Draadloze deurbel met camera

Deurbel met camera

De beste deurbel met camera volgens ons onderzoek is de Nest Hello. Deze draadloze deurbel is de beste optie als je je huis wilt beveiligen. Met constante registratie (24u/24u), gezichtsherkenning en 1080p opnames kan u uw huis van overal ter wereld in de gaten houden. De Ring Video Deurbel 2 is ideaal voor mensen die zich niet comfortabel voelen om een deurbel met camera zelf aan te sluiten op het elektriciteitsnet van uw huis. Deze draadloze bel is  namelijk uitgerust met een batterij zodat u deze eenvoudig zelf kunt installeren. Onderaan dit artikel kan u ons onderzoek terugvinden en waar u op moet letten bij het kopen van een deurbel met camera.

De Nest Hello is volgens ons de beste deurbel met camera voor de meeste mensen. Het kan beelden opnemen in HD, heeft nachtzicht en kan in tegenstelling tot andere modellen 24/7 beelden opnemen. De camera heeft een gezichtsveld van 160 graden waardoor je van een breed beeld kunt genieten en meer kunt zien.  Verder is het ook uitgerust met HDR wat staat voor High Dynamic Range. Dat wilt zeggen dat de beelden een hoger contrast hebben. Beelden met een hoger contrast zijn scherper wanneer het zeer donker of zeer helder weer is. Door de complete uitrusting van de Nest Hello heb je altijd scherpe beelden en kom je niet voor verassingen te staan.

Wanneer er iemand aanbelt kun je via een app op je smartphone een stream openen. Via je smartphone kun je dus gemakkelijk zien wie er aan je deur staat. Omdat het uitgerust is met een microfoon kun je zelfs communiceren met die persoon via je smartphone. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn om aan de postbode te vragen om je pakje achteraan het huis te plaatsen.

“Om je huis te beveiligen is de Nest Hello je beste optie”

Door gebruik te maken van de Nest Aware abonnement kun je van bijkomende opties genieten. Momenteel kan je voor 3 verschillende tarieven opteren. Die van 5 euro, 10 euro of 30 euro per maand. Het enige verschil tussen de abonnement is dat je beelden respectievelijk 5 dagen, 10 dagen of 30 dagen worden bijgehouden in de cloud. Dankzij Nest Aware krijg je toegang tot intelligente meldingen. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om gebruik te maken van gezichtsherkenning. In je app kun je aan elk gezicht de namen van je vrienden of je familie plakken. Je kunt de app zo instellen dat je een waarschuwing krijgt wanneer er iemand aan de deur staat die niet herkent wordt.

Om je huis te beveiligen is de Nest Hello je beste optie. Hou er wel rekening mee dat het geen goedkope draadloze deurbel is. Tenzij je de deurbel zelf kunt aansluiten moet je rekening houden met eenmalige installatiekosten. Verder is er nog een maandelijkse abonnement kost wanneer je beelden uit het verleden wilt raadplegen.

“Beste draadloze deurbel”

Een waardig alternatief voor de Nest Hello is de Ring Video 2 van Amazon. Qua specificaties zijn de twee toestellen bijna identiek. De Ring Video 2 heeft dezelfde resolutie, een grotere kijkhoek maar geen HDR. Maar het grootste voordeel is dat het zowel goedkoper is in aanschafprijs als in maandelijkse kosten. De abonnementen zijn wel moeilijk te vergelijken omdat de Ring toestellen enkel beelden opslaan wanneer de bewegingsmelder afgaat. Verder biedt de Nest Hello ook meer opties aan bij hun abonnement zoals onder andere gezichtsherkenning. om aan te schaffen en de maandelijkse kosten zijn iets goedkoper in vergelijking met de Nest Hello.

Je kan de Ring Video 2 ook gebruiken zonder abonnement. Dit wil zeggen dat je meldingen krijgt wanneer de deurbel bewegingen waarneemt of er iemand aanbelt. Op dat moment heb je de keuze om te beginnen live streamen om te zien wie er aan je deur staat. Om je beelden te registreren en later te kunnen raadplegen moet je voor een abonnement kiezen. Amazon biedt momenteel 2 verschillende tarieven aan. Het basistarief kost 30 euro per jaar en hiermee kun je tot 30 dagen terug in het verleden kijken voor 1 toestel. Het uitgebreide abonnement kost 100 euro, voor deze prijs kun je  een ongelimiteerd aantal toestellen aansluiten. Dit is vooral interessant wanneer je bijkomende camera’s van Ring gaat installeren.

“De Ring Video 2 kun je zowel bedraad als met batterij gebruiken”

Het grote verschil tussen de RIng toestellen en de Nest Hello is de registratie van de beelden. Een Nest Hello filmt 24 uur op 24 uur en 7 dagen op 7 dagen. De Ring toestellen daarentegen slaan enkel beelden op wanneer de bewegingsmelder afgaat. Maar voor beide toestellen moet je sowieso een abonnement aangaan om beelden van het verleden te kunnen raadplegen.

Mensen die minder handig zijn en niet zeker weten of ze het kunnen aansluiten op hun elektriciteitsnetwerk kunnen gebruik maken van de ingebouwde batterij. Amazon geeft aan dat je ongeveer 6 tot 12 maanden met 1 batterij verder kunt voor je het moet opladen. Nadeel van de batterij is dat de deurbel een stuk groter en breder is in vergelijking met andere modellen.

“Beste deurbel met batterij”

De Ring Video deurbel Pro is vergelijkbaar met de Ring Video deurbel 2. Het heeft dezelfde resolutie, dezelfde bewegingsmelder en dezelfde abonnementen. Het verschil is dat deze deurbel een moderner design heeft en een stuk kleiner is omdat het geen batterij heeft. Hierdoor moet je dit model sowieso aansluiten op je elektriciteitsnet. Als je niet zo handig bent is het beter dat je dit overlaat aan een elektricien.

“De Ring Video Pro komt het meest in de buurt van de prestaties van de Nest Hello”

Deze deurbel is iets slimmer omdat het gebruik kan maken van video analyse. Dit wil zeggen dat de sensor een verschil kan maken tussen een hond of een persoon waardoor je minder irrelevante waarschuwingen krijgt. Je kan ook bepaalde zones instellen zodat je direct een notificatie krijgt als iemand zich op je oprit begeeft. Ook heb je meer opties zoals het delen van verdachte video’s met andere Ring gebruikers. De Ring Video Pro komt het meest in de buurt van de prestaties van de Nest Hello.

“Beste Ring deurbel”

De Ring Video is een goedkope deurbel met camera voor mensen met een beperkt budget. Het grootste nadeel is de resolutie van 720p waardoor de kwaliteit van je video vrij beperkt is. Hierdoor is het soms moeilijk om te herkennen wie er voor je deur staat. De Ring Video is een deurbel met batterij voor minder dan 100 euro. Deze kan je gemakkelijk installeren zonder hulp van een elektricien.

“De Ring Video is een deurbel met batterij voor minder dan 100 euro”

Deze deurbel vinden we vooral handig voor mensen die een deurbel met camera willen uitproberen. Voor de helft van de prijs heb je wel een deurbel die bijna alles kan wat de Ring Video 2 of de RIng Video Pro kan. De videokwaliteit en audiokwaliteit is misschien iets minder en je hebt geen toegang tot bepaalde opties zoals het instellen van bepaalde zones. Maar het doet wel wat het moet doen, namelijk je waarschuwen wanneer er iemand aan je deur staat. Je kan een live stream openen zodat je nooit voor verassingen komt te staan. De Ring Video is goedkoop, betrouwbaar en het werkt op batterijen waardoor je het gemakkelijk zelf kunt aansluiten.

“Goedkope draadloze deurbel”

De Ring Video deurbel 2 is ook verkrijgbaar in een pakket met een Ring Spotlight Cam. Door deze tezamen aan te kopen kun je ongeveer 80 euro uitsparen. Dit is vooral handig voor mensen die niet voldoende hebben aan een camera aan de voordeur. Door de bijkomende camera kun je deze ook om de hoek installeren om een beter zicht te krijgen op je omgeving.

“Deurbel met extra camera”

Het onderzoek

Wat is een deurbel met camera?

Een deurbel met camera is voor iedereen die wilt zien wie er aan de deur staat alvorens open te doen. Maar het kan ook handig zijn om te zien of er ongewenste bezoekers rond het huis lopen. U krijgt via een applicatie op uw smartphone namelijk een waarschuwing telkens wanneer er iemand voorbij de camera loopt. Het grote voordeel is dat de deurbel een opname maakt van iedereen die voorbij uw bel loopt. Deze beelden kan u gebruiken om criminelen te identificeren. Het is bewezen dat videobeelden de kans enorm vergroten dat de schuldigen opgepakt en veroordeeld kunnen worden. Maar deze functie kan natuurlijk ook gebruikt worden om te zien of je pakje van coolblue of bol afgeleverd geweest is. Of je nu op je werk zit, op reis naar Canada of in je achtertuin, via een app op je smartphone kun je je ten alle tijden de voorkant van je huis in de gaten houden.

Deze deurbel met camera vervangt je huidige ‘domme’ deurbel. Het voordeel van een slimme deurbel is dat je een deurbel aankoopt met een camera, microfoon en luidspreker die gekoppeld worden aan je smartphone. Wanneer de camera een beweging detecteert of er aangebeld wordt zal je een melding op je smartphone krijgen. Via deze melding kun je dan live videobeelden krijgen om te zien wie er aan je voordeur staat. Altijd handig om te zien of er ongewenste gasten voor de deur staan waarvoor je liever de deur niet opent. Als je wilt kun je kunt via je smartphone (of tablet) spreken met de persoon aan de telefoon. Deze optie kan enorm handig zijn voor mensen die niet zo mobiel zijn en die afhankelijk van wie er aan de deur staat kunnen bepalen of ze die persoon al op afstand verwelkomen of wandelen sturen.

Deurbel met camera kopen

Waarop moet ik letten

Iedereen die momenteel thuis een elektrische deurbel heeft kan gebruik maken van de bestaande draden om een slimme deurbel te installeren. Indien je liever niet aan de bedrading prutst is er ook een draadloze bel met camera die we kunnen aanraden. De Ring Video Deurbel werkt namelijk op oplaadbare batterijen en is heel gemakkelijk te installeren aan je woning. Dit is vooral interessant als je een draadloze bel met camera wilt installeren in een huurwoning. Zo moet je geen gaten in de muur boren of prutsen met de bedrading. Nadeel is wel dat deze batterijen 1 of 2 keer per jaar moet opladen.

Voor de mensen die een deurbel met camera willen aansluiten op de bedrading moeten rekening houden dat ze een transformator zullen moeten installeren. Een transformator is nodig omdat het standaard voltage van 240 volt te verlagen naar een veilig voltage (16-24 volt) voor de deurbel met camera. Als je je niet comfortabel voelt om zelf de deurbel met camera te installeren kun je dat altijd vragen aan een elektricien.

Eén van de belangrijkste specificaties van een deurbel met camera is dat de bewegingsmelder een aanpasbaar en goed bereik heeft. Het is belangrijk dat je het bereik van de bewegingsmelder gemakkelijk kunt aanpassen. Je wilt namelijk niet voor elke voorbijgaande voetganger een melding op je smartphone krijgen. Momenteel is er al een deurbel met camera op de markt met artificiële intelligentie, die kan namelijk het verschil maken tussen bijvoorbeeld mensen en dieren of mensen en auto’s. Dit is handig als je niet al te veel onnodige meldingen op je smartphone wenst te krijgen.

De beste elektronische step zorgt voor goed comfort. Comfort moet bekijken op en van de elektrische step. Het comfort bij het dragen is minstens even belangrijk dan het comfort tijdens het rijden. Heb je een model dat niet opvouwbaar is, dan is het ook niet ideaal als tweede vervoermiddel. Een goede elektronische step is één dat je overal kan gebruiken.

Gewicht is belangrijk voor de personen die de elektrische step niet achter kunnen laten. Moet je deze dragen dan ga je best voor een ontwerp onder de 15 kg. Ook de mogelijkheid om de step te plooien of vouwen is van uiterst belang voor de mobiliteit. Je moet de step kunnen dragen en dit kan enkel als je hem kan toeplooien.

Als je een bel met camera aankoopt om veiligheidsredenen wil je ook zeker zijn dat de opgenomen beelden ook effectief worden opgeslagen. Alle modellen die we hier bekijken vereisen een abonnement om gebruik te maken van de cloud. Voordeel van de cloud is wel dat je beelden van elke PC, tablet of smartphone toegankelijk zijn via een login.

Voor een wifi deurbel met camera raden wij een resolutie van 1080p aan. Voor mensen die niet wakker liggen van inbrekers kunnen voor een resolutie van 720p kiezen. Maar als je ooit met je gemaakt beelden naar de politie wilt stappen wil je natuurlijk maken dat de inbrekers herkenbaar zijn.

Als je een Google fanaat bent en je al heel wat Nest toestellen in huis hebt zoals Google Home of Google Thermostat dan is het ook gewoon handig om de lijn door te trekken en voor de Nest deurbel te kiezen. De bediening en integratie van al de verschillende producten gaat beter als je bij 1 fabrikant blijft zoals Google. Maar ook Amazon heeft toestellen zoals Google om van je huis een ware smarthome te maken.

Huis beveiligen tips

Als je op zoek bent naar een deurbel met camera ben je eigenlijk bezig met het beter beveiligen van je woning. Op de website www.1dagniet.be kan je tal van preventietips vinden en originele ideeën delen. In 2016 werden er 55 689 inbraken geregistreerd in België, zijnde meer dan 150 per dag. Volgende maatregelen kun je treffen bovenop de eventuele aankoop van een deurbel met camera:

Contact opnemen met een diefstalpreventieadviseur:

Het advies van een diefstalpreventieadviseur is in de eerste plaats gratis en vrijblijvend. Je bent in andere woorden niet verplicht om de aanbevelingen van de diefstalpreventieadviseur te volgen. Verder heeft deze persoon geen commercieel belang en geeft hij neutraal en objectief advies in hoe je je huis beter kunt beveiligen.

Registreren van waardevolle voorwerpen:

Uw waardevolle voorwerpen registreren heeft als voordeel dat u gemakkelijk aangifte kunt doen van een diefstal. Daarenboven zorgt het voor minder kopzorgen wanneer je verzekeraar langskomt om met u een inventaris aan te maken van de gestolen goederen.

Op volgend registratieformulier kunt u het merk, type en serienummer van de waardevolle voorwerpen kort omschrijven. Als er specifieke kenmerken zijn waaraan men het voorwerp kan herkennen, zoals een kras, een verkleuring of andere eigenaardigheden, dan kunt u dat ook vermelden.

Merken van waardevolle voorwerpen:

Een voorwerp merken doet u door het een eigen nummer te geven. Ook objecten die al een eigen serienummer hebben, kunt u merken. Het nummer dat het vaakst wordt aangebracht, is het rijksregisternummer (zonder spaties, punten of tussenstreepjes). Als het om niet-persoonlijke voorwerpen gaat, kunt u ook het BTW-nummer aanbrengen. Begin het nummer met een P (van preventie) en sluit af met een C (criminaliteit). Zo kunnen dieven het nummer niet aanpassen.

U kunt een voorwerp zelf merken met een graveerpen. De preventieambtenaar van uw lokale preventie- of politiedienst kan u meer informatie geven over deze methode. U kunt ook onuitwisbare inkt aanbrengen, bijvoorbeeld met een alcoholstift. Als u het merkteken op een zichtbare plaats aanbrengt, worden dieven er meteen door afgeschrikt.

Organisatorische maatregelen:

Veilig wonen is vaak een kwestie van veilige leefgewoonten. De beste sloten zullen niet helpen als iemand van het gezin tegelijkertijd een raam laat openstaan. Veilige leefgewoonten kosten weinig of niets en hebben toch een enorm effect in het buiten houden van ongewenste bezoekers.

Dit zijn enkele voorbeelden van organisatorische maatregelen :

Draag zorg voor uw sleutels; hang er geen labels aan en verstop ze niet ergens buiten rond het huis.

Probeer je huis de indruk te geven het huis bewoond is wanneer u op reis bent door te werken met tijdschakelaars en te vragen aan de buren om tijdig de postbus leeg te halen. Probeer koste wat koste te vermijden om op sociale media aan te kondigen wanneer je op reis gaat.

Plaats waardevolle voorwerpen zoals smartphones, TV’s of laptops uit het zicht van voorbijgangers.

Berg materiaal dat inbrekers zouden kunnen gebruiken zoals gereedschap of een ladder.

Heb genoeg zelfvertrouwen en laat vreemden niet zomaar binnen. Veel inbrekers verzinnen een smoesje om toegang tot uw huis te verschaffen om te zien of er waardevolle spullen of een alarmsysteem aanwezig is.

Verdere maatregelen waaronder het plaatsen van een alarmsysteem of een videobewakingssyteem kun je terugvinden op de website van https://www.1dagniet.be/preventietips/ .

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.