Beste Draagbare Beamer

Een draagbare beamer kopen is niet simpel ook al heb je maar een beperkte keuze. Volgens ons is de beste draagbare beamer de Anker Nebula Mars II. Het produceert een mooi beeld, heeft een indrukwekkend batterijleven en is zeer gemakkelijk te installeren en te bedienen.

Onderaan dit artikel kan u ons onderzoek terugvinden en waar u op moet letten bij het aankopen van een draagbare beamer. Eerder een statische beamer nodig voor in huis, kijk dan naar de lijst van “Beste Beamers thuis”

Onze top 3 – Beste Draagbare Beamer

Volgens ons is de beste draagbare beamer die je momenteel kunt kopen de Anker Nebula Mars II. Deze Anker beamer is gemakkelijk te gebruiken, is zeer draagbaar en heeft een batterij die 4 uur lang meegaat.

Dankzij het feit dat je gemakkelijk applicaties zoals Plex, Netflix of Youtube kunt streamen via je smartphone naar de beamer heb je dus geen nood om allerlei kabels te installeren. Dankzij een goed ontworpen applicatie kun je je smartphone als afstandsbediening gebruiken om de beamer te bedienen. We waren ook aangenaam verrast door de ingebouwde stereo speakers in deze Anker beamer. Ook al is de resolutie beperkt tot 720p geeft deze beamer wel een helder beeld met waarheidsgetrouwe kleuren.

De Nebula Capsule is een mini beamer die enorm handig is als je op zoek bent naar een beamer die je overal kunt opstellen. Het heeft een ingebouwde speaker en je kunt het via een app op je smartphone bedienen. Deze mini beamer heeft zelfs een ingebouwde batterij waardoor je niet gebonden bent aan een stopcontact.

Het nadeel is dat de app niet beschikbaar is op de Google Play Store waardoor je deze manueel moet gaan installeren. Verder is de resolutie en de helderheid een pak minder in vergelijking met andere beamers. Als je op zoek bent naar een mini beamer heb je weinig alternatieven. De Nebula Capsule is zeker niet slecht maar het is vooral voor de mensen onder ons die een zeer mobiele beamer nodig hebben die ze overal kunnen opstellen.

Voor mensen die absoluut een draagbare beamer willen met een Full HD resolutie raden we de LG PF50KS aan. Het grote voordeel van deze LG beamer is dat het een hoge lumen waarde heeft en een van de weinige beamers is die je in een lichtrijke vergaderzaal kunt gebruiken zoals een vergaderzaal.

Nadeel is wel dat dit ten koste gaat van het batterijleven want met 2,5 uur geraak je niet enorm ver. En als je naar een lange film wilt kijken of een serie wilt binge watchen ga je soms te kort komen. Maar als je absoluut een draagbare Full HD beamer wilt kopen dan kunnen we deze LG beamer wel aanraden.

Het onderzoek

Waarom draagbare beamer kopen

Een draagbare beamer kunnen we aanraden aan professionele gebruikers die een beamer nodig hebben die ze overal kunnen opstellen. Het voordeel van deze draagbare beamers is dat ze compact en relatief licht zijn. En door het feit dat ze uitgerust zijn met een batterij en ze te bedienen zijn via een smartphone heb je geen laptop of stopcontact nodig. Met andere woorden kun je met een draagbare beamer waar dan ook op een muur projecteren zonder al te veel moeite. Deze draagbaarheid komt aan een kost en dat is namelijk dat deze beamers een lagere contrast ratio, helderheid en resolutie hebben in vergelijking met traditionele beamers in dezelfde prijscategorie.

Maar deze draagbare beamers kunnen ook een handig gadget zijn om thuis te gebruiken. Wanneer je over een beperkte ruimte bezit en je geen plaats wilt innemen met een grote TV dan kun opteren voor een draagbare beamer. De beamers die we hier bespreken kunnen een beeld projecteren van 100 inch of meer. We raden wel aan om het beeld niet te groot te zetten omdat door de beperkte lumen die deze toestellen hebben het beeld er snel flets gaat uitzien wanneer je het te groot instelt. Als je van plan bent om deze draagbare beamer in een kamer met veel lichtinval te gebruiken ben je beter af met een een vaste beamer. Deze hebben veel meer lumen en kunnen dus een beter beeld produceren in kamers zoals een living met veel lichtinval.

Draagbare beamer kopen

Waarop moet ik letten

Helderheid:

Helderheid bepaalt niet enkel hoe ‘helder’ uw beeld er zal uitzien maar ook hoe groot je het beeld zal kunnen zetten. Hoe kleiner je de beeldgrootte instelt van een beamer hoe scherper het beeld er gaat uitzien. beamers met een lage helderheid leveren doorgaans een lagere beeldgrootte op omdat ze scherpte verliezen. Helderheid is voornamelijk belangrijk wanneer de ruimte waarin je de beamer wilt gebruiken niet volledig verduisterd kan worden. Een draagbare beamer heeft minder lumen in vergelijking met gewone beamers en is daarom minder geschikt om te gebruiken in ruimtes met veel lichtinval.

Contrast ratio:

De contrast ratio is iets dat sterk verschilt van beamer tot beamer. Een hoge ‘contrast ratio’ betekent dat zwart er heel donker uitziet en wit zeer helder. Hoe hoger de ‘contrast ratio’ hoe scherper het beeld van de beamer zal ogen. Een beamer met een lage ‘contrast ratio’ zal een minder scherp uitzien terwijl de zwarte kleuren vaker grijs uitvallen. Helaas kun je de contrast ratio van 2 beamers moeilijk met elkaar vergelijken op papier omdat er verschillende manieren bestaan om de contrast ratio te berekenen.

De ANSI contrast ratio probeert dit te veranderen, dit is een neutrale en meer betrouwbare manier om de contrast ratio te berekenen. Dus laat u niet verleiden door de contrast ratio maar probeer indien mogelijk de ANSI contrast ratio van de 2 beamers te vinden die u wilt vergelijken met elkaar. Een draagbare beamer heeft een lagere contrast ratio in vergelijking met een gewone beamer en daarom vallen zwarte kleuren snel grijs uit.

Kleur:

Na helderheid en ‘contrast ratio’ zijn resolutie en kleur van belang. Kleur is belangrijk omdat het er voor zorgt dat je beeld er realistisch uitziet. Sommige beamers besparen op kleur waardoor ze geen waarheidsgetrouwe kleuren kunnen weergeven. Indien je niet van plan bent om een scherm aan te schaffen om te projecteren heeft het weinig zin om lang stil te staan bij de kleur van je beamer. Een beamer kan namelijk enkel waarheidsgetrouwe beelden projecteren op een wit scherm en niet op een muur. Gelukkig is een scherm de dag van vandaag geen grote hap uit uw budget.

Resolutie:

Qua resolutie heb jij bij een draagbare beamer enkel de keuze tussen HD ready (720p) en Full HD (1080p). Indien je van plan bent om de beamer te gebruiken voor het geven van presentaties moet je niet teveel belang hechten aan resolutie. Voor films is het een toegevoegde waarde om over een Full HD resolutie te beschikken. Weet wel dat de combinatie van een draagbare beamer en een Full HD resolutie redelijk duur is en je voor dat budget al een goede gewone beamer kunt kopen.

Batterij:

Een draagbare beamer is uitgerust met een batterij om het gebruiksgemak te verhogen en ervoor te zorgen dat je deze overal kunt opstellen. Of je de beamer nu gaat gebruiken om een film te kijken of om presentaties te geven raden wij aan om voor een model te gaan dat minstens 2,5 uur meegaat en bij voorkeur 4 uur.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.