De 5 beste diepvrieskisten van 2021

Extra veel opslagruimte in een horizontale diepvrieskist, kies energievriendelijk

De meest traditionele vorm van diepvriezer zijn de diepvrieskasten. In dit onderzoek gaan we op zoek naar de beste diepvrieskist van 2021. Vroeger waren verticale diepvrieskasten onbestaande en werd er in de kelder of de schuur een grote diepvrieskist geplaatst. In de tijd dat gezinnen groter waren, met meer kinderen, kwam dit zeer voordelig uit. Deze voorzien een huishouden van meer plaats en zijn relatief makkelijk te onderhouden. Een goede diepvrieskist geeft extra opslagruimte, is budget- en energievriendelijk, en makkelijk te onderhouden (no frost).  Bekijk onder onze suggestieve top 5 beste diepvrieskist ook het onderzoek. Lees hoe je moet kiezen en waar je op moet letten bij het aankopen.

AEG AHB538E1LW

Beste diepvrieskist – Prijs / kwaliteit

De beste diepvrieskist op basis van een prijs / kwaliteitsverhouding is de AEG AHB538E1LW. Ook de goedkopere Whirlpool WHM 3911  is een goede koop, maar 6x per jaar ontdooien is gewoon onaangenaam. Deze AEG is iets duurder en heeft echt wel meer te bieden. Enerzijds is het zeer energiezuinig, met een verbruik van 34,5 euro per jaar. Hiermee heb je de extra kost (t.o. Whirlpool) binnen enkele jaar terugverdient. Anderzijds heb je extra plaats met 198 liter verdeeld over vier vakken.

Deze diepvrieskist maakt ook niet al teveel lawaai. Met 42 dB is het iets luider dan een koelkast. Nog een groot voordeel is de No Frost, of eerder Low Frost. De vriesvorming is redelijk beperkt, je moet dit toestel één tot twee maal per jaar ontdooien. Wil je deze in de kelder zetten, weet dan dat de minimale omgevingstemperatuur 10° graden is. Vriest het in de kelder of schuur dan plaats je deze best elders.

LIEBHERR GTP 4656-23

Beste diepvrieskist 2021 – Topklasse A+++

Koelmachines en Liebherr zijn een uitstekende combinatie. Het merk staat garant voor kwaliteit en duurzame materialen die lang meegaan. De nieuwste diepvrieskisten van Liebherr zijn een investering die je op termijn dubbel en dik terugverdient. Door de aankoopprijs zijn ze wel niet voor iedereen weggelegd. Dit topklasse model kost net iets meer dan € 1000. Met een verbruik van slechts €40, tegenover €70-80 voor andere modellen, recupereer je 400 euro over de komende 10 jaar. Met 420 liter volume heb je dus ook plaats met hopen.

Waarom dit toestel duurder is is zeer snel zichtbaar. Zes voorraadkorven, A+++ energieklasse met een zeer laag verbruik, 40 dB geluidsniveau en beschermd tegen de vrieskou. Deze ‘beste diepvrieskist’ kan in de schuur, in de kelder, je kan het zelfs buiten plaatsen. De minimale omgevingstemperatuur is 15° C. Als dit niet genoeg is kunnen we altijd spreken over de verschillende alarmen; bij storing, bij open deur, kinderbeveiliging, stroomonderbreking, … Temperatuur wordt geregeld zonder de diepvrieskist te openen, dit doe je aan het handvat.

LIEBHERR GTP 2756-25

Editor’s pick 2021

Hoewel bovenstaande Liebherr GTP een geweldige diepvrieskist is gaan we voor de Editor’s pick voor het kleine broertje. Iets minder volume, maar dezelfde kwaliteit en een budget vriendelijkere keuze. Met de Liebherr GT 6122-22 kies je voor een kleiner model met dezelfde eigenschappen. Beginnend met het volume hebben we met slechts 240 liter weet je dat deze diepvrieskist veel minder ruimte in zal nemen.

Daarnaast genieten we van een A+++ energieklasse. Dit kleine toestel heeft een jaarlijks verbruik van slechts 30 euro. Je weet dus dat je op termijn geld zal uitsparen. Blijft de deur open, of is er een stroomonderbreking dan zal het toestel alarm slaan. Net zoals de bovenstaande Liebherr geniet je van kwalitatief materiaal. Ook dit toestel kan buiten, in de schuur of kelder staan. Zolang de temperatuur boven de -15° C blijft. Ook hier is Low Frost een belangrijk verkoopargument. Je moet het slechts 1 tot 2 keer per jaar ontdooien.

INVENTUM JG2600

Grote goedkope vrieskist – Garage, kelder of schuur

Met een beperkt budget kan je niet voor de topklasse merken gaan. Toch zijn er voldoende kwalitatieve vrieskisten, zonder al te veel extra’s, dat betaalbaar blijven. Binnen het segment ‘groot maar betaalbaar’ heb je keuze tussen de Inventum en de Zanussi ZCAN31FW1. De Inventum geniet van de voorkeur omdat je voor dezelfde prijs 457 liter inhoud krijgt (tov 308). Daarbij kan de Inventum in de schuur of garage staan, want zolang de omgeving tussen de -15° en 43° is zal dit toestel blijven werken. De Zanussi moet in een kamer boven de 10° staan.

Het mag zelf in de woonkamer staan, want met slechts 39 db is dit ook nog één van de stilste diepvrieskisten in deze lijst. Temperatuur regel je met een draaiknop. Ontdooien moet je (spijtig genoeg) tot zes keer per jaar doen. Energiezuinig is het toestel niet. Met een A+ energielabel heb je nog steeds 81 euro aan jaarlijkste kosten. Hier is de Zanussi wel beter, met slechts 64 euro, maar dit is voornamelijk door de kleinere inhoud.

WHIRLPOOL WH2010 A+E

Kleine diepvrieskist

Een goede diepvrieskist is niet enkel voor mensen met meer ruimte. Er bestaan ook kleine diepvrieskisten, net zoals deze Whrilpool WH2010. Met 204 liter is dit nog steeds een uitstekende extra opslagplaats. Toch spreken we hier niet van dezelfde kwaliteit als de duurdere modellen. Deze Whirlpool heeft een goede prijs / kwaliteit verhouding, maar is slechts een basisklasse diepvries. Toch zijn er enkele extra’s dat niet aanwezig zijn in bovenstaande diepvrieskisten.

Klein, licht en makkelijk te plaatsen. Dit zijn de meest opvallende voordelen. Daarnaast heb je één voorraadkorf, A+ energieklasse en een (relatief hoog) verbruik van 52 euro per jaar.  Nog een opvallend voordeel is de supervries functie. Hiermee kan je de producten snel invriezen aan een aangepaste temperatuur. Let op, deze diepvrieskast heeft geen No Frost functie. Dit wil zeggen dat je het om de twee maanden moet laten ontdooien.

Energiezuinige vrieskist

Tot zover onze suggestieve top 5 beste diepvrieskist.
Op zoek naar een standaard diepvrieskast, lees dan onze top 5  diepvrieskasten.
Beperkte ruimte, dan ga je best voor een diepvries in tafelmodel

Diepvrieskisten vergelijken

Wanneer diepvrieskist kopen?

Een diepvrieskist is eigenlijk een perfecte mengeling van een grote (verticale) diepvries gecombineerd met de hoogte van een tafelmodel. Diepvrieskisten zijn bijna nooit hoger dan 100 cm. hierdoor blijven ze laag en kunnen ze gebruikt worden om dingen op te plaatsen. Heb je meer ruimte dan kies je voor een bredere diepvrieskist. Door de rechthoekige vorm, kan het volume beter verdeeld worden. Een verticale diepvrieskast moet passen in de ruimte die hiervoor voorzien is.

Een diepvrieskist is vaak ook zeer volumineus. De grootste diepvrieskisten gaan zelfs van 500 tot 700 liter volume. Goed voor een familie van 15 te voeden voor een maand. Deze zijn meestal bedoelt voor de garage, kelder of schuur. Ergens waar er veel plaat is en eten opgeslagen kan worden.

Let op, er zijn ook kleine modellen van diepvrieskisten. Kijk naar een diepvries tafelmodel, en vergelijk deze met een diepvrieskist. Het enige verschil is uiteindelijk de richting van de deuropening, en het opbergen op schappen of voorraadkorven. Het blijft een ergens ook een persoonlijke voorkeur.

diepvrieskisten vergelijken

Diepvrieskist kopen,
Waar op letten

Kleine of grote diepvrieskist

Natuurlijk is de afmeting één van de belangrijkste aspecten. Diepvrieskisten bestaan er in allerlei vormen, van klein tot overdreven groot. Eerst moet je weten waar je het toestel zal plaatsen, en hoeveel volume je nodig hebt. Nadien kan je kiezen welk type diepvries je wilt. Kies je uiteindelijk voor een diepvrieskist, wees dan zeker dat die makkelijk open en toe kan. 

No frost diepvries

Diepvriezers met een anti-ijsvorming zorgen ervoor dat er zich geen ijs kan opstapelen achteraan de vriezer. Dit vinden we zeer handig omdat de opbouw van ijs in je vriezer de capaciteit verkleint. Om het jaar moet je dan je vriezer leegmaken door alles op te eten, de diepvries uit het stopcontact trekken en het overtollige ijs wegkrabben. Een vriezer met anti-ijsvorming is dus onderhoudsvriendelijker wat een grote plus is.

Een alarm is een ingebouwde functie dat er voor zorgt dat je vriezer begint te piepen wanneer de deur niet goed gesloten is. Als je deur op een kier staat kan de vriezer niet zijn gewenste temperatuur bereiken en riskeer je dus dat je producten beginnen te ontdooien. Voor mensen met kinderen of verstrooide mensen is het zeker een aanrader om voor een model te gaan dat is uitgerust met een alarm. Kijk ook of er een knopje van binnen is waarmee je het alarm tijdelijk kunt uitschakelen. Het is namelijk vervelend om de hele tijd een pieptoon te horen wanneer je grote boodschappen in de vriezer aan het laden bent.

Kwaliteit vrieskist

De ene vriezer is de andere niet en het prijsverschil moet ergens zitten. De goedkoopste kleine vriezers kosten zo’n 200 euro terwijl de duurste tot 600 euro kunnen kosten. De verschillen zitten vaak in subtiele zaken zoals wieltjes aan de achterkant of pootjes om de vriezer bij te stellen wanneer het op een ongelijk vlak moet staan. Maar ook in de indeling en de kwaliteit van de lades en de schappen is er een groot verschil. Het grootste verschil ligt hem natuurlijk in hoe lang een diepvries zal meegaan. Bij de goedkoopste vriezers kan het voorkomen dat je die om de 5 jaar moet vervangen terwijl duurdere modellen langer zullen meegaan.

Energiezuinige vrieskist A+++

Wij raden aan om voor een diepvriezer te gaan met een minimum energieklasse van A++ en bij voorkeur A+++. Het verschil tussen een vriezer met energieklasse A++ en een met een A+++ lijkt klein op papier. Maar een A++ vriezer gebruikt tot 60% meer dan een A+++ vriezer.

Tot zover het artikel ‘Beste diepvrieskist 2021’ – Laatste update 10/11/2021

Lees meer berichten in de categorie ‘Keuken’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.