Beste Compressor

Een compressor kopen is niet gemakkelijk, je moet eerst bepalen waarvoor je het wilt gebruiken. Wil je af en toe een autoband oppompen maar ook een fietsband of een luchtmatras dan is de Powerplus POWX 1705 waarschijnlijk de beste compressor voor jou. Voor zwaarder werk zoals het regelmatig oppompen van autobanden, zandstralen van hout of verven is de Airpress HL 425/50 waarschijnlijk een betere koop. Ben je echter op zoek naar een compacte compressor voor af en toe een fietsband of bal op te pompen dan heb je waarschijnlijk voldoende aan de Powerplus POWX 1700. Onderaan dit artikel kun je ons onderzoek terugvinden en waar je op moet letten bij het aankopen van een compressor.

Onze top 3 – Beste Compressor

Volgens ons is de Powerplus POWX1705 de beste compressor die je momenteel kunt kopen. Hij is krachtig genoeg om autobanden op te pompen, is onderhoudsvriendelijk en betaalbaar. Je kunt hem niet enkel gebruiken voor autobanden, dankzij de meegeleverde stukken kun je hem ook gebruiken voor het oppompen van fietsbanden, ballen en luchtmatrassen. Wat we gemakkelijk vonden aan dit toestel is dat het vrij compact is en geen gebruik maakt van een motor met olie. Zwaardere toestellen hebben een motor op olie maar die vereisen regelmatig onderhoud. Deze compressor is ideaal voor mensen die een compressor zoeken en van plan zijn om deze te gebruiken voor het oppompen van banden, luchtmatrassen en ballen.

“Beste Compressor 2019”

De Airpress HL 425/50 is een zware compressor waarmee je zeer gemakkelijk autobanden kunt oppompen. Maar het is niet enkel geschikt om banden mee op te pompen maar ook om hout te zandstralen of kamers mee te verven. Ideaal dus voor de mensen die een renovatie in het achterhoofd hebben en heel wat werk zelf willen doen. Omdat hij is uitgerust met een motor moet je hem regelmatig onderhouden en door zijn omvang is hij minder draagbaar dan onze 2 andere modellen.

“Krachtige compressor – DIY thuis”

De Powerplus POWX1700 is een zeer compacte compressor die is uitgerust met een accu. Deze is ideaal om kleine klusjes mee te klaren zoals het oppompen van een fietsband, bal of zwembadje. Je kunt hem overal mee naartoe nemen, door zijn kleine formaat en accu kun je hem makkelijk meepakken op uitstap. Helaas is hij door zijn compacte formaat niet geschikt voor zwaardere taken zoals het oppompen van autobanden. Bijkomend nadeel is dat hij ondanks zijn klein formaat verrassend luid is. Voordeel is wel dat je hem in een handige draagtas kunt wegsteken en makkelijk kunt opbergen dankzij zijn compact formaat.

“Beste compacte compressor”

Het onderzoek

Wie moet een compressor kopen?

De meeste mensen gebruiken een compressor om autobanden of fietsbanden op te pompen. Het is namelijk zo dat een band langzaam druk verliezen door lucht dat door de rubber ontsnapt. Een autoband die te plat staan gebruiken niet enkel meer benzine maar zijn ook een veiligheidsrisico. Het wordt moeilijker om je wagen te besturen en je loopt meer risico op een klapband omdat je band te warm kan worden wanneer je aan hoge snelheid gaat rijden.

Een compressor kunnen we dus aan iedereen die een wagen of een fiets heeft aanraden omdat het gemakkelijk is om je banden op te pompen. En als iets gemakkelijk te gebruiken ben je meer geneigd om het vaker te doen. Een compressor is gemakkelijker te gebruiken dan om naar een tankstation te rijden om je banden op te pompen. Want zelf als je naar het tankstation rijdt kan het zijn dat er geen compressor staat, of hij buiten dienst is en soms moet je er ook nog voor bij betalen. De VAB raadt aan om minstens één keer per maand je bandenspanning te controleren en elke keer voor je een lange rit gaat maken.

Maar een compressor kan veel meer dan enkel dat, denk maar aan het oppompen van een bal, luchtmatras, speelgoed of wielen van een fiets of kruiwagen.

Nieuwe luchtcompressor kopen

Waarop moet ik letten

Elke compressor heeft een meter waarop je de druk kunt afmeten die momenteel in je band zit. Voor een autoband is dit belangrijk omdat elke auto een aangeraden druk heeft om op de banden te zetten. Vaak is er nog een verschil tussen de voor- en achterbanden. Om je banden op de juiste druk te zetten heb je een compressor nodig die de huidige druk nauwkeurig weergeeft.

Wanneer je je banden wilt oppompen wil je dat het zo snel mogelijk vooruit gaat. Een autoband oppompen met een compressor duurt ongeveer 5 minuten. De beste modellen kunnen de klus klaren onder de 3 minuten terwijl de goedkopere modellen tot 8 minuten nodig hebben. Als je een compressor gaat kopen om voornamelijk autobanden op te pompen neem dan zeker een krachtig toestel met een hoge luchtopbrengst. Als je het voornamelijk gaat gebruiken voor fietsbanden of andere zaken dan moet je hier niet teveel op letten.

De meeste compressoren zijn grotendeels van metaal gemaakt en zijn relatief zwaar. Er bestaan ook meer draagbare modellen die uit plastic bestaan. De lichtste modellen hadden soms de neiging om overmatig te trillen wanneer ze een band moesten oppompen.

Een compressor maakt veel lawaai, de stilste modellen produceren een geluid van ongeveer 60 decibel terwijl de luidste modellen tot 85 decibel kunnen produceren. Hou er rekening mee dat omdat decibels niet lineair uitgedrukt worden, 80 decibel 3 keer zo luid is als 60 decibel.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.