Beste Draadloze Muis

Volgens ons onderzoek is de Logitech Thriathlon M720 de beste draadloze muis voor de meeste mensen. Door zijn ergonomische vorm is het zeer comfortabel en geschikt om een hele dag te gebruiken. De batterij gaat lang mee en je kan zowel verbinding maken via Bluetooth als via Wifi. Onderaan dit artikel kan u ons onderzoek terugvinden en waar u op moet letten bij het kopen van een draadloze muis.

Onze top 5 – Beste Draadloze Muis

De Logitech M720 Triathlon is volgens ons onderzoek de beste draadloze muis voor de meeste mensen. De naam Triathlon verwijst naar het feit dat je probleemloos tussen drie verschillende laptops of tablets kan switchen. Je kan zowel verbinding maken via Bluetooth als via Wifi. Om verbinding te maken met Wifi maak je gebruik van een USB dongle. De USB Dongle bevind zich onderaan de muis achter een paneel zodat je het gemakkelijk kunt opbergen.

Qua levensduur kun je rekenen op ongeveer 3 jaar. Hierna moet je de de ene AA-batterij, die zich naast de USB dongle bevind, vervangen. Je moet je dus geen zorgen maken dat je muis plots stopt met werken. Het heeft in totaal zes programeerbare knoppen die je kunt instellen. Het heeft ook een stevige bouwkwaliteit en het kan tegen een stootje. Dit wordt bevestigd door het feit dat je 3 jaar garantie krijgt.

“Deze Logitech draadloze muis is niet enkel ergonomisch maar ook precies en betaalbaar”

Door zijn ergonomische vorm en grootte past hij comfortabel in een doorsnee hand. Daarom is het geschikt om een hele dag te gebruiken zonder je pols te overbelasten. Recent onderzoek heeft aangetoond dat ongeveer 40% van de werkende Belgen last heeft van een lichte of zware vorm van RSI. RSI staat voor Repetitive Strain Injury en is een verzamelnaam voor pijn in de schouder, elleboog en pols die ontstaan door continue herhaalde bewegingen. Om klachten te vermijden koop je dus best een draadloze muis met een ergonomische vorm. Deze Logitech draadloze muis is niet enkel ergonomisch maar ook precies en betaalbaar. Heb je echt grote handen ben je waarschijnlijk beter af met de Logitech MX Master 2S.

“Beste draadloze muis”

De Logitech M705 is een kleine draadloze muis die geschikt is voor mensen met kleine handen. Het heeft een goede sensor die op alle oppervlakken werkt. Enkel op weerkaatsende oppervlakken zoals spiegels en glas werkt deze draadloze muis niet. Het is een compacte muis die gemakkelijk mee te nemen is en weinig ruimte inneemt in je tas.

Verder gaan de batterijen ook ongelooflijk lang mee, altijd tof dat je verse batterijen kunt insteken waarmee je langer dan een jaar mee verder kunt. Weet wel dat het door zijn compacte formaat minder geschikt is om gedurende lange periode te gebruiken.

“Kleine draadloze muis”

De Logitech G603 is een upgrade ten opzichte van de Marathon M705. Aangezien deze draadloze muis iets groter is dan de Marathon M705 is hij iets comfortabeler bij langdurig gebruik. Het grote voordeel van deze muis is dat je de gevoeligheid (DPI 200-12000) makkelijk kunt aanpassen. De batterij gaat ook enorm lang mee en je hebt onderaan de muis een knop met een low of high instelling om het batterijleven nog verder te rekken. De Logitech kan je makkelijk openen om toegang te krijgen tot de batterijen.

Naast de batterijen bevindt zich ook een slimme opslagruimte voor de meegeleverde dongle. Je kan namelijk kiezen om deze muis via ingebouwde Bluetooth te verbinden of je kan ook via de dongle verbinden. Dit is vooral handig wanneer je veel verschillende toestellen hebt waar je mee wilt verbinden, de Logitech G603 kan het allemaal. Door de bijkomende opties is de Logitech G603 iets duurder dan de Logitech Marathon M705 maar voor mensen die veel achter hun computer zitten vinden we het zeker de upgrade waard. Vooral het gemak van verbinden, de iets grotere vorm en de instelbare DPI maakt de Logitech G603 een plezier om te gebruiken.

“Beste draadloze muis met instelbare DPI”

Deze draadloze muis van Trust is onze aanrader als je op zoek bent naar een goedkope draadloze muis. Maar ook al is hij een pak goedkoper heeft hij wel een paar voordelen ten opzichte van de andere 2 draadloze muizen die we hebben voorgesteld. Hij is namelijk bruikbaar voor zowel linkshandige als rechtshandige mensen. Verder kan je ook de gevoeligheid instellen tot en met 2400 DPI wat voldoende is voor de meeste mensen. En als je niet houdt van een luidruchtige muis dan is deze Trust muis ideaal voor jou want hij is namelijk zo ontworpen om 90% minder lawaai te maken ten opzichte van andere draadloze muizen.

“Goedkope draadloze muis”

Wanneer je de hele dag een draadloze muis gebruikt raden we de Logitech MX Master 2S aan. Het is een grote draadloze muis die geschikt is voor mensen met grote handen en voor langdurig gebruik. Juist zoals de Triathlon M720 kan het zonder problemen tussen 3 verschillende toestellen switchen. Of het nu een Window laptop is of een Macbook dankzij een handige knop schakel je makkelijk over.

“Grote draadloze muis”

Het onderzoek

Wat is een goede draadloze muis?

Een draadloze muis is de afgelopen jaren erop vooruit gegaan op vlak van batterijleven. Vroeger moest een draadloze muis bij wijze van spreke bijna dagelijks opgeladen worden. Maar de batterij in de nieuwste draadloze muizen gaan rap een jaar of twee mee. Daarom kunnen we eigenlijk een draadloze muis aanraden aan iedereen met een computer. Of het nu een laptop of een desktop is, een draadloze muis kun je voor beiden gebruiken. Vooral het feit dat je niet meer moet prutsen met draden vind ik handig. Verder ziet een bureau er ook een stuk strakker uit zonder dat het uitpuilt van de draden van je scherm, toetsenbord en muis.

Ben je eerder op zoek naar een echte gaming muis, dan kan je terecht op PC Gaming Gear voor een meer niche beeld op de markt.

Draadloze muis kopen Waar op letten?

Het comfort van een muis hangt vooral af van de grootte van de muis en de vorm van de muis. De gemiddelde middelvinger is 7,6 cm en de gemiddelde breedte van de palm is 10 cm. De muizen die we gaan voorstellen in dit artikel zijn gebaseerd op de doorsnee hand. Als je echt een veel kleinere of veel grotere hand hebt kun je best een andere muis kiezen aangezien we hier uitgaan van een doorsnee hand.

Het belangrijkste van een draadloze muis is dat hij verbonden blijft met je PC, laptop of tablet. Er zijn zowel muizen op de markt die een 2.4 GHz radiofrequentie gebruiken (met een USB-dongle), muizen die via Bluetooth verbinding maken en muizen die zowel via een radiofrequentie als bluetooth verbinding kunnen maken. Muizen die zowel via Bluetooth als via een radiofrequentie verbinding kunnen maken zijn natuurlijk duurder maar zijn wel handig voor mensen die hun draadloze muis voor verschillende toestellen willen gebruiken.

De sensor van de muis moet de bewegingen correct en tijdig registreren. Het belangrijkste is dat je cursor niet plots stopt of naar de andere kant van het scherm springt. Een ander voordeel is dat de sensor op meerdere oppervlakken functioneert.

Elke draadloze muis heeft 2 knoppen om links en rechts te klikken. Onderzoek heeft uitgewezen dat ongeveer de helft van de mensen de bijkomende knoppen bij een muis gebruiken. Deze bijkomende knoppen voegen functionaliteit toe aan de muis en zijn een toffe toegevoegde waarde. We houden extra rekening of deze bijkomende knoppen ergonomisch in de muis zijn geïncorporeerd.

De betere draadloze muizen worden vaak gebundeld met software waardoor je de resterende batterijduur kunt raadplegen. Daarenboven laat software vaak toe om de muis in te stellen naar jouw voorkeur, het instellen van shortcuts voor je bijkomende knoppen, de gevoeligheid van de muis en de scrollsnelheid van het wieltje.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.