Beste elektrische verwarming

In de winter wordt het steeds kouder en kouder. In de meeste huizen gaat de verwarming dan een paar graden hoger staan. Maar toch is dit niet voor iedereen, of voor iedere kamer, mogelijk. Daar waar geen verwarming is kan er gebruik gemaakt worden van verschillende soorten bijkomende verwarmingen. In deze lijst kijken we naar de beste elektrische verwarming. Met een elektrische verwarming kan je er namelijk voor zorgen dat jouw ruimte afzonderlijk wordt verwarmd, zonder dat je hiervoor de complete verwarmingsinstallatie aan hoeft te zetten. Om je de beste keuze te laten maken, helpen we je op weg met onze top 5 beste elektrische verwarming.

Let op, een elektrische verwarming verbruikt energie en heeft dus ook een verbruikskost. Wil je je factuur beperkt houden, let dan goed op het verbruik zodat je de – voor jou – beste elektrische verwarming koopt.

Beste Elektrische verwarming 2019

Wanneer je op zoek bent naar een goede elektrische radiator, dan is de Profile Olieradiator Fogo 11 elementen 2500W een goede om naar uit te kijken. Deze radiator is redelijk compactheid met een breedte van 55 centimeter en is zeer eenvoudig te verplaatsen. Het lichtgewicht zorgt er namelijk voor dat je deze eenvoudig van de ene naar de andere ruimte kunt verplaatsen. Daarna hoef je de elektrische verwarming alleen nog maar in een van de drie standen te zetten, om zo de ruimte naar keuze te verwarmen.

+ Eenvoudig in een ruimte te plaatsen
+ Neemt weinig ruimte in beslag
–  Heeft geen geïntegreerde anti-vorst stand

De Profile Keramische kachel Sahara 2000W is een goede elektrische verwarming voor wanneer je weinig plaats in huis hebt, maar toch alles warm wilt hebben. Deze kachel is namelijk slechts 24 centimeter in de breedte en heeft een gewicht van nog geen 4 kilogram. Hierdoor kun je hem eenvoudig in een ruimte zetten die verwarmd moet worden, ongeacht de plek die hiervoor beschikbaar is. Door de standen heb je ook altijd de perfecte warmte in huis.

+ Een compacte elektrische verwarming
+ Meerdere standen
–  Heeft geen anti-vorst stand

De Profile Convector Sirocco 2000W is een iets groter model, om zo grotere ruimtes te verwarmen. Deze elektrische radiator is een zuinige verwarming, waardoor je verbruik heel wat lager zal liggen dan andere elektrische verwarmingen. Je kunt dus ook op de jaarlijkse kosten besparen. Dit toestel verwarmt ook zeer snel, zo kan je rap gebruik maken van deze convector om een grote ruimte te verwarmen.

+ Een zuinige elektrische verwarming
+ De standen zorgen voor de juiste temperatuur in huis
–  Te groot voor de badkamer

Ben je op zoek naar een elektrische bijverwarming voor de badkamer? Zoek dan niet verder. De Profile Olieradiator Fogo 9 elementen 2000W is door zijn compactheid (44cm breed) geschikt voor zowel de badkamer als iedere andere ruimte in huis, waardoor je overal de beste temperatuur hebt. Deze bijverwarming kan jouw huis elektrisch verwarmen zonder dat hier veel ruimte mee in beslag wordt genomen. De verschillende standen doen hun werk voor jou.

Zoek je toch iets sterker dan is er ook de Fogo 11. Deze is 55cm breed, iets groter dus, met een vermogen van 2500W. Daar waar de Fogo 9 aan 2000W verwarmt.

+ Geschikt voor de badkamer
+ Geschikt voor grote ruimtes
–  Redelijk zwaar
–  Redelijk groot

Ben je op zoek naar een elektrische convector die jouw huis kan verwarmen zonder dat je hiervoor nieuwe radiatoren moet laten plaatsen? Dan is de Honeywell Straalpaneel HW223E 1 1500W een goede keuze. Door het ontwerp van de verwarming heb je een snelle warmteverspreiding. De krachtige verplaatsbare convector heeft een zeer groot open hitte verspreidingsoppervlak. Ideaal voor kamers tot 24 vierkante meter en uitgerust met een instelbare thermostaat en bevriezing’s bescherming. Ook bij oververhitting is er een ingebouwde bescherming aanwezig. Dit toestel is gemaakt van staal, let dus zeker op bij het aanraken van de warme elementen.

+ De elektrische verwarming is snel warm
+ Er zit een geïntegreerde anti-vorst stand in
–  Hoog verbruik

Het onderzoek

Waarom een elektrische verwarming kopen?

Als je meerdere kamers hebt die je afzonderlijk wil verwarmen dan is echter niet altijd mogelijk om één radiator per kamer te hebben. Hierdoor is een elektrische verwarming een goed alternatief. Een elektrische convector is namelijk compact en eenvoudig te verplaatsen, waardoor je de ruimte snel verwarmd hebt en niet meer in de kou hoeft te staan. Zo kan deze in zowel de badkamer, slaapkamer en woonkamer geplaatst worden. Doordat ze draagbaar zijn kan je ze overal gebruiken.

Met een elektrische radiator kun je alle kanten op. Jouw woning kan volledig verwarmd worden, zonder dat je hiervoor een dure centrale verwarming moet plaatsen. Daarnaast hoeft het niet veel plaats in te nemen. Een elektrische verwarming kan veel voordelen bieden in een kleine woning en zou eventueel zelfs meegenomen kunnen worden naar de camping. Natuurlijk heeft een elektrische verwarming ook zijn nadelen, vooral het verbruik, en is het belangrijk om jouw keuze goed af te wegen.

Elektrische verwarming kopen

waar moet ik op letten?

opwarmsnelheid van de verwarming

Als je een elektrische verwarming koopt moet je rekening houden met hoe snel deze de ruimte kan verwarmen. Vaak is het afhankelijk van de grootte van de ruimte en de grootte van de verwarming, ook het ontwerp is van belang. Als de elektrische radiator in de badkamer staat, wil je het liefst dat deze zo snel mogelijk warm is. Je moet dan kiezen voor een verwarming met een korte opstarttijd. Zo ben je ervan verzekerd dat je het nooit koud krijgt wanneer je uit de douche komt.

Als je de bijverwarming voornamelijk gebruikt om de woonkamer op temperatuur te krijgen, dan is het belangrijk dat het daar ook lang warm blijft. Je moet dan niet alleen een elektrische verwarming hebben die de ruimte snel verwarmt, maar ook eentje die de warmte lang vast kan houden. Je zult daarom altijd naar de specificaties van een verwarming moeten kijken, omdat je hier uit kunt halen in hoeverre de verwarming geschikt is voor de woonkamer. Zo besef je ook dat de beste elektrische verwarming afhangt van situatie tot situatie. Vergelijk en kies de beste voor uw situatie.

De kracht van de elektrische verwarming

Een elektrische convector komt in veel verschillende soorten en maten. Hierdoor kan ook het wattage per radiator sterk verschillen. Het maximale watt percentage (W) van de kachel bepaalt hoe krachtig de elektrische radiator is. Het vermogen is belangrijk om te weten, omdat je dan ook weet of de ruimte geschikt is voor grote of kleine ruimtes. Als het voornamelijk om een kleine ruimte gaat, dan is een bijverwarming met een laag watt-percentage goed genoeg. Denk hierbij aan een verwarming met een vermogen van 500 watt of iets meer.

Voor de grote ruimtes is een hoger wattage nodig om de ruimte op een hogere temperatuur te krijgen. Er zijn voldoende elektrische verwarmingen die bijvoorbeeld 2000 watt of meer kunnen leveren. Deze zijn voornamelijk geschikt voor een grote ruimte zoals een woonkamer of slaapkamer. Als je twijfelt over het watt-percentage kun je het beste twee nullen van het wattage afhalen, zodat je alleen de eerste twee cijfers overhoudt. Op deze manier heb je altijd de juiste. Wanneer een ruimte 30 vierkante meter is, dan is een verwarming van 3000 watt de beste keuze.

Beveiligingsfuncties

Wanneer je een elektrische verwarming koopt is het ook belangrijk dat het een veilig apparaat is. Deze staat vaak in een ruimte waar ook kinderen of huisdieren rondlopen. Je zult dus ook naar verschillende veiligheidsfuncties moeten kijken. Er zijn verschillende verwarmingen die een zogenoemde omvalbeveiliging hebben. Deze beveiliging zorgt ervoor dat de elektrische radiator uit gaat wanneer deze omvalt. In dit geval koelt het apparaat ook af, waardoor je hem veilig op kunt rapen.

Ook hebben veel elektrische verwarmingen andere beveiligingsfuncties. Zo zijn er ook functies die ervoor zorgen dat er geen oververhitting plaatsvindt. Wanneer een elektrische radiator een lange tijd aan staat, kan deze immers erg warm worden. De temperaturen die de kamer in worden geblazen moeten er echter niet voor zorgen dat jouw kachel oververhit raakt. Hiervoor zijn koelelementen in het apparaat aangebracht die ervoor zorgen dat de kachel zelf te allen tijde naar behoren blijft werken en niet door hitte kapotgaat.

Oscillatie-functie

De ruimte volledig verwarmen met een elektrische convector kan lang duren. Zeker wanneer de radiator de warmte niet gelijkmatig verdeeld over de ruimte blijven verschillende delen koel. Met de oscillatie-functie wordt de warmte wel snel en gelijkmatig door de ruimte verspreidt, waardoor deze niet alleen rondom de radiator blijft hangen. Je hoeft dan ook niet meer voor de verwarming te blijven zitten om het warm te krijgen.

Anti-vorst functie

In de koude wintermaanden wil je een zo aangenaam mogelijke temperatuur in huis hebben. Zodra het buiten begint te vriezen is dit soms lastig en kunnen de temperaturen in huis zelfs onder het vriespunt komen als jouw huis niet voldoende geïsoleerd is. Met de anti-vorst functie op een elektrische verwarming kun je dit echter voorkomen. Hiermee wordt namelijk gezorgd dat de ruimte altijd boven nul blijft. Zo kun je de ruimtes waar de leidingen zich bevinden altijd op temperatuur houden.

Zelf temperatuur instellen

De temperatuur zelf instellen of een automatische elektrische verwarming, het blijft een keuze. Je kunt er voor kiezen om een slimme elektrische verwarming aan te schaffen, waar niet alleen een slimme thermostaat op zit, maar welke je ook kunt beheren door middel van jouw smartphone. Hierdoor heb je altijd de juiste temperatuur in huis en verbruik je nooit te veel energie. Je hebt dus ook direct een zuinige elektrische verwarming te pakken. Je hoeft er daarbij ook niet bang voor te zijn dat het veel te warm wordt in huis.

Met een slimme elektrische verwarming kun je er tevens voor zorgen dat de temperatuur altijd geregeld wordt. Deze elektrische radiator springt namelijk vanzelf weer aan wanneer de temperatuur onder een bepaald aantal graden valt. Je hebt dit immers zo ingesteld door middel van de slimme apparaten. Zo heb je er ook geen omkijken meer naar en kun je altijd genieten van een aangename temperatuur in huis, ongeacht de kou die buiten heerst. Het is daarom verstandig om ook naar deze varianten uit te kijken.

Is het te koud in de slaapkamer om te slapen? Met een goed elektrisch deken maakt het niet uit hoe koud het is.

Interesse in het uitbouwen van een slim huis – Lees dan onze lijst ‘Beste Slimme thermostaten’.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.