Wat is de beste elektrische step van 2021? Sinds 2019 zijn elektrische steps niet meer weg te denken uit de samenleving. Zeer makkelijk te gebruiken, niet te duur, makkelijk vervoer & elektrisch opladen. Maar met al de nieuwe merken en modellen stelt men zich al snel de vraag. Wat is nu de beste elektrische step van 2021, te koop in België. Want ook met de Belgische wetgeving moet rekening gehouden worden. Vroeger was de step, of trottinette, vaak een speelgoed voor kinderen. Tegenwoordig wordt de E-Step meer gebruikt voor mobiliteit en als secundair vervoer van heel wat volwassenen.

TOP 10 – Beste Elektrische steps 2021

Deze premium E-step is onze beste elektrische step van 2021. Een step met de sterkste remmen, zowel op het voor- en achterwiel. De Trendiamo is bedoelt voor off-road, vandaar de brede banden. De vering is een unicum voor elektrische steps en zal in de komende jaren de norm worden. Met de Trendiamo geniet je van kwaliteit boven alles. Brede banden, vering, stevig stuur, dubbele schijfremmen en een extra bescherming en isolatie voor de batterij. Wil je een Elektische step voor lange duur, ga dan voor de Trendiamo.

Afstand: 30 km | Kracht: 800W | snelheid: 25 km/u

“Beste elektrische step 2021” – Doorgelicht

Ga je een elektrische step kopen dan moet je ook aan veiligheid denken. Elke dag zijn er ongevallen met elektrische steps, en veiligheid is van uiterst belang op de openbare weg. Het is natuurlijk niet altijd de schuld van de E-step, maar je kan enkele slimme stappen overwegen om ongevallen te vermijden. De Wiizee is de veiligste elektrische step voor verschillende redenen. Een stevig geraamte, brede en grote rubberen banden, vering om de schokken op te vangen en dus meer controle over het stuur te hebben, zeer sterke schijfremmen (voor- en achteraan) en een voorlicht dat kort bij de grond is, zodat je oneffenheden op de baan snel kan opmerken terwijl je zichtbaar blijft. Hiervoor betaal je natuurlijk iets meer dan onderstaande modellen.

Afstand: 60km | Kracht: 500W | snelheid: 24 km/u

“Veiligste elektrische step” – Doorgelicht

De Xiaomi M365 was de beste elektrische step van 2019, en ook het bestverkochte model wereldwijd. Dit model wordt nog steeds verkocht en vinden we iets lager in de top van beste elektrische steps. Ondertussen is er een upgrade, de Xiaomi M365 Pro. Deze heeft een sterkere motor, een betere batterij met een beter bereik en een verbeterde display. Dit in combinatie met de nieuwe app waar je je snelheid, rijpatroon, batterij en software updates kan vinden. Let op, de display is normaal waterdicht maar we merken uit feedback dat een cover aangeraden wordt.

De iets grotere banden – 8.5 inch – zorgen voor extra grip. Deze zijn opblaasbaar, wil je liever antilek banden dan kan je die apart kopen op bol.com of een andere webshop. De ingebouwde cruise control is erg handig voor langere trajecten. KERS zorgt voor het opladen van de batterij tijdens het rijden, maar hier win je echt geen kilometers mee. Hoewel het bereik op 45km gezet wordt hangt het van het gebruik af. Je hebt namelijk 3 rijprogramma’s: ECO, Standard en Sport.

Niet onbelangrijk, deze step is beveiligd tijdens het laden. Zo heb je een kortsluitingsbeveiliging, overstroombeveiliging, bescherming tegen overladen, over ontladingsbeveiliging, bescherming tegen lage spanning en bescherming tegen temperatuurafwijkingen.

Afstand: 45 km | Kracht: 300 W | snelheid: 24 km/u

Onlangs kwam Segway met de Ninebot MAX G30. Ook deze heeft een zeer goede batterij goed voor 65km autonomie. Het ontwerp is zeer gelijkaardig aan andere Ninebot elektrische steps. Het grootste verschil ligt in het ontwerp van het stuur en de wielen. Deze zijn iets groter voor meer evenwicht. De maximum snelheid blijft 25 km/u zoals wettelijk voorgeschreven.

Hoewel de batterij van de MAX G30 en de E4 zeer gelijkaardig zijn in autonomie is er een groot verschil. De batterij van de MAX G30 hangt onderaan de step. Die van de Ninebot E4 is een dubbele externe batterij dat je er af kan halen. De E4 is eigenlijk de E2 met een dubbele batterij. De G30 heeft dus slechts één zeer krachtige batterij.

Afstand: 60km | Kracht: 350W | snelheid: 24 km/u

“Dubbele interne batterij” – Doorgelicht

5. MINIMOTORS SPEEDWAY 5

Zie je ooit elektrische steps waarvan je weet dat ze veel sneller dan 25 km/u gaan? Dan is het waarschijnlijk een mdoel van Minimotors. Let op: met deze step mag je (in België) niet op de openbare weg. Toch zal dit sommige mensen niet tegenhouden om deze snelle elektrische steps te kopen. Daarbij mag je op je privé eigendom doen wat je wil. Deze Speedway 5 heeft een batterij met 70 km autonomie. Gebruik je hem aan zijn topsnelheid, 50 km/u dan zal dit wat lager liggen.

“Snelste elektrische step 2021”

Naast hun snelheid zijn ze ook zeer robuust en wendbaar. Het doel van Minimotors is om van een elektrische step ook een voertuig voor langere afstanden te maken. Ze hebben zowel voor- als achteraan vering en gebruiken brede banden om voor meer grip te zorgen. Door de hoge snelheid heb je ook goede remmen nodig. De Minimotor maakt gebruik van schrijfremmen, voor en achter + extra elektrische remmen. Je kan de step opvouwen en meenemen. Met 31 kg toch een redelijk zware step dat je niet voortdurend wil dragen. De batterij (2000 w) duurt 12 uur om op te laden, wat ongelooflijk lang is.

Is 50 km/u niet voldoende dan kan je nog altijd voor de Minimotor Dualtron gaan. Ook hiermee mag je niet op de baan gezien je een scooter met gemak kan inhalen. De Dualtron Thunder heeft een topsnelheid van 75 km/u.

E-Twow is een merk dat kwalitatieve elektrische steps op de markt brengt. Hiervoor betaal je een redelijke prijs, maar de prijs / kwaliteitsverhouding blijft uitstekend. Onlangs is dit model ook verbeterd door gebruik van de nieuwe Samsung batterij. Hierdoor wordt het bereik vergroot van 25 km naar 35 km per laadbeurt. De compacte elektrische step weegt zo’n 11 kg en is makkelijk op te vouwen voor transport. Opvallend, je kan de elektrische functie aan en uit zetten. De step kan dus ook gebruikt worden als normale step!

Nog een groot voordeel van de E-Twow V is de visibiliteit. Het grote voorlicht zorgt voor goede verlichting, maar ook voor goede zichtbaarheid voor andere gebruikers. Het dubbele achterlicht, dat zowel naar achter als naar de kant schijnt, zorgt ook voor een goede zichtbaarheid langs achteren. Daarnaast heeft het brede wielen, een stevig geraamte, goede vering en extra grote spatborden. Opladen gebeurt binnen de 3 uur. Deze e-step maakt ook gebruik van KERS om op te laden tijdens het rijden!

Afstand: 35 km | Kracht: 250W | snelheid: 25 km/u | Laden: 3 uur

“Elektrische step met KERS” – Doorgelicht

Ook Segway is al even bekend binnen de markt van E-steps. Ga je een elektrische step kopen dan kom je bijna altijd een Ninebot tegen. Binnen het Ninebot gamma van Segway is de ES4 de beste elektrische step. De snelheid wordt beperkt tot 25 km/u maar met de extra batterij kan je tot 70km rijden. De dubbele autonomie is het grootste voordeel tegenover de Xiaomi. De E-step is licht (15kg), vouwbaar, makkelijk, rijdt goed, ingebouwde verlichting – ook onderaan. Samen met de Xiaomi de meest verkochte E-step van 2019, alhoewel de Ninebot iets duurder is door de grotere batterij. Deze Segway Ninebot ES4 bestaat ook als ES2, deze heeft de helft minder batterij.

Afstand: 45 km | Kracht: 250W | snelheid: 25 km/u

“Step met beste batterij” – Doorgelicht

Xiaomi is een Aziatisch merk van allerlei elektronische toestellen. Deze E-step is wereldwijd het meest verkochte model. Ook veel van de verschillende huursteps maken gebruik van dit model. Het simpel en efficiënt ontwerp van de M365 zorgt voor een lage aankoopprijs. Deze step wordt ook gebruikt voor ‘Bird’, de steps dat je in Brussel en Antwerpen kan huren. Simpel, compact, licht (12kg) en efficiënt. De step rijdt tot 25 km/u en heeft een afstand van 30 km per laadbeurt. Deze Xiaomi is samen met de Ninebot de meest verkochte elektrische step van 2021.

Afstand: 30 km | Kracht: 500W | snelheid: 24 km/u

“Beste prijs / kwaliteit step 2021” – Doorgelicht

Naast de bovenstaande Wiizzee heb je ook de WS5. Deze elektrische step is bijna even goed maar ontbreekt enkele factoren die de WS7 net zo goed maken. Omdat de prijs niet even hard daalt gaat de prijs / kwaliteitsverhouding achteruit. Toch is dit nog steeds een step die thuishoort in de top 10 beste elektrische steps van 2021. Voornamelijk door het veilig gebruik en de kwaliteit van de E-step. Een krachtige motor, een goede batterij en kwalitatieve duurzame materialen. Het enige nadeel is de prijs en de 7 uur laadtijd van de sterke batterij.

Net zoals de WS7 geniet je van twee sterke remmen aan het stuur. Deze achterste schijfrem is zeer krachtig en zorgt voor een snelle vertraging. Het nadeel is dat er vooral aan verlichting gedacht werd, maar niet aan zichtbaarheid. Het voorlicht staat laag bij de grond en verlicht de baan bijna perfect. Enkel is dit voor autobestuurders moeilijk te zien. Ook het achterlicht is zeer beperkt. Daarnaast is de step makkelijk te vouwen en op te bergen. Ook deze is een opvouwbare elektrische step.

Afstand: 40 km | Kracht: 500 W | snelheid: 25 km/u | Laden: 7 uur

“Elektrische step met KERS” – Doorgelicht

Onder de noemer van goede elektrische steps is de Denver één van de goedkopere steps. Kleinere wielen, een kleiner vermogen (12 km), maar meer als genoeg functionaliteit voor iemand die op zoek is naar een simpele elektrische step. Het minimalistische ontwerp zorgt er ook voor dat de step licht is (9.9kg). Dit is een E-step, ideaal voor gebruik tussen woon en werk, om de laatste kilometers niet te voet af te moeten leggen.

Verder heb je een voetrem op het achterwiel, een elektrische rem vooraan. De LED verlichting en reflectoren, zowel vooraan, achteraan, als aan de zijkant, zorgen voor goede zichtbaarheid. Het vernieuwde display geeft snelheid, afstand, batterij en versnelling aan. Deze elektrische step heeft namelijk 3 versnellingen. Zo zie je ook hoe snel de batterij erdoor gaat op de hoogste versnelling.

Afstand: 12 km | Kracht: 300W | Snelheid: 20 km/u | Laden: 3 uur

“Compacte vouwbare E-step”  – Doorgelicht

Elektrische steps zijn er genoeg, soms is er nood aan een extra functie zoals bijvoorbeeld een zadel. Voor oudere mensen, senioren, mensen met een beperking of mensen die graag zitten, is de Razor E300 de beste elektrische step. De E300 heeft een zadel dat er af gehaald kan worden.

“Elektrische step met zadel”  – Doorgelicht

Elektrische step 2020

Tot zover onze top 10 beste elektrische steps 2021

Wetgeving Elektrische steps België

Elektrische step kopen – Quick tips:

 • Batterij: Gaat snel op en laadt lang. Maak een slimme keuze
 • Stuur: Hoe breder het stuur hoe makkelijker sturen
 • Verlichting: Er bestaan steps met ingebouwde lichten, is dit niet zo moet je er kopen
 • Wielen: Hoe groter de wielen hoe makkelijker het evenwicht
 • Wees voorzichtig, koop best een helm
 • Je kan ook elektrische steps huren om ze te testen

Voor alle duidelijkheid, een homologatie is niet nodig, een verzekering best wel. Bij een ongeval kan je aansprakelijk zijn. Rij je sneller dan 25km/u dan heb je wel een goedkeuring nodig om op de baan te mogen. Dit wordt gedaan met de RDW goedkeuring (Nederland), of in België op de APK-Keuring van uw voertuig.

E-step wetgeving in België

UPDATE 2021: Bron – Politie
Vanaf nu mag je in België op de openbare baan rijden met een elektrische step. Waar fietspaden aanwezig zijn ben je verplicht je te bevinden op de fietspaden. Ga je aan een zeer lage snelheid, zeg maar stapvoets 6 km/u, dan moet je op het voetpad rijden. Let goed op, voetgangers hebben altijd voorrang.

Vanaf 1 juni is het in België ook toegelaten tot 25km/u met de step te rijden. Daar waar het voordien 18km/u was. Dit voorstel tot het aanpassen van de wegcode wordt voorgelegd en GOEDGEKEURD. E-steps mogen vanaf nu dus 25 km/u rijden.

Lees meer over de wetgeving net onder de top 5

Wetgeving elektrische step met zadel

Sinds kort is de wetgeving opnieuw veranderd. Een elektrische step met zadel wordt nu gezien als een bromfiets (of scooter van 50 cc) klasse A. Dit wil zeggen dat de maximum snelheid opgetrokken wordt tot 45 km/u. Door deze verhoging gelden ook dezelfde regels als een bromfiets. Dit wil zeggen:

 • dat je minstens 16 jaar bent
 • en beschikt over een rijbewijs voor de auto of bromfiets
 • je moet een helm dragen
 • en beschikken over een werkend voor- en achterlicht, ook overdag
 • ook een verzekering is nodig
 • en een nummerplaat
 • je moet alle papieren kunnen voorleggen (ID kaart, gelijkvormigheidsattest, verzekering, kentekenbewijs)

Je mag wel op het fietspad rijden, wat een brommer niet mag. Doe je dit dan moet je de snelheid van 25 km/u respecteren. Op sommige fietspaden (fietssnelwegen) mag je 50 km/u fietsen. Dit is voornamelijk voor speed pedelecs. Maar jij mag met je elektrische step met zadel dan ook 45 per uur rijden. Let goed op! FIETSERS HEBBEN VOORRANG OP DE FIETSPADEN.

veilige elektrisch step volwassenen

Deze lijst van ‘Beste elektrische step 2021’ geeft een overzicht van de beste modellen, en voor wie deze meest geschikt is. Alvorens een aankoop te doen lees je ook best het onderzoek. Hier krijg je een idee van hoe je moet kiezen, en waar op je moet letten bij het kopen van een E-step in 2021. Wees voorzichtig, denk ook steeds aan een helm als extra bescherming.

Op zoek naar ander Elektrisch vervoer? Lees dan ook de volgende artikels:
Beste elektrische monowheel / éénwielers
Beste elektrische vouwfiets
Beste elektrische bakfiets
Compacte E-bikes

Openbare weg

Met een elektrische step mag je je sinds kort op de openbare weg begeven. Hier gelden dezelfde regels als fietsers. Is er een fietspad aanwezig dan moet je je hierop bevinden. Is deze niet aanwezig dan mag je op de openbare weg rijden. Ga je trager dan stapvoets – 6 km/u dan word je gelijkgesteld met voetgangers en mag je op het voetpad/trottoir. Bestuurders van een E-step moeten ALTIJD voorrang verlenen aan voetgangers.

Verlichting & helm

Het is niet verplicht om een helm te dragen, al raden we dit ten zeerste aan. E-steps zijn nieuw op de baan en iedereen moet hier nog aan wennen. Omdat je je op de openbare weg bevindt raden wij een helm en andere beschermingen zeker aan. Daarnaast ben je verplicht om de step te verlichten, net zoals een fiets. Vooraan ben je verplicht een Wit of geel licht te voeren, achteraan een rood licht. Meestal zijn deze ingebouwd maar toch raden we extra verlichting aan.

Verzekering & Rijbewijs

Een verzekering is nodig voor voertuigen dat sneller dan 18 km/u rijden. Van daar dat de huidige wetgeving E-steps toelaat tot 18 km/u. Eens we overschakelen naar 25 km/u zal een verzekering nodig zijn, net zoals dit het geval is in Duitsland. Een rijbewijs is niet nodig, maar toch is een kennis van de wegcode ten zwaarste aangeraden. De elektrische step is toegelaten vanaf 15 jaar. Ga je een elektrische step kopen dan raden wij alvast aan om een verzekering aan te gaan.

Toegelaten snelheid

Sinds kort (1 juni 2019) is de snelheid van 18 km/u opgehoffen naar 25 km/u. Je kan dus met vrijwel alle E-steps de baan op. Ga je sneller dan 25 km/u dan heb je theoretisch gezien een inschrijvingsvergunning nodig. Wij raden het dus ook af om een e-step te kopen die niet aan deze voorwaarde voldoet. Doe je dit toch dan riskeer je boetes of zelfs inbeslagneming.

Elektrische step vergelijken

Elektrische steps vergelijken

Beste Elektrische steps 2021

Segway – Ninebot ES4

Segway gaat nog een grote naam worden in de toekomst van mobiliteit. Met hun belachelijke tweewielers van enkel jaren geleden is het niet gelukt, maar de technologie is blijven bestaan. Ondertussen zijn we ons allemaal gekend met de hoverboards, dat ding waar alle kinderen mee rond rijden. En binnenkort ook met de éénwieler of hun revolutie in rollerblades – de Segway Drift W1.

De ES4 is gelijkaardig aan de ES2 met het grote verschil van de tweede batterij. Niets houd je tegen van een ES2 aan te schaffen met een extra batterij. De Ninebot ES3 daarentegen is gelijkaardig aan een ES1 met extra batterij. Dit is de eerste generatie van Segway, met de ES4 zit je met het beste elektrische step in het Ninebot gamma.

De topsnelheid van de ES2 en ES4 ligt op 27 km/u. Met het gewicht van een volwassen persoon gaat deze net onder de 25 km/u. De autonomie van de batterij zorgt voor een bereik van 43 km – de ES4 kan dus tot 86 km rijden zonder op te laden. Let wel op, het opladen duurt ook twee keer zo lang tenzij je beide batterijen samen oplaadt.

Van 25 km/u naar 0 km/u doe je over een afstand van 4 meter. Dit dankzij de elektrisch aangedreven schijfremmen. Een extra mechanische rem aan de achterste voet biedt iets meer remvermogen in gevaarlijke situaties. Ook schokken worden goed opgevangen. Een ingebouwde vering in beide wielen zorgt voor optimaal rijplezier. In de oudere versies, ES1 en ES3, is dit enkel voorin.

De batterij wordt ook gebruikt voor het ingebouwde LED schermpje. Deze geeft de snelheid en batterij aan. Ook ingebouwd zijn de lichten. Vooraan heb je een sterk hoofdlicht, achterin enkele LED lichtjes op de zijkanten. Onderaan de Ninebot heb je LED verlichting. Deze is sterk genoeg om op te vallen voor autobestuurders.

Door de grote wielen en de extra functies van de ES2/ES4 is deze ook goed voor gebruik in lichte regen. De banden zijn van goede kwaliteit en de elektrische componenten zitten goed verborgen. De Segway Ninebot is niet de sterkste elektrische step op de markt maar is kwalitatief gebouwd met een sterke batterij en rijdt aangenaam. Voor ons een ideale step voor korte en lange afstanden.

Xiaomi – M365

Xiaomi, maker van zowat alle elektronische producten in Azië heeft zich gestort op de markt van elektronische steps. Sinds het optreden van ‘Bird’, een E-step sharing platform waar je steps kan huren met de smartphone, is de productie van de M365 ongelooflijk omhoog gegaan. Deze elektrische step heeft een zeer goede prijs – kwaliteit verhouding. Eén van de beste steps op de markt voor een zachte prijs.

De M365 E-step is een zeer simpel minimalistisch ontwerp. Het gewicht en de batterij zitten in de steel verstopt. Hierdoor is er geen uitstekende batterij die beschadigd kan worden. Ook ingebouwd is de verlichting, van voor en  aan de achterkant. Het voorwiel wordt aangedreven door de elektrische motor, gezien het achterwiel het meeste gewicht draagt. Hoewel er aan het stuur een schijfrem voorzien is voor het voorwiel kan je ook met de voet remmen.

De autonomie van de batterij zorgt voor 30 km vermogen. Dit aan een maximale snelheid van 25 km/u welteverstaan. Door het sterke geraamte van de step kan deze wel tegen heel wat bultjes en oneffenheden. Vermeid putten en hoge boorden. De wielen zijn relatief klein wat ervoor kan zorgen dat je snel op je doos gaat. Ook de regen is niet ideaal voor dunne banden, wees voorbereid en draag een helm.

De Xiaomi M365 verbindt met de smartphone. Via de applicatie heb je een perfect overzicht van de E-step en zijn overblijvende batterij en vermogen. Je kan hier ook de afgelegde afstand en enkele andere statistieken bekijken. Op het stuur is ook een klein LED scherm voorzien, ook hier zie je de stand van de batterij en de snelheid.

Premium E-step: City & Off Road

Trendiamo – E-step

Trendiamo is één van de eerste merken die op de markt komt met absolute premium luxe elektrische steps. Daarwaar anderen voor prijs staan staat Trendiamo voor kwaliteit. Voor- en achtervering, schijfremmen, extra isolatie rondom de batterij, en aangepaste banden. Met de E-steps van Trendiamo ga je voor een voertuig dat het enkele jaren vol moet houden. Zij bieden dezelfde step in 3 versies aan. Off-road, City en Country.

Met deze elektrische steps kan je je op elke ondergrond bevinden zonder al te veel probleem. De banden hebben diepe groeven die helpen tegen het glijden of vast raken. Daarbij zijn het lucht-gevulde banden wat nog extra schokken opvangt. De vork met veren helpt hier natuurlijk het meeste bij. Deze is één van de beste vering op de markt binnen E-steps. Zowel voor- als achteraan heb je een licht. Deze is sterk genoeg en licht naar beneden hellend zodat je de grond kan zien in het donker.

Met 1.000 Watt vermogen kan je overal over. De schokbrekers voor- en achteraan zorgen voor aangenaam rijden. De snelheid ligt op 30 km/u en de batterij houdt het zo’n 25 km vol. Goed voor iets minder dan één uur rijplezier. Opladen duurt wel 6 tot 8 uur. Het is dus nog niet zo efficiënt tot de komst van superchargers.

Compacte Elektrische step

Denver – SCO-65210

Ook de elektrische step van Denver is een simpel uitziende step die je makkelijk mee kan dragen. Door het aluminium frame en rubberen wielen spreekt men van een echt lichtgewicht. Met 9 kg behoort deze step tot de lichtere varianten. Toch kan de step 25 km/uur aan. Ideaal voor mee te nemen op de trein of ander openbaar vervoer.

Op het stuur maakt deze elektronische step gebruikt van een snelheidsmeter. Zo kan je makkelijk zien hoe snel je gaat, en of je genoeg batterij hebt om je traject perfect af te leggen. Ook is het elektronische systeem verbonden met het voor- en achterlicht van de step. Zichtbaarheid op de openbare weg, hoewel je hier eigenlijk niet mag rijden, is van uiterst belang.

Door het vouwbare ontwerp is de step ideaal als secundaire voertuig. Met de trein tot de stad en van daar elektronisch naar beneden bollen is de opdracht.  Zoals de meeste steps tegenwoordig heb je een staan-voet of poot, hiermee blijft de step vanzelf rechtstaan.

De elektrische motor is voorzien van 250 Watt. Met een volledige batterij leg je 15 kilometer af. De maximale snelheid bedraagt hierbij 25 km/uur. Met 9 kg als gewicht kan je minstens 100 kg dragen. Niet ideaal voor twee personen, maar genoeg voor u… hopelijk!

E-step met zadel

Razor – E300S

De Razor Electric Power Core E90 is een elektrische stepdat beschikbar is voor zowel volwassenen als kinderen vanaf twaalf jaar. Voorlopig is deze step enkel beschikbaar in het groen met zwart, of als grijze variant. Deze elektronische step heeft een maximale snelheid van 25 km/uur en kan tot 40 minuten rijden op een lading. De batterij is niet de beste op de markt. Toch zijn we ervan overtuigd dat 40 minuten genoeg moet zijn om tot je bestemming te geraken. Is de afstand nog groter, dan schakel je best over op een elektrische scooter.

De elektrische step van Razor is gemaakt van een stalen geraamte en voorvork. Deze is belangrijk omdat het de richting bepaald van de step. Als dit niet goed zit dan wordt het zeer moeilijk om rechtdoor te rijden. Ook in het geval van ongeval is een stalen frame een must. Eens dit buigt kan je beter een nieuwe elektronische step aanschaffen. Verder is de step voorzien van urethan wielen, een sterke drukrem en een zijstand voor de step rechtstaand te houden.

Met & zonder zadel

Het zadel kan je demonteren, dit is zeer gemakkelijk. Zoals de meeste elektrische steps van tegenwoordig is de gashendel verbonden met het stuur. Met de duim kan je makkelijk optrekken en afremmen. Tevens zien we ook dat de gaspedaal drukknop verbonden is met de kickstart motor. De elektrische step kan dus manueel, met de voet, in gang getrapt worden. Handig voor bij koud weer!

Zoals vermeld kan de Razor Electric Power Core E300 een snelheid van 25 km/u aan. Dit is de absolute topsnelheid, en dus niet iets dat je binnen de 5 seconden na optrekken moet verwachten. Gebruik je deze elektronische step op maximale capaciteiten dan kan je dit maximaal 30 minuten volhouden. Nadien heb je een stevige oplader nodig, deze komt geleverd met de aankoop van de elektrische scooter.

Het onderzoek

Elektrische step kopen,
Waar op letten

Batterijduur van e-step

Toch wel van belang voor een elektrische step is het verbruik van energie. Goedkopere modellen zijn goedkoper gebouwd en dus ook minder efficiënt. Om dezelfde klus te klaren vreten zij energie vergeleken met de duurdere modellen. Hoewel de aankoopprijs lager is kan dit dus betekenen dat het je meer zal kosten op lange termijn. Alles hangt af van uw gebruik. Heb je de elektrische step enkel nodig voor kleine trajecten of eerder voor één lang traject. Het is voorlopig nog zo dat de batterij het amper een uur volhoudt en tot 8 uur nodig heeft voor op te laden. Is dit het geval dan moet je goed opletten dat je niet plots zonder energie komt te zitten.

De zwaardere modellen hebben een grotere capaciteit en kunnen dus ook langer rijden. De kleinere modellen wegen minder zwaar en hebben op die manier ook een voordeel. Ben je op zoek naar een secundair voertuig dan zijn er verschillende alternatieven mogelijk in deze lijst. Wil jij voortdurend gebruik maken van je elektrische step dan moet je op zoek naar één met een dubbele batterij. Voorlopig is dit enkel het Ninebot E4 model van Segway.

E-step met goede verlichting

Ingebouwde voor- en achterlichten is een kleine extra functie die stilaan een standaard wordt. Vooral bij compacte modellen moet je opletten dat het licht sterk genoeg is. Een klein lichtje dat te diep ingebouwd is zal enkel opvallen voor direct verkeer. Het lampje moet dus ver genoeg uitsteken en bol afgewerkt zijn zodat iedereen het licht kan zien. Daarnaast raden we u zeker aan extra verlichting aan te kopen. Zo bent u veilig op de baan.

Step met LED display scherm

Het kleine LED display dat zich op het stuur bevindt moet sterk verlicht zijn. Omdat het je snelheid en batterij aangeeft moet het altijd zichtbaar zijn. Als je op snelheid rijdt moet je in één oogopslag duidelijk de informatie moeten kunnen lezen. De cijfers moeten dus ook groot genoeg zijn.

Batterijmeter

Ook het aangeven van een batterij-niveau moet duidelijk zijn. Voorlopig is het best om een smartphone, via bluetooth, te verbinden aan de elektrische step en zo een status verslag ontvangen. Ook dit zijn extra features mogelijk op een E-step.

Elektrische step met zadel

We merken dat de nieuwere steps, of belangrijker; snellere elektronische steps, gebruik maken van een zadel. Hoewel dit er vreemd uitziet biedt het enkele voordelen. De gemiddelde gebruiker van de toekomstige elektronische step is relatief oud, en dus is comfort van belang. Ben je nog jong dan is een staande step interessant, voor oudere mensen is een zittende functie toch een belangrijk struikelpunt.

Natuurlijk zijn er ook opties waar het zadel verwijdert kan worden. De Razor E300S is hier een voorbeeld van. We zagen onlangs een persoon die een fietskar verbonden had aan de elektrische step. Dit zag er zeer handig uit, zitten was voor deze persoon een groot voordeel.

E-step met goede batterij

De huidige elektronische steps gaan allemaal ongeveer 25 km/uur. Hier vinden we dit toch een absolute limiet voor een elektronische step. Ben je op zoek naar een primaire manier van vervoeren, denk dan eerder aan een elektrische scooter of fiets. Een elektrische step moet dienen als secundair vervoermiddel. Kom je van de trein en moet je nog enkele kilometers stappen, dan is een elektronische step ideaal. Voor ons is afstand prioritair over snelheid. Bij hoge snelheden is het ook moeilijker om te blijven staan.

De snelheid en autonomie van de batterij zijn op elkaar afgesteld. Ook het gewicht is van belang. Sommige producenten verlagen de snelheid van de e-step om meer autonomie te hebben. Maak daarom steeds een goede vergelijking. Bij het opmeten van de statistieken wordt er ook een laag gewicht toegepast. Weeg jij meer dan zal de afstand ook lager liggen.

Veilige elektrische step

De beste elektronische step zorgt voor goed comfort. Comfort moet bekijken op en van de elektrische step. Het comfort bij het dragen is minstens even belangrijk dan het comfort tijdens het rijden. Heb je een model dat niet opvouwbaar is, dan is het ook niet ideaal als tweede vervoermiddel. Een goede elektronische step is één dat je overal kan gebruiken.

Gewicht is belangrijk voor de personen die de elektrische step niet achter kunnen laten. Moet je deze dragen dan ga je best voor een ontwerp onder de 15 kg. Ook de mogelijkheid om de step te plooien of vouwen is van uiterst belang voor de mobiliteit. Je moet de step kunnen dragen en dit kan enkel als je hem kan toeplooien.

Verlichting Elektrische step

Voorlopig zijn de elektrische steps ongelooflijk slecht verlicht. Het voorlicht valt goed mee, is zichtbaar en verlicht de baan, maar is toch niet krachtig genoeg. Het aantal lumen is niet genoeg om uw veiligheid te garanderen. Daarom moet je goed opletten tijdens het aankopen. Is de step voldoende verlicht, niet enkel vooraan maar ook langs onder, de kanten en achteraan. Als dit niet het geval is wil dit niet zeggen dat u deze step niet moet kopen. Je moet gewoon opletten dat je extra verlichting aankoopt om dit te compenseren.

Het grote voordeel is dat bijna alle fietslichten passen op elektrische steps. Lees daarom onze lijst beste fietsverlichting om zo een lichtje voor de step uit te kiezen.

De Elektrische step wetgeving

Elektrische steps zijn handig als ze gezien worden voor hun sterktes. Een step is idealieter een secundair vervoermiddel dat gebruikt wordt om het wandelen te vervangen. Ben je op zoek naar een primair voertuig dan kijk je beter naar een elektrische fiets of scooter.

Hier zijn we op zoek naar de beste elektrische step voor verschillende scenario’s. De elektrische step is snel, geluidloos, bespaart energie en heeft geen uitstoten. Een veel beter alternatief bestaat er dus niet. Toch mag men niet vergeten dat een batterij opgeladen moet worden, en dat de steps ook hun beperkingen hebben. De step bestaat al lang, en een elektrische variant zorgt voor weinig veranderingen in design. De step van de toekomst ziet er alvast anders uit… Maar tot dan is er nood aan een lijst van beste elektronische steps.

Als secundaire voertuig is de step ideaal. Je kan makkelijk voorbij auto’s in het verkeer want je mag je op de straat bevinden. Ook de stoep is toegelaten als je de juiste snelheid hanteert (let wel goed op voor boetes) en je bent ongelooflijk mobiel. Een step is net als een fiets, maar toch iets anders. Een elektrische step (tot) 35 km per uur mag op eigen terrein berijden, maar je mag niet zomaar op straat gaan ermee.

Alternatieve Elektrische steps

E-step voor Tieners/kinderen

Razor – E90

Een iets zwakkere versie van de bovenstaande Razor E300 is de E90. Een zwakkere variant voor mensen dat een kleinere afstand af moeten leggen. Natuurlijk ook een versie die beter geschikt is voor kinderen. De Razor E90 is beschikbaar in een zwart-groene kleur.

Net zoals zijn sterkere versie geniet de E90 van een stalen frame en vork. Het stuur is afgestemd op 92 centimeter, maar dit is instelbaar voor grotere personen. De urethan wielen zijn gekenmerkt voor Razor Elektrische steps. Zij worden voorzien van een handige druk-rem en een pootje zodat de E-step rechtop kan blijven staan.

Zowel de rem als de gaspedaal zijn verbonden aan het stuur. Met een duw van de duim, net zoals bij een quad, kan de step versnellen tot zo’n 14 km/uur. Toch een pak trager dan de E300. Met deze batterij kan je ongeveer 40 minuten rondrijden. Genoeg om tot je gewenste locatie te geraken en terug. Let op, het laden duurt net iets langer. Zo heb je minstens 2 uren nodig om de batterij volledig op te laden.

E-step voor huis/trein/werk

Citybug – S2

De Citybug S2 is een elektronische step dat zeer hard gelijkt op het typische model van step dat we kennen. Simpel ontwerp en niet te zwaar. Toch heeft deze elektrische step iets extra. De CityBug 2S e-scooter (2S voor de vernieuwde versie) heeft een nog krachtigere 48V/350W naafmotor op het achterwiel en kan eenvoudig versnellen na een kick-start met de duimgashendel.

De CityBug 2S is uitgerust met twee remsystemen: de achterwielrem waarmee je direct tot stilstand kunt komen en het geavanceerde E.A.B. systeem (Electric Assist Brake System) waarmee je de step geleidelijk kunt vertragen. De step kan ook zeer compact worden opgevouwen om mee te nemen of op te bergen. Bovendien verplaatst het voertuig zich door de stad zonder enig CO2-verontreiniging of geluid te produceren en eenmaal opgevouwen is de CityBug 2S kleiner dan een vouwfiets. De step is licht genoeg om te dragen en klein genoeg om mee te nemen.

De 2S heeft een maximale snelheid van 24 km/uur. Met een totaal gewicht van 13,5 kg komt de elektrische step iets zwaarder uit, maar toch kan je hier optimaal van genieten. De maximale draagkracht bedraagt 100kg. Niet geschikt voor 2 volwassenen personen dus. Hoewel je 40 minuten kan rijden zonder laden bedraagt de oplaadtijd wel iets meer dan twee uur. Met een volledig opgeladen batterij kan je zo’n 18 kilometer steppen aan 22 km/uur gemiddeld.

Stad E-step

Phaewo – X10

De Phaewo X10 weegt zo’n 12 kilogram, maar kan wel 120 kg in gewicht aan. Zelfs met zijn kleine, massieve, 8.5inch banden blijft deze elektronische step presteren. Om je snelheid van 24 km/uur te bereiken heb je twee verschillende versnellingen. Met één batterijlading kan je tot 25 km rijden.

Het grote voordeel aan deze step is dat de oplaadtijd slechts drie uur is. dit heeft natuurlijk te maken met de beperkte batterij. Ook de veiligheid is niet achterwege gelaten. Zowel het stuur als de achterkant zijn voorzien met sterke verlichting. Voor veiligheid zijn er zes beschermfuncties ingesteld. Kortsluiting, oververhitting, bescherming tegen overladen, spanning en temperatuurafwijkingen.

Evercross – Estep

Deze elektrische step van Evercross is een zeer goede basis kwaliteit step. Bovenaan beginnen zien we meteen het goed ontworpen stuur met een zeer zichtbaar voorlicht. De drie drijstanden zorgen ervoor dat je altijd op de optimale snelheid kan rijden. Met een maximum snelheid van 30km/u (25 km/u met een persoon op de step). Via het dashboard op het LCD schermpje kan je de step makkelijk bedienen. Daarnaast vindt u de knoppen voor te accelereren, de toeter/claxon en het voorlicht.

Tot zover ons artikel ‘beste elektrische step van 2021’ – Laatste update 26/08/2020

Lees meer artikels binnen de categorie ‘vervoer’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.