Beste Elektrische Tandenborstel

In onze zoektocht naar de beste elektrische tandenborstel zijn we tot de conclusie gekomen dat een eenvoudig model zoals de Oral B Pro 2500 of 2000 geschikt is voor de meeste mensen. Een goede elektrische tandenborstel hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn. Er bestaan modellen die meer dan 150 euro kosten maar deze verwijderen niet meer tandplak dan basismodellen. Vaak betaal je meer voor gimmicks zoals Bluetooth of een reisetui met ingebouwde accu die je in praktijk weinig kunt gebruiken. Het belangrijkste is dat je veel meer tandplak kunt verwijderen met een elektrische tandenborstel in vergelijking met een manuele tandenborstel. Veel mensen stellen zich de vraag welke Oral B is de beste? Maar er zijn niet enkel Oral B tandenborstels er zijn namelijk ook elektrische tandenborstels van Philips die goed zijn. Ga je een elektrische tandenborstel kopen, onderaan dit artikel overlopen we een aantal aandachtspunten.

Beste Elektrische Tandenborstel – ONZE TOP 5

De Oral B Pro 2500 is de beste elektrische tandenborstel prijs kwaliteit gezien. Een goede elektrische tandenborstel hoeft helemaal niet duur te zijn. Deze Oral B elektrische tandenborstel heeft een accu van 60 minuten. Dat wil zeggen dat je ongeveer twee weken je tanden kunt poetsen bij normaal gebruik. Onder normaal gebruik verstaan wij twee keer per dag twee minuten lang je tanden poetsen. De batterij gaat dus lang genoeg mee wanneer je deze volledig opgeladen meeneemt op reis

“Oral B elektrische tandenborstel beste prijs kwaliteit”

Bij deze Oral B Pro 2500 krijg je trouwens een reisetui mee in de verpakking zodat je het gemakkelijk kunt vervoeren. Het volledig opladen van de batterij neemt bijna een volledige dag in beslag (22 uur). Omdat deze elektrische tandenborstel is uitgerust met een timer weet je altijd wanneer je twee minuten lang gepoetst hebt. Er is ook een druksensor voorzien dat rood oplicht wanneer je te hard duwt. Er zijn ook twee verschillende poetsstanden zodat je kan overschakelen naar een zachtere stand.

De Oral B Pro 2000 en de Oral B Pro 2500 zijn twee bijna identieke tandenborstels. Beide toestellen hebben een poetsdruksensor, een timer, twee poetsstanden en een batterij die even lang meegaat. Verschil tussen de twee modellen is dat de Oral B Pro 2000 sneller kan opladen (in ongeveer 12 uur) maar zonder reisetui komt. Ook is het design iets ouder en bekender in het blauw en wit. De Oral B Pro 2500 ziet er iets moderner uit in een zwart wit jasje.

“Oral B elektrische tandenborstel alternatieve keuze”

Als de Oral B Pro 2500 uitverkocht is dan is de Oral B Pro 2000 een goed alternatief. Het is iets goedkoper, heeft dezelfde specificaties maar komt wel zonder reisetui. Wat we vooral handig vinden aan beide modellen is dat opzetborstels overal verkrijgbaar zijn. Je kunt ze zowel in de winkel als online vinden. En niet enkel van het merk van Oral B, er zijn ook andere fabrikanten die compatibele opzetborstels maken. Voordeel is dat ze even goed zijn als die van Oral B aan de helft van de prijs.

De Sonicare 2-series is de goedkoopste elektrische tandenborstel van Philips. Het heeft juist zoals de Oral B Pro 2 2500 een timer van twee minuten en een batterij die 60 minuten lang meegaat. De Philips heeft wel geen poetsdruksensor dat oplicht wanneer je te hard drukt. Verder is zijn de opzetborstels iets duurder en niet overal verkrijgbaar zoals die van Oral B. Voor mensen die graag afwisselen in de vorm en hardheid van hun borsteltjes kijken beter naar een Oral B elektrische tandenborstel.

“Elektrische tandenborstel Philips”

Voor mensen met gevoelige oren kan het een voordeel zijn om te opteren voor een Philips Sonicare. Deze tandenborstels zijn namelijk stiller dan die van Oral B. Een ander  verschil met de Oral B Pro 2 2500 is dat na een cyclus van 2 minuten de tandenborstel vanzelf uitvalt in plaats van te herstarten. De Philips Sonicare 2 series is even duur als de Oral B Pro 2 2500 (of Oral B Pro 2000) en is even goed. Als je geen poetsdruksensor nodig hebt dan zijn beide modellen evenwaardig.

De Oral B Genius is een elektrische tandenborstel met alles erop en eraan. Dankzij een meegeleverde houder kan je via je een app op je smartphone kijken hoe je moet poetsen. Na de poetsbeurt krijg je feedback over wat er goed en slecht was. Standaard krijg je 3 verschillende borstels meegeleverd die elk een eigen functie hebben. Bovendien heb je een krachtiger toestel dat 20% meer rotaties per minuut heeft ten opzichte van een normale tandenborstel. Het is ook van de weinige toestellen met zes verschillende poetsstanden. Zo is er bijvoorbeeld een speciale stadn voor mensen met gevoelig tandvlees of mensen die wittere tanden willen.

“Elektrische tandenborstel Oral B met Bluetooth”

Dankzij een USB-reisetui kun je het gemakkelijk meenemen op reis en opladen. Wij vinden dit meer een gimmick omdat wij op reis een gewone tandenborstel meenemen. Maar voor mensen die vaak reizen en hun elektrische tandenborstel willen meepakken kan dit wel een meerwaarde zijn. De batterij gaat 48 minuten mee en is opgeladen in 12 uur tijd.

De Philips Sonicare DiamondClean is een slimme tandenborstel dat is uitgerust met Bluetooth. Hierdoor kun je via een app verbinding maken met je smartphone om feedback te krijgen over de kwaliteit van je poetsgedrag. Deze Philips elektrische tandenborstel is een van de duurste en meest volledig uitgeruste modellen op de markt. Naast het mooie design, zijn er ook een heleboel accessoires inbegrepen in de doos. Zo krijgen we een verharde case om je tandenborstel en borsteltje in op te bergen, een glas dat fungeert als een design staan en laadstation. De case biedt plaats voor je tandenborstel en 2 borstelkoppen.

“Elektrische tandenborstel Philips met Bluetooth”

Een van de handigste functionaliteiten van de Philips Sonicare DiamondClean is hoe hij de timing functie aanpakt. Het zal iedere 30 seconden zeer kort stoppen met poetsen, waardoor je perfect weet wanneer je aan je volgende kwadrant mag beginnen. Wanneer je 4 maal 30 seconden hebt gepoetst weet je dat je klaar bent. Bovendien heb je op deze manier in elke hoek evenveel gepoetst.  Wanneer het volledig opgeladen is kan je zonder probleem een 3-tal weken voort. Het is namelijk voorzien van een batterij die bijna een anderhalf uur meegaat. Goed voor een 42 tal poetsbeurten van 2 minuten.

Het onderzoek

Wie moet een elektrische tandenborstel kopen?

Een elektrische tandenborstel is het belangrijkste gereedschap in de badkamer. De tandplak die zich dagelijks op onze tanden zetten wordt het best verwijderd met een tandenborstel. Een elektrische tandenborstel verwijderd vaak het dubbel aantal tandplak in vergelijking met een manuele tandenborstel. Dit komt omdat de meeste mensen niet de juiste poetstechniek gebruiken om hun tanden te poetsen met een manuele tandenborstel. Wij raden dus aan om een elektrische tandenborstel aan te schaffen.

Een goede mondhygiëne is belangrijk voor iedereen, jong en oud. Maar een goede mondhygiëne is extra belangrijk voor diabetici. Mensen die lijden aan diabetes zijn sowieso al gevoeliger aan ontstoken tandvlees en de bacteriën die in de bloedbaan terechtkomen kunnen de bloedsuikerwaarden verstoren. Om een goede mondhygiëne te bekomen is een dagelijkse verzorging van het gebit nodig. Door uw gebit dagelijks te onderhouden kan u cariës, tandvleesontstekingen en onprettige bezoeken bij de tandarts vermijden.

Waarom tanden poetsen belangrijk is

Een slechte mondhygiëne kan in slechte gevallen leiden tot bacteriën in de mond die via tandabcessen of tandvleesontstekingen in de bloedbaan terechtkomen. Bacteriën die via de mond in de bloedbaan terechtkomen kan een negatieve impact hebben op uw gezondheid:

  1. De bacteriën die in de bloedbaan terechtkomen komen in het hart terecht en kunnen daar broeihaarden vormen. Dit zorgt voor een ontsteking aan de binnenkant van uw hart en is ook gekend als endocarditis. In extreme gevallen kunnen de bacteriën die in het hart terechtkomen zorgen voor een hartaanval.
  2. Mensen die lijden aan diabetes zijn sowieso al gevoeliger aan ontstoken tandvlees en de bacteriën die in de bloedbaan terechtkomen kunnen de bloedsuikerwaarden verstoren. Diabetici moeten dus extra aandacht besteden aan een goede mondhygiëne.
  3. Het is ook mogelijk dat de bacteriën via de bloedbaan voor een ontsteking van de gewrichten kan zorgen. Dit zal de pijn verergeren voor mensen die al last hebben van reuma.
  4. Mensen die een longontsteking hebben of lijden onder een chronische longziekte kunnen ook achteruit gaan ten gevolge van slechte mondverzorging.
  5. Ook zwangere vrouwen moeten extra aandacht besteden aan een goede mondverzorging omdat de kans op ontstekingen in de mond veel groter zijn wegens schommelingen van de hormonen.

De negatieve impact van bacteriën die via ontstekingen in de mond in de bloedbaan terechtkomen blijft niet beperkt tot de 5 bovenvermelde punten. De bacteriën kunnen overal in het lichaam terechtkomen en een negatieve impact hebben op alle organen, van het het hart tot de hersenen en de nieren.

U heeft er dus alle belang bij om dagelijks uw tanden te poetsen. Het doel van uw tanden te poetsen is om voedselresten, vlekken en tandplak te verwijderen. De meeste problemen ontstaan door de langdurige aanwezigheid van tandplak (langer dan 24u). Tandartsen en andere specialisten raden daarom aan om minstens 2 keer per dag uw tanden te poetsen. Het best doe je dit na je ontbijt en juist voor het slapengaan.

Elektrische tandenborstel kopen waar op letten

Poetstechniek

Voor je verder leest weet gewoon dat we hier de verschillen proberen uit te leggen tussen de 2D Oral B opzetborstels, de 3D Oral B opzetborstels en de Sonicare opzetborstels. De Oral B opzetborstels zijn zogezegd roterende opzetborstels terwijl de Philips Sonicare opzetborstels sonische opzetborstels zijn die niet roteren maar vibreren. Aangezien er klinische studies zijn die zowel in het voordeel van Oral B als in het voordeel van Sonicare pleiten raden we u aan om niet teveel belang te hechten aan deze eigenschap.

Wanneer je overweegt om een elektrische tandenborstel te kopen zijn er verschillende poetstechnieken. De Oral B opzetborstels zijn onderverdeeld onder de 2D en de 3D techniek terwijl de Sonicare opzetborstels allemaal sonisch zijn. Wat is nu het verschil tussen deze 3 technieken. Laten we beginnen met het verschil uit te leggen tussen de 2D Oral B opzetborstels en de 3D Oral B opzetborstels. De 2D Oral B opzetborstels hebben een eenvoudige roterende beweging waar de borstel simpelweg heen en weer beweegt. De 3D Oral B opzetborstels bewegen heen en weer maar kunnen daarenboven ook op een hoge frequentie trillen. Door deze hoge frequentie claimt Oral B dat er meer tandplak los komt.

Poetsdruksensor

Een poetsdruksensor zal afgaan wanneer je teveel druk zet op je tanden tijdens het poetsen. Meestal gaat een elektrische tandenborstel dit aangeven door een rood licht te laten branden. Door te hard te poetsen riskeer je je tandvlees te beschadigen. Daarom is het handig voor degenen onder ons die bruusk poetsen om een elektrische tandenborstel aan te schaffen met een poetsdruksensor.

Batterij

De meeste modellen hebben een accu die tussen de 28 en 84 minuten meegaat. Indien we onze tanden tweemaal per dag gedurende 2 minuten poetsen wilt dat dus zeggen dat de goedkoopste modellen na 1 week terug moeten opladen. De duurdere modellen gaan maar liefst 3 weken mee. Persoonlijk vind ik het niet erg om mijn tandenborstel regelmatig op te laden maar mijn vriendin haat het om elke week de lader achteraan de kast te gaan zoeken. Hou er ook rekening mee dat de accu over tijd zal slijten. In andere woorden zal je de goedkoopste elektrische tandenborstel op lange termijn om de 2-3 dagen moeten opladen.

Oplaadtijd

De oplaadtijd geeft aan hoe lang je je elektrische tandenborstel moet opladen alvorens de accu volledig is opgeladen. De oplaadtijd varieert meestal tussen de 12 uur bij de duurdere modellen en 24 uur bij de goedkopere modellen. Persoonlijk vind ik dit geen punt om veel aandacht aan te besteden.

Bluetooth

De meeste onder jullie zullen zich terecht de vraag stellen: waarom heb ik een tandenborstel nodig met Bluetooth? Een terechte vraag vind ik persoonlijk, het antwoord op deze vraag is ‘nee’ voor de meeste onder ons. Voor de mensen die graag een gedetailleerd overzicht hebben van hoe ze hun tanden poetsen hebben is Bluetooth wel een toegevoegde waarde. Door je elektrische tandenborstel te verbinden met je smartphone (compatibel met zowel Android als iOS) kun je tijdens het poetsen een aantal zaken opvolgen.

Bij de eerste poetsbeurt wordt er een 3D map gemaakt van je tanden. Tijdens het poetsen gaat je app aangeven waar je te hard gepoetst hebt of welke tanden je te lang of juist te kort hebt gepoetst. Het houd ook de tijd bij en zal je aangeven wanneer de 2 minuten om zijn. De applicatie laat je ook te toe om doelen te stellen, te registreren hoe oud je opzetborstel is en wanneer het aan vervanging toe is. Maar er is 1 feature dat echt een toegevoegde waarde is. Je kan een doel zetten voor een specifieke tand op aanraden van je tandarts. Het kan zijn dat je daar bijvoorbeeld een kroon waardoor je die tand anders moet poetsen dan de rest van je tanden. De app houdt dit allemaal bij en geeft je in een handig formaat feedback over je poetstechniek. Juist zoals ik meer motivatie gevonden heb om te gaan lopen nadat ik een smartwatch had gekocht, vond ik meer motivatie om mijn tanden grondig te poetsen met het gebruik van de Oral B Bluetooth app.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.