Beste draadloze oordopjes

Draadloze oortjes of Bluetooth oordopjes werken op basis van radio golven om draadloos te verbinden met je smartphone of tablet. Volgens ons onderzoek zijn de beste draadloze oortjes voor de meeste mensen de Jabra Elite 75t. Ze zijn comfortabel om te dragen, hebben een krachtige batterij en leveren een goede ruisonderdrukking. Onderaan dit artikel kan u ons onderzoek terugvinden en waar je op moet letten bij het aankopen van Bluetooth oortjes.

Niet alle oordopjes in deze lijst zijn noise cancelling. Ben je hier wel naar op zoek, lees dan de top 5 noise cancelling oordopjes.
Liever een koptelefoon? Lees dan ‘de beste koptelefoon‘ of ‘beste noise cancelling koptelefoon‘.

Beste draadloze oortjes 2020

Volgens ons onderzoek zijn de Jabra Elite 75t de beste draadloze oortjes voor de meeste mensen. Ze klinken goed, zijn comfortabel en komen samen met een oplaad case. De accu van deze oordopjes gaat ongeveer 7 uur mee maar de oplaad case is ook voorzien van een batterij. Hierdoor kun je de batterijduur nog eens verlengen met 20 uur. Dit is een stuk langer in vergelijking met andere draadloze oordoppen. De oplaad case zelf is voorzien van een USB-C poort waarmee je het kunt opladen. Het draagcomfort is ook zeer groot mede omdat ze zo klein en volledig draadloos zijn. Daarenboven zijn de dopjes vervangbaar en worden er oordopjes in small, medium en large standaard meegeleverd.

“Beste draadloze oortjes 2020”

Beide oordopjes zijn voorzien van ingebouwde controles waarmee je ze kunt bedienen. Zo kun je je muziek pauzeren, het volume regelen en doorspoelen naar het volgende liedje. Ze zijn niet voorzien van noise cancelling maar ze sluiten zo goed aan dat achtergrondgeluiden worden weggefilterd. De ingebouwde microfoons zorgen ervoor dat je telefoongesprekken zeer helder kunt voeren. Deze draadloze oordopjes hebben een goede bouwkwaliteit en kunnen we aanraden aan de meeste mensen.

De Beats Powerbeats Pro oortjes kunnen we aanraden aan lopers en andere sporters. Maar ze zijn ook interessant voor mensen met een iPhone. Ze zijn namelijk voorzien van de H1 chip om eenvoudig te koppelen en ze zijn ook compatibel met Siri. Voor mensen die veel sporten bieden ze wel de grootste meerwaarde. Met een IPX4 certificering zijn ze zijn namelijk waterdicht en ze zitten zeer stevig rond je oren. Hierdoor zijn ze geschikt om te gaan fietsen of te gaan lopen. Wanneer het regent moet je je daarenboven geen zorgen maken om ze te beschadigen.

“Beste draadloze oortjes sport”

Het geluid is zeer goed en is voorzien van een sterke bass. De batterij gaat ongeveer 9 uur mee wat langer is dan de Jabra Elite 75t. Via de oplaad case kun je ze daarenboven nog eens voor 24 uur extra gebruik opladen. De oplaad case heeft een snellaad functie waardoor je de oortjes op een kwartier tijd voor 45 minuten batterijduur kunt opladen Zeer handig wanneer je op het punt staat om te gaan lopen en je de oortjes nog moet opladen. De oplaad case is wel een stuk groter in vergelijking met andere modellen. Ook zijn deze draadloze oortjes een stuk duurder in vergelijking met de Jabra Elite 75t. De Beats PowerBeats Pro kunnen we vooral aanraden aan mensen die veel sporten of aan iPhone gebruikers die de Airpods niet kunnen gebruiken.

De Bose QuietComfort 20 zijn geen echte draadloze oortjes maar werken wel via Bluetooth. Het zijn noise cancelling oordopjes die we kunnen aanraden aan mensen die vaak reizen met het vliegtuig. Maar ook aan mensen die zich willen concentreren in een kantooromgeving zijn ze goed om achtergrondgeluiden weg te filteren. De Bose oordopjes zijn beter in het onderdrukken van geluid in vergelijking met de Plantronics Backbeat Go 410.  Het design van deze Bose oordopjes is ook verschillend omdat ze je niet in je oor moet steken maar omdat ze los in je oor hangen. Omdat ze niet in je oor steken zijn ze iets comfortabeler en dus beter geschikt om ze lang te dragen.

“Beste noise cancelling oordopjes”

Bij je aankoop krijg je ook een stoffen etui waar je alles gemakkelijk in kunt opbergen, deze oordopjes zijn dus ideale voor lange vluchten. In het pakket vinden we ook nog 3 opzetstukken (Small, Medium en Large), je moet je dus geen zorgen maken of deze oordopjes wel in je oor zullen passen. Grootste nadeel van deze oortjes zijn de prijs maar als je op zoek bent naar de beste geluidsonderdrukking dan zijn deze Bose QuietComfort 20 wel een aanrader.

De Apple Airpods Pro zijn de beste draadloze oortjes voor iPhone gebruikers. Ze leveren een enorm goede geluidskwaliteit met zowel diepe bass als accurate treble. Het zijn daarenboven een van de enige echte draadloze oortjes met actieve noise cancelling. De Bose QuietComfort 20 hebben ook actieve noise cancelling maar zitten wel met een draad rond je nek. Qua comfort zijn ze een stuk beter in vergelijking met de vorige Airpods dankzij de verwisselbare dop. Nu heb je de keuze uit kleine, medium en grote dopjes waardoor ze voor mensen geschikt zijn. Daarenboven kun je ze onmiddelijk verbinden met je iPhone of iPad door ze gewoon even tegen elkaar te houden.

“Beste draadloze oortjes iPhone”

Enigste minpuntje van deze draadloze oordopjes is dat ze maar 4 uur meegaan. Gelukkig is de oplaad case zeer compact en voorzien van een accu om de batterijduur met 19 uren te verlengen. Qua design vinden we ze persoonlijk ook het mooiste maar dat is natuurlijk puur persoonlijk. Wat we vooral goed vinden is dat ze zowel geschikt zijn om op het vliegtuig te gebruiken maar ook om ermee te gaan lopen. Deze draadloze oordopjes kunnen we vooral aanraden aan Apple gebruikers omdat heel wat functionaliteiten verloren gaan wanneer je met een Android toestel koppelt.

De Skullcandy Sesh zijn goedkope draadloze oortjes die we juist goed genoeg vinden om nog aan te raden. Momenteel kosten de meeste draadloze oordopjes 200 euro of meer. Voor minder dan 60 euro kun je de Skullcandy Sesh kopen. Ze zijn natuurlijk niet even goed als modellen die vier keer zo duur zijn. Maar in hun prijscategorie kun je geen betere draadloze oordopjes vinden. Ze zijn zelfs voorzien van een oplaad case waarin je ze zowel kunt bewaren als opladen. De accu van de oortjes gaan ongeveer 3 uur en je kan ze met 10 uur verlengen dankzij de oplaad case. Een pak minder in vergelijking met andere modellen maar met 13 uur batterij kun je al een lange afstandsvlucht overleven voor je moet opladen.

 “Goedkope draadloze oortjes”

We waren verrast om te zien dat deze draadloze oordoppen voorzien waren van controls aan de buitenkant. Helaas zijn controles een pak minder intuïtief om te gebruiken. Liedjes pauzeren gaat eenvoudig met een druk op de knop. Maar om andere commando’s uit te voeren moet je de knop lang ingedrukt houden, dubbel klikken of zelfs driedubbel klikken. Het is even wennen om ze te kunnen bedienen en het is eigenlijk gewoon gemakkelijker om je muziek via je smartphone te bedienen. Deze goedkope draadloze oortjes kunnen we aanraden aan mensen die een budget hebben van 60 euro of minder.

Het onderzoek

Oordopjes kopen waar op letten

Geluidskwaliteit

We zijn op zoek gegaan naar Bluetooth oortjes die een helder en mooi geluid produceren met een grote range. De range geeft aan hoe goed oordopjes diepe bassgeluiden of hoge treble geluiden aankunnen. Merken zoals Bose staan er voor bekend om een zeer neutrale klank te hebben met weinig range. Andere merken zoals Beats en Sony hebben een betere range omdat ze een zwaardere bass kunnen produceren. Het is dus ook logisch dat de beste noise cancelling oordopjes de beste kwaliteit hebben.

Comfort

We verkiezen het comfort van volledig draadloze oortjes boven een ontwerp met een draad. Toch hebben we een model met een draad opgenomen in onze lijst omdat deze over zeer goed noise cancelling beschikt. Nadeel is dat deze oortjes minder comfortabel zijn omdat de draad soms in de weg zit of in de nek rust. Ook geven we de voorkeur aan oortjes die vervangbare doppen hebben in plaats van een volledig plastic design. Door gebruik te maken van vervangbare doppen heeft de gebruiker de keuze uit small, medium en large doppen. Hierdoor passen de noise cancelling oortjes optimaal in de oren wat het comfort ten goede komt.

Noise cancelling

Niet alle Bluetooth oortjes beschikken over noise cancelling. Het is nog een vrij dure technologie dat werkt op basis van ingebouwde microfoons. We hebben wel een paar modellen met noise cancelling opgenomen in onze review. Met deze soort oortjes kun je genieten van weggefilterde achtergrondgeluiden zoals motoren van een vliegtuig of het geluid van een airco. Nadeel is wel dat ze aan een stevige meerprijs komen.

Batterij

De batterij van Bluetooth oordopjes gaan ongeveer tussen de 4 en 8 uur mee. Bij veel modellen wordt een oplaadcase voorzien waarin je de oordopjes kunt opbergen. Maar dit doosje dient niet enkel om de oortjes op te bergen, ze kunnen er ook in worden opgeladen. De oplaadcase kan in veel gevallen de batterijduur met 24 uur verlengen. Modellen die gebruik maken van noise cancelling hebben een lager batterijleven omdat de microfoons heel wat batterij verbruiken. De beste noise cancelling oordopjes hebben een minimum batterijgebruik van 4 uur.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.