te maken. Van al die toestellen is de Spirit One Touch het beste dat je kunt kopen. Dat komt omdat het uitgerust is met 3 vooraf ingestelde knoppen waarmee je licht bruisend, bruisend of sterk bruisend water kunt maken.

Eens je je voorkeur hebt bepaald hebt kun je keer op keer genieten van bruisend water zoals jij het graag hebt. Andere toestellen van SodaStream moet je namelijk manueel bedienen waardoor je soms te weinig of teveel CO2 in je water kunt steken.

Als de Spirit One Touch niet beschikbaar kan je ook voor de SodaStream Spirit gaan. Qua design lijken de twee toestellen enorm op elkaar. Het enige verschil is dat de Spirit OneTouch vooraf ingestelde knoppen heeft. De Spirit daarentegen moet je manueel bedienen. Uit eigen ondervinding kan ik zeggen dat het nadeel is dat je soms teveel of te weinig bruis in je water steekt.

Voordeel is wel dat de SodaStream goedkoper is en vaker te verkrijgen is in een megapack. Een megapack bevat meestal het toestel zelf, een CO2-fles en meerdere herbruikbare flessen. Meestal worden deze megapacks verkocht aan een lagere prijs dan het toestel zelf.

De SodaStream Crystal doet exact hetzelfde als de SodaStream Spirit. Enkel het design is wat anders en persoonlijk vinden wij de Spirit mooier. Het voordeel van de SodaStream Crystal is dat je fles volledig wordt afgesloten waardoor je minder kans hebt dat je water tijdens het carboniseren op je aanrecht spat. Verder voorziet SodaStream ook glazen flessen die enkel compatibel zijn met dit model. Als je bezoek hebt staan de glazen flessen natuurlijk wel iets beter dan de plastic flessen van de SodaStream Spirit (One Touch).

Het onderzoek

Wat is een bruiswatertoestel?

Als je thuis spuitwater drinkt kan een bruiswater toestel een goede investering zijn. Een bruiswater toestel heeft een vrij simpel ontwerp. Er is een ruimte voorzien om een (kleine) CO2-fles in te draaien. Eens je CO2 fles is aangesloten kun je aan de hand van de bijbehorende waterflessen kraantjeswater carboniseren.

Een van de voornaamste voordelen is dat je niet meer wekelijks water naar je huis moet slepen. Verder help je het milieu ook een handje door je verbruik van plastic flessen sterk te verminderen. SodaStream werkt namelijk met herbruikbare flessen uit hard plastic. Met 1 CO2 cilinder kun je ongeveer 60 liter spuitwater maken. Dat wilt zeggen dat voor elke CO2 cilinder je gebruikt je 40 wegwerpbare plastic flessen van 1,5 liter uitspaart.

Maar het is ook goed voor de portemonnee. Een liter spuitwater in de winkel kost ongeveer 60 cent, voor een liter spuitwater via SodaStream kwamen we uit op ongeveer 30 cent per liter. Om nog meer geld uit te sparen kun je een doe het zelf installatie opzetten om grotere CO2 flessen van een derde partij aan te sluiten op je SodaStream. Volgend artikel (in het Engels) legt uit hoe je een grotere CO2 fles kunt aansluiten op je SodaStream om nog meer geld te besparen.

Bruiswatertoestel kopen

Waarop moet ik letten?

Het grootste verschil tussen de toestellen die je momenteel kunt kopen is of je de hoeveelheid bruis handmatig of automatisch kunt instellen. Sommige mensen hebben liever water met een klein beetje bruis andere dan liever met veel meer bruis. Wanneer je cocktails maakt is het daarenboven handig om water met veel bruis te hebben. Anders proef je niks meer van de bruis nadat je alles hebt gemixt. Het voordeel van een automatisch model is dat je 3 verschillende knoppen hebt. Namelijk licht bruisend, bruisend en zwaar bruisend.

Een bruiswatertoestel is handig tot je CO2 fles leeg is. Dan moet je je CO2 fles gaan inruilen voor een nieuwe. Dan is het handig om een winkel in de buurt te hebben waar je deze kunt inruilen. Gelukkig kun je SodaStream CO2-flessen inruilen in de Carrefour, MediaMarkt, VandenBorre, Krëfel, Blokker, Hubo en nog andere winkels. Een winkel in de buurt kun je op volgende pagina terugvinden.

Zelf heb ik een SodaStream gekocht in een soort van megapack dat verkocht werd voor 50 euro. In dit megapack zat het toestel zelf (SodaStream Spirit), een CO2-cilinder en 3 herbruikbare plastic flessen. Raar genoeg was het megapack voordeliger dan het identieke toestel apart te kopen. Als je niet gehaast bent raad ik aan om je ogen open te houden tot je ergens een megapack ziet liggen. Deze zijn namelijk een pak voordeliger omdat je sowieso een CO2 cilinder en een herbruikbare fles nodig hebt om bruisend water te maken.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.