De 5 beste Dolce Gusto machines van 2022

Duo Latte, Espresso, met of zonder melkschuimer, … In dit artikel vergelijken we onze keuze Nescafe Dolce Gusto toestellen.

Een Dolce Gusto machine is een koffie- en drankenapparaat voor thuis. In dit artikel helpen we je de beste Dolce Gusto machine te kiezen. Technisch zijn deze toestellen gelijkaardig. Deze eenvoudige en betaalbare toestellen staan bekend om hun originele ontwerpen. Het zijn geen professionele espressomachines, maar mooie machines voor thuis.

Met een Dolce Gusto machine ben je niet beperkt tot het maken van koffie. Je kan ook thee of chocomelk bereiden. Je kan bovendien kiezen tussen warme of koude dranken. Op die manier verschillen ze van de bekende Nespresso Machines. Bekende fabrikanten van dit toestel zijn Krups en De’Longhi.

Onze selectie Dolce Gusto’s

Beste Dolce Gusto 2022:  KRUPS – DOLCE GUSTO GENIO S

De Krups Dolce Gusto Genio S is één van de populairste toestellen op de markt. Het heeft een erg knap ontwerp dat in elke keuken of bureau past. Hoewel niet iedereen hier fan van zal zijn. Door de automatische herkenning past het toestel zich aan aan de gebruikte Nescafé capsule.

Zoals alle Dolce Gusto machines is ook de Genio S een zeer betaalbaar apparaat. Je kan er zowel warme als koude dranken mee bereiden. Denk hierbij aan koffie, thee, ijskoffie of chocomelk. Je doet water in je toestel en je kiest een capsule met jouw favoriete drank.

Deze Genio S heeft heel wat mooie extra functies. Je kan de temperatuur regelen, er is een Espresso boost (voor extra geconcentreerde koffie) en een XL functie voor extra grote tassen. De Genio heeft een waterreservoir van 1l, waarmee je behoorlijk wat dranken kan maken. Goed om te weten: Als je een warme drank wilt, is het toestel binnen 30 seconden opgewarmd.

Voor ons zijn deze argumenten meer dan voldoende om de beste Dolce Gusto machine van 2022 te zijn. Het grootste voordeel is dat dit een betaalbaar model is voor ieder huishouden. Met deze aankoop heb je ook een simpel toestel dat alles kan. Wil je meer luxe, ga dan voor een premium toestel. Deze hebben dezelfde functies (en meer) en hebben daarbij een zeer mooi/opvallend ontwerp.

Prijs / kwaliteit Dolce Gusto: KRUPS DOLCE GUSTO LUMIO

 • Snelle eco modus (1 min)
 • Betaalbaar
 • Compact voor kleine ruimtes
 • Temperatuur regelaar
 • Geen koffie volume regelen
 • Geen koffie sterkte regelen
 • Iets luider dan Genio

Valt onze keuze beste Dolce Gusto machine – de Genio S – te duur uit dan kan je ook voor de Lumio gaan. Deze is uiteraard iets minder, maar heeft nog steeds meer dan genoeg capaciteiten. Uiteraard werkt ook dit toestel met de typische Nescafé cups.

De Dolce Gusto Lumio is iets groter en heeft een reservoir van 1 liter. Ook hier kan je slechts één kop per keer zetten. De temperatuur kan je zelf instellen. De koffiesterkte en volume regelen kan enkel met de Genio. Dit is niet mogelijk met deze Lumio. De Lumio is ook iets krachtiger dan de Genio, maar dit heeft weinig invloed op de koffie.

Ook de touchscreen functie van de Genio mogen we vergeten. Terug naar druktoetsen, maar dit is een voordeel omdat het de prijs drukt. De Lumio is heel wat goedkoper dan de Genio. Je moet ook fan zijn van het ontwerp van de Genio.

De Lumio lijkt wat op een kleine hulprobot die jouw koffie maakt. Iets groter in hoogte, maar vooral compact in diepte. Afhankelijk van de plaats in jouw keuken kan dit ook voordelig zijn.

Kleinste Dolce Gusto machine: KRUPS – MINI ME

 • Betaalbaar
 • Verschillende soorten dranken
 • Zeer compact
 • Instelbaar koffie volume
 • Eco modus na 5 minuten
 • Geen temperatuur regelen
 • Geen schoonmaak (of ontkalk) indicator

De Krups Dolce Gusto Mini Me lijkt heel erg op de Genio. Het ontwerp is bijna een kopie, maar de Mini Me is iets compacter. Je verliest dus minder plaats in je keuken of op je bureau.

Omdat dit toestel zo compact is, heb je een iets kleiner waterreservoir. De Mini Me moet het stellen met een waterreservoir van 0,8l. De Mini Me werkt op dezelfde manier als de Genio. Het toestel is snel warm en stopt vanzelf wanneer je drank klaar is. Na vijf minuten schakelt het zichzelf uit.

Als je het ontwerp mooi vindt maar een groter waterreservoir wilt, kies je beter voor de Genio. Je kan ook de Dolce Gusto Piccolo overwegen. Een zeer gelijkaardig toestel, maar lijkt iets minder handig. Ben je op zoek naar een degelijke en betaalbare Dolce Gusto? Dan is de Mini Me je beste optie.

Goedkope Dolce Gusto: KRUPS NESCAFÉ INFINISSIMA

De Krups Dolce Gusto Infinissima is een mooi compromis tussen de eerder besproken machines. Opvallend, maar toch eenvoudig. Een compact toestel met een capaciteit die voor veel mensen zal volstaan. Je kan met de juiste Nescafé cups ook chocomelk of thee zetten.

Het ontwerp is speciaal en oogt goed op het keuken aanrecht. Designliefhebbers met weinig plaats worden met deze Dolce Gusto op hun wenken bediend.

Je kan maar 1 kop per keer maken, vaak het geval bij Dolce Gusto machines door het gebruik van de Nescafé cups. Wel kan je het koffievolume (hoeveel koffie het toestel moet maken in één keer) instellen. Er is geen automatische stop, dus opgelet!

Het afneembaar waterreservoir van 1,2 l is binnen de 40 seconden opgewarmd en klaar voor gebruik. Dit toestel heeft een zeer goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. Afhankelijk van je kleurkeuze betaal je iets meer. Het zwarte of witte model zijn redelijk goedkoop. Je krijgt ook een indicatie wanneer er teveel kalk opgebouwd is.

Premium Dolce Gusto: KRUPS – ESPERTA

 • Groot waterreservoir
 • Verschillende dranken
 • Zeer speciaal ontwerp
 • Temperatuur + volume regelaar
 • (Mooi maar) onhandig ontwerp
 • Duurder (maar betaalbaar)
 • Eco modus pas na 5 min
 • Neemt wat meer ruimte in

De Krups Esperta is een opvallende Dolce Gusto machine. Het ontwerp verschilt radicaal van de twee eerste apparaten. Dit is een luxe toestel. De Esperta onderscheidt zich verder dankzij het speciale ontwerp en de verbinding met de smartphone, tablet of app. Er steken nergens knoppen uit. Dit bijzondere ontwerp zorgt ervoor dat de Esperta wat duurder is.

De functies van het toestel kan je vergelijken met die van andere Dolce Gusto machines. De bereidde dranken smaken hetzelfde. Het toestel is een stuk groter dan de andere Dolce Gusto machines. Je hebt ook een instelbare koffiesterkte en volume regelaar.

Het waterreservoir heeft een capaciteit van 1,4l. Dat is meer als de Dolce Gusto Genio. De Esperta is perfect voor de designliefhebber die een degelijk toestel zoekt.

Tot zover het artikel Beste Dolce Gusto machines van 2022.

Ben je eerder op zoek naar een Nespresso machine – Lees dan de top 5 nespresso machines
Misschien liever de goedkopere Senseo machine – Lees dan de top 5 Senseo machines
Dan toch gewoon een koffiemachine met bonen – Lees dan de 5 beste koffiezet met bonen

Beste dolce gusto machine 2022

Waar op letten bij het kopen van een Dolce Gusto

Dolce gusto capsules

Het capsulesysteem voor Dolce Gusto machines is een uniek systeem. De capsules passen enkel in Dolce Gusto machines.

Het capsulesysteem biedt enkele voordelen. De beschikbare capsules bevatten niet alleen koffie. Je kan capsules met melk, thee of chocolade vinden. Met een klein assortiment capsules heb je voor elk wat wils in huis.

Waterreservoir

Dolce Gusto toestellen verschillen technisch nauwelijks van mekaar. De capaciteit is wel verschillend. De meeste machines hebben een reservoir voor 0,6l, 0,8l of 1l water.

Ben je de enige gebruiker van het toestel? Dan is een machine met een klein reservoir prima. Verwacht je dat het toestel veel gebruikt wordt? Dan kies je misschien beter een exemplaar met een reservoir van 1l.

Bekijk ook of je het reservoir eenvoudig kan verwijderen. Dat maakt het regelmatig bijvullen eenvoudiger. Dit is ook belangrijk bij het reinigen en het ontkalken van je toestel.

Ontwerp & design

Dankzij de opvallende ontwerpen onderscheiden Dolce Gusto machines zich van de concurrentie. Ben je op zoek naar een neutraal toestel of wil je een opvallend exemplaar? Dankzij het ruime aanbod vind je sowieso iets dat aansluit bij jouw noden.

Liefhebbers van mooi design kunnen investeren in een speciaal model. Is design voor jou niet belangrijk? Dan is een eenvoudig model een prima oplossing. De smaak van je drank is consistent op alle Dolce Gusto toestellen.

Dolce Gusto machines hebben een rood snoer. Erg opvallend, maar niet voor iedereen.

Kleine of grote Dolce Gusto machines

Er bestaan Dolce Gusto machines in verschillende formaten. Heb je weinig plaats in je keuken of op je bureau? Dan ben je beter af met een compact model. Kies je een compact toestel? Bekijk dan wel of het waterreservoir groot genoeg is voor jouw noden.

Een compact toestel is vrij licht. Een groot toestel weegt wat meer. Dat maakt het verplaatsen voor sommige mensen wat moeilijker.

Stille dolce gusto machines

Sommige machines zijn luider dan anderen. Als dit voor jou belangrijk is, test het toestel dan op voorhand. Bekijk ook recensies voor jouw specifieke keuze. Is het een luid model? Dan wordt dit sowieso in de recensie aangehaald.

Instelbare tashoogte

Kan je deze in hoogte verstellen? Check even of je tas eronder past. Bekijk ook of je de driptray gemakkelijk kan verwijderen. Zo kan je hem regelmatig schoonmaken.

Dolce gusto onderhouden

Kan je de onderdelen gemakkelijk uit elkaar halen? Het is belangrijk je Dolce Gusto machine regelmatig te reinigen en te ontkalken. Dat zorgt voor de beste smaak. Bovendien zal je toestel beter functioneren en langer meegaan.

Heeft je Dolce Gusto een automatische reinigingsfunctie? Kan je overal goed bij? Heeft het toestel veel moeilijk bereikbare hoeken en kanten? Dat kan het poetsen bemoeilijken.

Een eenvoudig model is misschien handiger. Het is aangeraden je toestel regelmatig grondig te poetsen. Bovendien kan je het best om de drie maanden ontkalken. Hoe moet je je Dolce Gusto ontkalken? Op de website van Dolce Gusto vind je enkele nuttige tips.

Hoge druk

Dolce Gusto machines werken met een druk van 15 bar. Dat geldt voor alle Dolce Gusto’s, maar niet voor alle espressomachines. Wil je iets anders, dan is een Dolce Gusto machine misschien niet de beste oplossing.

Goede dolce gusto machines 2022

FAQ – Dolce Gusto vragen

Wat is een Dolce Gusto machine?

Een Dolce Gusto machine van Nestlé is een koffie- en drankensysteem voor thuis. Met behulp van capsules maak je zelf alle mogelijke dranken klaar. Denk hierbij aan thee of chocomelk. Je plaatst een capsule in je toestel.

Vervolgens kies je of je met warm of koud water wilt werken. Je kan zelf de hoeveelheid water kiezen. Bekijk altijd de verpakking van je capsules. Er staan duidelijke richtlijnen op voor je bereiding. Zo stel je de perfecte hoeveelheid water voor een jouw drankje in.

De capsules lijken wat op Nespresso capsules, maar ze zijn niet compatibel. Je moet dus de pods voor jouw specifieke systeem kopen. Dolce Gusto pods werken niet met Nespresso machines en omgekeerd. Nespresso capsules bevatten enkel koffie. Dolce Gusto capsules bevatten veel meer verschillende producten. Ze kunnen koffie, chocolade, melk, thee of andere bereidingen bevatten.

Het voordeel van dit systeem is dat je verschillende combinaties kan maken. De toestellen zijn zeer eenvoudig. Nespresso machines hebben een aparte melkopstomer nodig voor koffiebereidingen met melk.

Bij Dolce Gusto machines is dat overbodig. Omdat de capsules polyvalent zijn, is het mogelijk eerst een melkcapsule te gebruiken. Gebruik je daarna een espressocapsule, dan heb je een café latte. Deze manier van werken laat je toe alle mogelijke combinaties te maken.

Zoek je meer dan een simpele espresso? Dan is een Dolce Gusto voor jou het juiste toestel. De beste Dolce Gusto machine is één die past binnen het budget en voldoet aan al je benodigdheden.

Waarom een Dolce Gusto machine kopen?

Dolce Gusto machines van Nestlé zijn bijzonder populaire toestellen. Samen met de gekende Nespresso en Senseo machines domineren ze de markt.

Er zijn verschillende redenen om voor een Dolce Gusto machine te kiezen. Met een Dolce Gusto kan je verschillende dranken bereiden. Dat is voor veel mensen een doorslaggevend argument. De beste Dolce Gusto machines moeten niet onderdoen, kwaliteit is ook hier aanwezig.

Nespresso en Senseo staan bekend als koffiezetapparaten. Met een Dolce Gusto toestel kan je veel meer dranken bereiden. Denk hierbij vooral aan alle mogelijk theebereidingen en chocomelken. Een bijkomende sterkte van Dolce Gusto is het feit dat je zowel warme als koude dranken kan bereiden.

Afhankelijk van welke capsules je koopt kan je alle richtingen uit. Met dezelfde machine is het mogelijk een iced latte en een warme chocomelk te bereiden. Bekijk de bovenstaande top 5 beste Dolce Gusto machines en maak de, voor jouw, juiste keuze.

Verschillende soorten Dolce Gusto machines

De twee bekendste producenten zijn Krups en De’Longhi. Dit zijn bekende producenten die goede machines maken met een licentie van Nestlé. Dolce Gusto machines gebruiken allemaal dezelfde techniek. De technische kant is dus minder belangrijk bij het kiezen van jouw toestel.

Het aantal opties heeft uiteraard een invloed op de prijs. Ga dus op zoek naar het toestel dat voor de juiste prijs het beste aansluit bij jouw noden.

Tot zover het artikel ‘Beste Dolce Gusto machine’ – Laatste update 17/11/2022

Lees meer artikels in de categorie ‘Keuken’

Related Posts

Comments (1)

[…] beste Nespresso machines 2020 Ben je eerder op zoek naar een Nescafé Dolce Gusto machine – Lees dan de 5 beste Dolce Gusto machines Ben je eerder op zoek naar een Senseo machine – Lees dan de top 5 Senseo machines Of toch een […]

Comments are closed.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.