Beste Drinkfles

Volgens ons onderzoek is de Dopper de beste herbruikbare drinkfles voor de meeste mensen. De Dopper drinkfles heeft een slim ontwerp, ideaal voor op kantoor en is vrij goedkoop. De dop kun je namelijk ook gebruiken als bekertje. Op deze manier kun je je verbruik van plastic bekertjes verminderen en het milieu een handje helpen. Maar het kan je ook helpen om meer water te drinken. Je moet namelijk minder vaak opstaan om je bekertje te gaan vullen. Onderzoek heeft aangetoond dat je minstens 1,5 liter water per dag moet drinken om dehydratie te vermijden. Een herbruikbare drinkfles zoals de Dopper kan je helpen om gedurende de dag voldoende water binnen te krijgen. Als vuistregel kun je hanteren dat je de Dopper drinkbus 3 keer per dag moet opvullen en leegdrinken om aan de aanbevolen hoeveelheid water te geraken. Onderaan dit artikel kan u ons onderzoek terugvinden en waar u op moet letten bij het kopen van een herbruikbare drinkfles.

Beste herbruikbare drinkfles 2020

De Dopper drinkfles is volgens ons de beste drinkfles voor de meeste mensen. Het is namelijk een goedkope drinkfles met een inhoud van 450ml met een doordacht design. De dop is namelijk zo ontworpen dat het een dubbele functie vervult. Het dient niet enkel om de drinkbus af te sluiten maar je kan het ook omdraaien en gebruiken als beker. Ideaal voor mensen die een drinkbus zoeken voor op het werk. De meeste werkplekken zijn voorzien van een waterfontein waar je een herbruikbare drinkfles of plastic bekertje kunt vullen. Door uit een drinkfles te drinken in plaats van wegwerp bekertjes kun je je plastic voetafdruk verminderen.

“Beste waterfles 2020”

Veel mensen denken dat de Dopper uit gerecycleerd plastic gemaakt is. Maar op de website van Dopper bevestigen dat dit wegens gezondheidsredenen momenteel niet mogelijk is. Momenteel wordt het flesgedeelte en de dop uit polypropyleen gemaakt. Verder wordt de beker uit ABS gemaakt en de afdichtringen uit TPE – SEBS. Deze info kan je ook terugvinden op de website van Dopper zelf. De Dopper drinkfles bestaat zowel in een plastic versie als in een stalen versie. Voordeel van de Dopper Insulated is dat je drank 24 uur koud of 9 uur warm blijft. Ideaal dus wanneer je van thuis warme koffie of thee wilt meenemen. De gewone Dopper is in 8 verschillende kleuren verkrijgbaar zoals Blue Lagoon, Sunshine Splash en Pure White.

De Camelbak Chute Mag is een waterfles met een volledig ander design dan de Dopper. De dop van deze Camelbak drinkfles kun je eenvoudig openen en wordt door een magnetische strip in plaats gehouden. Dit is vooral gedaan om te vermijden dat de dop in je gezicht valt wanneer je wilt drinken. Aan de bovenkant bevindt zich ook een handige greep die je kan gebruiken om deze drinkbus te vervoeren. In tegenstelling tot de Dopper is het namelijk ontworpen om ook buiten te gebruiken voor wanneer je bijvoorbeeld gaat wandelen of kamperen. Het is een waterfles van 1 liter en is daarmee ook dubbel zo groot qua inhoud. De herbruikbare drinkfles zelf is gemaakt uit plastic maar is 100% vrij van schadelijke stoffen zoals BPA, BPS en BPF.

“Waterfles 1 liter”

De Contigo Gizmo Sip is een drinkfles speciaal ontworpen voor kinderen. Het is namelijk ontworpen met oog om het volledig lekvrij te houden. Om van de fles te kunnen drinken moet je de knop ingeduwd houden om de drinkteut te laten uitklappen. Eens de knop wordt losgelaten zal de drinkteut weer inklappen. Zo kun je met een gerust hart deze drinkbeker in hun boekentas steken wanneer ze naar school gaan. Deze beker is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Let er gewoon op om geen bruisende dranken in deze herbruikbare drinkfles te doen. De druk kan namelijk te groot worden waardoor eer alsnog vocht uit de drinkbeker kan ontsnappen in de boekentas kan terechtkomen. De drinkfles zelf is gemaakt uit 100% BPA-vrij plastic en heeft een inhoud van 420ml. Het is beschikbaar in 7 verschillende kleurrijke designs met onder andere katten, bloemen en superhelden. Omdat je het in de vaatwasser mag steken is het ook zeer gebruiksvriendelijk voor de ouders.

“Contigo herbruikbare drinkfles kind”

De Dopper Insulated is eerder een thermosfles dan een drinkfles. Maar je kan er zowel warme dranken als water of frisdrank in vervoeren. Omdat deze drinkfles uit RVS (roestvrij staal) gemaakt is blijft je water of frisdrank maar liefst 24 uur fris. Als je er koffie of thee in wilt vervoeren kan je er op rekenen dat deze ongeveer 9 uur warm zullen blijven. De beker zelf is vervaardigd uit Tritan en is vrij van BPA. Grote voordeel van de Dopper Insulated ten opzichte van de gewone versie is dat zowel de beker als de fles in de vaatwasser mogen.

Omdat deze herbruikbare drinkfles uit RVS (roestvrij staal) gemaakt is blijft je water of frisdrank maar liefst 24 uur fris. De Dopper Insulated lijkt qua design identiek aan de gewone Dopper. Dit wil zeggen dat het bovenste gedeelte een dubbele rol vervult. Die van dop en die van beker, zodat je je drank kunt uitgieten en niet van de fles zelf moet drinken. De dop van de Dopper Insulated is wel niet uitwisselbaar met de gewone versie. De dop draait namelijk in de fles om een betere isolatie te bekomen. De beker zelf is geschikt om warme dranken uit de drinken. Dat is dus handig meegenomen. De hals van de fles is breed genoeg om ijsblokken in te steken. Zo kan je je drank extra lang koel houden. Qua afmetingen is het in 2 verschillende versies beschikbaar, een van 580 ml en een van 350 ml. Qua kleuren kun je kiezen tussen Steamy Pink, Blazing Black, Wavy White en Glacier Grey.

“Metalen herbruikbare drinkfles”

De Sigg drinkfles is gemaakt uit aluminium en heeft een heel simpel design. Handig als je op zoek bent naar een drinkbus die je zowel naar je kantoor kunt mee pakken als naar de camping of festivals. Met een inhoud van 0,6 liter blijft deze Sigg drinkfles compact en licht. Dankzij het aluminium materiaal is het een pak lichter dan het er uit ziet. Ideaal om mee te nemen op wandeling dus. Nadeel is wel dat aluminium relatief makkelijk indeukt, laat deze drinkbus dus niet te vaak vallen. In de dop bevindt zich een holte waaraan je de fles kunt vasthouden. Maar je kan het ook gebruiken om er een karabijnhaak aan vast te hangen.

“Aluminium herbruikbare drinkfles”

Het onderzoek

Waarom herbruikbare drinkfles kopen?

Wij raden aan om een een herbruikbare drinkfles aan te schaffen omdat het beter is voor het milieu, je gezondheid en je portefeuille. Momenteel worden er een miljoen wegwerpflessen per dag verkocht. Tegen 2021 zal dit nog met 20% stijgen door de ontwikkeling van landen zoals China en India. Je kan het milieu een steentje bijdragen door uit een drinkfles te drinken in plaats van uit plastic flessen. Maar een herbruikbare drinkfles is niet enkel goed voor het milieu het is ook goed voor je gezondheid. Een meerderheid van de Belgen drinkt namelijk niet genoeg water. En het is aangetoond dat mensen die een drinkfles hebben op hun kantoor meer drinken dan mensen die uit plastic bekertjes drinken. Uiteindelijk kun je er ook geld mee besparen. Een doorsnee persoon geeft ongeveer 40 euro per maand uit aan water uit wegwerpflessen. Door een overstap naar een drinkbus te maken kun je per jaar meer dan 400 euro besparen. Ben je op zoek naar een manier om je verbruik van plastic flessen thuis te verminderen. Overweeg dan eventueel een bruiswatertoestel aan te schaffen, ze zijn goed voor het milieu en kunnen je ook geld besparen. Via volgende link kun je de beste bruiswatertoestellen op dit moment bekijken.

Make The Drinkbus Great Again

Voor het Tv-programma Make Belgium Great Again heeft VTM een website gelanceerd. Op makethedrinkbusgreatagain.be roept Francis Lefebure op 1.000.000 plastic flesjes per jaar minder in de oceaan te laten belanden. Als we ervan uitgaan dat een doorsnee persoon 116 flesjes water per jaar gebruikt dan moeten er 8621 mensen zich engageren om in plaats van plastiek flesjes een drinkbus te gebruiken. De oproep was een groot succes want al na 1 dag hadden zich al meer dan 8621 Belgen zich geëngageerd om over te schakelen naar een drinkbus. In onderstaande video worden voorbijgangers geconfronteerd met schokkende beelden van vervuilde oceanen. Dit om hun te motiveren om plastieken flesjes achterwege te laten en voor een Dopper drinkbus of andere herbruikbare drinkfles te kiezen.

Plastic beker slecht voor milieu

Steeds meer mensen en bedrijven zijn bezig met hun plastic verbruik te verminderen. Het gebruik van plastic krijgt de laatste tijd meer aandacht. Momenteel worden er een miljoen plastic wegwerpflessen per minuut verkocht. Hoewel het exacte aantal moeilijk in te schatten is, zal dit cijfer volgens ramingen nog met 20% stijgen tegen 2021. We gebruiken te veel plastic en we moeten op zoek gaan naar alternatieven. Zelfs bedrijven zoals onder andere Starbucks en McDonalds zijn op zoek naar alternatieven om het gebruik van plastic te verminderen.

“Momenteel worden er een miljoen plastic wegwerpflessen per minuut verkocht”

Al het plastic dat geproduceerd en gebruikt wordt komt ergens terecht. Volgend artikel van The Guardian gaat dieper in op het feit dat plastic moeilijk te recycleren is en dat veel er van in onze oceanen belandt. Op 1 mei is de Challenger Deep naar het diepste punt gedoken dat we tot nu toe hebben bereikt. Op de bodem van het Marianentrog werd onder andere een plastic zak en meerdere plastic verpakkingen teruggevonden. In de maag van een aangespoelde walvis is meer dan 40 kg plastic teruggevonden. Maar plastic bevindt zich niet enkel in de maag van walvissen maar zelfs de kleinste organismen in de zee bevatten plastic. Volgens onderzoek van National Geographic is plastic deel geworden van de dagelijkse voeding van allerlei kleine organismen in de zee. Probleem is dat deze organismen door andere vissen worden gegeten die op hun beurt door ons worden gegeten. Zo komt de plastic die we wegsmijten terug in ons bord terecht zonder dat we ons daarvan bewust zijn. Door een herbruikbare drinkfles te gebruiken in plaats van plastic bekertjes kun je dus op een gemakkelijke manier jouw steentje bijdragen aan de natuur.

beste drinkfles
plastic oceaan

Waarom water drinken

Maar het gebruiken van een drinkfles is niet enkel goed voor het milieu maar ook voor je gezondheid. Volgens een studie van de KU Leuven drinken de meeste Belgen te weinig water. Wie gedurende lange periodes te weinig water drinkt heeft een verhoogde kans op bepaalde ziektes zoals hartfalen, darmkanker en nierstenen. Een andere studie heeft kunnen aantonen dat mensen die te weinig water hebben een trager metabolisme hebben. Mensen met een trager metabolisme verbranden minder calorieën en hebben meer kans op overgewicht.

“Wie te weinig drinkt heeft een verhoogd kans op overgewicht, hoofdpijn en ziektes zoals hartfalen en nierstenen”

Andere nadelen van dehydratie is dat je vaker hoofdpijn krijgt en je huid er ouder uitziet. Door een herbruikbare drinkflesop je bureau te gebruiken moet je minder vaak naar de waterfontein stappen om bij te vullen. Je kan ook gemakkelijk bijhouden hoe veel water je al gedronken hebt en hoeveel je nog moet drinken om aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid te geraken.

Geld besparen

Uiteindelijk is het gebruiken van een herbruikbare drinkfles ook beter voor je portefeuille. Voor water uit een plastic fles betalen we momenteel tot 500 keer meer dan voor water uit de kraan. Meer dan 90 procent van de kosten van een fles ‘bronwater’ gaat naar marketing, verpakking, transport en winstmarges. Als je enkel water uit plastic flessen drinkt kan je maandelijkse factuur snel oplopen tot 40 euro per maand. Dat is meer dan 400 euro per jaar dat sommige mensen zouden kunnen uitsparen door een drinkbus te gebruiken.

“Kraantjeswater is even gezond als flessenwater”

Hou er ook rekening mee dat om water uit plastic flessen te drinken er plastic moet geproduceerd worden. Deze plastic flessen moeten in een fabriek gevuld worden en vervoerd worden naar een winkel. De productie en het transport van al dit verpakt water heeft dus ook nog eens een enorme impact op het milieu. En door een herbruikbare drinkfles te gebruiken kun je niet enkel geld uitsparen maar ook je ecologische voetafdruk verkleinen.

Hoeveel water per dag drinken?

Onderzoek geeft aan dat een man ongeveer 3,7 liter water per dag nodig heeft. Voor een vrouw ligt de dagelijkse behoefte aan water op 2,7 liter. Op eerste zicht lijkt dit heel veel maar deze hoeveelheden houden rekening met het water dat je binnenkrijgt via je maaltijden. Voedsel zoals groenten of fruit maar ook pasta en rijst bevatten namelijk grote hoeveelheden water. Hoeveel glazen water per dag moeten we nu eigenlijk drinken? Onderzoek van KU Leuven heeft aangetoond dat je boven op je maaltijden 1,5 liter water per dag moet drinken.

Maar dit is een vuistregel voor mensen met een BMI tussen de 20 en de 25 die gevarieerd eten. Weeg je wat meer en eet je weinig groenten en fruit dan is het aangewezen om meer dan 1,5 liter water per dag te drinken. Indien je veel koffie of alcohol drinkt kan je beter ook wat extra water drinken. Koffie en alcohol werken namelijk vochtafdrijvend. Dit geldt ook voor mensen die veel kant-en-klaar maaltijden en zout eten.

Conclusie is dat er heel wat factoren zijn die bepalen hoeveel water je per dag moet drinken. Niet enkel je gewicht maar ook je dagelijkse eetgewoonten spelen een grote rol in de hoeveelheid water dat je bijkomend moet drinken. Wij kunnen alleszins aanraden om minstens 1,5 liter water per dag te drinken en bij voorkeur 2 liter. Zelfs het drinken van 3 liter kan geen kwaad. Het is wel niet aangeraden om meer dan 4-5 liter water per dag te drinken. Te veel water drinken kan namelijk ook schadelijk zijn voor de gezondheid.

Drinkfles kopen waar op letten

Lekkage

Een goede drinkfles mag nooit lekken, onder geen enkele voorwaarden. De bedoeling is dat je je herbruikbare drinkfles veilig kunt opbergen in je tas samen met je laptop, gsm, koptelefoon, etc… Niks zo vervelend als je tas te openen en te merken dat je drank over je dure elektronica is uitgelopen. Naar onze ervaring zijn waterflessen met een sportknop het meest gevoelig om water te lekken. Ze zijn gemakkelijk om met de mond open te trekken, de keerzijde hiervan is dat de kans bestaat dat ze per ongeluk open gaan in je tas door wrijving. Als je een fervent fietser bent raden we aan om je drinkfles aan de fiets te laten hangen en een aparte drinkfles aan te schaffen om op kantoor te laten.

Materiaal

In dit artikel hebben we geen drinkflessen opgenomen die vervaardigd zijn uit aluminium of uit ongecoat staal. Het probleem met drinkflessen uit aluminium is dat ze veel te gemakkelijk beschadigd geraken en op termijn vol deuken komen te staan. Met ongecoat staal gaat je drank te snel opwarmen wanneer je je herbruikbare drinkflesin het zonlicht zou laten staan. Aangezien er heel wat modellen op de markt zijn die aan een betaalbare prijs je drank voor minstens 24 koel kunnen houden hebben we besloten om ons te focussen op deze drinkflessen.

Inhoud

Na het veelvoudig gebruik van verschillende modellen zijn we tot de constatatie gekomen dat een drinkfles van 1 liter de ideale inhoud is. Met 1 liter water zijn de meeste mensen wel even zoet en het dragen van je waterfles valt nog mee. Eens je drinkflessen van 2 liter of meer begint mee te sleuren in je tas ga je dit rap beginnen voelen. De dag van vandaag heeft iedereen op zijn werk of op de fitness toegang tot een frisse waterbron waar ze snel nog even hun herbruikbare drinkfles kunnen aftoppen.

Comments (1)

[…] dit in combinatie met één van de beste herbruikbare drinkflessen om je ecologische voetdruk zoveel mogelijk te […]

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.