Beste Draadloze Oplader

De beste draadloze oplader die je momenteel kunt kopen is de RAVPower Fast Charge 10W. Deze Qi lader heeft een hoog vermogen waardoor het zowel iPhones als Android smartphones snel kan opladen. Het komt geleverd met zowel een kabel als een adapter, heeft LED indicatie, anti-slip en is verkrijgbaar in zowel zwart als wit. Ons onderzoek kan je onderaan deze pagina terugvinden samen met waar je op moet letten bij het kopen van een draadloze oplader.

Onze top 3 – Beste Draadloze Oplader

De beste draadloze oplader die je momenteel kunt kopen is de RAVPower Fast Charge 10W. Door zijn hoog vermogen kan hij een iPhone van 0% naar 50% opladen op een uur tijd. Bij Android smartphones ligt het laadvermogen zelfs hoger omdat de laadcapaciteit bij iPhones gelimiteerd wordt tot 7,5W.

In tegenstelling tot de meeste Qi laders wordt bij deze RAVPower zowel een kabel als een adapter meegeleverd in de doos. Veel andere draadloze opladers zoals de Belkin Boost Up leveren geen adapter mee zodat je een moet bijkopen of een adapter van een ander toestel moet gebruiken.

Verder beschikt deze Qi lader nog over LED indicatie zodat je vanop afstand kunt zien of je smartphone al is opgeladen. Het heeft ook een goed ontwerp met anti-slip randen zodat je smartphone er niet zomaar kan afglijden. Het is verkrijgbaar in zowel wit als zwart en is gecertificeerd door het WPC. We kunnen dit toestel aanraden aan iedereen die op zoek is naar een betaalbare en performante draadloze oplader.

Als je zowel een iPhone als een Apple Watch hebt dan is deze draadloze oplader ideaal voor jou. Je kan namelijk op 1 plek zowel je iPhone, Apple Watch als je Airpods opladen. Omdat het voorzien is van twee aparte Qi laders kan het zowel je iPhone als je Airpods tegelijkertijd opladen. Maar je kan er ook voor kiezen om twee iPhones tegelijkertijd op te laden.

De Belkin Boost up is een goedkope Qi lader met een maximaal vermogen van 5W. Deze laadt je smartphone een pak trager in vergelijking met de 2 andere laders die we hebben bekeken. Maar wanneer je je smartphone gedurende de nacht oplaadt maakt dit toch niet uit. Voor mensen die graag een goedkope draadloze lader zoeken en minder inzetten met de oplaadsnelheid kunnen opteren voor deze Belkin Qi lader.

Het onderzoek

Wat is een draadloze oplader?

Een draadloze oplader is voor iedereen die een smartphone heeft die beschikken over de Qi draadloze technologie. Apple rust de iPhone uit met deze technologie sinds de iPhone 8 en 8 Plus. Als je een iPhone hebt die recenter is dan zal deze ook compatibel zijn. Ook smartphones van Samsung, Google, Huawei, LG, Motorola, Nokia en nog veel andere hebben deze technologie. De Qi technologie wordt vooral voorzien bij de flagships smartphones maar Zens geeft een volledig overzicht waar je kunt terugvinden of je smartphone compatibel is. Op deze website kun je ook de modellen terugvinden die Qi Ready zijn. Dat wil zeggen dat je ze draadloos kunt opladen aan de hand van een bijkomende case die je voor je smartphone moet kopen.

Een draadloze oplader werkt op basis van magneten om je smartphone op te laden. Het draadloze verwijst naar het feit dat je je smartphone gewoon op de lader kunt leggen zonder nog met kabels te moeten prutsen. De draadloze oplader zelf moet wel in het stopcontact steken. Er zijn meer en meer smartphones die enkel over 1 USB-C poort beschikken om op te laden en om een koptelefoon op aan te sluiten. Met een draadloze oplader kun je zowel je smartphone opladen en tegelijkertijd naar muziek luisteren via je koptelefoon.

De meeste draadloze opladers hebben een maximaal vermogen van 10W wat lager ligt dan sommige gewone opladers. Je kan voor dezelfde prijs van een draadloze oplader (en soms goedkoper) een gewone oplader met een hoger vermogen kopen. Er bestaan gewone opladers die een vermogen hebben van 12W, 15W of zelfs 18W die je smartphone sneller kunnen opladen. Hou er wel rekening mee dat hoe hoger het vermogen van je oplader hoe sneller je smartphone zal opwarmen en hoe slechter dit is voor de batterij.

Draadloze oplader kopen

Waarop moet ik letten?

Snelheid

De meeste draadloze oplader hebben een vermogen van 5W, 7,5W en 10W. iPhones kun je opladen aan een maximum vermogen van 7,5W terwijl de meeste Android smartphones tot 10W kunnen opladen. Hoe hoger het vermogen hoe sneller je smartphone wordt opgeladen.

Prijs

Er bestaan draadloze opladers die 1 toestel opladen en die 70 euro kosten. Dat is gewoon zijn geld niet waard. Voor ongeveer de helft van die prijs bestaan er draadloze opladers die even goed zijn. Er bestaan ook draadloze opladers die twee smartphones tegelijk kunnen opladen of die een smartphone en een smartwatch kunnen opladen. Deze zijn sowieso duurder dan draadloze opladers die maar een toestel kunnen opladen.

Geluid

Sommige draadloze opladers maken een klikkend geluid wanneer ze je smartphone opladen. Wij zijn door reviews van gebruikers gegaan om de modellen eruit te halen die een vervelend geluid maken.

Ontwerp

Het is niet enkel belangrijk om een draadloze oplader te kopen die er goed uitziet. Het moet ook doordacht ontworpen zijn. Een model dat je toelaat om je smartphone rechtop te zetten laat je toe om tijdens het opladen naar Netflix of Youtube te kijken. Het is ook belangrijk dat er anti-slip materiaal voorzien is zodat je smartphone niet van de lader vliegt wanneer iemand tegen je bureau botst.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.