De 5 beste diepvrieskasten van 2021

Voldoende eten kunnen opslaan doe je met een polyvalente diepvrieskast

In dit artikel gaan we op zoek naar de beste diepvrieskast. Een koelkast met een ingebouwde vriezer, of een klein diepvriesvak is meestal net voldoende. Het zijn grote toestellen die nu éénmaal veel plaats innemen. Heb je de ruimte dan is een grotere vriezer uiteraard een nobrainer. Eten is goedkoper in bulk, met een diepvrieskast kan je het ook langer bijhouden. Ook meal-preppen wordt heel wat makkelijker als je een deel kan inslaan. Denk wel aan de kost van energie en ga voor een model met een laag verbruik. Daarnaast heb je ook keuze tussen verschillende ontwerpen, met deuren en/of schuiven. We lijsten onze 5 suggesties op. Deze zijn telkens de beste optie in bepaalde situaties. Pas jij hier niet in, lees onderaan verder om te weten waar je op moet letten en hoe je moet kiezen.

LIEBHERR GN 5275-21

Beste diepvrieskast 2021

Deze Liebherr diepvries is volgens ons onderzoek de beste diepvrieskast die je momenteel kunt komen. De Liebherr GN 5275-21 is namelijk uitgerust met alles wat we in een diepvrieskast zoek, een A+++ energielabel, No Frost en een laag geluidsniveau (38 db). Een diepvrieskast A+++ is duurder in aankoop maar bespaart je geld op de lange termijn dankzij lagere elektriciteitskosten. Ten opzichte van een A++ model bespaar je tot 20 euro per jaar met een A+++ model. Wetende dat een diepvries 15 tot 20 jaar kan meegaan kan het dus de moeite lonen om een hogere aankoopprijs te betalen. Dankzij de No Frost optie is krabben verleden tijd en moet je dus niet om de zoveel maanden je diepvriezer leegmaken om het te laten ontdooien.

Verder heeft het een meer performante compressor in vergelijking met andere diepvriezers. Deze Liebherr diepvriezer kan je namelijk in je garage of kelder plaatsen zolang de temperatuur boven de 5° graden blijft. Een goedkope diepvrieskast heeft daarentegen een omgevingstemperatuur nodig van minstens 16° graden om te blijven functioneren. Handige opties zijn onder andere een alarm en een kinderbeveiliging. Door de combinatie van deze twee opties is de kans dus zeer klein dat de deur per ongeluk blijft open staan. Dankzij de aanpasbare pootjes kun je de diepvrieskast ook op een oneffen vloer waterpas zetten. Deze Liebherr diepvries is niet goedkoop maar het heeft wel alle opties die normaal gezien enkel bij duurdere modellen terug vind.

BOSCH GSN36

Editor’s pick 2021

Onze editor’s pick van 2021 gaat naar de Bosch GSN36. Enerzijds door de kwaliteit, anderzijds door de prijs van de diepvries. Betaalbare kwaliteit is de beste manier om deze diepvries te beschrijven. Daarbij krijg je nog enkele extra functies die het gebruik vergemakkelijken. Ook dit toestel is uitgerust met een No Frost functie. Hierdoor is er geen enkele nood om te ontdooien. Met slechts 39 dB zit men ook goed op vlak van geluid. Niet de stilste, maar zeker niet de luidste diepvrieskast.

Deze Bosch diepvrieskast komt met 242 liter volume. Goed voor een redelijk groot huishouden, tot 5 of 6 personen heb je hiermee genoeg plaats. De lades op rolwieltjes zijn opgedeeld in verschillende formaten, de BigBox is extra groot. Daarbij heeft dit toestel een ingebouwde FreshSense sensor. Deze houdt de temperatuur stabiel om eten lang vers te houden. Zet je een warm iets in de diepvries dan zal de FreshSense de temperatuur aanpassen om dit op te vangen. Zo blijft de interne temperatuur altijd perfect gelijk.

BOSCH GSN58DWDV

Extra grote diepvrieskast

Een goede diepvries past bij jouw huishouden. Hoe meer personen, hoe groter de diepvries. Grote gezinnen maken vaak gebruik van een grote diepvrieskast of soms zelfs een diepvrieskist. Blijven we binnen het gamma van diepvrieskasten dan is onze keuze van grote diepvries deze Bosch GSN58DWDV. Dit luxetoestel heeft een volume van 365 liter en geeft slechts 38 db geluid af. Kwaliteit is zeker aanwezig.

De temperatuur is makkelijk in te stellen via het digitale display. Ook deze diepvrieskast heeft No Frost, waardoor het volledig leeghalen om te ontdooien verleden tijd is. Met 7 plateaus en 5 lades heb je hopen ruimte. Net zoals de Liebherr is het belangrijk om naar verbruik te kijken. Hoewel dit toestel iets duurder is bij aankoop spaar je op termijn geld uit. Deze A+++ energielabel voorspeld een besparing van 46.5 euro per jaar. Een gewonnen waarde van 465 euro als je deze 10 jaar kan bijhouden.

LIEBHERR GN 4375-21

Ecologische diepvrieskast – energielabel A+++

De Liebherr GN 4375-21 is één van de groenste opties van het moment. Deze diepvrieskast wordt als ECO diepvries beschreven door het lage verbruik, het A+++ energielabel in vergelijking met het volume. Deze diepvrieskast heeft een inhoud van maar liefst 270 liter en is dus geschikt voor groot huishouden. Met 8 lades op wieltjes heb je ook ruimte om alles een eigen plaats te geven. Ook de temperatuuraanduiding is zeer zichtbaar en makkelijk in te stellen.

Ook wel belangrijk in jouw keuze van diepvries is de noodzaak om te ontdooien. Een diepvries met No Frost hoeft niet ontdooid te worden omdat er geen ijsvorming is. Dit is een groot voordeel. Moet je dit wel doen dan heb je nood aan een reserve diepvries eens je het ontdooien begint. No Frost is een must voor deze lijst van beste diepvries 2021.

ZANUSSI VRIESKAST ZFU19400WA

Kleine en goedkope diepvrieskast

De Zanussi vrieskast is één van de weinige diepvrieskasten met No Frost technologie voor minder dan 500 euro. Het voordeel aan deze vriezer is aan één kant dus de prijs. Anderzijds is ook het kleine formaat voordelig voor kleinere gezinnen. Het volume van 168 liter is vrij beknopt maar voldoende voor gezinnen tot maximaal 4 personen. Met 40 db valt de geluidsoverlast ook goed mee. In tegenstelling tot andere modellen binnen deze lijst zal er niet veel bespaard worden op verbruik. De Zanussi ZFU19400WA heeft een energielabel van A+ wat voor ons een minimum is.

Valt de stroom weg dan blijft de voeding tot 18 uur bewaard. Ontdooien moet nooit door de No Frost. Laat je de deur per ongeluk open staan dan zal het toestel je verwittigen. Daarnaast is er weinig speciaals aan deze diepvries. Klein, compact en betaalbaar zijn de selling points van dit toestel.

goedkope vrieskast

Tot zover onze top 5 beste diepvrieskasten.
Op zoek naar een kleine diepvries, lees dan onze top 5 tafelmodel diepvries.
Eerder een grotere diepvries, lees dan de top 5 diepvrieskisten.

Diepvrieskasten vergelijken

Waarom een diepvriezer kopen

Een diepvriezer is handig voor mensen die momenteel een frigo met een diepvrieslade hebben maar steeds te weinig plaats hebben om al hun bevroren producten op te bergen. Maar ook voor mensen die weinig tijd hebben om boodschappen te doen kan een diepvriezer handig zijn. Ondertussen kun je bijna overal diepgevroren groenten, vis en vlees kopen. Als je voor de dag erna geen eten meer in de frigo hebt kun je simpelweg wat groenten en vlees uit de vriezer halen in plaats van nog boodschappen te moeten doen. Een diepvriezer is volgens ons dus het meest geschikt voor families met kinderen.

Als vuistregel kun je nemen dat het de moeite loont om je diepvriezer na ongeveer 10 jaar te vervangen. De nieuwe toestellen zijn een pak zuiniger dan de oudere modellen waardoor je per jaar op je energiefactuur bespaart. Een diepvries moet je bij voorkeur op een plaats zetten waar er niet al te veel temperatuurschommelingen zijn. Dit is niet enkel om een hoge energiefactuur te vermijden maar bij teveel schommelingen kan het zijn dat de temperatuur in de diepvries stijgt.

Beste diepvrieskast 2020

Diepvrieskast kopen,
waar op letten

1. Afmetingen

Bij het kopen van een diepvriezer let je best op breedte, de standaardmaat van een vriezer is een breedte van 60cm. Dit is belangrijk omdat in veel nieuwbouwwoningen er plaats wordt voorzien voor een diepvriezer met een standaardmaat in de berging. Dit wil zeggen dat als je per ongeluk een diepvriezer van 70cm breed besteld dat hij misschien niet in je berging zal passen. Een extra brede diepvriezer is ook moeilijker om in een woning te krijgen. Toen wij onze vriezer van 70cm breed hebben verhuisd moesten we alle deuren losmaken omdat de opening niet groot genoeg was. Hou dus rekening met de afmetingen bij het kopen van een diepvrieskast en ga bij voorkeur voor een standaardmaat van 60 cm breed.

2. No Frost

Diepvriezers met een anti-ijsvorming zorgen ervoor dat er zich geen ijs kan opstapelen achteraan de vriezer. Dit vinden we zeer handig omdat de opbouw van ijs in je vriezer de capaciteit verkleint. Om het jaar moet je dan je vriezer leegmaken door alles op te eten, de diepvries uit het stopcontact trekken en het overtollige ijs wegkrabben. Een vriezer met anti-ijsvorming is dus onderhoudsvriendelijker wat een grote plus is.

3. Alarm

Een alarm is een ingebouwde functie dat er voor zorgt dat je vriezer begint te piepen wanneer de deur niet goed gesloten is. Als je deur op een kier staat kan de vriezer niet zijn gewenste temperatuur bereiken en riskeer je dus dat je producten beginnen te ontdooien. Voor mensen met kinderen of verstrooide mensen is het zeker een aanrader om voor een model te gaan dat is uitgerust met een alarm. Kijk ook of er een knopje van binnen is waarmee je het alarm tijdelijk kunt uitschakelen. Het is namelijk vervelend om de hele tijd een pieptoon te horen wanneer je grote boodschappen in de vriezer aan het laden bent.

4. Bouwkwaliteit

De ene vriezer is de andere niet en het prijsverschil moet ergens zitten. De goedkoopste vriezers kosten zo’n 350 euro terwijl de duurste tot 1500 euro kunnen kosten. De verschillen zitten vaak in subtiele zaken zoals wieltjes aan de achterkant of pootjes om de vriezer bij te stellen wanneer het op een ongelijk vlak moet staan. Maar ook in de indeling en de kwaliteit van de lades en de schappen is er een groot verschil. Het grootste verschil ligt hem natuurlijk in hoe lang een diepvries zal meegaan. Bij de goedkoopste vriezers kan het voorkomen dat je die om de 5 jaar moet vervangen terwijl duurdere modellen langer zullen meegaan.

5. Verbruik en energielabel

Wij raden aan om voor een diepvriezer te gaan met een minimum energieklasse van A++ en bij voorkeur A+++. Het verschil tussen een vriezer met energieklasse A++ en een met een A+++ lijkt klein op papier. Maar een A++ vriezer gebruikt tot 60% meer dan een A+++ vriezer. In onze lijst beste diepvrieskast prioritiseren we diepvrieskasten met een goede energielabel.

Hoe lang bewaren producten in diepvrieskast

Duur Producten
2 maanden Garnalen, gebakken vis en brood
3 maanden Gebakken vlees, vette vis en gesneden groenten
4 maanden Rauw varkensvlees
5 maanden Kant en klare maaltijden en restjes
6 maanden Rauw rundsvlees, kabeljauw en tonijn
7 maanden Kruiden
8-12 maanden Rauwe kip, fruit en rauwe groenten
diepvrieskast vergelijken

Hoe lang gaat een diepvrieskast mee

Volgens onderzoek gaan de beste diepvrieskasten tussen de 14 en 17 jaar mee. De gemiddelde levensduur van een diepvriezer is ongeveer 16 jaar. Met andere woorden wilt dat dus zeggen dat diepvrieskasten van betrouwbare merken zoals Miele tot wel 20 jaar of langer kunnen meegaan. Een diepvries proper houden en af en toe een onderhoud laten doen kunnen de levensduur drastisch verhogen.

Ideale temperatuur diepvrieskast

De beste temperatuur voor een diepvriezer is -18 °C. Sommige diepvriezers kun je lager instellen maar dit is enkel nodig wanneer je er in 1 keer veel producten insteekt die ingevroren moeten worden. Een lagere temperatuur dan -18 °C zorgt er namelijk niet voor dat je producten langer houdbaar blijven.

Tot zover het artikel ‘Beste diepvrieskast 2021’ – laatste update 14/10/2021

Lees meer berichten in de categorie ‘Keuken’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.