Scroll Top
beste elektrische chopper fietsen

De 6 beste elektrische chopper fietsen van 2023

Rondcruisen op een chopper fiets met brede banden en elektrische ondersteuning.

Elektrische fietsen kennen we ondertussen allemaal. Ze bestaan in allerlei vormen, plooifietsen, mountainbikes, stadsfietsen, … De meeste worden gebruikt als alternatief voor de auto. Vervoer tussen woon en werk of als ontspanning in het weekend. Steeds vaker zien we de elektrische motors nu ook op gadgets toegepast worden.

Fatbikes en chopper fietsen zijn populaire voorbeelden. Deze fietsen dienen niet om lange afstanden te fietsen maar zijn bijvoorbeeld eerder het perfecte accessoire voor een vakantie aan zee, korte afstanden naar de bakker of even kort cruisen.

Omdat deze elektrische choppers geen echte volwaardige fietsen zijn moet je goed letten op de kwaliteit van de batterij en motor. Hier is geen nood aan een krachtige kwalitatieve Bosch motor, maar toch opletten dat het enkele jaren kan meegaan.

Wij hebben onderzoek gedaan naar verschillende modellen van Ruff, Rayvolt en Varaneo. Daarbij hebben we rekening gehouden met het bereik, het comfort en de motor. Lees hieronder om de beste elektrische chopper fiets voor jouw budget te vinden.

Onze selectie chopper fietsen

Beste chopper fiets:  RUFF CYCLES RUFFIAN

Voordelen:

 • Beste kwaliteit onderdelen
 • Bosch motor + Enviolo naaf
 • Beste ontwerp
 • Verschillende kleuren

Nadelen:

 • Duur

Zoeken we de beste elektrische chopper fiets op basis van ontwerp en kwaliteit, zonder budgettaire beperkingen, dan steekt de Ruffian er boven uit. Mooi is subjectief, maar dit is echt wel de mooiste chopper fiets dat je in België kan kopen. Beschikbaar in 5 verschillende kleuren, de ene nog mooier dan de andere.

Iets dat wel te meten valt is de kwaliteit van de onderdelen. De Ruffian is ook op basis van onderdelen de beste elektrische chopper. Een Bosch motor voorziet je van 85 nm koppelvermogen. De fiets kan zo tot 120 kg de berg opduwen. Met een Enviolo naaf geniet je ook een soepele automatische versnelling. Deze onderdelen zijn van hoge kwaliteit, we vinden ze ook terug in merken zoals Riese Muller, Urban Arrow of Cube.

De grote banden, gebogen retro kader, stuur & koplamp, vintage zadel en de typische houding maken deze chopper fiets volledig af. Uiteraard hangt er ook een hoger prijskaartje aan verbonden. Deze hangt af van je keuze van batterij. Met 300Wh kan je 50-60 km fietsen. De upgrade naar 500Wh verdubbelt dit bereik. Het prijsverschil is zo’n € 500.

mooiste chopper fiets belgie

Beste prijs / kwaliteit: RAYVOLT CHOPPER CRUZER

Voordelen:

 • Mooi ontwerp
 • Comfortabele vering zadel
 • XL batterij
 • Grote wielen – extra stabiliteit
 • Drijfriem

Nadelen:

 • Lange levertijd in België
 • 33 kg

Elektrische chopper fietsen zijn nog nieuw en voorlopig moeilijk te verkrijgen. Zeker in België zijn er weinig webshops met chopper fietsen. Net over de grens kan je de Rayvolt Cruzer kopen. Een elektrische chopper met een goede prijs / kwaliteit verhouding. Door het speciale ontwerp zijn deze fietsen doorgaand iets duurder dan gewone elektrische fietsen.

Je kan de fiets kopen in medium of groot formaat. Daarnaast kies je uit 4 verschillende kleuren en moet je weten of je de standaard of extra batterij wil. Standaard heb je een 550Wh Samsung batterij, goed voor 50-60 km. Ga je voor de upgrade (1100Wh) dan verdubbel je de radius tot 120 km. Let wel op, deze fietsen worden niet aangeraden voor lange ritten door de slechte ergonomische houding.

De fiets wordt verbonden met de smartphone waar je kan zien hoe snel je fietst en hoeveel batterij er er in de tank zit. Deze wordt ook opgeladen bij het remmen, al is dit zeer beperkt.

Medium: 189 x 99 x 720 cm | Large: 2165 x 1030 x 720 cm

Beste bereik en batterij:  B4 720 wh bike

Voordelen:

 • Mooi en comfortabel ontwerp
 • Extra krachtige batterij
 • Grote en dikke wielen
 • Ook beschikbaar als speed pedelec

Nadelen:

 • Duur in aankoop
 • Houding niet ergonomisch, niet voor lange fietstochten

Deze B4 Chopper bike is de krachtigste chopper fiets van dit moment. Je kan gaan voor een 250 W motor (25 km/u) of upgraden naar de pedelec versie (45 km/u), al moet je deze dan wel registreren voor een nummerplaat. Deze fiets lijkt op een chopper motor, met de krachtige motor is het eerder een chopper dan een fiets. Door het diepe stuur heb je ook een ‘laid back’ houding op de fiets. Perfect voor tijdens de vakantie, op het strand of de dijk rond te cruisen. De dikke banden geven een extra chopper gevoel, maar helpen ook bij oneffen terrein zoals zand, gravel of modder. Ze zijn wel vlak/slick, waardoor de grip beperkt is.

De dure aankoopprijs wordt verklaard door te kiezen voor kwalitatieve onderdelen. Dit is geen Bosch motor, wat je misschien wel kan verwachten voor deze prijs. Toch spreken we van sterke prestaties. De twee motoren bieden 88 Nm aan koppelvermogen, dit is even krachtig als de Bosch cargo line Gen 4. Met een Enviolo Tr naafversnelling zit je ook hier goed. De garantie strekt zich twee jaar uit zoals vaak bij elektronische onderdelen. Volgens de B4 website is de 45 km/u motor niet beschikbaar in Europa, al vinden we deze wel te koop op de webshop van VanSprint.

Bestverkochte chopper fiets:  VARANEO CAFE

Voordelen:

 • Goede prijs / kwaliteit
 • Moderne chopper ontwerp
 • Fatbike wielen (ideaal voor strand)

Nadelen:

 • Geen topkwaliteit onderdelen

Deze fiets wordt omschreven als een chopper uit de jaren ’70. Maar oogt toch zeer modern met de ruwe zwarte afwerking. Deze Varaneo Cafe Racer is een betaalbare, geen goedkope, elektrische chopper fiets. Het doet wat denken aan de stoere films en Rock’n’Roll. Voor ons is het vooral een ideale fiets om aan zee en op het strand te gebruiken. Dit voornamelijk door de dikke fatbike wielen.

De batterij zit meteen goed, geen upgrade nodig. Met een 626Wh Lithium-ion accu van Samsung heb je voldoende voor 70-80 km. Maximum 25 km/u met de Bafang motor (250W). Enige ‘nadeel’, als je dit zo kan noemen, is de ketting versnelling. Ga je veel in het zand dan is een ketting misschien zelfs beter omdat het makkelijker af te spoelen is.

Remmen doe je met hydraulische schijfremmen van Tektro. Door de 26 inch fatbike banden heb je ook veel tractie en stabiliteit. Zeker in het zand kan dit handig zijn. Let wel op, een extra paar fatbike banden is redelijk duur.

Deze elektrisch chopper fiets ziet er zeer stoer uit in het zwart. Maar je kan even  goed voor één van de andere 4 kleuren gaan.

Beste chopper speed pedelec:  RAYVOLT CRUZER SP

Voordelen:

 • Snelste chopper fiets

Nadelen:

 • Gevaarlijk

Fietsen kan gevaarlijk zijn, veel hangt ook af van de vaardigheden van de bestuurder. Voor velen is een elektrische chopper speed pedelec een slecht idee. Het stuurt moeilijker. Je zit in een suboptimale houding. Het kan zeer snel gaan. En de kwaliteit van de onderdelen ligt lager. Maar toch klinkt wat extra snelheid op de chopper fiets voor sommigen als muziek in de oren.

Terug naar de Rayvolt Cruzer SP. Deze is eigenlijk identiek als bovenstaand ‘normaal’ model. Het enige verschil is een upgrade van de motor. Daarom dat er ook slechts € 200 verschil is in prijs. Let wel goed op, draag een helm. Voor speed pedelecs heb je wel de juiste documenten nodig.

Goedkope chopper fatbike: RAYVOLT BEACHIN

Voordelen:

 • Zeer betaalbaar
 • Ideaal voor het strand
 • Mooi ontwerp
 • Verschillende kleuren

Nadelen:

 • Geen topkwaliteit
 • Dure banden

Nog zo’n elektrische chopper fiets bedoeld voor op het strand. De Rayvolt Beachin ziet er anders uit als de bovenstaande Cruzer. De Cruzer heeft een echte chopper look, de Beachin is wat classieker en heeft ook fatbike wielen om ook op het zand goed te rijden.

Daarnaast wordt deze elektrische fiets ook aan een voordelige prijs verkocht. Dit door het ontbreken van hoog kwalitatieve onderdelen. Deze zijn niet slecht, het is gewoon geen Bosch of Enviolo zoals we gewoon zijn in de meeste premium fietsen.

De 26 inch dikke fatbike banden zijn wit, samen met het babyblauw zorgt dit voor een 70’s strandvibe. De batterij is handig geplaatst en is goed voor een kleine 80 km autonomie. Ook hier is gekozen voor een ketting, geen drijfriem. Dit zorgt voor lagere prijs, en is mogelijk ook beter voor het rijden in het zand.

Tot zover onze lijst beste elektrische chopper fietsen van 2023.

We vergeleken ook enkele compacte elektrische fietsen en longtail fietsen. Ben je echt fan van de dikke wielen, bekijk dan zeker de lijst elektrische fatbikes.

beste elektrische chopper fiets

Elektrische chopper fietsen vergelijken

Wat is een elektrische Chopper fiets?

Een chopper fiets is een fiets dat het uiterlijk van de bekende chopper motors overneemt. Lowriders, Choppers, het is allemaal afkomstig van de Verenigde Staten. In België is dit vooral een gimmick, maar ze zijn soms wel erg mooi en cool. Een elektrische chopper fiets is zo’n fiets met een toegevoegde elektrische motor en batterij.

Waar op letten bij het kopen van een elektrische chopper fiets

Een chopper fiets is niet hetzelfde als een ‘normale’ fiets. Mountainbikes, stadsfietsen of race (koers) fietsen zijn gemaakt om lange afstanden te doen. Chopper fietsen zijn eerder iets cool. Er wordt veel minder gekeken naar je fietshouding, de veiligheid of het comfort.

Toch is het een elektrische fiets, en moet je op dezelfde puntjes letten:

 • Gewicht en formaat
 • Ontwerp en kwaliteit kader
 • Remmen en wielen
 • Batterij en motor
 • Accessoires en verlichting

In de lijst compacte elektrische fietsen leggen we  deze puntjes ook verder uit. Neem een kijkje en beslis dan welke chopper voor jou de beste elektrische chopper fiets is. Enerzijds op basis van kwaliteit, anderzijds het model en bijhorend budget.

beste chopper fiets

Hoe we vergelijken en testen

Het team van Doorgelicht gaat online en offline op zoek naar informatie, kenmerken en specificaties over de producten in vraag.

Voor dit artikel werden 14 producten met elkaar vergeleken om te zien welke als beste uit de test kwamen. Er werden uiteindelijk 6 producten in onze selectie geplaatst.

Deze producten werden voornamelijk beoordeeld en vergeleken op kwaliteit, ontwerp, elektrische onderdelen, comfort, gebruik en prijs.

Tot zover het artikel beste elektrische chopperfiets 2022

Lees meer artikels in de categorie ‘vervoer’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.