De 5 beste elektrische dekens van 2021

Lekker warm en comfortabel met een aangenaam verwarmend dekentje

In de winter dalen de temperaturen redelijk snel en zelfs in huis kan het vaak lage temperaturen aannemen. Een mogelijkheid die je hebt is een elektrische deken. Maar hoe kies je de juiste uit? Onderstaande top 5 beste elektrische dekens helpt jou op weg, zodat je voor jezelf de beste uit kunt zoeken.

De belangrijkste elementen om te overwegen is de kwaliteit, het verbruik en de veiligheid. Daarnaast heb je persoonlijke voorkeuren voor de grootte en de gebruikte materialen. In onze top 5 beste elektrische dekens zijn er alternatieven voor elke situatie, van een elektrische poncho tot een groot formaat elektrisch deken.

HOMEDICS – PONCHO HPON500

Onze voorkeur voor beste elektrisch deken gaat uit naar de poncho van Homedics. Enerzijds te gebruiken als deken, daarnaast als poncho. Lekker warm en comfortabel, voor ons een zeer makkelijke keuze in de uitgebreide markt van elektrische dekens. Deze poncho heeft daarnaast ook een trillingsmassagefunctie en grote zakken om je spullen in te bewaren. Met vier een half uur per laadbeurt kan je rekenen op wat warmte. Het grootste nadeel is dat dit met de hand gewassen moet worden.

Drie standen, trillingsmassagefunctie, oververhittingsbeveiliging, automatische uitschakelijk, zakken. Onze favoriet.

+ Warm in 5min
+ Zit makkelijk rond lichaam
+ Heeft zakken en trilmassagefunctie

INVENTUM – HN1312V

Wanneer je alleen in bed ligt, wil je voorzien zijn van genoeg warmte. Het is buiten het bed al koud genoeg en dan is het altijd fijn om extra comfort te krijgen. Dit gebeurt met de Inventum HN1312V, de elektrische deken met een extra voetverwarmingszone. Je kunt aan de hand van de schakelaar zelf bepalen welke van de warmtestanden je gebruikt en kunt in het donker de knoppen goed vinden door het sluimerlicht. Het fijne aan deze deken is dat hij na drie uur automatisch stopt met opwarmen, waardoor er veel veiligheid geboden wordt. Het elektrische dekentje kun je tevens wassen door het snoer los te koppelen.

+ Er zijn meerdere temperatuurstanden te vinden op de deken
+ De elektrische deken is uitwasbaar
+ De automatische uitschakelfunctie biedt veel veiligheid

DOMO – ELEKTRISCH DEKEN DO601ED

Een goedkope elektrische deken is de DOMO elektrisch deken DO601ED. Ondanks dat deze deken zo goedkoop is, heb je wel al het gemak wat je nodig hebt om lekker warm in slaap te kunnen vallen. Er zijn namelijk drie warmtestanden op de deken te vinden, waardoor je altijd zelf de temperatuur kunt regelen. Is het gevaarlijk om met deze deken in slaap te vallen? Nee, want de de elektrische deken is voorzien van een oververhittingsbeveiliging. Je hoeft hierdoor niet bang te zijn dat er wat mee gebeurt. En is de deken vies geworden? Dan koppel je het snoer los en stopt de deken in de wasmachine. Daarom niet het beste, maar een waardig alternatief in de lijst beste elektrische dekens.

+ De deken is voorzien van een afkoppelbaar snoer
+ De oververhittingsbeveiliging geeft meer veiligheid
+ Drie warmtestanden tot je beschikking

DREAMLAND – ELEKTRISCH DEKEN 16049

Wanneer je samen met jouw partner in een koud huis woont, is niets zo fijn als samen onder de dekens kruipen. De Dreamland elektrisch deken 16049 is een elektrische deken voor twee personen, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je zonder deken komt te liggen. Deze deken heeft tevens zes verschillende warmtestanden, waardoor de temperatuur te allen tijde aangepast kan worden. Je hoeft daarbij ook niet bang te zijn voor oververhitting. De deken is uitgerust met een speciale electroblock beveiliging. Hoe je deze deken kunt wassen? Gewoon in de wasmachine!

+ Met het elastiek bevestig je de deken aan je matras
+ De elektrische deken is niet gevaarlijk
+ Is in slechts vijf minuten opgewarmd

DREAMLAND – ELEKTRISCHE DEKEN

Dreamland heeft verschillende dekens ontwikkeld die niet alleen te gebruiken zijn voor volwassenen, maar ook perfect kunnen dienen als elektrische deken voor kinderen. Dit komt voornamelijk doordat de dekens zijn uitgerust met een oververhittingsbeveiliging en automatisch uitschakelen wanneer de deken op temperatuur is. Het elektrische dekentje van Dreamland is 42 centimeter breed en 38 centimeter lang, waardoor het ideaal is voor een kleiner kind. De verschillende kleuren bieden daarnaast een vrolijke toevoeging aan de kinderkamer.

+ Extra beveiliging tegen oververhitting geboden
+ Klein formaat voor de kinderen
+ In meerdere kleuren beschikbaar

beste elektrische dekens

Tot zover onze suggestieve lijst beste elektrische dekens.
Op zoek naar een alternatieve bron van verwarmen, bekijk dan ook onze top 5 elektrische verwarming.
Ook voor buiten kan je terecht op de lijst beste terrasverwarmers.

Elektrische dekens vergelijken

Waarom een elektrische deken kopen?

In de wintermaanden kan het vaak erg koud zijn. Niet alleen kan dit jouw nachtrust verstoren, maar ook brengt het veel lichamelijke klachten met zich mee. Kou kan namelijk tot diep in de spieren trekken, waardoor verkrampingen regelmatig voor komen. Met een elektrische deken kun je jezelf goed opwarmen voordat je het bed in gaat, maar kun je er eventueel ook mee slapen om gedurende de nacht warm te blijven. Alles wat je dan nog hoeft te doen is de timer in te stellen of de juiste warmtestand.

Een elektrisch deken dient meestal om je op te warmen tijdens het slapen. Meestal lig je niet onder een elektrisch deken maar eerder bovenop het toestel. Deze gebruik je om het bed op te warmen alvorens te komen slapen en haal je weg eens je in bed kruipt.

Elektrische Deken kopen,
waar op letten?

Wat kost het aan stroom?

Veel mensen overwegen geen elektrische deken te kopen omdat het veel aan energie zou verbruiken. Echter valt dit met de nieuwe dekens reuze mee. De beste elektrische dekens verbruiken gemiddeld nog maar 60 tot 65 watt per element. Als je de deken alleen in de wintermaanden gebruikt en dus maar voor 5 maanden 2 uur per dag aanzet, verbruik je ongeveer 20 kW. Met de huidige energiekosten verbruikt jouw elektrische deken dus maar 6 euro per jaar. Het is daarom een goede overweging als je vaak last hebt van spierverkrampingen door de kou.

De grootte van de deken

De grootte van de deken hangt deels af van jouw persoonlijke voorkeur, maar ook van de personen die eronder moeten kunnen. De elektrische dekens zijn namelijk in zowel eenpersoons- als tweepersoons dekens te verkrijgen, waardoor je er ook met jouw partner onder kunt gaan liggen. Daarnaast kan het zijn dat je in de lengte een langere deken nodig hebt. Ook dan moet je goed opletten wat de beste elektrische deken zijn voor jouw lengte. Er bestaan veel verschillende soorten, waardoor er altijd eentje bij zit die bij jou past.

De (beveiligings-)functies van de deken

Als je de beste elektrische dekens wilt hebben, dan moet je ook naar de verschillende functies kijken die de deken te bieden heeft. Een van deze functies kan de oververhittingsbeveiliging zijn. Met deze beveiliging kun je ervoor zorgen dat niet alleen de deken veel te warm wordt, maar ook dat je jezelf niet verbrand aan de deken. Vaak gaat deze functie gepaard met een temperatuurregelaar, welke zich gedurende de nacht automatisch aanpast aan de omgeving en jouw lichaam. Hierdoor is de elektrische deken niet gevaarlijk.

De hoe te gebruiken label geeft aan welke functies er nog meer voor komen bij de elektrische deken. Je kunt dit ook de gebruiksaanwijzing noemen. Sommige dekens kun je namelijk maar voor een aantal uur aan laten staan, terwijl de ander juist weer de gehele nacht mee kan. Het is daarom altijd goed om de specificaties te bekijken voordat je een aankoop doet, maar ook deze gebruiksaanwijzing goed doorleest voor gebruik. Zo weet je zeker dat je het elektrische dekentje niet te lang gaat gebruiken en deze langer mee gaat dan wanneer je de deken niet naar behoren gebruikt.

Deken met automatische uitschakeling

De automatische uitschakeling kan ook van pas komen in de koude wintermaanden. Je bent gedurende de kou namelijk snel geneigd om lang onder de deken te blijven liggen. Maar is het gezond? Nee. Jouw lichaam kan hierdoor zijn eigen temperatuur niet meer regelen, waardoor je er uiteindelijk meer last van gaat krijgen. Met de automatische uitschakeling zorg je ervoor dat je nooit te lang onder de deken blijft liggen, zelfs als je ermee in slaap valt. Jouw lichaam warmt helemaal op en kan dan gedurende de nacht op eigen tempo verder draaien. Hierdoor behoud je niet alleen veiligheid met het gebruiken van de deken, maar ook een gezond lichaam.

Als je voornamelijk zelf de temperatuur wilt regelen, dan is het belangrijk dat je meerdere warmtestanden hebt. Vaak bestaat een elektrische deken uit drie warmtestanden, waardoor je al iets meer keuze hebt. De luxere varianten kennen meerdere standen. Hierdoor kun je de temperatuur helemaal zelf regelen en heb je het nooit te warm of te koud onder jouw elektrische deken. Bij de tweepersoonsdekens kun je in sommige gevallen zelfs de temperatuur aan beide kanten apart regelen. Wel zo handig als jouw partner een andere temperatuur wil hebben dan jij.

elektrische deken wassen

De meeste elektrische dekens zijn gewoon uit te wassen. In de meeste gevallen gebeurt dit door een handwas, maar je hebt ook dekens die je gewoon in de wasmachine kunt stoppen. Het is afhankelijk van het merk dat je aanschaft welke optie het met zich meebrengt. Hiervoor hoef je alleen maar het snoer te ontkoppelen, waarna de deken gewassen kan worden. Laat het elektrische dekentje daarna drogen en je kunt alles weer aankoppelen en hem opnieuw gebruiken. Dit maakt het een stuk hygiënischer en je hoeft ook niet bang te zijn als je er een keer op gemorst hebt.

Materiaalsoort is een persoonlijke voorkeur, het is ook wel waar dat bepaalde materialen van betere kwaliteit of comfort zijn dan andere. Onze persoonlijke voorkeur gaat naar katoen, maar dit verschilt van persoon tot persoon:

Materiaal Voordelen Nadelen
Katoen Neemt veel lichaamsvocht op De warmte wordt niet bijzonder goed vastgehouden
Laat lucht en vocht door Je mag de deken nooit vochtig opbergen
Blijft kwalitatief lang mooi
Polyester Vochtbestendig Laat minder lichaamsvocht door
Sneldrogende stof De elektrische deken ademt minder goed
Blijft kwalitatief lang mooi De stof voelt stroef aan
Teddy De warmte wordt goed vastgehouden Het lichaamsvocht wordt langer vastgehouden
Zachte stof

bron: leerwiki.nl

elektrisch deken kopen

Welke soorten elektrische dekens zijn er?

Elektrische onderdeken

Een elektrische onderdeken is bedoeld om op te liggen. De deken verwarmd jouw lichaam vanaf de onderkant en kan daarom eenvoudig onder een onderlaken gelegd worden. Niet alleen is jouw lichaam hierdoor warm, ook heb je altijd een fijn warm matras. Het mooie aan deze dekens is dat het matras gedurende de nacht ook geen hele koude temperaturen aan gaat nemen. Zowel in de avonduren als in de ochtend kun je hierdoor nog genieten van de warmte die door middel van een elektrische deken is opgewekt.

Elektrische bovendeken

De naam zegt het al: deze elektrische deken is voornamelijk bedoeld om over je heen te leggen. Vaak zijn deze dekens ook alleen bedoeld om te gebruiken voordat je gaat slapen. Zet hem bijvoorbeeld voor twee uur aan, warm jouw lichaam op en ga daarna het bed in. Dit kan jou helpen om een goede nachtrust te verkrijgen, zonder dat je de hele nacht ligt te rillen omdat de temperatuur in de kamer ver daalt. Een elektrische bovendeken komt vaak in een fleece variant, waardoor deze ook heerlijk zacht is.

Tot zover het artikel ‘Beste elektrische dekens 2021’ – Laatste update 01/11/2021

Lees meer berichten in de categorie ‘Huis’

Comments (1)

[…] top 5 beste elektrische verwarming 2020. Is het te koud in de slaapkamer om te slapen? Met een goed elektrisch deken maakt het niet uit hoe koud het is. Interesse in het uitbouwen van een slim huis – Lees dan […]

Comments are closed.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.