De 5 beste droogrekken en -torens van 2021

Een handige droogtoren of een droogrek komt altijd en (bijna) overal van pas

“Kleine wasjes, grote wasjes, steek ze in je wasmachine…” En hang ze daarna te drogen op een droogrek. Maar hoe kies je een goed droogrek? Er bestaan modellen voor buiten en binnen. Dat laatste is vooral handig voor zij die in een appartement wonen. Wil je er eentje om aan een wand te bevestigen of eentje die verplaatsbaar is? Moeten er kapstokken aan kunnen hangen om bijvoorbeeld jassen en blazers te laten drogen? En dan hebben we het nog niet gehad over elektrische toestellen. Kortom, heel wat vragen die je jezelf moet stellen om het meest geschikte droogrek te vinden. Maar wij helpen je graag bij jouw keuze.

LEIFHEIT TOWER 340

Beste droogtoren 2021

De beste droogtoren die je kan vinden is dit droogrek van Leifheit. Dit model is 146 centimeter hoog en zowel geschikt voor binnen- als buitengebruik. Dankzij de wieltjes die 360° kunnen draaien is het makkelijk verplaatsbaar. Je kan er ook kledij op kapstokken aan te drogen hangen. Kortom een ideaal droogrek. En wij kunnen het weten, want we hebben er zelf zo eentje in huis dat elke week grondig getest wordt. 😉

LEIFHEIT TELEGANT 100

Beste wanddroogrek 2021

Leifheit is een begrip als het om droogrekken gaat. Ook het beste wanddroogrek kan je in hun rangen vinden. Dit model heeft een drooglengte van 7,2 meter. Dit rekje is uitklapbaar waardoor het erg nuttig is in bijvoorbeeld de badkamer. In uitgeklapte toestand meet dit droogrek 102 x 53 cm.

Casibel Droogparasol

Beste droogrek voor kapstokken 2021

Moet je vaak jassen, vestjes of blazers laten drogen, dan hang je die maar beter aan een kapstok. Helaas is niet elk droogrek geschikt voor kleerhangers. Maar gelukkig is er dan dit model van Casibel. Er is plek voor wel 33 kapstokken. Extra handig is dat je het rekje volledig kan opplooien en opbergen in een kast.

BRABANTIA LIFT-O-MATIC – 50 M

Beste droogrek voor buiten 2021

Je was binnen laten drogen is niet altijd bevorderlijk voor de luchtvochtigheid in huis. Als je de kans hebt, is buiten je was ophangen een betere keuze. En dat kan perfect met dit droogrek van Brabantia. Dit rek met grondanker is voorzien van een Lift-O-Matic systeem waarmee je jouw ideale drooghoogte kan instellen. Als je ook nog een beschermhoes koopt, hoef je je waspaal niet steeds binnen te halen.

ELEKTRISCH DROOGREK (6 STANGEN)

Beste elektrisch droogrek 2021

Probeer eens een elektrisch droogrek uit als je niet alle tijd van de wereld hebt om je was te laten drogen. Zeer handig wanneer je ’s winters in een appartement je kleren wil drogen. Dit elektrisch droogrek van Comfy Dryer is opvouwbaar en daardoor makkelijk op te bergen. Een aanrader!

goede droogtoren kopen

Tot zover de suggestieve top 5 beste droogrek 2021.
Liever het werk aan een droogkast overlaten? Lees dan onze top 5 beste droogkast.
Na de was is er ook strijk! Ga aan de slag met het beste strijkijzer of gebruik één van de beste kledingstomers.

Droogrek vergelijken

Wat is een droogrek voor de was?

Een droogrek bestaat in vele vormen en maten, met een klein en een groot droogoppervlak. De essentie is dat je er met wasknijpers (of op kleerhangers) kledij aan te drogen kan hangen. Eens klaar komt de was. Dit doe je met een stijkijzer – zonder of met stoomgenerator – of een kledingstomer.

Waarom een droogrek of droogtoren kopen?

Je kan je was laten drogen in een droogmachine, maar erg energiezuinig kan je dat niet noemen. Bovendien mag je niet alle stoffen in zo’n droogkast steken. Daarom kies je beter voor een droogrek. In de ideale wereld zet je dat buiten om de luchtvochtigheid in huis niet te verstoren. Maar als je die mogelijkheid niet hebt, bestaan er ook prima droogrekken voor binnen. Waarop je best let bij de aankoop van een droogrek leggen we verderop uit.

Droogrek kopen
waar op letten?

Hoe groot is het droogrek

Ben je maar alleen, dan heb je minder was dan voor een heel gezin. En dus heb je minder drooglengte nodig op een wasrek. Een kleiner model volstaat dan. Heb je wel veel kledij die je droog moet krijgen, kies dan een droogrek dat groot genoeg is.

Droogrek voor binnen of buiten

Droogpalen voor buiten hebben vaak een grondanker voor meer stevigheid. Er bestaan echter ook losstaande droogmolens. Meestal is de drooglengte van buitenmodellen groter. Als je je kledij enkel binnen kan drogen, kies je beter een opvouwbaar model dat je makkelijk kan opbergen of een wand-droogrek.

Droogrek verplaatsen

Zoals hierboven al aangehaald kan je een droogrek aan je muur bevestigen. Als je een inklapbaar model kiest, bespaar je heel wat ruimte. Zulke modellen passen goed in een badkamer. Kan je jouw was zowel buiten als binnen laten drogen, dan is een model op wieltjes wel zo handig. Zo rij je jouw droogrek bij een naderende bui snel naar binnen. Dan zijn er nog de uitklapbare modellen zonder wieltjes. Die zijn vooral handig voor binnengebruik.

Wist je dat er droogrekken bestaan speciaal voor kleerhangers en dat er ook elektrische modellen op de markt zijn? Beide hebben een specifieke functie, maar zijn zeker het overwegen waard.

beste droogrek kleding drogen

Verschillende soorten droogrekken

1. Droogtoren

Bij een droogtoren kan je je was op verschillende hoogtes laten drogen. Zeer compact, maar het drogen duurt soms iets langer door de kleine spreidwijdte.

2. Droogmolen

Een droogmolen zie je vooral buiten staan. De spreidwijdte is zeer ruim, waardoor je was sneller zal drogen. Helaas minder geschikt voor binnen vanwege de omvang.

3. Wanddroogrek

Wil je niet zeulen met je wasrek, maar gewoon een droogrek uitklappen dat aan de muur hangt? Dan is een wanddroogrek iets voor jou. Meestal vind je die in een badkamer of berghok. Niet erg geschikt als je veel was moet droog krijgen.

4. Elektrisch droogrek

Mag het vooruitgaan met dat drogen, dan is een elektrisch droogrek misschien iets voor jou. Helaas niet erg energiezuinig. En er is slechts een beperkt aanbod op de markt.

5. Droogrek voor kapstokken

Als je vaak jassen of vesten moet drogen die je liefst aan een kleerhanger ophangt, dan bestaan er speciale modellen voor jou. Je kan de kapstokken in de daarvoor voorziene gaatjes steken. Zo vermijd je doorbuigende waslijnen.

Tot zover het artikel ‘Beste droogrek 2021’ – Laatste updae 29/10/2021

Lees meer berichten in de categorie ‘Was & Strijk’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.