Beste Draadloze Muis

Volgens ons onderzoek is de Logitech Thriathlon M720 de beste draadloze muis voor de meeste mensen. Door zijn ergonomische vorm is het zeer comfortabel en geschikt om een hele dag te gebruiken. De batterij gaat lang mee en je kan zowel verbinding maken via Bluetooth als via een USB-dongle. Een goede draadloze muis past goed in je hand. Heb je kleine handen ga dan voor een kleiner model zoals de Trust Zero Silent Click. Heb je grote handen dan is de Logitech MX Master 3 misschien eerder iets voor jou, het komt wel aan een zeer stevige prijs. Ga je een draadloze muis kopen in een fysieke winkel lees dan onderaan ons onderzoek zodat je weet waar je op moet letten.

Beste Draadloze Muis

De Logitech M720 Triathlon is volgens ons onderzoek de beste draadloze muis voor de meeste mensen. De naam Triathlon verwijst naar het feit dat je probleemloos tussen drie verschillende toestellen kunt switchen. Hij kan zowel verbinding maken via Bluetooth als via een USB-dongle. Om verbinding te maken met een USB-dongle werken alle draadloze muizen op een radiofrequentie van 2,4GHz. De USB-dongle zelf bevindt zich onderaan de muis achter een paneel zodat je het gemakkelijk kunt opbergen. Achter het paneel bevindt zich ook een AA-batterij. Volgens Logitech kun je bij normaal gebruik ongeveer 2 jaar verder voor je de batterij moet vervangen.

“Beste draadloze muis”

Hij heeft in totaal zes programmeerbare knoppen die je kunt instellen. Er zijn drie aan de bovenkant en drie aan de binnenkant, handig om functies op te mappen die je vaak gebruikt. Door zijn ergonomische vorm en grootte past hij comfortabel in een doorsnee hand. Daarom is hij geschikt voor dagelijks gebruik zonder dat je je zorgen moet maken om je pols te overbelasten. Hij heeft ook een stevige bouwkwaliteit en het kan tegen een stootje. Hierdoor is hij ook geschikt om mee te nemen in een rugzak of laptoptas. Deze Logitech muis is volgens ons de beste draadloze muis die je momenteel kunt kopen.

De Zero Silent Click is een goedkope muis, hij kost namelijk minder dan de helft dan de Triathlon M720. Deze Trust muis is ook een stuk kleiner waardoor het niet geschikt is voor mensen met grote handen. Deze muis is zo ontworpen dat hij zowel bruikbaar is voor rechts- als linkshandigen. Door deze designkeuze zijn er geen bijkomende knoppen voorzien dus kan je geen gebruik maken van sneltoetsen. Maar de meeste mensen die we bevraagd hebben gebruiken bijna nooit de bijkomende knoppen op hun muis.

“Kleine draadloze muis”

De gewone knoppen(linkermuisknop en rechtermuisknop) maken geen hoorbaar klikgeluid wanneer je ze gebruikt. Ideaal dus om te gebruiken op kantoor of onderweg zodat je collega’s of medepassagiers niet stoort met je geklik.Volgens Trust maakt deze muis 90% minder lawaai in vergelijking met andere muizen. Verder kan je ook de gevoeligheid instellen van 1.000 DPI tot 2.400 DPI. De DPI of Dots per Inch geeft de gevoeligheid van de muis aan. Hoe hoger de DPI hoe sneller je muis over het scherm gaat bewegen. Heb je liever niet dat je muis te snel over het scherm beweegt dan is het beter om de DPI op 1.000 te laten staan.

De Logitech MX Master 3 is de langverwachte opvolger van de MX Master 2S. Het is een grote draadloze muis dat geschikt is voor mensen met grote handen die veel achter hun computer zitten. Dankzij het ergonomisch design is het namelijk voorzien voor langdurig gebruik. Er zijn twee scrollwieltjes voorzien, een aan de bovenkant en een aan de binnenkant. De scrollwieltjes zijn enorm aangenaam om te gebruiken en vooral zeer stil. In Freespin kun je moeiteloos het scrollwieltje duizend lijnen per seconde laten scrollen. Het is het enigste onderdeel van deze muis dat niet in China maar in Zwitserland werd geproduceerd.

“Grote draadloze muis”

Verder heeft deze Logitech muis nog een speciale sensor, zij noemen het de Darkfield sensor. Deze sensor laat je toe om de muis op alle oppervlakten te gebruiken, zelfs op glas. Hij is ook compatibel met de Logitech Flow software waardoor je met een muis tot drie computers kunt besturen. Het laat je ook toe om moeiteloos bestanden te delen van de ene computer naar de andere. De batterij is een accu die je via een USB-C kabel moet opladen. Eens volledig opgeladen zou hij ongeveer 70 dagen meegaan. Deze muis kost meer dan 100 euro en is gericht op mensen die een ergonomische draadloze muis zoeken met alles erop en eraan.

De Logitech M220 is een goedkope draadloze muis die op veel vlakken gelijk is met de Trust Zero Silent Click. Beide muizen zijn compact, stil en geschikt voor zowel rechtshandigen als linkshandigen. De Logitech muis is wel nog iets goedkoper in vergelijking met de Trust muis. Nadeel is wel dat het geen instelbare DPI heeft waardoor je minder controle hebt over hoe snel je muis over het scherm beweegt.Je zit dus vast op een vaste waarde van 1.000 DPI.

“Goedkope draadloze muis”

Ook al is het een goedkope draadloze muis heb je nog altijd de keuze om via Bluetooth of via een USB-dongle met je computer te verbinden. Dankzij een slimme slaapstand gaat de batterij volgens Logitech tot 18 maanden mee. Zowel de USB-dongle als de batterij bevinden zich onderaan de muis achter een klepje. Door zijn compacte formaat kun je het gemakkelijk meenemen maar is het minder geschikt om langdurig te gebruiken

De Logitech G603 is de beste draadloze gaming muis die je kunt kopen, je kan hem namelijk instellen van 200 DPI tot 12.000 DPI. Lage DPI waarden zijn ideaal om accuraat te mikken bij shooters terwijl hoge DPI waarden handig zijn als je zeer snel met je muis over het scherm moet kunnen bewegen. De DPI zelf kun je gemakkelijk aanpassen aan de hand van een knop die zich vlak onder het scrolwieltje bevindt. Buiten de DPI is hij ook voorzien van een speciale Hero sensor om je reactietijd te verlagen naar 1ms. Dit is vooral belangrijk wanneer je online games speelt zoals Fortnite of Counter Strike. Onderaan de muis bevindt zich een knop met een low of high instelling. High instelling gebruik je wanneer je wilt gamen terwijl je de low instelling kunt gebruiken om je batterijleven te verlengen.

“Beste draadloze gaming muis”

Deze Logitech muis heeft in tegenstelling tot de meeste modellen geen klep onderaan maar bovenaan. Dankzij een magnetische sluiting kun je deze klep gemakkelijk openen waardoor je toegang krijgt tot de ruimte waar de twee AA batterijen zitten en de USB-dongle. Je kan namelijk kiezen om deze muis via Bluetooth te verbinden of je kan ook de USB-dongle gebruiken. Je kan ook gemakkelijk switchen tussen de twee dankzij een drukknop die zich onderaan bevindt. Daarenboven zijn er nog twee programmeerbare knoppen die zich aan de binnenkant van de muis bevinden. De Logitech G603 is dankzij zijn instelbare DPI, Hero sensor en gode bouwkwaliteit de beste draadloze gaming muis die je momenteel kunt kopen.

Het onderzoek

Wat is een goede draadloze muis?

Een draadloze muis is de afgelopen jaren erop vooruit gegaan op vlak van batterijleven. Vroeger moest een draadloze muis bij wijze van spreke bijna dagelijks opgeladen worden. Maar de batterij in de nieuwste draadloze muizen gaan rap een jaar of twee mee. Daarom kunnen we eigenlijk een draadloze muis aanraden aan iedereen met een computer. Of het nu een laptop of een desktop is, een draadloze muis kun je voor beiden gebruiken. Vooral het feit dat je niet meer moet prutsen met draden vind ik handig. Verder ziet een bureau er ook een stuk strakker uit zonder dat het uitpuilt van de draden van je scherm, toetsenbord en muis.

Ben je eerder op zoek naar een echte gaming muis, dan kan je terecht op PC Gaming Gear voor een meer niche beeld op de markt.

Hoe werkt een draadloze muis

De meeste draadloze muizen gebruiken radiofrequentietechnologie (RF) of Bluetooth om met uw computer te kunnen communiceren. In de draadloze muis zit een zender en in uw computer zit een ontvanger. Indien uw computer geen ontvanger heeft dan moet u een USB-dongle gebruiken. De ontvanger zit dan niet in uw computer maar in de USB-dongle.

In een eerste stap gaat de zender in de muis een elektromagnetisch signaal uitzenden dat de informatie over de bewegingen van de muis en de knoppen waarop u klikt, codeert. Daarna gaat de ontvanger die zich in uw computer bevindt of is aangesloten op uw computer het signaal ontvangen, decoderen en doorgeven aan het besturingssysteem van uw computer.

Draadloze muis kopen waar op letten

comfort

Het comfort van een muis hangt vooral af van de grootte van de muis en de vorm van de muis. De gemiddelde middelvinger is 7,6 cm en de gemiddelde breedte van de palm is 10 cm. De muizen die we gaan voorstellen in dit artikel zijn gebaseerd op de doorsnee hand. Als je echt een veel kleinere of veel grotere hand hebt kun je best een andere muis kiezen aangezien we hier uitgaan van een doorsnee hand.

Connectiviteit

Het belangrijkste van een draadloze muis is dat hij verbonden blijft met je PC, laptop of tablet. Er zijn zowel muizen op de markt die een 2.4 GHz radiofrequentie gebruiken (met een USB-dongle), muizen die via Bluetooth verbinding maken en muizen die zowel via een radiofrequentie als bluetooth verbinding kunnen maken. Muizen die zowel via Bluetooth als via een radiofrequentie verbinding kunnen maken zijn natuurlijk duurder maar zijn wel handig voor mensen die hun draadloze muis voor verschillende toestellen willen gebruiken.

Sensor

De sensor van de muis moet de bewegingen correct en tijdig registreren. Het belangrijkste is dat je cursor niet plots stopt of naar de andere kant van het scherm springt. Een ander voordeel is dat de sensor op meerdere oppervlakken functioneert.

Knoppen

Elke draadloze muis heeft 2 knoppen om links en rechts te klikken. Onderzoek heeft uitgewezen dat ongeveer de helft van de mensen de bijkomende knoppen bij een muis gebruiken. Deze bijkomende knoppen voegen functionaliteit toe aan de muis en zijn een toffe toegevoegde waarde. We houden extra rekening of deze bijkomende knoppen ergonomisch in de muis zijn geïncorporeerd.

Software

De betere draadloze muizen worden vaak gebundeld met software waardoor je de resterende batterijduur kunt raadplegen. Daarenboven laat software vaak toe om de muis in te stellen naar jouw voorkeur, het instellen van shortcuts voor je bijkomende knoppen, de gevoeligheid van de muis en de scrollsnelheid van het wieltje.

Beste ergonomische muis

Recent onderzoek heeft aangetoond dat ongeveer 40% van de werkende Belgen last heeft van een lichte of zware vorm van RSI. RSI staat voor Repetitive Strain Injury en is een verzamelnaam voor pijn in de schouder, elleboog en pols die ontstaan door continue herhaalde bewegingen. Om klachten te vermijden koop je dus best een draadloze muis met een ergonomische vorm. Ben je op zoek naar een ergonomische muis dan helpen je graag verder op volgend artikel.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.