Beste Diepvries

Een diepvries kopen is een grote uitgave daarom kun je best vergelijken om de beste diepvries voor jou te vinden. Volgens ons onderzoek is de Liebherr GNP3755-20 de beste diepvriezer die je momenteel kunt kopen. Deze Liebherr diepvries is zeer zuinig met een A+++ energielabel en is met een maximaal geluidsniveau van 38 decibel zeer stil. Met een inhoud van 232 liter is hij groot genoeg voor een gezin van vier personen. Dankzij de No Frost optie is ijs krabben verleden tijd en dankzij de krachtige compressor kan de diepvries functioneel blijven in zeer koude temperaturen. Zolang je kelder of garage boven de 5° graden blijft kan je deze diepvriezer daar ook plaatsen. Onderaan dit artikel kun je ons onderzoek terugvinden en waar je op moet letten wanneer je van plan bent om een vriezer te kopen. Op zoek naar een kleine diepvries, lees dan onze top 3 tafelmodel diepvries.

Beste Diepvriezer 2020

Deze Liebherr diepvries is volgens ons onderzoek de beste diepvries die je momenteel kunt komen. De Liebherr GNP 3755-20 is namelijk uitgerust met alles wat we in een diepvrieskast zoek, een A+++ energielabel, No Frost en een laag geluidsniveau (38 db). Een diepvrieskast A+++ is duurder in aankoop maar bespaart je geld op de lange termijn dankzij lagere elektriciteitskosten. Ten opzichte van een A++ model bespaar je tot 20 euro per jaar met een A+++ model. Wetende dat een diepvries 15 tot 20 jaar kan meegaan kan het dus de moeite lonen om een hogere aankoopprijs te betalen. Dankzij de No Frost optie is krabben verleden tijd en moet je dus niet om de zoveel maanden je diepvriezer leegmaken om het te laten ontdooien.

“Beste diepvries 2020”

Verder heeft het een meer performante compressor in vergelijking met andere diepvriezers. Deze Liebherr diepvriezer kan je namelijk in je garage of kelder plaatsen zolang de temperatuur boven de 5° graden blijft. Een goedkope diepvries heeft daarentegen een omgevingstemperatuur nodig van minstens 16° graden om te blijven functioneren. Handige opties zijn onder andere een alarm en een kinderbeveiliging. Door de combinatie van deze twee opties is de kans dus zeer klein dat de deur per ongeluk blijft open staan. Dankzij de aanpasbare pootjes kun je de diepvries ook op een oneffen vloer waterpas zetten. Deze Liebherr diepvries is niet goedkoop maar het heeft wel alle opties die normaal  gezien enkel bij duurdere modellen terug vind.

De Miele FN26062WS is in veel opzichte hetzelfde als de Liebherr diepvries. Beide modellen hebben een inhoud van ongeveer 230 liter wat voldoende is voor een gezin van vier personen. Beide hebben een No Frost optie zodat je je vriezer niet meer moet laten ontdooien. Beide modellen hebben een alarm en kunnen aangeven dat er een stroomstoring is geweest.

“Diepvries no frost beste koop”

Maar er zijn ook een aantal verschillen. De Miele diepvries heeft een A++ energielabel waardoor het meer stroom verbruikt.Verder heeft de Miele diepvries met 43 decibel ook een iets luider geluidsniveau. Maar als je diepvries in de berging of in de keuken staat zal je hier normaal gezien niet veel last van ondervinden. Ook heeft het geen extra opties zoals een kinderbeveiliging en extra LED lampen. Maar voor ongeveer 700 euro heb je wel een zeer degelijke diepvries zonder veel toeters of bellen.

De Whirpool UW6F2CWB is een diepvrieskast die bijna identiek is aan de Miele diepvrieskast. Beide hebben een energielabel van A++, een inhoud van ongeveer 230 liter en hetzelfde geluidsniveau. Ze zijn ook allebei voorzien van een alarm, een signaal na stroomstoring en No Frost. Nochtans is deze Whirpool diepvries nog eens 150 euro goedkoper in vergelijking met de Miele diepvries.

“Goedkope diepvries”

Maar het verschil in prijs moet hem ergens zitten. Volgens onderzoek staat Miele bovenaan qua algemene tevredenheid over de kwaliteit van hun producten en dienst na verkoop. Whirlpool staat een pak lager omdat de kans op een defect toestel groter is. Miele gebruikt steevast hoogwaardige onderdelen terwijl andere fabrikanten van Whirlpool hier op proberen te besparen om je zo een lagere prijs te kunnen aanbieden.

Deze AEG diepvries is nog eens 100 euro goedkoper in vergelijking met de Whirlpool diepvries. De AEG AGB62216NW is namelijk een kleine diepvries met een inhoud van 180 liter. Dit is een ideale grootte voor een koppel zonder kinderen. Laat je niet afschrikken door het energielabel dat maar A+ is. In realiteit is het verbruik van een A+ en een A++ diepvrieskast bijna verwaarloosbaar. Per jaar kun je nauwelijks 5 euro besparen door voor een A++ diepvriezer te kiezen in plaats van een A+ model. Laat je dus niet altijd leiden door het energielabel en kijk naar het reële verbruik.

“AEG diepvries no frost”

Als we verder kijken kunnen we zien dat deze AEG diepvries uitgerust is met No Frost. We vinden het een positieve evolutie om te zien dat deze optie zijn weg naar de goedkopere modellen heeft gevonden. Het was vroeger namelijk zo dat enkel de duurdere modellen van duizend euro of meer een No Frost optie hadden. Het geluidsniveau van 42 decibel valt al bij al mee en kunnen we in deze prijsklasse niet van klagen.

De Beko RFN270K21W is een van de weinige diepvriezers met No Frost voor minder dan 400 euro. Voordeel van deze Beko diepvries is dat ze in tegenstelling tot de AEG diepvries wel geschikt is voor een familie van vier personen dankzij een inhoud van 214 liter. Juist zoals de AEG beschikt het over een A+ energielabel wat quasi identiek is aan een A++ energielabel.

“Kleine diepvriezer”

In totaal beschikt deze Beko diepvries over 6 lades waarvan 4 kleine en 2 grote. Met een maximaal geluidsniveau van 42 decibel is het ook vrij stil. Beko heeft niet de grootste naambekendheid op vlak van kwaliteit maar scoort eerder in de middenmoot.

Het onderzoek

Waarom een diepvriezer kopen

Een diepvriezer is handig voor mensen die momenteel een frigo met een diepvrieslade hebben maar steeds te weinig plaats hebben om al hun bevroren producten op te bergen. Maar ook voor mensen die weinig tijd hebben om boodschappen te doen kan een diepvriezer handig zijn. Ondertussen kun je bijna overal diepgevroren groenten, vis en vlees kopen. Als je voor de dag erna geen eten meer in de frigo hebt kun je simpelweg wat groenten en vlees uit de vriezer halen in plaats van nog boodschappen te moeten doen. Een diepvriezer is volgens ons dus het meest geschikt voor families met kinderen.

Als vuistregel kun je nemen dat het de moeite loont om je diepvriezer na ongeveer 10 jaar te vervangen. De nieuwe toestellen zijn een pak zuiniger dan de oudere modellen waardoor je per jaar op je energiefactuur bespaart. Een diepvries moet je bij voorkeur op een plaats zetten waar er niet al te veel temperatuurschommelingen zijn. Dit is niet enkel om een hoge energiefactuur te vermijden maar bij teveel schommelingen kan het zijn dat de temperatuur in de diepvries stijgt.

Diepvries kopen waar op letten

Afmetingen

Bij het kopen van een diepvriezer let je best op breedte, de standaardmaat van een vriezer is een breedte van 60cm. Dit is belangrijk omdat in veel nieuwbouwwoningen er plaats wordt voorzien voor een diepvriezer met een standaardmaat in de berging. Dit wil zeggen dat als je per ongeluk een diepvriezer van 70cm breed besteld dat hij misschien niet in je berging zal passen. Een extra brede diepvriezer is ook moeilijker om in een woning te krijgen. Toen wij onze vriezer van 70cm breed hebben verhuisd moesten we alle deuren losmaken omdat de opening niet groot genoeg was. Hou dus rekening met de afmetingen bij het kopen van een diepvries en ga bij voorkeur voor een standaardmaat van 60 cm breed.

No Frost

Diepvriezers met een anti-ijsvorming zorgen ervoor dat er zich geen ijs kan opstapelen achteraan de vriezer. Dit vinden we zeer handig omdat de opbouw van ijs in je vriezer de capaciteit verkleint. Om het jaar moet je dan je vriezer leegmaken door alles op te eten, de diepvries uit het stopcontact trekken en het overtollige ijs wegkrabben. Een vriezer met anti-ijsvorming is dus onderhoudsvriendelijker wat een grote plus is.

Alarm

Een alarm is een ingebouwde functie dat er voor zorgt dat je vriezer begint te piepen wanneer de deur niet goed gesloten is. Als je deur op een kier staat kan de vriezer niet zijn gewenste temperatuur bereiken en riskeer je dus dat je producten beginnen te ontdooien. Voor mensen met kinderen of verstrooide mensen is het zeker een aanrader om voor een model te gaan dat is uitgerust met een alarm. Kijk ook of er een knopje van binnen is waarmee je het alarm tijdelijk kunt uitschakelen. Het is namelijk vervelend om de hele tijd een pieptoon te horen wanneer je grote boodschappen in de vriezer aan het laden bent.

Bouwkwaliteit

De ene vriezer is de andere niet en het prijsverschil moet ergens zitten. De goedkoopste vriezers kosten zo’n 350 euro terwijl de duurste tot 1500 euro kunnen kosten. De verschillen zitten vaak in subtiele zaken zoals wieltjes aan de achterkant of pootjes om de vriezer bij te stellen wanneer het op een ongelijk vlak moet staan. Maar ook in de indeling en de kwaliteit van de lades en de schappen is er een groot verschil. Het grootste verschil ligt hem natuurlijk in hoe lang een diepvries zal meegaan. Bij de goedkoopste vriezers kan het voorkomen dat je die om de 5 jaar moet vervangen terwijl duurdere modellen langer zullen meegaan.

Verbruik

Wij raden aan om voor een diepvriezer te gaan met een minimum energieklasse van A++ en bij voorkeur A+++. Het verschil tussen een vriezer met energieklasse A++ en een met een A+++ lijkt klein op papier. Maar een A++ vriezer gebruikt tot 60% meer dan een A+++ vriezer.

Hoe lang bewaren producten in diepvrieskast

Duur Producten
2 maanden Garnalen, gebakken vis en brood
3 maanden Gebakken vlees, vette vis en gesneden groenten
4 maanden Rauw varkensvlees
5 maanden Kant en klare maaltijden en restjes
6 maanden Rauw rundsvlees, kabeljauw en tonijn
7 maanden Kruiden
8-12 maanden Rauwe kip, fruit en rauwe groenten

Hoe lang gaat een diepvries mee

Volgens onderzoek gaan de meeste diepvriezers tussen de 14 en 17 jaar mee. De gemiddelde levensduur van een diepvriezer is ongeveer 16 jaar. Met andere woorden wilt dat dus zeggen dat diepvrieskasten van betrouwbare merken zoals Miele tot wel 20 jaar of langer kunnen meegaan. Een diepvries proper houden en af en toe een onderhoud laten doen kunnen de levensduur drastisch verhogen.

Ideale temperatuur diepvries

De beste temperatuur voor een diepvriezer is -18 °C. Sommige diepvriezers kun je lager instellen maar dit is enkel nodig wanneer je er in 1 keer veel producten insteekt die ingevroren moeten worden. Een lagere temperatuur dan -18 °C zorgt er namelijk niet voor dat je producten langer houdbaar blijven.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.