De 5 beste drinkflessen van 2021

Beperk je plastic afval en ga voor een hervulbare drinkfles, liefst gemaakt van een duurzaam materiaal

Volgens ons onderzoek is de Dopper drinkfles de beste drinkfles voor de meeste mensen. Hij heeft een slim ontwerp met een dop die je ook als beker kunt gebruiken. Een drinkfles met rietje zoals de Watamula is handig voor mensen die graag blokken ijs aan hun water toevoegen. Wil je graag je water een smaakje geven met fruit dan is een waterfles met infuser zoals de Travelmore een betere keuze.

Dopper drinkfles

De Dopper drinkfles is volgens ons de beste drinkfles voor de meeste mensen. Het is namelijk een drinkfles met een doordacht e designkeuze. De dop is zo ontworpen dat het een dubbele functie vervult. Het dient niet enkel om de drinkbus af te sluiten maar je kan het ook gebruiken als beker. Ideaal voor mensen die veel achter een bureau zitten en liever uit een beker drinken. Door zijn slanke vormgeving is hij eenvoudig te vervoeren in een rugzak of handtas. Omdat hij gemaakt is uit polypropyleen is hij  ook vaatwasbestendig. De gewone Dopper is in 8 verschillende kleuren verkrijgbaar zoals Blue Lagoon, Sunshine Splash en Pure White.

Drinkfles 1 liter – Camelbak

De Camelbak Chute Mag is een waterfles met een volledig ander design dan de Dopper. De dop van deze Camelbak drinkfles kun je eenvoudig openen en wordt door een magnetische strip in plaats gehouden. Dit is vooral gedaan om te vermijden dat de dop in je gezicht valt wanneer je wilt drinken. Aan de bovenkant bevindt zich ook een handige greep die je kan gebruiken om deze drinkbus te vervoeren. In tegenstelling tot de Dopper is het namelijk ontworpen om ook buiten te gebruiken voor wanneer je bijvoorbeeld gaat wandelen of kamperen. Het is een drinkfles met een inhoud van 1 liter en is daarmee ook dubbel zo groot qua inhoud. De drinkfles is  volledig uit plastic gemaakt maar is 100% vrij van schadelijke stoffen zoals BPA, BPS en BPF.

Drinkfles met rietje – Watamula

De Watamula is een drinkfles met een ingebouwd rietje. Dit maakt het gemakkelijk om van te drinken omdat je niet elke keer de dop moet losschroeven. Bovendien drinkt dit ook gemakkelijker wanneer je blokken ijs of stukken fruit hebt toegevoegd aan je water. De opening van de dop is groot genoeg om gemakkelijk grote stukken fruit of ijsblokken toe te voegen. De dop heeft ook nog een hendel zodat je deze gemakkelijk kunt dragen wanneer je gaat wandelen. De inhoud van deze drinkfles is 750ml en dankzij het Tritan materiaal is hij ook vaatwasbestendig.

Waterfles met infuser – Travelmore

Voor mensen die graag een smaakje toevoegen aan hun water raden we de waterfles van Travelmore aan. Deze waterfles met infuser heeft een apart compartiment om stukken fruit toe te voegen. Het voordeel van dit apart compartiment is dat er geen stukken fruit uit je waterfles kunnen vallen terwijl je drinkt. Dankzij de inhoud van 900ml heb je voldoende ruimte om grote hoeveelheden fruit toe te voegen. Hij is voorzien van een lekvrije dop om te vermijden dat er water in je rugzak of handtas kan uitlopen. Ook is er een kleine greep voorzien aan de dop voor wanneer je een wandeling gaat doen.

Dopper drinkfles RVS

De Dopper Insulated is eerder een thermosfles dan een drinkfles. Maar je kan er zowel warme dranken als water of frisdrank in vervoeren. Omdat deze Dopper drinkfles uit RVS (roestvrij staal) gemaakt is blijft je water of frisdrank maar liefst 24 uur fris. Als je er koffie of thee in wilt vervoeren kan je er op rekenen dat deze ongeveer 9 uur warm zullen blijven. De beker die ook dienst doet als dop is geschikt om zowel koude als warme dranken uit de drinken. De hals van de fles is breed genoeg om ijsblokken in te steken. Zo kan je je drank extra lang koel houden. Qua afmetingen is het in 2 verschillende versies beschikbaar, een van 580 ml en een van 350 ml. Qua kleuren kun je kiezen tussen Steamy Pink, Blazing Black, Wavy White en Glacier Grey.

Waarom een waterfles kopen?

Wij raden aan om een een herbruikbare drinkfles aan te schaffen omdat het beter is voor het milieu, je gezondheid en je portefeuille. Momenteel worden er wereldwijd een miljoen wegwerpflessen per minuut verkocht. Tegen 2021 zal dit nog met 20% stijgen door de ontwikkeling van landen zoals China en India. Je kan het milieu een steentje bijdragen door uit een drinkfles te drinken in plaats van uit plastic flessen.

plastic afval

Maar een herbruikbare drinkfles is niet enkel goed voor het milieu het is ook goed voor je gezondheid. Volgens onderzoek van de KU Leuven drinkt den meerderheid van de Belgen namelijk niet genoeg water. Wie gedurende lange periodes te weinig water drinkt heeft een verhoogde kans op bepaalde ziektes zoals hartfalen, darmkanker en nierstenen. Een andere studie heeft kunnen aantonen dat mensen die te weinig water hebben een trager metabolisme hebben. Mensen met een trager metabolisme verbranden minder calorieën en hebben meer kans op overgewicht. Een drinkfles kan je helpen om gedurende de dag voldoende te drinken. Als je doel is om 2 liter water per dag te drinken kun je gemakkelijk bijhouden hoe vaak je je waterfles moet leegdrinken.

meisje met een herbruikbare waterfles

Uiteindelijk kun je er ook geld mee besparen. Een doorsnee persoon geeft ongeveer 40 euro per maand uit aan water uit wegwerpflessen. Door een overstap naar een drinkbus te maken kun je per jaar meer dan 400 euro besparen. Sommige mensen drinken geen kraantjeswater omdat ze denken dat het minder gezond is. Volgens een studie van de UGent is kraantjeswater minstens even goed als flessenwater en soms zelfs beter. Drink je liever spuitwater overweeg dan om een bruiswatertoestel aan te schaffen. Ze zijn eenvoudig om te gebruiken en komen goedkoper uit dan het kopen van flessen spuitwater. Bijkomend voordeel is dat je ook geen flessen van de winkel naar huis meer hoeft te slepen.

Welke soort drinkflessen bestaan er?

Gewone drinkfles

Een gewone drinkfles bestaat in alle vormen en maten en in verschillende materialen. Ongeacht het materiaal zijn ze simpel qua design en bestaan meestal uit twee onderdelen, de fles en de dop. Dit wil zeggen dat je telkens je wilt drinken de dop moet losschroeven.

Drinkfles met rietje

Een drinkfles met rietje komt tegemoet aan mensen die graag veel kleine hoeveelheden water drinken. In plaats van de dop te moeten losschroeven kun je gewoon van het rietje slurpen. Het voordeel hiervan is dat er geen stukken ijs of fruit uit je waterfles kunnen vallen. Het nadeel is dat het rietje af en toe kan verstopt geraken met kleine stukjes fruit.

Waterfles met infuser

Een drinkfles met infuser of fruitfilter is ideaal voor mensen die graag een smaakje aan hun water toevoegen. Dankzij de filter komen er geen stukken fruit in je water terecht. Voor je naar je werk vertrekt vul je de infuser met bijvoorbeeld stukken citroen en limoen. Op je werk kun je gemakkelijk water toevoegen en kun je keer op keer van lekker citroenwater genieten.

Drinkbus kopen waar op letten

Lekkage

Een goede drinkfles mag nooit lekken, onder geen enkele voorwaarden. De bedoeling is dat je je herbruikbare drinkfles veilig kunt opbergen in je tas samen met je laptop, gsm, koptelefoon, etc… Niks zo vervelend als je tas te openen en te merken dat je drank over je dure elektronica is uitgelopen. Naar onze ervaring zijn waterflessen met een sportknop het meest gevoelig om water te lekken. Ze zijn gemakkelijk om met de mond open te trekken, de keerzijde hiervan is dat de kans bestaat dat ze per ongeluk open gaan in je tas door wrijving. Als je een fervent fietser bent raden we aan om je drinkfles aan de fiets te laten hangen en een aparte drinkfles aan te schaffen om op kantoor te laten.

Materiaal

In dit artikel hebben we geen drinkflessen opgenomen die vervaardigd zijn uit aluminium of uit ongecoat staal. Het probleem met drinkflessen uit aluminium is dat ze veel te gemakkelijk beschadigd geraken en op termijn vol deuken komen te staan. Met ongecoat staal gaat je drank te snel opwarmen wanneer je je herbruikbare drinkflesin het zonlicht zou laten staan. Aangezien er heel wat modellen op de markt zijn die aan een betaalbare prijs je drank voor minstens 24 koel kunnen houden hebben we besloten om ons te focussen op deze drinkflessen.

Inhoud

Na het veelvoudig gebruik van verschillende modellen zijn we tot de constatatie gekomen dat een drinkfles van 1 liter de ideale inhoud is. Met 1 liter water zijn de meeste mensen wel even zoet en het dragen van je waterfles valt nog mee. Eens je drinkflessen van 2 liter of meer begint mee te sleuren in je tas ga je dit rap beginnen voelen. De dag van vandaag heeft iedereen op zijn werk of op de fitness toegang tot een frisse waterbron waar ze snel nog even hun herbruikbare drinkfles kunnen aftoppen.

Tot zover ons artikel ‘beste drinkfles 2021’ – Laatste update 03/08/2021

Een waterkoker is ideaal om thee of oploskoffie te maken om mee te nemen. Op de volgende pagina overlopen we de beste waterkokers van het moment.

Lees meer artikels binnen de categorie ‘Sport’

Comments (1)

[…] dit in combinatie met één van de beste herbruikbare drinkflessen om je ecologische voetdruk zoveel mogelijk te […]

Comments are closed.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.