De 6 beste draadloze stofzuiger van 2022

Een steelstofzuiger is handig en makkelijker dan bedrade modellen

De beste draadloze stofzuiger is de nieuwe Dyson V15 Detect. Dyson presteert al lang goed in deze categorie en domineert deze lijst sinds het uitbrengen van de Dyson V8.

De V8 is volgens ons nog steeds een zeer goede prijs / kwaliteit aankoop doordat het een zeer betaalbare optie is. Hij heeft een hoge zuigkracht, een uitstekende filter en daarnaast ook nog een relatief goed batterijleven. Hij heeft dus ook een betere prijs-kwaliteitsverhouding in vergelijking met de Dyson V15 Detect. De V15 heeft een hogere zuigkracht maar is iets zwaarder en een stuk duurder. Daarnaast heb je ook de innovatieve ‘detect’ functie.

Voor de mensen die geen fan zijn van Dyson raden we de Bosch Ultimate Serie 8 aan. Deze draadloze steelstofzuiger maakt gebruik van een vervangbare batterij die ook voor andere Bosch toestellen gebruikt  kunnen worden.

Onze selectie

Beste prijs / kwaliteit:  Dyson V8 Absolute

De Dyson V8 Absolute is krachtig genoeg om een gewone stofzuiger in je huis te vervangen. Dankzij zijn hoge zuigkracht, uitstekende luchtfilter en lange batterijduur is het volgens ons onderzoek de beste draadloze steelstofzuiger voor de meeste mensen.

De Absolute versie komt met een uitgebreide set aan accessoires zoals een harde vloerzuigmond die ideaal is voor het kuisen van harde vloeren en tapijt. De zachte vloerzuigmond daarentegen is beter geschikt voor zachte materialen zoals parket en laminaat.

Het was eerst zoeken om voor alle accessoires een plaats te geven in de kast. Gelukkig wordt er een muurbevestiging meegestuurd, waar je de stofzuiger aan kunt opladen en twee bijkomende accessoires aan kunt bevestigen.

Sinds we thuis een Dyson V8 hebben staat onze oude stofzuiger al maanden lang stof te vergaren op zolder. Onze oude stofzuiger was namelijk 3 keer zo zwaar en een hele last om naar boven te sleuren.

Omdat de Dyson V8 draadloos is en maar 2,6 kg weegt is hij gemakkelijk in gebruik. Er is geen draad, je kan sneller van ruimte naar ruimte. De batterij gaat 40 minuten mee en dat is meer dan voldoende om ons huis van 180 m2 te stofzuigen.

Voor intensere taken zoals een grondige reiniging van het tapijt kun je overschakelen naar de turbo modus. Dan gaat de batterij helaas slechts 8 minuten mee, maar gelukkig heb je deze modus niet nodig voor het stofzuigen van de vloer. Het legen van de opvangbak gaat ook heel gemakkelijk en de luchtfilters zijn ook eenvoudig af te kuisen.

De V10 en V11 modellen zijn krachtiger maar wegen meer en zijn ook een stuk duurder. Daarom raden we de meeste mensen aan voor de Dyson V8 Absolute te kiezen omdat hij momenteel over de beste prijs-kwaliteitsverhouding beschikt.

Beste draadloze stofzuiger: Dyson V15 Detect

Het duurde even maar na de populaire Dyson V11 is er nu de vernieuwde Dyson V15 Detect. En deze komt met een aantal verbeteringen ten opzicht van de V11. Zo krijg je slechts één vloerzuigmond die geschikt is voor alle oppervlakken.

De V15 is in staat om een onderscheid te maken tussen de verschillende oppervlakten en kan de zuigkracht automatisch aanpassen. Naast de automatische modus kun je ook zelf via een ingebouwd LCD-scherm hem instellen op Eco modus, Medium modus en Boost modus. Hoeveel batterij je nog overhebt kun je zien via een timer die wordt weergegeven op het scherm.

Er zit ook een nieuw stukje innovatieve technologie in deze draadloze stofzuiger. Via het groene licht (de Detect functie) zie je de ruimtes waar nog stof ligt. Zo weet je meteen welke plekjes je gemist hebt. Je krijgt ook een speciale zuigmond voor dierenharen.

De Speciale Piëzo sensor kan het stof ook analyseren om te weten of er pollen of stofmijt in het stof zitten. De zuigkracht wordt hier op aangepast om alles zo goed mogelijk mee te hebben en de batterij zo weinig mogelijk te belasten. Het gaat hier dus om een soort ‘slimme steelstofzuiger’, zoals Dyson het noemt.

Ondanks het feit dat de V15 een hogere zuigkracht heeft gaat de batterij langer mee in vergelijking met de V8 (even lang als de V11). In Eco modus kun je rekenen op een batterijduur van ongeveer 60 minuten, wat voldoende is om een volledige woning te stofzuigen. Let op, op turbostand heb je maar 8 minuten. Ook het stofreservoir is met een inhoud van 0,77 liter een stuk groter dan de oudere modellen.

Met een gewicht van 3 kg is de V15 namelijk een stuk zwaarder dan de V8, maar even zwaar als de V11. Tot zover is de Dyson V15 dus de beste draadloze stofzuiger, maar hier betaal je dus ook wat meer voor. Heb je een lager budget dan is de V11 of V8 zeker geen foute keuze.

Beste voor allergieën: Samsung Bespoke Jet

Met de Samsung Bespoke Jet koop je precies meer dan een gewone draadloze stofzuiger. Het oplaad / leegstation is een kunstwerk op zich en oogt zeer mooi. De kleuren en afwerking zorgen ervoor dat je de stofzuiger in het midden van de woonkamer kan plaatsen.

De draadloze stofzuiger kan ook als kruimeldief gebruikt worden. Zelf met lange steel is het heel wendbaar en makkelijk te gebruiken. Zeer licht (2.4 kg) met een krachtige batterij. Je kan tot 60 minuten stofzuigen, met de tweede geleverde batterij kan je dus tot 120 minuten kuisen.

De Bespoke Jet is zeer duur en het is dus ook de bedoeling dat die aan al je benodigdheden voldoet. Je krijgt een arsenaal aan accessoires om de stofzuiger om te bouwen naar een kruimeldief, mini turboborstel, parketborstel, tapijtreiniger, kieren, meubels, afstoffen, … Deze stofzuiger maakt geen gebruik van waterreservoir en heeft geen dweilfunctie.

Waarom goed tegen allergieën? Deze steelstofzuiger heeft een HEPA filter om de opgezogen lucht volledig te filteren alvorens ze terug uit te blazen. Vuil wordt opgevangen in het 0.5 liter reservoir. Door de hoge zuigkracht is ze ook iets luider dan anderen (86 dB).

Komt deze draadloze stofzuiger te duur uit dan kan je ook keizen voor de Samsung Jet 90 Multi. Zeer goed, maar iets minder opties en accessoires.

Beste met knikarm: Rowenta Air Force Flex 560

De Rowenta Air Force Flex is een speciale draadloze steelstofzuiger omdat de arm gebogen kan worden. Onder het bed, een kast, de zetel, … door de flexibele arm kan je heel wat plaatsen bereiken.

De meeste draadloze stofzuigers kan je redelijk makkelijk plat leggen. Dit is lastig voor jou, de gebruiker, want je moet de stofzuiger volledig plat leggen. Door de flexibele arm van Rowenta is dit niet meer nodig. De gebogen arm zorgt ervoor dat jij als gebruiker minder moet bukken. Een groot voordeel dat andere merken over zullen neemen.

Het toestel reinigt ook goed maar is wat luider dan andere modellen (82 db). De Rowenta is een uitstekende koop, voor een lagere prijs krijg je een goed toestel. Op basis van prijs / kwaliteit scoort deze Air Force Flex dus meer dan voldoende. Te gebruiken voor huisdieren, LED verlichting aan het mondstuk, kan gebruikt worden als kruimeldief, … Dit toestel is zeer compleet, enkel de dweilfunctie ontbreekt.

Met 0,65 liter heb je een redelijk volume. Weet wel dat je met één laadbeurt slechts 35 minuten kan stofzuigen, nadien moet je 3 uur wachten. Dit blijft toch nog een groot pijnpunt voor deze lijst beste draadloze steelstofzuigers.

Stille draadloze stofzuiger: Bosch unlimited Serie 8

Wil je geen Dyson kopen dan raden we de Bosch Unlimited Serie 8 aan. Het grootste verschil met de Dyson modellen is dat de Bosch steelstofzuiger voorzien is van twee verwisselbare 3.0Ah batterijen. Het voordeel hiervan is dat je een batterij kan opladen terwijl je met de andere batterij aan de slag gaat.

Bij normaal gebruik gaat de batterij ongeveer 40 minuten mee. Omdat een batterij op ongeveer een uur is opgeladen wil dat zeggen dat je nooit lang hoeft te wachten tot je steelstofzuiger is opgeladen.

We moeten er wel bij zeggen dat in normale modus de zuigkracht lager is in vergelijking met de Dyson V11 of zelfs de V8. Gelukkig is er ook een Turbo modus maar dan gaat de batterij maar 9 minuten mee. Wat we ook minder vonden is de manier waarop je de container handmatig moet legen. Op dat vlak vinden we het systeem dat Dyson hanteert een stuk gebruiksvriendelijker.

Wat we dan weer wel goed vonden is dat de batterij ook kan gebruikt worden voor andere Bosch toestellen zoals een heggenschaar of een elektrische schroevendraaier. Het gaat hier ook om een stille draadloze stofzuiger. Daar waar anderen al snel boven de 80 db gaan blijft de draadloze Bosch stofzuiger beperkt tot 74 db. Natuurlijk gaat dit gepaard met de lagere prestaties.

Beste met dweilfunctie: Philips Speedpro max Aqua

Meestal als men het beste van twee werelden probeert te combineren kom je uit op een matig toestel. En dat is voor de Philips SpeedPro Max Aqua niet anders. Het idee dat je met hetzelfde toestel kunt dweilen nadat je hebt gestofzuigd is op zich niet mis. Alleen kost de SpeedPro Max Aqua meer dan een Dyson V8 terwijl hij als een steelstofzuiger een stuk minder presteert.

Op de standaard instelling gaat de batterij ongeveer 75 minuten mee maar de zuigkracht is een stuk minder in vergelijking met die van de V8. Er is gelukkig een Turbo modus maar daarmee zakt de batterijduur naar 30 minuten.

De opvangbak heeft een inhoud van 0,6 liter maar moet wel manueel losgemaakt worden van het toestel om het te legen. De dweil lijkt op het eerste gezicht handig maar het is moeilijk om te bepalen hoeveel water je loslaat uit het reservoir.

Wij raden toch aan om een gewone draadloze steelstofzuiger te kopen en een apart dweil te gebruiken voor het natte werk. Maar ben je op zoek naar een toestel dat beide kan, dan is de de SpeedPro Max Aqua de beste keuze.

Tot zover onze lijst beste draadloze steelstofzuigers van 2022.
Sta je ook open voor stofzuigers met een snoer, bekijk dan ook onze lijst beste stofzuigers van 2022. Ook robotstofzuigers zijn een handig alternatief.

Beste draadloze steelstofzuiger

Draadloze stofzuiger kopen waar op letten?

Verschillende oppervlakten

De beste steelstofzuiger is geschikt voor alle oppervlakten. Echter zit er een wezenlijk verschil in de geschiktheid van de verschillende steelstofzuigers. De draadloze steelstofzuiger wordt met verschillende opzetstukken geleverd, waardoor de mogelijkheid er is om zowel harde vloeren als ook tapijten, auto’s en traptreden te stofzuigen.

Let er bij de aanschaf dus even op welke opzetstukken er meegeleverd worden en waarvoor deze dienen tijdens het gebruik, zodat je de beste mogelijkheid tot jouw beschikking hebt en geen verkeerde aankoop doet. De steelstofzuiger is immers een relatief dure aankoop, waarbij er veel verschil in kwaliteit kan zitten.

Als je huisdieren hebt, wil je ook een snoerloze steelstofzuiger die hardnekkig vuil kan verwijderen. Ook dan is het goed om te bekijken welke standen er op de stofzuiger aanwezig zijn en welke borstels er meegeleverd worden. Door de lage zuigkracht kan het namelijk voor komen dat hardnekkig vuil niet mee opgezogen wordt.

De ronddraaiende turboborstel van een steelstofzuiger maakt echter veel goed. Bedenk je hierbij ook of de stofzuiger geschikt is voor het stofzuigen van kieren. Als er een geïntegreerde kruimeldief bij zit, dan kun je hier een hoop mee winnen.

Batterij en gebruiksduur

De gebruiksduur van de verschillende steelstofzuigers verschilt ook aanzienlijk per model. Bij het ene model kun je tot wel een uur aan een stuk stofzuigen zonder dat de accu leeg raakt, terwijl de ander juist maar 30 minuten door kan. Hiervoor is ook de stand van de stofzuiger van belang.

Op de normale stand heb je een hogere gebruiksduur dan bij de turbostand. De turbostand verbruikt namelijk veel meer energie, waardoor je ineens binnen 10 minuten zonder batterij komt te zitten tijdens het stofzuigen. Bedenk daarom altijd goed waarvoor je de draadloze steelstofzuiger gaat gebruiken, zodat je hier jouw keuze kunt op baseren.

De verschillende steelstofzuigers kunnen ook op meerdere manieren opgeladen worden. In de meeste gevallen heeft deze een docking-station, die aan de muur gehangen wordt en waaraan je de stofzuiger kan terughangen na gebruik. Hierdoor hoef je geen snoer meer in het stopcontact te steken, wat jou ook extra bewegingsvrijheid geeft.

Het zou echter ook kunnen dat je geen oplaadstation hebt, maar de stofzuiger na gebruik door middel van een snoer moet opladen. Deze zullen over het algemeen sneller opgeladen zijn dan een draadloze steelstofzuiger, welke er al gauw 5,5 uur over kan doen.

Ontwerp met knikarm

Tegenwoordig zijn ze populair geworden, stofzuigers met een knikarm waardoor je ook onder de kasten gaat. Handig ja, maar geen absolute must.

Zuigkracht

Uiteraard blijft de zuigkracht het belangrijkste aan een stofzuiger. Zuigkracht hangt niet af van het vermogen van de stofzuiger, iets wat mensen vaak denken bij het vergelijken. Stofzuigers hebben tegenwoordig een wettelijk max vermogen van 900 watt. Zuigkracht wordt uitgedrukt in PA (Pascal)

Natte- of dweilfunctie

De Philips Speedpro Max Aqua was hier het eerste echte voorbeeld van. Een draadloze stofzuiger met dweilfunctie. Handig en praktisch, het spaart je een toestel uit.

Let wel op, je maakt je draadloze stofzuiger heel wat zwaarder als het waterreservoir gevuld is. Daarom maken de producenten vaak gebruik van een kleiner waterreservoir. Niet handig als je dit om de 10 minuten moet vullen. Een keuze die je dus zelf moet maken, twee toestellen of een twee-in-één formule.

goede steelstofzuiger kopen

Vaak gestelde draadloze stofzuiger vragen

Wat is een steelstofzuiger?

Een steelstofzuiger is een stofzuiger die bestaat uit een steel, een motor en een stofbak. Deze werken door middel van een accu, waardoor de snoerloze steelstofzuiger geschikt is voor het snelle stofzuigen. Je hoeft hem hiervoor niet meer achter je aan te slepen, maar duwt hem eenvoudig vooruit.

Dit heeft als grote voordeel dat er minder kracht nodig is om jouw vloeren schoon te krijgen. Het is echter wel een stofzuiger die minder lang meegaat vanwege de accu en daarbij ook minder stof op kan nemen in de bak in tegenstelling tot een gewone stofzuiger.

Met een draadloze steelstofzuiger ben je wendbaar. Je kunt het gehele huis stofzuigen, waarbij je vaak ook de steel van de kruimeldief af kunt halen om de plinten mee te stofzuigen. De lichtere steelstofzuiger zorgt er daarbij voor dat je geen spierpijn in je armen gaat krijgen

Je moet er wel rekening mee houden dat deze lang op moet laden en relatief minder zuigkracht heeft dan de gemiddelde stofzuiger. Met de zuinigste steelstofzuiger kun je echter wel tot een uur (soms 2 uur) zuigen op de normale stand. Hiermee kom je toch een heel eind verder in het huishouden.

Waarom een draadloze steelstofzuiger kopen?

Als je gaat kijken naar een nieuwe stofzuiger, dan wil je het liefst eentje die zowel goed zijn werk doet als een die jou zoveel mogelijk bewegingsvrijheid geeft. De beste steelstofzuiger zorgt ervoor dat je beide in één hebt, waardoor je jouw huis altijd schoon kunt houden. Door een draadloze steelstofzuiger te nemen kun je door het hele huis bewegen zonder dat hier een snoer in de weg zit en hoef je hem alleen nog maar op te laden voor het volgende gebruik. Het stofzuigen wordt hierdoor een stuk eenvoudiger, waardoor je het goed kunt combineren met andere taken.

Types Stofzuigers

Draadloze steelstofzuigers

De snoerloze stofzuigers komen in twee verschillende varianten. De eerste is de klassieke steelstofzuiger met een geïntegreerde kruimelzuiger. Deze is soepel voor je uit te bewegen en je kunt de kruimelzuiger eenvoudig loshalen van de steel. Zo kun je ook op de vensterbanken en bij de plinten al het vuil weghalen. De 2-in-1 steelstofzuigers zorgen er daarentegen weer voor dat je eenvoudiger op hoger gelegen oppervlakten kunt stofzuigen en dat je de kruimeldief kunt gebruiken door de buis eraf te halen. Dit geeft jou nog meer bewegingsruimte en zorgt ervoor dat al het vuil weg is in huis.

Traditionele steelstofzuiger

In plaats van een snoerloze steelstofzuiger kun je ook voor een variant met snoer gaan. Over het algemeen zijn deze stofzuigers energiezuinig, doordat je de accu niet op hoeft te laden. Je gebruikt hierdoor alleen energie als je gebruik maakt van de stofzuiger. Ook hebben deze over het algemeen een hogere zuigkracht, waardoor je meer mogelijkheden hebt bij het schoonmaken van jouw huis en hiervoor geen nieuwe stofzuiger hoeft aan te schaffen om het meest hardnekkige vuil van de ondergrond te halen. Het enige nadeel is dat deze jou minder bewegingsvrijheid geeft.

Vloerreinigers

Als je op zoek bent naar de beste steelstofzuiger en hier ook gelijk mee wilt dweilen, dan is een vloerreiniger de geschikte keuze. Er zijn een aantal modellen van een draadloze steelstofzuiger te verkrijgen die beide functies ineen hebben, waardoor je niet alleen al het stof van de grond hebt, maar ook gelijk jouw vloer gedweild hebt. Dit zorgt ervoor dat de vloer tot wel 20 procent schoner is dan wanneer je beide huishoudelijke taken apart doet. Dit apparaat heeft een afzuigsysteem dat het schone en vuile water ook van elkaar scheidt, waardoor je vuil niet meer verplaatst.

draadloze stofzuigers vergelijken

Tot zover ons artikel ‘beste draadloze stofzuiger 2022’ – Laatste update 03/12/2021

Lees meer artikels binnen de categorie ‘Kuisen’

Comments (1)

[…] Lees meer in onze lijst beste draadloze steelstofzuigers […]

Comments are closed.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.