De 5 beste draagbare mini beamer van 2021

Onderweg films bekijken met een mini beamer dat je makkelijk kan meenemen

Volgens ons onderzoek is de beste draagbare beamer de Anker Nebula Capsule II. Hij is compact, uitgerust met een accu die drie uur meegaat en hij kan een mooi levendig beeld produceren. Je kan zowel verbinding maken met een laptop als streamen via je smartphone. Maar dankzij de nieuwe processor en zijn operating system kun je direct Netflix of Youtube afspelen zonder tussenkomst van een smartphone of laptop. Onder de top 5 beste draagbare beamers kan je het onderzoek terugvinden: hoe beamers vergelijken, waar op letten en hoe je best een draagbare beamer kiest.

Anker Nebula Capsule II

Beste portable beamer 2021

Volgens ons onderzoek is de Nebula Capsule II de beste draagbare beamer die je momenteel kunt kopen. In de wereld van portable beamers is Anker het merk dat de lat het hoogst gelegd heeft. De combinatie van een compact design met ondersteuning voor Android is wat de meeste gebruikers naar op zoek zijn. Qua helderheid en resolutie moet de Nebula Capsule II het onderspit delven ten opzichte van een normale beamer. Maar als je op zoek bent naar een draagbare beamer om een beeld tot 100 inch te projecteren dan kun je volgens ons geen beter model vinden.

Als we kijken naar het design dan merken we op dat het ruwweg de vorm heeft van een blikje Cola en maar 680 gram weegt. Compact en licht genoeg dus om eenvoudig te vervoeren in een rugzak of zelfs een handtas. Dankzij de ingebouwde accu kun je ongeveer 3 uur lang ononderbroken projecteren. De batterij kun je opladen via een USB-C poort, daarnaast kun je nog een USB-A, 3.5mm port en een HDMI poort vinden. De maximale resolutie is 720p dus je moet niet op een haarscherp beeld rekenen. En met een helderheid van 200 ANSI lumen kun je hem enkel gebruiken in verduisterde ruimtes. Hij is wel uitgerust met een nieuwe processor en Android TV 9.0 waardoor je niet moet streamen via een smartphone. Je kan hem namelijk direct via de afstandsbediening bedienen om content via YouTube, Netflix of Amazon Prime af te spelen.

ACER C250I DRAAGBARE BEAMER

Draagbare projector thuis

Acer verkoopt al langer goede projectoren, met deze C250i halen ze voor het eerst ook een draagbare beamer op batterij in huis. Licht en elegant, maar toch net iets groter als de bovenstaande modellen. De batterij is goed, zonder aansluiting kan je tot 3 uur film bekijken of tot 5 uur muziek afspelen. De beamer werkt namelijk ook als draagbare bluetooth speaker, hoewel de speakers niet al te luid zijn (28db). Dit wil dus zeggen dat er een Bluetooth verbinding is, maar je kan het ook via HDMI aansluiten of via de wifi verbinden. Er is ook een SD slot zodat je ook zonder verbinding een film kan afspelen.

De resolutie is even goed als bovenstaande modellen. Je geniet van Full DH 1080p – 1920×1080. De contrastverhouding van 5000 is veel hoger dan andere draagbare beamers.  Ook de 300 lumen zorgt voor een zeer licht beeld, wat voordelig is wanneer die in de dag gebruikt word. De portable beamer van Acer is wel iets groter dan bovenstaande modellen. Maar dit slechts met één of twee centimeter. Op basis van de prijs / kwaliteit verhouding behoort dit model in de top 5 beste draagbare beamers.

Anker Nebula Apollo

Draagbare beamer voor smartphone

De Nebula Apollo is de goedkoopste draagbare beamer van Anker. Qua vormgeving kan hij best vergeleken worden met de Nebula Capsule II alhoewel hij nog iets compacter en lichter is. Ook kan hij tot 100 inch projecteren en heeft hij 200 ANSI lumen, dit wilt zeggen dat je het enkel in een goed verduisterde omgeving kunt gebruiken. Dankzij de ingebouwde accu kun je hem 4 uur lang ononderbroken gebruiken zonder stopcontact. Maar om een goedkope mini beamer te kunnen produceren heeft Anker ergens moeten besparen. Dat hebben ze gedaan op vlak van de contrastverhouding en de resolutie. Met 854 op 480 pixels is zijn resolutie (480p) vrij laag in vergelijking met de Capsule II. De contrastverhouding van 400 is ook zeer laag waardoor je geen realistische of levendige beelden moet verwachten.

De Nebula Apollo richt zich meer op gebruikers die op zoek zijn naar een draagbare projector. Het is de meeste compacte beamer op de markt, nauwelijks groter dan een blikje Cola. Aan de bovenkant bevinden zich vijf toetsen zodat je hem direct kunt bedienen. Maar je kunt natuurlijk ook verbinding maken via je smartphone om hem via de handige app van Anker te bedienen. Aan de achterkant bevindt zich de aan- en uitknop samen met de USB-poort en de HDMI-poort. Je hebt dus de keuze om een laptop aan te sluiten mar je kan ook gewoon draadloos streamen via je smartphone.

BenQ GV1 mini beamer

Goedkope mini beamer

De BenQ GV1 is de goedkoopste beamer die we in dit artikel zullen bekijken. Hij kostte 359 euro op moment dat dit artikel werd geschreven. In veel opzichte kun je hem het beste vergelijken met de vorm van de Nebula Capsule II en de hardware van de Nebula Apollo. Met een hoogte van 15 centimeter en een breedte van 8 centimeter is hij zeer compact. Op vlak van hardware heeft het dezelfde resolutie als de Nebula Apollo namelijk 480p. Maar zijn contrastverhouding is met 10.000 een stuk beter en zal zorgen voor levendigere kleuren. De accu gaat ongeveer 3 uur mee wat vrij gemiddeld is.

Aan de achterkant is er USB-C poort om het toestel op te laden maar geen HDMI-poort. Hierdoor kun je er geen laptop op aansluiten om bijvoorbeeld slides te tonen of te gamen. Maar het is vooral op vlak van software dat hij tekort schiet ten opzichte van de Nebula modellen. Hij is namelijk voorzien met een verouderde Apitode app market in plaats van de Google Play Store. Hierdoor heb je toegang tot een gelimiteerde hoeveelheid apps. Ook kunnen we dit toestel niet aanraden aan mensen met een iPhone. Momenteel kun je via iOs namelijk geen iTunes of Netflix streamen via de GV1.

XGIMI MOGO PRO

Draagbare 3D beamer

Tegenwoordig hebben bepaalde projectors ook de mogelijkheid om 3D beelden af te spelen. Hiervoor hebben ze een speciale technologie ingebouwd waardoor de beelden anders afgebeeld worden. De Xgimi Mogo Pro is hier een voorbeeld van. Naast hun 3D capaciteiten is dit ook een beamer van topklasse van een merk dat voordien onbekend was. Met de Mogo Pro geniet je van Full HD beeld – 1920×1080 resolutie, HDR10 ondersteuning voor het scherpste beeld en ingebouwde keystone correcties om het beeld in proportie te brengen. Zelfs zoomen is mogelijk!

Ook deze portable beamer geniet van een 300 lumen lamp die tot 30 000 uren mee moet gaan. Het geluid is goed en krachtig, het maximale geluidsniveau is 32 dB. Toch blijft de 3D functie het meest opvallende aan deze luxueuze beamer. Ook de ingebouwde wifi en bluetoothzijn handig om andere toestellen te verbinden en je films te streamen. De batterij is goed voor 3 uur filmplezier. Het leest ook office bestanden en beschikt over slimme functies via de smartphone. Je kan het dus ook perfect voor kantoor en werk gebruiken (en vooral afschrijven!).

beste draagbare beamer

Geen nood aan een draagbare beamer – lees dan de TOP 5 projectors – of 4K Beamers als je meer resolutie wil.
Nog geen projectiescherm, dan ben je met de TOP 5 Projector schermen goed vertrokken.

Portable beamers vergelijken

Portable beamer kopen

Een draagbare beamer kunnen we aanraden aan professionele gebruikers die een beamer nodig hebben die ze overal kunnen opstellen. Het voordeel van deze draagbare beamers is dat ze compact en relatief licht zijn. En door het feit dat ze uitgerust zijn met een batterij en ze te bedienen zijn via een smartphone heb je geen laptop of stopcontact nodig. Met andere woorden kun je met een portable beamer waar dan ook op een muur projecteren zonder al te veel moeite. Deze draagbaarheid komt aan een kost en dat is namelijk dat deze beamers een lagere contrast ratio, helderheid en resolutie hebben in vergelijking met traditionele beamers in dezelfde prijscategorie.

Maar deze draagbare beamers kunnen ook een handig gadget zijn om thuis te gebruiken. Wanneer je over een beperkte ruimte bezit en je geen plaats wilt innemen met een grote TV dan kun opteren voor een draagbare beamer. De beamers die we hier bespreken kunnen een beeld projecteren van 100 inch of meer. We raden wel aan om het beeld niet te groot te zetten omdat door de beperkte lumen die deze toestellen hebben het beeld er snel flets gaat uitzien wanneer je het te groot instelt. Als je van plan bent om deze portable beamer in een kamer met veel lichtinval te gebruiken ben je beter af met een een vaste beamer. Deze hebben veel meer lumen en kunnen dus een beter beeld produceren in kamers zoals een living met veel lichtinval.

beste portable beamer

Draagbare projector kopen,
waar op letten

1. Helderheid

Helderheid bepaalt niet enkel hoe ‘helder’ uw beeld er zal uitzien maar ook hoe groot je het beeld zal kunnen zetten. Hoe kleiner je de beeldgrootte instelt van een beamer hoe scherper het beeld er gaat uitzien. beamers met een lage helderheid leveren doorgaans een lagere beeldgrootte op omdat ze scherpte verliezen. Helderheid is voornamelijk belangrijk wanneer de ruimte waarin je de beamer wilt gebruiken niet volledig verduisterd kan worden. Een draagbare beamer heeft minder lumen in vergelijking met gewone beamers en is daarom minder geschikt om te gebruiken in ruimtes met veel lichtinval.

2. Contrast ratio

De contrast ratio is iets dat sterk verschilt van beamer tot beamer. Een hoge ‘contrast ratio’ betekent dat zwart er heel donker uitziet en wit zeer helder. Hoe hoger de ‘contrast ratio’ hoe scherper het beeld van de beamer zal ogen. Een beamer met een lage ‘contrast ratio’ zal een minder scherp uitzien terwijl de zwarte kleuren vaker grijs uitvallen. Helaas kun je de contrast ratio van 2 beamers moeilijk met elkaar vergelijken op papier omdat er verschillende manieren bestaan om de contrast ratio te berekenen.

De ANSI contrast ratio probeert dit te veranderen, dit is een neutrale en meer betrouwbare manier om de contrast ratio te berekenen. Dus laat u niet verleiden door de contrast ratio maar probeer indien mogelijk de ANSI contrast ratio van de 2 beamers te vinden die u wilt vergelijken met elkaar. Een draagbare beamer heeft een lagere contrast ratio in vergelijking met een gewone beamer en daarom vallen zwarte kleuren snel grijs uit.

3. Kleur

Na helderheid en ‘contrast ratio’ zijn resolutie en kleur van belang. Kleur is belangrijk omdat het er voor zorgt dat je beeld er realistisch uitziet. Sommige beamers besparen op kleur waardoor ze geen waarheidsgetrouwe kleuren kunnen weergeven. Indien je niet van plan bent om een scherm aan te schaffen om te projecteren heeft het weinig zin om lang stil te staan bij de kleur van je beamer. Een beamer kan namelijk enkel waarheidsgetrouwe beelden projecteren op een wit scherm en niet op een muur. Gelukkig is een scherm de dag van vandaag geen grote hap uit uw budget.

4. Resolutie

Qua resolutie heb jij bij een draagbare beamer enkel de keuze tussen HD ready (720p) en Full HD (1080p). Indien je van plan bent om de beamer te gebruiken voor het geven van presentaties moet je niet teveel belang hechten aan resolutie. Voor films is het een toegevoegde waarde om over een Full HD resolutie te beschikken. Weet wel dat de combinatie van een draagbare beamer en een Full HD resolutie redelijk duur is en je voor dat budget al een goede gewone beamer kunt kopen.

5. Batterij

Een draagbare beamer is uitgerust met een batterij om het gebruiksgemak te verhogen en ervoor te zorgen dat je deze overal kunt opstellen. Of je de beamer nu gaat gebruiken om een film te kijken of om presentaties te geven raden wij aan om voor een model te gaan dat minstens 2,5 uur meegaat en bij voorkeur 4 uur.

portable beamer vergelijken

Tot zover het artikel beste portable beamer 2021 – laatste update 08/10/2021

Lees meer berichten in de categorie ‘Accessoires’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.