Beste Draagbare Beamer

Volgens ons onderzoek is de beste mini beamer de Anker Nebula Capsule II. Hij is compact, uitgerust met een accu die drie uur meegaat en hij kan een mooi levendig beeld produceren. Je kan zowel verbinding maken met een laptop als streamen via je smartphone. Maar dankzij de nieuwe processor en zijn operating system kun je direct Netflix of Youtube afspelen zonder tussenkomst van een smartphone of laptop. Onderaan dit artikel kan u ons onderzoek terugvinden en waar u op moet letten bij het aankopen van een draagbare beamer.

Beste mini beamer 2020

Volgens ons onderzoek is de Nebula Capsule II de beste mini beamer die je momenteel kunt kopen. In de wereld van draagbare beamers is Anker het merk dat de lat het hoogst gelegd heeft. De combinatie van een compact design met ondersteuning voor Android is wat de meeste gebruikers naar op zoek zijn. Qua helderheid en resolutie moet de Nebula Capsule II het onderspit delven ten opzichte van een normale beamer. Maar als je op zoek bent naar een draagbare beamer om een beeld tot 100 inch te projecteren dan kun je volgens ons geen beter model vinden.

“Beste mini beamer 2020”

Als we kijken naar het design dan merken we op dat het ruwweg de vorm heeft van een blikje Cola en maar 680 gram weegt. Compact en licht genoeg dus om eenvoudig te vervoeren in een rugzak of zelfs een handtas. Dankzij de ingebouwde accu kun je ongeveer 3 uur lang ononderbroken projecteren. De batterij kun je opladen via een USB-C poort, daarnaast kun je nog een USB-A, 3.5mm port en een HDMI poort vinden. De maximale resolutie is 720p dus je moet niet op een haarscherp beeld rekenen. En met een helderheid van 200 ANSI lumen kun je hem enkel gebruiken in verduisterde ruimtes. Hij is wel uitgerust met een nieuwe processor en Android TV 9.0 waardoor je niet moet streamen via een smartphone. Je kan hem namelijk direct via de afstandsbediening bedienen om content via YouTube, Netflix of Amazon Prime af te spelen.

De Nebula Mars II was volgens ons de beste mini beamer tot de Nebula Capsule II uitkwam. Door zijn hogere contrastverhouding en compacte vormgeving is de Nebula Capsule II iets beter. Maar door zijn kleinere vormgeving heeft hij een kleinere accu en is hij een stuk duurder. De Nebula Mars II is met een breedte van 18 centimeter een pak groter en met een gewicht van 2,4 kg een stuk zwaarder. Maar als dit van minder belang is voor jou kun je een betere beamer kopen voor minder geld.

“Draagbare projector thuis”

Op de eerste plaats gaat de accu een uur langer mee en kun je tot 4 uur lang ononderbroken naar films en series kijken. Hij heeft ook een resolutie van 720p maar kan wel tot 150 inch projecteren. Met 300 ANSI lumen heeft hij een hogere helderheid maar is hij nog steeds niet geschikt om in een niet verduisterde ruimte te gebruiken. Met een contrastverhouding van 1.000 moet hij wel onder doen voor de capsule II en kun je een minder realistisch beeld verwachten. Deze mini beamer kunnen we aanraden aan mensen die hem vooral thuis willen gebruiken en voor wie een zwaarder model van minder belang is. Hij kost 120 euro minder in vergelijking met de Capsule II terwijl hij op vlak van accu en ANSI lumen beter scoort.

De Nebula Apollo is de goedkoopste mini beamer van Anker. Qua vormgeving kan hij best vergeleken worden met de Nebula Capsule II alhoewel hij nog iets compacter en lichter is. Ook kan hij tot 100 inch projecteren en heeft hij 200 ANSI lumen, dit wilt zeggen dat je het enkel in een goed verduisterde omgeving kunt gebruiken. Dankzij de ingebouwde accu kun je hem 4 uur lang ononderbroken gebruiken zonder stopcontact. Maar om een goedkope mini beamer te kunnen produceren heeft Anker ergens moeten besparen. Dat hebben ze gedaan op vlak van de contrastverhouding en de resolutie. Met 854 op 480 pixels is zijn resolutie (480p) vrij laag in vergelijking met de Capsule II. De contrastverhouding van 400 is ook zeer laag waardoor je geen realistische of levendige beelden moet verwachten.

“Mini projector smartphone”

De Nebula Apollo richt zich meer op gebruikers die op zoek zijn naar een draagbare projector. Het is de meeste compacte beamer op de markt, nauwelijks groter dan een blikje Cola. Aan de bovenkant bevinden zich vijf toetsen zodat je hem direct kunt bedienen. Maar je kunt natuurlijk ook verbinding maken via je smartphone om hem via de handige app van Anker te bedienen. Aan de achterkant bevindt zich de aan- en uitknop samen met de USB-poort en de HDMI-poort. Je hebt dus de keuze om een laptop aan te sluiten mar je kan ook gewoon draadloos streamen via je smartphone.

De BenQ GV1 is de goedkoopste beamer die we in dit artikel zullen bekijken. Hij kostte 359 euro op moment dat dit artikel werd geschreven. In veel opzichte kun je hem het beste vergelijken met de vorm van de Nebula Capsule II en de hardware van de Nebula Apollo. Met een hoogte van 15 centimeter en een breedte van 8 centimeter is hij zeer compact. Op vlak van hardware heeft het dezelfde resolutie als de Nebula Apollo namelijk 480p. Maar zijn contrastverhouding is met 10.000 een stuk beter en zal zorgen voor levendigere kleuren. De accu gaat ongeveer 3 uur mee wat vrij gemiddeld is.

“Goedkope mini beamer”

Aan de achterkant is er USB-C poort om het toestel op te laden maar geen HDMI-poort. Hierdoor kun je er geen laptop op aansluiten om bijvoorbeeld slides te tonen of te gamen. Maar het is vooral op vlak van software dat hij tekort schiet ten opzichte van de Nebula modellen. Hij is namelijk voorzien met een verouderde Apitode app market in plaats van de Google Play Store. Hierdoor heb je toegang tot een gelimiteerde hoeveelheid apps. Ook kunnen we dit toestel niet aanraden aan mensen met een iPhone. Momenteel kun je via iOs namelijk geen iTunes of Netflix streamen via de GV1.

De Acer K137i is een mini beamer voor een kantooromgeving en is het buitenbeentje in deze lijst. Hij is in tegenstelling tot de 4 andere modellen niet voorzien van een batterij. Ook is de vormgeving volledig anders en lijkt hij meer op een gewone beamer. Maar met een hoogte van 4 centimeter en een gewicht van 500 gram is hij een stuk kleiner en lichter in vergelijking met een traditionele beamer. Door het ontbreken van een accu moet je wel altijd verbonden blijven met een stopcontact. Maar hierdoor kan het 700 ANSI lumens produceren wat zeer hoog is voor zo’n compact toestel. Juist voldoende om in een iets heldere omgeving toch nog een leesbaar beeld te produceren.

“Mini beamer kantoor”

Met een resolutie van 720p en een contrastverhouding van 10.000 kan hij een zeer helder en mooi beeld produceren. Beter beeld dan de Nebula Apollo of de BenQ GV1. Deze beamer kunnen we aanraden aan mensen die op zoek zijn naar een mini beamer zonder accu.

Het onderzoek

Portable beamer kopen

Een draagbare beamer kunnen we aanraden aan professionele gebruikers die een beamer nodig hebben die ze overal kunnen opstellen. Het voordeel van deze draagbare beamers is dat ze compact en relatief licht zijn. En door het feit dat ze uitgerust zijn met een batterij en ze te bedienen zijn via een smartphone heb je geen laptop of stopcontact nodig. Met andere woorden kun je met een draagbare beamer waar dan ook op een muur projecteren zonder al te veel moeite. Deze draagbaarheid komt aan een kost en dat is namelijk dat deze beamers een lagere contrast ratio, helderheid en resolutie hebben in vergelijking met traditionele beamers in dezelfde prijscategorie.

Maar deze draagbare beamers kunnen ook een handig gadget zijn om thuis te gebruiken. Wanneer je over een beperkte ruimte bezit en je geen plaats wilt innemen met een grote TV dan kun opteren voor een draagbare beamer. De beamers die we hier bespreken kunnen een beeld projecteren van 100 inch of meer. We raden wel aan om het beeld niet te groot te zetten omdat door de beperkte lumen die deze toestellen hebben het beeld er snel flets gaat uitzien wanneer je het te groot instelt. Als je van plan bent om deze draagbare beamer in een kamer met veel lichtinval te gebruiken ben je beter af met een een vaste beamer. Deze hebben veel meer lumen en kunnen dus een beter beeld produceren in kamers zoals een living met veel lichtinval.

Draagbare projector kopen waar op letten

Helderheid

Helderheid bepaalt niet enkel hoe ‘helder’ uw beeld er zal uitzien maar ook hoe groot je het beeld zal kunnen zetten. Hoe kleiner je de beeldgrootte instelt van een beamer hoe scherper het beeld er gaat uitzien. beamers met een lage helderheid leveren doorgaans een lagere beeldgrootte op omdat ze scherpte verliezen. Helderheid is voornamelijk belangrijk wanneer de ruimte waarin je de beamer wilt gebruiken niet volledig verduisterd kan worden. Een draagbare beamer heeft minder lumen in vergelijking met gewone beamers en is daarom minder geschikt om te gebruiken in ruimtes met veel lichtinval.

Contrast ratio

De contrast ratio is iets dat sterk verschilt van beamer tot beamer. Een hoge ‘contrast ratio’ betekent dat zwart er heel donker uitziet en wit zeer helder. Hoe hoger de ‘contrast ratio’ hoe scherper het beeld van de beamer zal ogen. Een beamer met een lage ‘contrast ratio’ zal een minder scherp uitzien terwijl de zwarte kleuren vaker grijs uitvallen. Helaas kun je de contrast ratio van 2 beamers moeilijk met elkaar vergelijken op papier omdat er verschillende manieren bestaan om de contrast ratio te berekenen. De ANSI contrast ratio probeert dit te veranderen, dit is een neutrale en meer betrouwbare manier om de contrast ratio te berekenen. Dus laat u niet verleiden door de contrast ratio maar probeer indien mogelijk de ANSI contrast ratio van de 2 beamers te vinden die u wilt vergelijken met elkaar. Een draagbare beamer heeft een lagere contrast ratio in vergelijking met een gewone beamer en daarom vallen zwarte kleuren snel grijs uit.

Kleur

Na helderheid en ‘contrast ratio’ zijn resolutie en kleur van belang. Kleur is belangrijk omdat het er voor zorgt dat je beeld er realistisch uitziet. Sommige beamers besparen op kleur waardoor ze geen waarheidsgetrouwe kleuren kunnen weergeven. Indien je niet van plan bent om een scherm aan te schaffen om te projecteren heeft het weinig zin om lang stil te staan bij de kleur van je beamer. Een beamer kan namelijk enkel waarheidsgetrouwe beelden projecteren op een wit scherm en niet op een muur. Gelukkig is een scherm de dag van vandaag geen grote hap uit uw budget.

Resolutie

Qua resolutie heb jij bij een draagbare beamer enkel de keuze tussen HD ready (720p) en Full HD (1080p). Indien je van plan bent om de beamer te gebruiken voor het geven van presentaties moet je niet teveel belang hechten aan resolutie. Voor films is het een toegevoegde waarde om over een Full HD resolutie te beschikken. Weet wel dat de combinatie van een draagbare beamer en een Full HD resolutie redelijk duur is en je voor dat budget al een goede gewone beamer kunt kopen.

Batterij

Een draagbare beamer is uitgerust met een batterij om het gebruiksgemak te verhogen en ervoor te zorgen dat je deze overal kunt opstellen. Of je de beamer nu gaat gebruiken om een film te kijken of om presentaties te geven raden wij aan om voor een model te gaan dat minstens 2,5 uur meegaat en bij voorkeur 4 uur.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.