Beste Epilator

Met de beste epilator kun je eenvoudig en snel haren verwijderen van je lichaam. Dat kan met een professioneel epileerapparaat of door gebruik te maken van een goedkope epilator. Het is altijd belangrijk dat je bij de aankoop van artikelen kijkt naar de beste prijs / kwaliteit verhoudingen. Epileerapparaten zijn er in verschillende soorten en maten. Een dergelijk apparaat is voorzien van een scheerkop die gebruikt wordt om haren uit de haarzakjes te trekken. Hierdoor blijven de haren vaak voor langere tijd weg, zeker als je dat vergelijkt met het scheren van benen, oksels en de bikinilijn. Daar staat wel tegenover dat het gebruik van een professioneel epilator vaak meer tijd in beslag neemt en in het geval van een goedkope epileer machine ook pijnlijk kan zijn.

We hebben voor jou een top 5 gemaakt met beste prijs / kwaliteit epilator, de beste goedkope epilator, het beste professioneel epileerapparaat, de beste Braun en de beste Philips epilator, gezien deze het vaakst opgezocht worden.

Eerder op zoek naar een Ladyshave – Lees hier onze top 5
Eerder op zoek naar een licht ontharingsapparaat – Lees dan hier onze top 5

Onze top 5 – beste epileerapparaten 2019

De Braun Silk-épil 9 9-980 SkinSpa SensoSmart is een epilator dat uit beste uit onze test komt. Dit artikel is zo uitgebreid dat het gebruikt kan worden als een professioneel epileerapparaat. In principe is dit ook de beste Braun op het gebied van epileren vinden wij, omdat we hiervoor een aparte categorie hebben aangemaakt hebben we daarvoor ook een ander model geselecteerd die verder in het artikel besproken wordt. De Braun Silk-épil 9 9-980 SkinSpa SensoSmart bestaat uit een apparaat dat geleverd wordt met een flink aantal hulpmiddelen en onderdelen. Naast een handleiding en het professioneel epilator ontvang je ook twee borstels om mee te scrubben, twee beschermkapjes, twee opzetstukken om te kunnen trimmen, een huidcontact opzetstuk, een scheerkop, een trimopzetstuk, een kapje voor gebruik op het gezicht, een reinigingsborstel, een oplader en een zakje om het apparaat in op te bergen.

Deze beste Braun is geen goedkope epileer apparaat, maar wel één met veel mogelijkheden en met de beste prijs / kwaliteit verhouding. Naast epileren kun je dus ook scheren en het apparaat gebruiken als je bijvoorbeeld onder de douche staat.

“Beste epilator 2019” – Doorgelicht

De Philips Satinelle Advanced Wet & Dry BRE632/00 komt uit ons onderzoek uit de bus als de beste Philips epileer machine. Dit artikel kan ook gezien worden als een professioneel epileerapparaat. Door de verschillende onderdelen en opzetstukken die bij het product horen, is het een multifunctionele machine. De beste prijs / kwaliteit verhouding is ook hierop van toepassing als je dit apparaat vergelijkt met soortgelijke modellen. In verhouding tot het beste epileerapparaat van Braun zoals eerder besproken, is de Philips Satinelle Advanced Wet & Dry BRE632/00 zelfs een goedkope epileer machine te noemen.

Desalniettemin is het een professioneel epileerapparaat die je kunt gebruiken voor het ontharen van benen, oksels en de bikinilijn. Er zijn meerdere opzetstukken inbegrepen bij het artikel die je kunt gebruiken voor het trimmen van haren, het epileren van gevoelige plekken op het lichaam en voor het gebruik op het gezicht. Deze beste Philips epileer machine is draadloos te gebruiken en wordt geleverd inclusief een oplader.

“Alternatief – beste Philips epilator” – Doorgelicht

Naast de beste epilator die ook in de categorie beste Braun valt, hebben we de Braun Silk-épil 9 9-561 gekozen als beste Braun professioneel epileerapparaat. Dit artikel heeft ook de beste prijs / kwaliteit en is voorzien van verschillende opzetstukken en onderdelen. Je ontvangt natuurlijk een handleiding voor het gebruik en een oplader om de epileer machine mee op te kunnen laden.

De beste prijs / kwaliteit wordt duidelijk uit het feit dat je met deze beste Braun niet alleen benen kunt glad maken, maar ook je bikinilijn kunt scheren en het apparaat zelfs onder de douche kunt gebruiken. Je ontvangt meerdere opzetstukken om haren mee te kunnen trimmen, scheren, de huid mee te beschermen en om dit professioneel epileerapparaat ook te kunnen gebruiken op het gezicht. Voor het opbergen van de beste Braun ontvang je een handig zakje.

“Beste prijs / kwaliteit epilator” – Doorgelicht

De Braun Silk-épil 1 1170 komt uit de bus als de beste goedkope epileer machine. Dit apparaat is betaalbaar en zeer eenvoudig te gebruiken. De reden dat de beste prijs / kwaliteit verhouding van deze goedkope epileer machine goed in balans zijn, komt doordat het apparaat niet alle functies heeft die de beste Philips en beste Braun apparaten wel hebben. Zo is het niet mogelijk om met de Braun Silk-épil 1 1170 te scheren en kan het apparaat alleen gebruikt worden door deze met een snoer in een stopcontact te steken.

De goedkope epileer machine is dan ook niet voorzien van een accu die je kunt opladen zodat je het apparaat overal met gemak kunt gebruiken. Deze epileer machine is alleen droog te gebruiken en kan niet onder de douche worden gebruikt voor het verwijderen van haren. Het gaat hier om een eenvoudig apparaat die doet wat hij moet doen met de beste prijs / kwaliteit.

“Goede goedkope Epilator” – Doorgelicht

De meeste vrouwen vinden het fijn om een epileerapparaat onder de douche te kunnen gebruiken. In die categorie is de Braun Silk-épil 7 7-700 SensoSmart dan ook de beste optie. Dit professioneel epileerapparaat is ook één van de beste Braun apparaten met één van de beste prijs / kwaliteit verhoudingen. Door een ingebouwde sensor kan het apparaat precies op de juiste manier over de huid worden bewogen zodat de haartje goed gepakt worden.

Omdat de Braun Silk-épil 7 7-700 SensoSmart onder de douche gebruikt kan worden, zal het resultaat van epileren hierdoor zachter aanvoelen. Je ontvangt bij dit professioneel epileerapparaat een oplader om de accu mee op te laden. Je kunt dit artikel dan ook draadloos gebruiken. Dit artikel is geschikt om gebruikt te worden voor het ontharen van benen, lichaam, oksels en voor het bijwerken van de bikinilijn.

“Editor’s pick 2019” – Doorgelicht

Het onderzoek

Waarom een Epilator kopen?

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom je zou kunnen kiezen voor een goedkope epilator, een beste Braun, een beste Philips of een professioneel epileerapparaat. Het voordeel van een degelijk apparaat is dat je eenvoudig haren kunt verwijderen zodat deze voor langere tijd weg zullen blijven. Dat is natuurlijk niet het geval als je de haren enkel scheert.

Een goed apparaat zoals de beste Braun en de beste Philips epilator gaan voor langere tijd mee, zijn vaak draadloos te gebruiken, kunnen onder de douche gebruikt worden en zijn zo ontworpen dat de haren efficiënt en zonder veel moeite verwijderd kunnen worden. Een goedkope epileer machine kopen is natuurlijk ook een mogelijkheid, al is het beter om goed te kijken naar de beste prijs / kwaliteit van een apparaat.

Wat is een epileerapparaat?

Met een epileerapparaat kun je haren eenvoudig en snel verwijderen van het lichaam. In tegenstelling tot bij een ladyshave worden de haren niet afgeschoren maar verwijderd van het lichaam. Een epileerapparaat is te vergelijken met een scheerapparaat als het aankomt op vorm en voor een deel ook de werking. Een professioneel epileerapparaat zoals de beste Braun en de beste Philips kunnen ook gebruikt worden voor het scheren van benen, oksels en de bikinilijn.

Een epilator daarentegen, verwijdert de haren door deze met wortel en al uit de haarzakjes te trekken. Deze behandeling is vaak wel gevoelig en in het geval van een goedkope epileer machine kan het ook pijnlijk zijn. Het grote voordeel is dat je hierdoor voor langere tijd de haren weg zult halen.

Epilator kopen

waar moet ik op letten?

Een professioneel epileerapparaat zoals de beste Braun en de beste Philips zijn zo ontworpen dat ze ingesteld kunnen worden in verschillende snelheden. De snelheid waarmee het apparaat te werk gaat bepaald hoe efficiënt de haren verwijderd kunnen worden. Om een voorbeeld te geven is het voor dikkere haren die ruw aanvoelen nodig om op een hogere snelheid verwijderd te worden dan wanneer je zachte dunne haren wilt verwijderen met een professioneel epileerapparaat. Het is belangrijk dat je de beste prijs / kwaliteit in de gaten houdt en kijkt naar de mogelijkheden met het apparaat op het gebied van snelheden.

Naast de beste prijs / kwaliteit verhoudingen, de beste Braun en de beste Philips is het ook handig om het apparaat te kunnen gebruiken voor meerdere doeleinden. Kun je de epileer machine ook gebruiken om mee te scheren bijvoorbeeld en is het ook mogelijk om de epileer machine op te laden.

Als je bijvoorbeeld kijkt naar een professioneel epileerapparaat zoals de beste Philips, dan zie je dat er naast een epileer machine ook een oplader, een opbergtasje en verschillende accessoires meegeleverd worden. Je kunt het apparaat dan gebruiken voor verschillende huidtypen, meerdere soorten haar, je kunt ermee scheren en het schoonmaken is vaak eenvoudig als er ook een borsteltje wordt meegeleverd voor het onderhoud.

Voor het onderhoud en het gebruik is het ook goed om te kijken naar de waterdichtheid van een artikel zoals een professioneel epileerapparaat. Is het bijvoorbeeld mogelijk om het apparaat schoon te maken met water en kun je het epileerapparaat ook onder de douche gebruiken. Bij de beste Braun en beste Philips apparaten is dat vaak wel het geval. Als een artikel alleen droog gebruikt kan worden zoals dat vaak het geval is met een goedkope epileer machine, dan is de kans groot dat deze alleen schoongemaakt kan worden met een borsteltje. Dat is op zich niet erg, alleen is het vaak wel lastiger om het apparaat dan goed schoon te krijgen. Of een epileer machine waterdicht is of niet kun je vaak wel terug zien aan de beste prijs / kwaliteit verhoudingen.

Het meest belangrijkste bij het aanschaffen van een artikel zoals een professioneel epileerapparaat is natuurlijk het gebruiksgemak. Jij moet je op je gemak kunnen voelen als je gebruik maakt van het artikel en het apparaat moet aan jouw wensen kunnen voldoen. Dat kan misschien betekenen dat je wat meer kwijt bent en niet direct kiest voor een goedkope epileer machine. Bedenk daarom goed dat de beste prijs / kwaliteit verhoudingen vaak naar voren komen als je een professioneel epileerapparaat koopt zoals bijvoorbeeld een beste Philips epileer machine.

Het gebruiksgemak bestaat uit de veelzijdigheid van het apparaat. Kun je het artikel bijvoorbeeld voor meerdere zaken gebruiken zoals het epileren van benen, oksels, gezicht, de bikinilijn en andere gebieden? Is het mogelijk om te scheren met het apparaat? Is de kop die op de machine zit flexibel en kun je gemakkelijk op moeilijke oppervlakken komen? Dat zijn allemaal punten die je kunt meenemen in de beste prijs / kwaliteit vergelijking die je maakt voor het kopen van een professioneel epileerapparaat.

Een andere factor waarmee je rekening kunt houden bij het uitzoeken van een goed apparaat om mee te epileren, is hoe de stroomvoorziening verzorgd wordt. Is het artikel bijvoorbeeld voorzien van een ingebouwde accu zoals bij een beste Philips professioneel epileerapparaat vaak het geval is. In dat geval kun je het apparaat opladen aan een stopcontact en deze voor een bepaalde tijd, meestal een uur, gebruiken voordat de accu leeg is. Dat is vaak het geval als je gebruik maakt van een professioneel epileerapparaat dat je kunt gebruiken onder de douche.

De beste prijs / kwaliteit komen hier ook in naar voren. Een goedkope epileer machine is vaak alleen te gebruiken met behulp van een voedingskabel voor aan een stopcontact. Er zijn ook apparaten op de markt die gebruik maken van batterijen. Gebruik maken van verwisselbare batterijen maakt wel dat je flexibel bent in het gebruik, maar zorgt ervoor dat je deze regelmatig moet vervangen.

Verschillende soorten ontharingsapparaten

Om voor een gladde huid te zorgen kun je gebruik maken van verschillende soorten hulpmiddelen. Met scheermesjes kun je oksels, benen en de bikinilijn scheren, maar als je voor een effectievere aanpak wilt gaan, dan kun je het beste kiezen voor een ontharingsapparaat.

Er zijn verschillende soorten apparaten die gebruikt kunnen worden voor het ontharen van lichaamsdelen. Zo is er de ladyshave, het epileerapparaat, het IPL ontharingsapparaat en het laser ontharingsapparaat. De beste prijs / kwaliteit verhoudingen van deze apparaten verschillen per merk en model. Ook de wijze waarop deze artikelen gebruikt kunnen worden en de effectiviteit ervan zijn zeer verschillende. We hebben daarom nog even kort een uitleg gemaakt over de verschillende methoden van ontharen die er zijn.

Als je op zoek bent naar een manier om snel haren van het lichaam te verwijderen, dan kun je kiezen voor een ladyshave. Een ladyshave is in principe een scheerapparaat voor het weghalen van haren op benen, oksels en bij de bikinilijn. Als je kiest voor een professioneel apparaat zoals een beste Braun en een beste Philips ladyshave, dan is het ook vaak mogelijk om gezichtsbeharing te verwijderen.

Omdat de haren geschoren worden, komen deze na niet al te lange tijd ook weer terug op dezelfde plek. Gebruik maken van de andere technieken is dan ook een stuk efficiënter en zorgt ervoor dat haren ook veel langer wegblijven. Een ladyshave is, afhankelijk van het model, vaak droog of nat te gebruiken. Net als bij een professioneel epileerapparaat wordt een dergelijk product vaak verkocht met verschillende accessoires.

Lees het volledige artikel “Beste Ladyshaves 2019”

Als je een stapje verder wilt gaan dan alleen scheren en haren voor langere tijd wilt weghalen, dan is een professioneel epileerapparaat een goede keuze. Met dit apparaat worden de haren niet afgesneden maar uit de haarzakjes verwijderd. Dat wordt gedaan door de ronddraaiende kop van het apparaat die de haren vastpakt en uit het zakje trekt. Een professioneel epileerapparaat is vaak zo gemaakt dat dit met gemak gedaan kan worden en niet veel ongemak geeft. De beste Braun en beste Philips artikelen op dit vlak zijn daarvoor dan ook zeer geschikt.

Dergelijke apparaten kunnen ook onder de douche gebruikt worden, worden geleverd met meerdere accessoires en zijn draadloos te gebruiken. Een goedkope epileer machine is vaak voorzien van minder opties. De beste prijs / kwaliteit verhouding kan dan ook zeer verschillen. Bij goedkopere modellen is het gebruik vaak pijnlijker en ben je vaak gebonden aan een snoer omdat er geen ingebouwde accu aanwezig is.

IPL staat voor Intense Pulse Light en omschrijft de techniek die gebruikt voor het verwijderen van haren. Een dergelijk apparaat is voorzien van een kop die een zeer krachtige bundel met licht afgeeft. Deze bundel wordt gericht op de haarzakjes en zorgt ervoor dat de haren gedood worden. Het gaat hier vaak om professionele apparaten die je ook zelf in huis kunt halen. Een beste prijs / kwaliteit vergelijking laat zien dat je voor een dergelijk apparaat vaak flink in de buidel moet tasten, maar wel voor lange tijd plezier kunt beleven van de resultaten.

Haren blijven soms wel voor meerdere jaren weg met deze techniek. Met een laser ontharingsapparaat wordt er ook gebruik gemaakt van een lichtbundel. De laserstraal pakt de haren ook aan in het haarzakje. Doordat een laserstraal meer geconcentreerd is dan bij IPL, kunnen haren op deze manier zelfs permanent worden verwijderd in veel gevallen. IPL en laser lichtontharingsapparaten zijn vaak wel prijzig en zijn niet geschikt voor ieder huidtype of voor iedere soort haarkleur.

Lees het volledige artikel “Beste IPL Lichtonharingsapparaat 2019”

Met een laser ontharingsapparaat wordt er ook gebruik gemaakt van lichtbundels net als bij een IPL machine. Het verschil is dat het licht van een laser geconcentreerder is waardoor plekken efficiënter aangepakt kunnen worden. Een behandeling met een dergelijk artikel duurt daardoor wel een stuk langer. Daar staat tegenover dat een dergelijke behandeling wel permanent kan zijn.

Comments (0)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.