Scroll Top
professionele elektrische wok

De 5 beste elektrische woks van 2024

Zet snel en eenvoudig heerlijke wokgerechten op tafel.

Bami goreng of pad thai met kip, met de beste elektrische wok zet je heerlijke Oosterse maaltijden op tafel. De Aziatische kooktechniek is gezond, lekker en gemakkelijk. Je hebt enkel een stopcontact nodig om de wok aan te sluiten. Aan de hand van een temperatuurregelaar stel je de gewenste temperatuur in. Elektrische wokpannen bevatten bovendien een antiaanbaklaag zodat je ze nadien vlot schoonmaakt.

Wij hebben onderzoek gedaan naar verschillende modellen van onder andere Domo, Princess, Tefal en Tristar. Daarbij hebben we voornamelijk rekening gehouden met de inhoud, het vermogen en het gebruiksgemak. Lees hieronder verder om de beste elektrische wok voor jou te vinden.

Onze selectie elektrische wok

Beste prijs-kwaliteit: Domo DO8708W

Voordelen:

 • Krachtig
 • Zeven verschillende standen
 • Glazen deksel
 • Ruime inhoud

Nadelen:

 • Antiaanbaklaag laat sneller los

Onze favoriete wokpan is de DO8708W van Domo. Met een inhoud van vijf liter is hij relatief ruim. Je bakt met gemak acht eieren tegelijkertijd. Bij wokken gebruik je minder olie en bak je groenten, vlees en vis op hoge temperaturen. Veel tijd neemt wokken niet in beslag. Je wilt de groenten knapperig houden. De wok van Domo heeft verder een krachtig vermogen. Hij bereikt temperaturen tot maar liefst 265 graden.

Je krijgt de keuze uit zeven temperatuurstanden. Het is belangrijk om de wok eerst op temperatuur te brengen. Een veel gemaakte fout bij wokken is starten met een te lage temperatuur. Op die manier kook je je ingrediënten in hun eigen vocht. Zorg dat de wok goed heet is vooraleer je start. Dankzij het glazen deksel volg je je gerecht goed op. Ingrediënten die meer tijd nodig hebben gaar je door het deksel op de wok te plaatsen. Met de handvaten kan je de wok opheffen en verplaatsen.

Na het wokken neem je de pan uit het statief en reinig je hem zonder veel moeite. Hij heeft namelijk een goede antiaanbaklaag. Hoewel de pan vaatwasserbestendig is adviseren we om de pan met de hand af te wassen. De antiaanbaklaag zal zijn kwaliteit beter behouden. Gebruik ook uitsluitend houten spatels. Tot slot koop je deze goede elektrische wok aan een voordelige prijs.

Vermogen: 2.200 watt | Inhoud: 5 liter | Diameter: 35,5 cm

Beste professionele: Princess 162389

Voordelen:

 • Ruime inhoud
 • Mooi design
 • Voorzien van antislipvoetjes

Nadelen:

 • Neemt veel plaats in

De beste elektrische wok voor professioneel gebruik is deze van Princess. We selecteren de pan omwille van zijn ruime inhoud. Hij leent zich uitstekend voor feestjes met vrienden en familie. Met een inhoud van zeven liter maak je wokgerechten zoals bami of nasi goreng in grote hoeveelheden klaar. Je koopt de wok aan een zeer voordelige prijs.

Naast zijn handige formaat heeft hij ook een mooi design. Hij is gemaakt uit aluminium en bevat een marmeren antiaanbaklaag met een lichte spikkel. Onderaan zijn slipvoetjes voorzien zodat de pan stevig blijft staan. Het vermogen van deze pan ligt iets lager, maar je behaalt nog steeds een temperatuur van 250 graden. De temperatuur stel je naar eigen keuze in. Door het glazen deksel heb je op elk moment zicht op je gerecht.

Dankzij de kwalitatieve antiaanbaklaag verloopt de reiniging vlot. Je heft de wok gemakkelijk in de gootsteen met de koele handvaten. Door zijn grote formaat moet je iets meer ruimte reserveren op je aanrecht. Wanneer je op zoek bent naar een kwalitatieve, mooie wokpan voor grotere gezelschappen, dan is dit zonder twijfel de beste elektrische wok voor jou.

Vermogen: 1.400 watt | Inhoud: 7 liter | Diameter: 30 cm

Beste goedkope: Tristar PZ-9130

Voordelen:

 • Goedkoop
 • Krachtig
 • Voorzien van antislipvoetjes
 • Kwalitatieve antiaanbaklaag

Nadelen:

 • Kleinere inhoud

Budgetvriendelijk wokken doe je met de goedkope elektrische wok van Tristar. Het betreft een pan met een grote diameter, maar hij is iets lager qua ontwerp. Daarom heeft hij, ondanks een diameter van 35 centimeter, slechts een inhoud van vierenhalve liter. Hij heeft een krachtig vermogen en bereikt gemakkelijk temperaturen tot 240 graden. Je stelt de gewenste temperatuur in met de draaiknop aan de zijkant. De kabel is uitneembaar zodat je de pan goed kunt schoonmaken. Onderaan zijn antislipvoetjes gemonteerd.

Je gebruikt deze pan naast wokken ook om gerechten warm te houden. Denk maar aan een schotel paella op een familiefeest. Net zoals de contactgrills en de snelkookpannen van Tefal bevat ook deze elektrische wok een kwalitatieve antiaanbaklaag. Je gerechten bewegen soepel in de wok en blijven niet kleven. De handvaten zijn veilig en ze blijven goed koel tijdens het wokken. We adviseren deze wok aan gezinnen van vier personen. Je zet er gemakkelijk een eenpansgerecht voor het hele gezin mee op tafel.

Vermogen: 1.500 watt | Inhoud: 4,5 liter | Diameter: 35 cm

Voordelen:

 • Ook geschikt om pannenkoeken te bakken
 • Thermo-Spot en antiaanbaklaag
 • Te gebruiken als grillplaat
 • Kleurmarkering op pannetjes

Nadelen:

 • Slechts één temperatuurstand
 • Meer afwaswerk
 • Lager vermogen

Wokken in groep kan met de Tefal WokParty Duo PY5828. De set is geschikt voor maximaal zes personen. Elk pannetje is voorzien van een eigen kleur op het handvat. Zo voorkom je dat je buur met jouw creatie aan de haal gaat. Je gebruikt de wokset om te wokken, maar ook om pannenkoeken te bakken. De bovenste bakplaat kan ook als grillplaat gebruikt worden. Voor deze prijs haal je dus een multifunctioneel toestel in huis.

De wokpannetjes hebben elk een antiaanbaklaag. Er is ook een Thermo-Spot die rood kleurt wanneer de bakplaat op temperatuur is. In de set zitten zes kleine spatels in bijhorende kleuren. Helaas is het niet mogelijk om de temperatuur van het toestel te regelen en ook het vermogen ligt iets lager. Voor een gezellige avond onder vrienden zal dit toestel echter de beste aanwinst zijn.

Het is een leuke afwisseling op het traditionele gourmetstel. Je bergt alles nadien compact op, want er is opbergruimte voorzien voor het snoer. Ook hier adviseren we alles met de hand af te wassen. Dat zal je uiteraard wat meer werk kosten aangezien er meerdere losse onderdelen zijn.

Vermogen: 1.000 watt | Inhoud: nvt | Diameter: 6×12 cm

Voordelen:

 • Losse onderdelen apart verkrijgbaar
 • Meegeleverd grillrooster
 • Vijf verschillende standen
 • Ruime inhoud
 • Thermo-Spot en antiaanbaklaag

Nadelen:

 • Kleine handvaten
 • Lager vermogen

Wanneer je op zoek bent naar een goede elektrische wok voor zes personen, dan brengen we graag de Tefal WO 3000 onder de aandacht. Je gebruikt hem om te wokken, maar ook om gerechten op te warmen en te grillen. Bij de aankoop krijg je een rooster meegeleverd om scampi’s of stukjes vlees warm te houden.

Voeg je ingrediënten altijd in de juiste volgorde aan de wokpan toe. In de handleiding vind je bovendien een aantal lekkere recepten terug, van paella tot een heerlijke viscurry. Er zijn vijf verschillende temperatuurstanden. Qua vermogen ligt het bereik iets lager dan gemiddeld. Een maaltijd verder laten sudderen doe je gemakkelijk door het deksel op de wok te plaatsen. Zo voorkom je dat de saus in het rond spat.

Onderaan de pan staat een Thermo-Spot die aangeeft of de pan heet genoeg is. Ook deze wok bevat een kwalitatieve antiaanbaklaag. Enige voorzichtigheid bij het opheffen van de pan is aangewezen. De handvaten zijn iets kleiner waardoor je sneller grip verliest. Een pluspunt is dat de onderdelen ook los verkrijgbaar zijn. Bij schade aan het snoer, het deksel of het handvat koop je gemakkelijk een nieuw exemplaar.

Vermogen: 1.200 watt | Inhoud: 5 liter | Diameter: 37 cm

beste elektrische wok
Afbeelding: Tefal

Waar op letten bij het kopen van een elektrische wok?

Vermogen

Het vermogen van een elektrische wok bepaalt hoe snel de pan op temperatuur is. De meeste elektrische wokpannen hebben een vermogen tussen de 1.200 en 1.500 watt. Een model van 2.200 watt zal echter een stuk sneller warm zijn. De beste elektrische wok geeft je een indicatie wanneer je pan voldoende heet is. Bij de Aziatische kooktechniek is het namelijk belangrijk dat de ingrediënten in een hete pan terechtkomen. De temperatuur ligt tijdens het bakken dan ook tussen de 160 en 230 graden.

Laat de wok eerst op temperatuur komen vooraleer je de olie toevoegt, dit om verbranden te voorkomen. Bevat je wokpan geen Thermo-Spot dan kun je met een kleine truc ontdekken of je pan voldoende warm is. Wanneer de olie bubbeltjes vormt rond je houten spatel, dan is de pan klaar voor gebruik. Je kunt ook een druppel water in de pan laten vallen. Als deze opspringt kun je van start.

Gebruiksvriendelijk

De elektrische wok staat bekend omwille van zijn gebruiksvriendelijkheid. Je schakelt het toestel in door het aan te sluiten op een stopcontact. Vaak krijg je een aantal temperatuurstanden ter beschikking. Doordat er geen vuur aan te pas komt, is het een veilige manier om te koken. Let wel op, want de pan zelf is gloeiend heet.

Idealiter zijn er stevige handvaten voorzien. Dat maakt dat je de pan gemakkelijk verplaatst. Je gebruikt deze ook om de pan comfortabel op te schudden. De beste elektrische wok bevat verder een kwalitatieve antiaanbaklaag. Je gerecht blijft zo niet aan de bodem kleven en je maakt de pan gemakkelijker schoon. Bepaalde wokpannen hebben daarnaast nog een afneembaar snoer.

Sommige pannen mogen in de vaatwasmachine, maar we adviseren om de pan met de hand af te wassen. De antiaanbaklaag blijft zo beter behouden. Hoe groter het toestel, hoe meer ruimte je moet reserveren in je keukenkast. Bepaalde wokpannen voorzien opbergruimte voor het snoer. Los daarvan zal het natuurlijk altijd een grote pan blijven om op te bergen.

Afmetingen en inhoud

Het formaat van de elektrische wok herken je gemakkelijk aan de diameter. De meeste pannen hebben een diameter van rond de dertig centimeter. De inhoud drukt men dan weer uit in liter. Laat je niet misleiden door een grote diameter, want de wokpan kan ook een laag ontwerp hebben. Hij kan dan, ondanks zijn grote diameter, toch een kleinere inhoud hebben.

Een wok van vijf liter gebruik je voor een gezin tot zes personen. Er bestaan echter ook pannen van zeven liter die je voor familiefeesten gebruikt. Je zet dan een heerlijke wokschotel op tafel waar iedereen naar wens van kan opscheppen. Het toestel plaats je ondertussen op warmhoudstand om het gerecht warm te houden. Een wokset installeer je dan weer rechtstreeks op tafel. De set bevat verschillende wokpannetjes en is meestal geschikt voor gezelschappen tot zes personen.

Goede elektrische wok
Afbeelding: Princess

Hoe gebruik je een elektrische wok?

Met een aantal tips zet je in een handomdraai het perfecte wokgerecht op tafel. De elektrische wok is namelijk bijzonder eenvoudig in gebruik. Je sluit het toestel aan op een stopcontact. Daarna kies je de gewenste temperatuurstand. Dat verloopt vaak via een draaiknop. Laat de pan eerst goed heet worden. Een hete pan herken je wanneer een vochtdruppel opspringt van het kookoppervlak.

Zorg dat je groenten voordien gewassen en gesneden zijn. Gebruik hiervoor eventueel een goede mandoline. Voeg daarna wat olie toe aan de pan. Daarna is het tijd voor de kruiden. Als de kruiden hun geur afgeven voeg je het vlees toe. Selecteer daarna stapsgewijs je de groenten op basis van hun hardheid. Wortels hebben bijvoorbeeld meer tijd nodig om te garen dan sojascheuten.

Roerbak alles tot je gerecht gaar is en voeg nadien eventueel de gewenste saus toe. Na het wokken plaats je het toestel op warmhoudstand of schep je de maaltijd rechtstreeks uit op het bord. Dankzij de antiaanbaklaag reinig je de pan tot slot zonder veel moeite. Om de pan in goede staat te houden was je hem beter af met de hand.

Wat is het verschil tussen een elektrische wok en een wokpan?

Bij de elektrische wokpan heb je een stopcontact nodig, terwijl de klassieke wokpan een fornuis vereist. Het voordeel van elektrisch wokken is de aanwezigheid van een antiaanbaklaag. De klassieke wokpan bestaat dikwijls uit gietijzer en bevat geen beschermlaag. Deze dien je als het ware te patineren met olie. Na verloop van tijd ontstaat er een natuurlijke antiaanbaklaag door de gebruikte olie.

Een gietijzeren wokpan is ook zwaarder dan de elektrische modellen uit aluminium. Ze houden echter langer warmte vast. Wens je te wokken aan zeer hete temperaturen, dan zal een exemplaar uit plaatstaal of gietijzer je de hoogste temperaturen opleveren. Verder hebben ze vaak een steel in plaats van handvaten. Om de pan op te schudden kan een steel iets gemakkelijker zijn.

Een bijkomend voordeel aan elektrisch wokken is dat je het toestel ook kunt meenemen op locatie. Je hebt namelijk geen fornuis nodig om de Oosterse gerechten op tafel te zetten. De elektrische wokset is verder een leuke afwisseling voor het klassieke gourmet- of fonduestel. Je organiseert op die manier moeiteloos een leuke Aziatische avond onder vrienden of familie, zonder aan het fornuis te moeten staan.

Hoe we vergelijken en testen

Het team van Doorgelicht gaat online en offline op zoek naar informatie, kenmerken en specificaties over de producten in vraag.

Voor dit artikel werden 15 producten met elkaar vergeleken om te zien welke als beste uit de test kwamen. Er werden uiteindelijk 5 producten in onze selectie geplaatst.

Deze producten werden voornamelijk beoordeeld en vergeleken op kwaliteit, vermogen, gebruik, afmeting, inhoud en prijs.

Lees meer artikels in de categorie ‘Keuken’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.