Beste draadloze oortjes

beste draadloze oortjes

Oortjes, oordopjes, noem het hoe je wil, in dit artikel gaan we op zoek naar de beste draadloze oortjes van 2020. Draadloze oortjes of Bluetooth oordopjes werken op basis van radio golven om draadloos te verbinden met je smartphone of tablet. Volgens ons onderzoek zijn de beste draadloze oortjes voor de meeste mensen de Jabra Elite 75t. Ze zijn comfortabel om te dragen, hebben een krachtige batterij en leveren een goede ruisonderdrukking. Onderaan dit artikel kan je ons onderzoek terugvinden en waar je op moet letten bij het aankopen van Bluetooth oortjes.

Beste draadloze oortjes 2020

Jabra Elite 75t

Volgens ons onderzoek zijn de Jabra Elite 75t de beste draadloze oortjes voor de meeste mensen. Ze klinken goed, zijn comfortabel en komen samen met een oplaad case. De prijs / kwaliteit verhouding is opmerkelijk, deze oortjes zijn toch wat goedkoper dan het topklasse segment. De accu van deze draadloze oortjes gaat ongeveer 7 uur mee maar de oplaad case is ook voorzien van een batterij. Hierdoor kun je de batterijduur nog eens verlengen met 20 uur. De case is voorzien van een USB-C poort om op te laden. Het draagcomfort is ook zeer groot mede omdat ze zo klein en volledig draadloos zijn. Daarenboven zijn de dopjes vervangbaar en worden er oordopjes in small, medium en large standaard meegeleverd.

“Beste draadloze oortjes 2020”

Beide oortjes zijn voorzien van ingebouwde controles waarmee je ze kunt bedienen. Zo kun je je muziek pauzeren, het volume regelen en doorspoelen naar het volgende liedje. Ze zijn niet voorzien van noise cancelling maar ze sluiten zo goed aan dat achtergrondgeluiden worden weggefilterd. De ingebouwde microfoons zorgen ervoor dat je telefoongesprekken zeer helder kunt voeren. Deze draadloze oortjes hebben een goede bouwkwaliteit en kunnen we aanraden aan de meeste mensen.

Heb je een groter budget dan kan je ook voor de Jabra Elite Active 75t gaan. Deze hebben een iets betere batterij en kunnen met meer toestellen verbonden worden. Ook het gewicht is een groot pluspunt, de Elite active weegt slechts 5.5 gram, tegenover 10 gram voor de standaard versie.

Beats Powerbeats Pro

De Beats Powerbeats Pro oortjes kunnen we aanraden aan lopers en andere sporters. Maar ze zijn ook interessant voor mensen met een iPhone. Ze zijn namelijk voorzien van de H1 chip om eenvoudig te koppelen en ze zijn ook compatibel met Siri. Voor mensen die veel sporten bieden ze wel de grootste meerwaarde. Met een IPX4 certificering zijn ze zijn namelijk waterdicht en ze zitten zeer stevig rond je oren. Hierdoor zijn ze geschikt om te gaan fietsen of te gaan lopen. Wanneer het regent moet je je daarenboven geen zorgen maken om ze te beschadigen.

“Beste draadloze oortjes voor sport”

Het geluid is zeer goed en is voorzien van een sterke bass. De batterij gaat ongeveer 9 uur mee wat langer is dan de Jabra Elite 75t. Via de oplaad case kun je ze daarenboven nog eens voor 24 uur extra gebruik opladen. De oplaad case heeft een snellaad functie waardoor je de oortjes op een kwartier tijd voor 45 minuten batterijduur kunt opladen Zeer handig wanneer je op het punt staat om te gaan lopen en je de oortjes nog moet opladen. De oplaad case is wel een stuk groter in vergelijking met andere modellen. Ook zijn deze draadloze oortjes een stuk duurder in vergelijking met de Jabra Elite 75t. De Beats PowerBeats Pro kunnen we vooral aanraden aan mensen die veel sporten of aan iPhone gebruikers die de Airpods niet kunnen gebruiken.

SENNHEISER MOMENTUM TRUE II

Extra budget – beste draadloze oortjes van 2020

De beste draadloze oortjes vind je meestal in het hoogste prijssegment. Voor ons is een goede prijs kwaliteit verhouding echter belangrijk, want niet iedereen heeft hetzelfde budget. Kijken we naar de beste oortjes binnen de topklasse dan wordt de keuze gemaakt tussen de Bose QuietComfort Earbuds of deze Sennheizer Momentum. Zeer gelijkaardig in prijs en kwaliteit, toch krijgt de Sennheiser de voorkeur door de kleine extra’s. Zo heb je bijvoorbeeld meer accuduur (1u meer + 9 uur extra via case) en de mogelijkheid om meer toestellen tegelijkertijd te verbinden. De Bose Quietcomfort daarentegen maakt gebruik van Siri of Google assistant en kan je draadloos opladen.

Nog aantrekkelijk aan de Sennheiser (en Bose) is de uitstekende geluidskwaliteit en de lichte (6 gr en 8 gr respectievelijk) compacte oortjes die goed in het oor passen en niet te opvallend zijn. Beide hebben een ingebouwde microfoon en zijn IPX4 waterbestendig. Nog een pluspunt is dat ze gebruik maken van de nieuwe 5.1 Bluetooth, die toch heel wat sterker is als de verouderde 5.0. Nadelen zijn er niet echt, behalve dat je minstens € 250 op kant moet leggen.

Apple AirPods Pro

De Apple Airpods Pro zijn de beste draadloze oortjes voor iPhone gebruikers. Ze leveren een enorm goede geluidskwaliteit met zowel diepe bass als accurate treble. Het zijn daarenboven een van de enige echte draadloze oortjes met actieve noise cancelling. De Bose QuietComfort 20 hebben ook actieve noise cancelling maar zitten wel met een draad rond je nek. Qua comfort zijn ze een stuk beter in vergelijking met de vorige Airpods dankzij de verwisselbare dop. Nu heb je de keuze uit kleine, medium en grote dopjes waardoor ze voor mensen geschikt zijn. Daarenboven kun je ze onmiddelijk verbinden met je iPhone of iPad door ze gewoon even tegen elkaar te houden.

“Beste draadloze oortjes iPhone”

Enigste minpuntje van deze draadloze oordopjes is dat ze maar 4 uur meegaan. Gelukkig is de oplaad case zeer compact en voorzien van een accu om de batterijduur met 19 uren te verlengen. Qua design vinden we ze persoonlijk ook het mooiste maar dat is natuurlijk puur persoonlijk. Wat we vooral goed vinden is dat ze zowel geschikt zijn om op het vliegtuig te gebruiken maar ook om ermee te gaan lopen. Deze draadloze oortjes kunnen we vooral aanraden aan Apple gebruikers omdat heel wat functionaliteiten verloren gaan wanneer je met een Android toestel koppelt.

Skullcandy Sesh

De Skullcandy Sesh zijn goedkope draadloze oortjes die we juist goed genoeg vinden om nog aan te raden. Momenteel kosten de meeste draadloze oordopjes 200 euro of meer. Voor minder dan 60 euro kun je de Skullcandy Sesh kopen. Ze zijn natuurlijk niet even goed als modellen die vier keer zo duur zijn. Maar in hun prijscategorie kun je geen betere draadloze oortjes vinden. Ze zijn zelfs voorzien van een oplaad case waarin je ze zowel kunt bewaren als opladen. De accu van de oortjes gaan ongeveer 3 uur en je kan ze met 10 uur verlengen dankzij de oplaad case. Een pak minder in vergelijking met andere modellen maar met 13 uur batterij kun je al een lange afstandsvlucht overleven voor je moet opladen.

 “Goedkope draadloze oortjes”

We waren verrast om te zien dat deze draadloze oordoppen voorzien waren van controls aan de buitenkant. Helaas zijn controles een pak minder intuïtief om te gebruiken. Liedjes pauzeren gaat eenvoudig met een druk op de knop. Maar om andere commando’s uit te voeren moet je de knop lang ingedrukt houden, dubbel klikken of zelfs driedubbel klikken. Het is even wennen om ze te kunnen bedienen en het is eigenlijk gewoon gemakkelijker om je muziek via je smartphone te bedienen. Deze goedkope draadloze oortjes kunnen we aanraden aan mensen die een budget hebben van 60 euro of minder.

beste draadloze oortjes

Tot zover onze top 5 beste draadloze oortjes.
Niet alle oortjes in deze lijst zijn noise cancelling. Ben je hier wel naar op zoek, lees dan de top 5 noise cancelling oordopjes.
Liever een koptelefoon? Lees dan ‘de beste koptelefoon‘ of ‘beste noise cancelling koptelefoon‘.

Draadloze oortjes vergelijken

draadloze oortjes kopen,
waar op letten

1. Geluidskwaliteit

We zijn op zoek gegaan naar Bluetooth oortjes die een helder en mooi geluid produceren met een grote range. De range geeft aan hoe goed oordopjes diepe bassgeluiden of hoge treble geluiden aankunnen. Merken zoals Bose staan er voor bekend om een zeer neutrale klank te hebben met weinig range. Andere merken zoals Beats en Sony hebben een betere range omdat ze een zwaardere bass kunnen produceren. Het is dus ook logisch dat de beste noise cancelling oortjes de beste kwaliteit hebben.

2. Comfort

We verkiezen het comfort van volledig draadloze oortjes boven een ontwerp met een draad. Toch hebben we een model met een draad opgenomen in onze lijst omdat deze over zeer goed noise cancelling beschikt. Nadeel is dat deze oortjes minder comfortabel zijn omdat de draad soms in de weg zit of in de nek rust. Ook geven we de voorkeur aan oortjes die vervangbare doppen hebben in plaats van een volledig plastic design. Door gebruik te maken van vervangbare doppen heeft de gebruiker de keuze uit small, medium en large doppen. Hierdoor passen de noise cancelling oortjes optimaal in de oren wat het comfort ten goede komt.

3. Noise cancelling

Niet alle Bluetooth oortjes beschikken over noise cancelling. Het is nog een vrij dure technologie dat werkt op basis van ingebouwde microfoons. We hebben wel een paar modellen met noise cancelling opgenomen in onze review. Met deze soort oortjes kun je genieten van weggefilterde achtergrondgeluiden zoals motoren van een vliegtuig of het geluid van een airco. Nadeel is wel dat ze aan een stevige meerprijs komen.

4. Batterij

De batterij van Bluetooth oortjes gaan ongeveer tussen de 4 en 8 uur mee. Bij veel modellen wordt een oplaadcase voorzien waarin je de oordopjes kunt opbergen. Maar dit doosje dient niet enkel om de oortjes op te bergen, ze kunnen er ook in worden opgeladen. De oplaadcase kan in veel gevallen de batterijduur met 24 uur verlengen. Modellen die gebruik maken van noise cancelling hebben een lager batterijleven omdat de microfoons heel wat batterij verbruiken. De beste noise cancelling oortjes hebben een minimum batterijgebruik van 4 uur.

5. Draadloze oortjes met ingebouwde microfoon

Een ingebouwde microfoon is handig meegenomen als je ook wil bellen met je draadloze oortjes. Een microfoon geeft de mogelijkheid tot tweerichtingscommunicatie, iets waar we tegenwoordig toch meer en meer op rekenen. Is dit voor jou een noodzaak, let dan goed op de mogelijkheden en de kwaliteit van het geluid. Voorlopig is de kwaliteit van de ingebouwde microfoon in draadloze oortjes iets minder goed dan die van een koptelefoon of bedrade oortjes.

goede bluetooth oortjes

Tot zover het artikel ‘Beste draadloze oortjes 2020’ – Laatste update 19/10/2020

Lees meer berichten in de categorie ‘Audio’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.