De 5 beste croque monsieur machines van 2021

Een toestel speciaal om je croque monsieurs te perfectioneren, van goedkoop tot professioneel

In dit artikel gaan we op zoek naar de beste croque monsieur machines. Met een goed toestel maak je croque monsieurs in een handomdraai. Dankzij een antiaanbaklaag en verwisselbare platen is zo’n toestel eenvoudig schoon te maken. Met een professionele croque monsieur machine heb je meer opties. Met een extra grote croque monsieur machine maak je meteen wel vier croque monsieurs tegelijk. Met sommige machines maak je ook andere snacks zoals wafels. In dit artikel vind je onze top 5 beste croque monsieur machines en onze beste kooptips.

Zoek je een polyvalent toestel dat ook geschikt is voor panini’s of het grillen van vlees en groenten dan kan je ook een kijkje nemen in onze lijst ‘beste contact grills‘.

BESTE CROQUE MONSIEUR MACHINE: KRUPS FDK 452

Deze croque monsieur machine van Krups is onze absolute topfavoriet. Dit stevige apparaat heeft een stijlvol en strak design. Hij is eenvoudig aan en uit te schakelen en met de controlelampjes weet je precies wanneer je kan beginnen te bakken. De temperatuur hoef je niet in te stellen. Dit regelt het toestel automatisch. Vervolgens warmt hij op met een vermogen van 850 watt, wat zowat het gemiddelde is. Hij is voorzien van 2 grote schelpvormige bakplaten met antiaanbaklaag.

Het apparaat is veilig in gebruik met een vergrendeling voor de handgreep, een antislipbodem en een opbergvak voor het snoer. Dankzij het eenvoudig design is dit toestel eenvoudig schoon te maken. Ook zijn de bakplaten niet afneembaar, waardoor je ze niet apart kan afwassen. Ook is er geen timer aanwezig.

XXL MACHINE 4 TOSTI’S: DOMO 9064C

Wil je graag croque monsieur voor het hele gezin maken? Dan is dit XXL-apparaat de oplossing. Met 4 extra grote bakplaten heb je 50% meer bakoppervlak dan bij een gemiddelde croque monsieur machine. De platen beschikken over een antiaanbaklaag. Twee indicatielampjes maken het eenvoudig om te weten wanneer je kan bakken. Het toestel warmt snel op en klikt goed dicht zodat de croque monsieur stevig aangedrukt wordt. Het beschikt over een vermogen van 900 watt, wat redelijk is. Zo zijn de croque monsieurs vrij snel klaar.

Het nadeel ervan is dat de bakplaten niet uitneembaar zijn. Je kan ze dus apart in een sopje steken. Je kan de thermostaat niet regelen, er is geen timer en het snoer zou wat aan de korte kant zijn. Er is ook geen vetafvoer waardoor er vet op de bakplaten kan achterblijven. Het snoer kan je niet kwijt in een opbergsysteem.

GOEDe koop: TEFAL ULTRACOMPACT SM1552

Met de Tefal Ultracompact SM1552 maak je eenvoudig croque monsieurs. Met het indicatielampje weet je wanneer het opgewarmd en klaar voor gebruik is. Hij is gemakkelijk schoon te maken dankzij de antiaanbaklaag. Dankzij de geïsoleerde handgreep en de vergrendeling is het toestel ook extra veilig. Dankzij zijn compact formaat en snoeropbergsysteem kun je hem zowel horizontaal als verticaal opbergen. Voor de prijs van net geen 30 euro is dit een croque monsieur machine met een zeer mooie prijs-kwaliteit verhouding.

Een nadeel is dat de thermostaat niet regelbaar is maar dat de temperatuur dus automatisch wordt geregeld.  Het vermogen is maar 700 watt en het toestel beschikt niet over een timer. Daarnaast is het ook een relatief klein apparaat en de bakplaten zijn niet uitneembaar. Dankzij de compacte afmetingen kan je hem wel eenvoudig opbergen in de keuken.

MET VERWISSELBARE PLATEN: TEFAL SW7011

Maak je ook graag wafels met je croque monsieur machine, dan is dit toestel ideaal. Met de platen kan je zowel croque monsieurs als wafels bakken. Hij is veilig in gebruik dankzij het indicatielampje, koele handvat en de antislipbodem. Het wordt geleverd met een handig kookboek zodat je altijd de juiste recepten bij de hand hebt voor de verschillende gerechten die je kan maken. De platen hebben een antiaanbaklaag, zijn afneembaar en vaatwasmachinebestendig. Daardoor is deze croque monsieur machine gemakkelijk in onderhoud.

Je kan dit apparaat uitbreiden met 16 verschillende platen. Met deze platen kan je nog andere gerechten maken zoals panini’s, wafers, hartvormige wafels, gevulde wafels, wentelteefjes, minipannenkoeken, poffertjes en zelfs donuts. Deze extra platen moet je wel apart kopen. Ook kan de thermostaat niet aangepast worden en is er geen timer. Het vermogen is vrij laag met 700 watt en er is geen timer aanwezig.

EDITOR’S PICK:  MOULINEX SJ615612 BREAKTIME

Deze leuke croque monsieur machine valt op door zijn wijnrode design. Hij is geschikt voor zowel croque monsieur als wafels. Voor beide gerechten worden de platen meegeleverd. Deze platen zijn uitneembaar, zodat je ze kan vaatwassen. Dankzij de antiaanbaklaag haal je de gerechten gemakkelijk van de platen. Er is een indicatielampje dat aangeeft wanneer het toestel klaar is voor gebruik.

Echter is er geen lampje om aan te geven wanneer de bereiding klaar is, of een timer. Je moet het gerecht dus zelf in de gaten houden. De thermostaat kan je niet regelen en het beschikt over een vermogen van maar 700 watt, dus de bereiding kan iets langer duren.

beste croque monsieur toestel

Tot zover de suggestieve top 5 beste croque monsieur machines van 2021.
Nog hulp in de keuken nodig? Bekijk ook de lijst beste contact grills of zoek verder in de categorie ‘Keuken‘.

Croque monsieur machines vergelijken

Wat is een croque monsieur machine?

Met een croque monsieur machine maak je in een handomdraai allerlei soorten croque monsieurs, een soort sandwich met twee sneden brood en meestal een combinatie van beleg zoals ham en kaas. Je kan croque monsieur machines in verschillende kleuren vinden, voornamelijk in zilver, wit en zwart.

Met sommige modellen kan je ook croque madames maken. Deze modellen voorzien extra ruimte op de bakplaat om spiegeleieren te maken. De platen van een croque monsieur machine zijn bijna altijd voorzien van een antiaanbaklaag waardoor ze makkelijk in gebruik zijn.

Hoe werkt een croque monsieur machine?

Een croque monsieur toestel beschikt ofwel over verwisselbare of permanente platen. De verwisselbare platen kan je van het toestel halen en in de vaatwasser plaatsen voor reiniging. Bij het maken van je croque monsieur dien je erop te letten dat hij in de machine zal passen. In het begin kan het zijn dat je een paar keer moet proberen met verschillende diktes.

Is de croque monsieur te dik, dan zal het toestel namelijk niet goed sluiten. Sommige modellen laten toe dat je verschillende soorten platen kan gebruiken. Deze kan je eenvoudig in- en uitklikken om steeds de juiste plaat te gebruiken voor jouw gekozen gerecht.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een croque monsieur machine?

1. Vaatwasbestendig

Sommige croque monsieur machines beschikken over afneembare platen die je in de afwasmachine kan steken. Deze croque monsieur machines zijn het eenvoudigst in onderhoud. Zijn de platen niet afneembaar of niet vaatwasbestendig, dan reinig je ze manueel.

2. Extra platen

Sommige modellen zijn voorzien van extra platen waarmee je naast croque monsieurs ook andere gerechten kan maken, zoals wafels. Er zijn ook apparaten die beschikken over een grillplaat waarmee je bijvoorbeeld vlees kan braden of panini’s kan grillen. Voor sommige modellen moet je de extra platen apart kopen.

3. Formaat

Met de meeste croque monsieur machines maak je twee croque monsieur. Er bestaan ook toestellen waarmee je vier croque monsieurs kan maken of zelfs een croque madame. Deze laatste beschikken over extra ruimte waar je spiegeleieren kan bereiden. Met een grotere croque monsieur machine bereid je meteen gerechten klaar voor het hele gezin. Een kleinere croque monsieur machine heeft als voordeel dat hij compact op te bergen is.

4. Vermogen

Niet alle croque monsieur machines beschikken over hetzelfde vermogen. De meeste croque monsieur machines hebben een vermogen van minstens 700 watt. Een lager vermogen is niet aan te raden. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller het toestel opwarmt én hoe sneller je gerechten klaar zijn. Een croque monsieur machine met een vermogen van 1000 watt of meer is ideaal.

Beste croque machine

4. Vermogen

Niet alle croque monsieur machines beschikken over hetzelfde vermogen. De meeste croque monsieur machines hebben een vermogen van minstens 700 watt. Een lager vermogen is niet aan te raden. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller het toestel opwarmt én hoe sneller je gerechten klaar zijn. Een croque monsieur machine met een vermogen van 1000 watt of meer is ideaal.

5. Instelbare thermostaat

Regel je graag zelf de temperatuur van je croque monsieur machine, kies dan voor een toestel met een regelbare thermostaat. Veel modellen beschikken echter voor een voorgeprogrammeerde thermostaat, wat als voordeel heeft dat je je nooit hoeft af te vragen of je de juiste temperatuur hebt ingesteld. Als de croque monsieur machine niet beschikt over een timer, dan hou je best de gaartijd zelf in het oog.

6. Hoeveel kost een croque monsieur machine?

Een croque monsieur machine van hoge kwaliteit hoeft niet duur te zijn. Een goed toestel heb je al vanaf 30 euro. Er bestaan croque monsieur machines in alle kleuren en maten. Afhankelijk van de mogelijkheden kan de prijs sterk verschillen. De beste croque monsieur machine heb je al voor de prijs van 50 euro. Croque monsieur machines waarbij je de extra platen apart moet aanschaffen kunnen wel duurder uitkomen.

7. Indicatielampjes

Veel croque monsieur modellen beschikken over een indicatielampje dat je vertelt wanneer het toestel voldoende is opgewarmd. Zo weet je precies wanneer de juiste temperatuur bereikt is om de croque monsieur te bakken. Opgelet is niet hetzelfde als een timer. Met een timer weet je exact hoe lang je een croque monsieur moet bakken.

8. Snoeropbergmogelijkheid

Sommige modellen bieden een snoeropbergmogelijkheid. Hiermee kan je na gebruik het toestel meteen opbergen met het snoer veilig opgeborgen. Zo ligt het snoer nooit in de weg en neemt het toestel minder ruimte in.

Tot zover ons artikel ‘beste croque monsieur machine 2021’ – Laatste update 22/04/2021

Lees meer artikels binnen de categorie ‘keuken’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.