Beste dweilrobot

Beste dweilrobot 2020

Tegels, gietvloer of laminaatvloer. Alle harde vloeren worden het best met water en zeep gereinigd. Eerst stofzuigen, dan dweilen, schoonmaken kan een hele dag in beslag nemen. Omdat hulp welgekomen is gaan we op zoek naar de beste dweilrobot van 2020. In een perfect scenario hoef je niets meer te doen en gebeurt de schoonmaak door robots. Vandaag de dag is dit scenario een droom van de nabije toekomst. Door een Roomba robotstofzuiger te combineren met een Braava dweilrobot ben je al goed vertrokken. Beheer ze van op afstand met de app, ook wanneer je niet thuis bent. Schoonmaken is nog nooit makkelijker geweest met een goede dweilrobot als hulp.

Top 5 – Beste dweilrobot 2020

De zoektocht naar de beste dweilrobot begint met de Braava M61338 van het merk iRobot. iRobot is gekend van hun assortiment robotstofzuigers en robotmaaiers. Een dweilrobot, zowel nat als droog, is een relatief nieuw type toestel. Door hun ervaring in andere autonomische robots is ook deze Braava een goede dweilrobot.

De Braava Jet M6 is één van de eerste smart dweilrobots. Je kan deze makkelijk met de smartphone beheren. Hiervoor moet je zelf niet thuis zijn. Is de batterij op dan zal de dweilrobot automatish terugkeren om op te laden. Daarnaast heb je ingebouwde afgrondsensor, kan je makkelijk de hoeken in, en kan je bepaalde zones afbakenen. Deze beste slimme dweilrobot is uitgerust met een iAdapt navigatiesysteem en een Smart Mapping Imprint technologie. Heb je nog een Roomba? Dan kunnen deze toestellen op elkaar inspelen via de app.

“Beste dweilrobot 2020”

Ook subliem aan de dweilrobots van iRobot is de precisiespray. Deze spot plakkerige substanties, vuil en vet dat blijven plakken is. Door de speciale spray komt het vuil makkelijk los en kan de dweilrobot verder. Deze functie is aanwezig op de M6, 390T en zelfs op de goedkopere Braava 250 Jet

Je kiest zelf voor nat of droog reinigen. Eerst bepaal je het reinigingspad, waar het toestel moet kuisen. Nadien zal het toestel de reinigingsmethode automatisch kiezen. Bij het nat dweilen gebruikt het pads met absorberende vezels die helpen van het vuil te verwijderen. In de pads voor droog ‘afnemen’ of ‘sweepen’ zijn microvezels om meer stof en andere soorten vuil op te nemen. Deze zijn ook wasbaar, je moet dus niet telkens nieuwe pads kopen.

Een segment lager is de 300-serie van iRobot. Deze Braava 390T dweilrobot heeft een zeer goede prijs / kwaliteit verhouding. Betaalbaar en kwalitatief, de kenmerken van de beste dweilrobots. Deze 390T werkt met verschillende soorten pads voor droog en nat dweilen. De droge afname maakt gebruik van microvezeldoeken speciaal om stof en vuil op te nemen. De MOP pads (dweilen) zijn gemaakt om samen met vocht uit het waterreservoir te kuisen.

Net zoals de betere Braava M61338 kan je een schoonmaakroute instellen. Beide dweilrobots hebben na enkele keren je hele huis gemapped. Dit zorgt ervoor dat ze weten welke kamers bestaan, en waar ze wel en niet mogen gaan. Eens de map bestaande is kan jij duidelijk aangeven wat wel en niet gekuist moet worden.

“Prijs / Kwaliteit dweilrobot”

De dweilrobot heeft net zoals de M61338 ingebouwde afgrondsensoren. Zo dondert het toestel de trap niet af. Verder is het ook geschikt voor hoeken, en kan je duidelijk aanduiden waar het toestel niet moet gaan. Als laatste zien we het lage geluidsniveau als een mooi pluspunt. De goedkope Braava 250 Jet maakt 75 dB aan lawaai. De Braava 390T levert beter werk aan 35 dB. Een voordeel voor de oren.

 

iRobot heeft ook een Braava dweilrobot binnen het basissegment. De iRobot Braava 250 Jet. En hoewel het alle extra’s niet heeft is dit nog altijd een zeer goede dweilrobot. Het toestel geniet van een ingebouwd navigatiesysteem, een afgrondsensor, gebiedsafbakening, oplaadstation en touch sensoren. Het laatste zorgt ervoor dat het geen meubels of objecten raakt en omstoot.

Opladen gebeurt in 3 uur, nadien kan het toestel twee uur lang reinigen. Dit gebeurt met een natte of droge functie. Droog maakt gebruik van microvezeldoeken, nat maakt gebruik van water uit het waterreservoir. Af en toe moet je dan nog zelf dweilen met zeep om de ruimte extra te reinigen.

“Goedkope dweilrobot”

Zoef is een Nederlands merk dat zich op de markt van schoonmaakrobots wil laten gelden. Met een heel gamma van kwalitatieve robotstofzuigers hebben ze alvast een goede naam gemaakt. Deze Zoef BS200Z is de eerste dweilrobot van het merk. Daarnaast maken ze ook robotstofzuigers, zwembadrobots, robot raamwassers en robotmaaiers. Let op, de Zoef BS200z is een robotstofzuiger dat ook kan dweilen. Je hebt hiervoor het los verkrijgbare watersysteem nodig.

Uniek aan de Zoef BS200Z is dat naast dweilen het ook kan stofzuigen en vegen. De dweilrobot is ook speciaal ontworpen voor dieren haren. Iets waar de iRobot bijvoorbeeld niet aan gedacht heeft. Let op, dit wil niet zeggen dat ze het slecht doen. Ook iRobot kan dieren haren goed aan. Toch gaat de persoonlijke voorkeur, de Editor’s Pick, uit naar deze Zoef dweilrobot. Naast dweilen is dit ook een echte robotstofzuiger (HEPA filters) met een krachtige motor.

“Editor’s Pick 2020”

Is de batterij leeg dan gaat het toestel automatisch opladen. Het onthoudt ook waar het gestopt is om meteen daarna het dweilen terug op te nemen. Met een hoogte van 7cm is het ook klein genoeg om onder zetels en meubels te gaan. Is het meubel lager dan zal de ingebouwde anti-bots sensor dit contact vermijden. De anti-val en anti-vastloop sensoren zorgen ervoor dat deze robot zonder menselijke hulp aan de slag kan.

Dit toestel heeft ook geen schrik van een tapijt. Blijven de oneffenheden kleiner dan 1.5 cm dan zal de Zoef de wielen automatisch verhogen om hier geen last van te hebben. Met 58 dB is het een redelijk stille dweilrobot. Toch is de Braava 390T met 35 dB een pak stiller.

Iets groter en robuster is er de krachtige iLife W400. Dit merk begon in Azië. Initieel gezien als slechte kwaliteit en goedkoop Chinees apparatuur is iLife uitgegroeid tot een gerespecteerd merk. Top seller op Amazon en Aliexpress. De consument is overtuigd geraakt van de goede prijs / kwaliteit verhouding. Druk je op de kuisknop, dan gaat dit toestel volledig automatisch aan de slag.

Het vernieuwde TidalPower reinigingssysteem zorgt voor reiniging op 4 mogelijke manieren. Deze vernieuwingen zorgen er ook voor dat proper en vuil water van elkaar gescheiden wordt. Het maakt geen gebruik van reinigingsdoek, zoals de iRobot, maar eerder van water te spuiten en opnieuw op te zuigen. De 4 functies zijn: Path mode, Area mode, Spot mode en Edge mode.

“Chinees alternatief”

Tot zover onze top 5 beste dweilrobot 2020. Lees meer over kuisrobots in onze lijst beste robotmaaier en robotstofzuiger

Beste dweil robot

Dweilrobots vergelijken

Dweilrobot kopen,
Hoe kiezen

Vermogen vs inhoud

Touch sensor

Afgrondsensor

Net zoals bij elk keukentoestel maakt kwaliteit uit. Het aankopen van een toestel is altijd een investering waar je even over moet nadenken. Koop je een goedkoop toestel (€ 60) dat slechts één jaar mee gaat dan betaal je meer dan een duurder toestel (€ 120) dat drie jaar mee gaat. Wees dus zeker dat je kwaliteit in overweging neemt, en niet zomaar het goedkoopste toestel koopt. Duurzame materialen verkleinen ook de afvalberg, iets om over na te denken.

Liever robotstofzuiger zonder dweilfunctie? Op volgende pagina kun je de beste robotstofzuigers vinden.

Wil je ook graag het maaien van je gazon uitbesteden? Lees dan hier verder om de beste robotmaaier voor jou te vinden.

Wil je een echte grondige reiniging van je vloer dan is een stoomreiniger nog altijd de beste keuze.

Tot zover ons artikel ‘beste dweilrobot van 2020’ – Laatste update 26/08/2020

Lees meer artikels binnen de categorie ‘Kuisen’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.