De 5 beste diepvriezers in tafelmodel van 2021

Een handig formaat van diepvriezer, past net als ingebouwd model of onder een tafel

We vergelijken verschillende modellen en suggereren de beste tafelmodel diepvriezers per budget. Een diepvries kopen is een relatief grote uitgave. Daarbij is het een groot toestel dat wat ruimte inneemt. Deze kleine diepvriezer zijn een uitstekend alternatief voor grote vriezers. Ze zijn bedoeld voor mensen op appartement, of als vriezer dat makkelijk ingebouwd kan worden. Volgens ons is de beste diepvries tafelmodel van het moment de Liebherr GP 1486-20. Onderaan dit artikel kun je ons onderzoek terugvinden en waar je op moet letten wanneer je van plan bent om een kleine vriezer te kopen.

LIEBHERR – GP 1486-20

Beste diepvriezer tafelmodel 2021

Deze Liebherr GP 1486-20 is volgens ons onderzoek de beste diepvriezer tafelmodel die je momenteel kunt kopen. Het is een van de weinige kleine diepvriezers met een A+++ energielabel. Dankzij het energielabel en de compacte vorm zal deze diepvriezer minder dan 25 euro aan elektriciteit verbruiken. Het merk Liebherr staat ervoor gekend om kwalitatief hoogwaardige diepvriezers te maken en dat is met dit model niet anders. Deze Liebherr diepvriezer is dus ideaal voor mensen die graag een kwalitatief hoogwaardige diepvriezer kopen die lang dienst kan doen.

AEG – ATB81011NW

No Frost diepvries tafelmodel

Deze AEG diepvriezer is niet zo zuinig omdat het (slechts) een A+ energielabel heeft. Het zal dus meer verbruiken in vergelijking met de Liebherr diepvriezer. Maar voor mensen die het haten om de diepvriezer handmatig te ontdooien is deze AEG diepvriezer wel een aanrader. Het is namelijk één van de weinige diepvriezer tafelmodel die een anti-ijsvorming functie heeft. Daarbij heb je plaats voor 4 transparante lades. Genoeg om de 78 beschikbare liters te spenderen. De bewaartijd bij stroomuitval is slechts 12 uur. Zien dat de elektriciteit dus snel terug aan komt te staan. Met 42 dB heb je geen luide diepvries maar zeker niet de stilste.

AEG ATB48E1AW

Uitstekende prijs / kwaliteit verhouding

Deze nieuwe tafelmodel diepvriezer van AEG geniet van goede kwaliteit aan een relatief aantrekkelijke prijs. Daar waar de bovenstaande AEG een ‘No Frost’ model is genieten we bij dit modelvan een ‘low frost’, je moet toch nog 2x per jaar ontdooien. Zowel de bouw- als vrieskwaliteit is van middenklasse maar dit is meer dan degelijk. Ook het geluidsniveau is beter dan gemiddeld, met 38 db een redelijk stille diepvries. De netto inhoud van dit model is 81 liter, genoeg voor een gezin van 2 tot 3 personen. Ook haal je voordeel uit het A++ energielabel. Jaarlijks kost dit toestel zo’n 32 euro met een verbruik van 140 kWh. Daarnaast is er ook een signaal voor stoomuitval. Gebeurt dit dan heb je tot 24 uur bewaartijd.

BOSCH GTV15NW3A

Groot volume, goede prijs / kwaliteit

Deze diepvries is zeker geen absolute topklasse. Deze Bosch wordt beschreven als een basisklasse, binnen een betaalbaar segment, met kwaliteit en duurzaamheid in het achterhoofd. Iets kleiner dan bovenstaande AEG of Liebherr maar toch goed voor een volume van 82 liter. Net iets meer dan de 78 l capaciteit in de AEG. Ook opmerkelijk is de bewaartijd bij stroomuitval, deze houdt het 25 uur vol. Veel meer dan andere diepvriezer tafelmodellen. Met slechts 39 dB kan je ook spreken van een redelijk stille diepvries. Bosch maakt nog steeds gebruik van draaiknoppen ipv digitale keuzes. Als je hier een persoonlijke voorkeur hebt kan dit uitmaken, voor ons in elk geval niet. Het enige nadeel is dat er geen anti-ijsvorming is, je moet deze tot 6 keer per jaar laten ontdooien.

Inventum – CVR501++

Goedkope diepvries tafelmodel

Deze Inventum diepvriezer is niet de beste diepvriezer maar is wel de helft goedkoper in vergelijking met de Liebherr diepvriezer. En met een energielabel van A++ is het nog een relatief zuinige diepvriezer. Inventum staat er niet voor gekend om de beste diepvriezers te maken. Maar voor mensen die momenteel niet over een groot budget beschikken maar een wel een kleine diepvriezer nodig hebben is deze wel een aanrader.

diepvries tafelmodel kopen

Tot zover onze top 5 beste diepvries tafelmodel.
Op zoek naar een groter model diepvriezer, lees dan onze top 5  diepvriezers.
Nog groter nodig? Dan kan je terecht bij de 5 Beste diepvrieskisten

Diepvriezers tafelmodel vergelijken

Wanneer een diepvries tafelmodel kopen?

Een kleine diepvriezer is handig voor mensen die momenteel een frigo met een diepvrieslade hebben maar steeds te weinig plaats hebben om al hun bevroren producten op te bergen. Maar ook voor mensen die weinig tijd hebben om boodschappen te doen kan een kleine diepvriezer handig zijn. Ondertussen kun je bijna overal diepgevroren groenten, vis en vlees kopen. Als je voor de dag erna geen eten meer in de frigo hebt kun je simpelweg wat groenten en vlees uit de vriezer halen in plaats van nog boodschappen te moeten doen. Een kleine diepvriezer is volgens ons dus het meest geschikt voor koppels of studenten. Voor gezinnen raden we aan om voor een volwaardige vriezer te gaan.

Als vuistregel kun je nemen dat het de moeite loont om je diepvriezer na ongeveer 10 jaar te vervangen. De nieuwe toestellen zijn een pak zuiniger dan de oudere modellen waardoor je per jaar op je energiefactuur bespaart. Een diepvries moet je bij voorkeur op een plaats zetten waar er niet al te veel temperatuurschommelingen zijn. Dit is niet enkel om een hoge energiefactuur te vermijden maar bij teveel schommelingen kan het zijn dat de temperatuur in de diepvries stijgt.

beste vriezer in tafelmodel

Vriezer tafelmodel kopen,
Waarop moet ik letten

Compacte diepvriezer

Bij het kopen van een kleine diepvriezer let je best op breedte en de diepte, de standaardmaat van een vriezer is een breedte en een diepte van 60cm. Als je de kleine vriezer ergens onder wilt plaatsen meet dan 2 keer af zodat je zeker geen te groot toestel koopt.

Anti frost diepvriezer

Diepvriezers met een anti-ijsvorming zorgen ervoor dat er zich geen ijs kan opstapelen achteraan de vriezer. Dit vinden we zeer handig omdat de opbouw van ijs in je vriezer de capaciteit verkleint. Om het jaar moet je dan je vriezer leegmaken door alles op te eten, de diepvries uit het stopcontact trekken en het overtollige ijs wegkrabben. Een vriezer met anti-ijsvorming is dus onderhoudsvriendelijker wat een grote plus is.

Vriezer met alarm

Een alarm is een ingebouwde functie dat er voor zorgt dat je vriezer begint te piepen wanneer de deur niet goed gesloten is. Als je deur op een kier staat kan de vriezer niet zijn gewenste temperatuur bereiken en riskeer je dus dat je producten beginnen te ontdooien. Voor mensen met kinderen of verstrooide mensen is het zeker een aanrader om voor een model te gaan dat is uitgerust met een alarm. Kijk ook of er een knopje van binnen is waarmee je het alarm tijdelijk kunt uitschakelen. Het is namelijk vervelend om de hele tijd een pieptoon te horen wanneer je grote boodschappen in de vriezer aan het laden bent.

Kwalitatieve diepvriezers

De ene diepvriezer is de andere niet en het prijsverschil moet ergens zitten. De goedkoopste kleine vriezers kosten zo’n 200 euro terwijl de duurste tot 600 euro kunnen kosten. De verschillen zitten vaak in subtiele zaken zoals wieltjes aan de achterkant of pootjes om de vriezer bij te stellen wanneer het op een ongelijk vlak moet staan. Maar ook in de indeling en de kwaliteit van de lades en de schappen is er een groot verschil. Het grootste verschil ligt hem natuurlijk in hoe lang een diepvries zal meegaan. Bij de goedkoopste vriezers kan het voorkomen dat je die om de 5 jaar moet vervangen terwijl duurdere modellen langer zullen meegaan.

Diepvries tafelmodel met laag verbruik / A+++ energielabel

Wij raden aan om voor een diepvriezer te gaan met een minimum energieklasse van A++ en bij voorkeur A+++. Het verschil tussen een vriezer met energieklasse A++ en een met een A+++ lijkt klein op papier. Maar een A++ vriezer gebruikt tot 60% meer dan een A+++ vriezer.

Diepvries tafelmodel ontdooien

Een vriezer ontdooien is niet al te moeilijk.

Bekijk de Wikihow om te zien hoe je dit het makkelijkste doet.

Tot zover het artikel ‘Beste diepvries tafelmodel 2021’ – Laatste update 10/10/2021

Lees meer berichten in de categorie ‘Elektronica’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.