De 6 beste koffiezetapparaten van 2021

Niets mis met een goede tas filterkoffie. Dit kan enkel met de beste filter koffiezetapparaat, we vergeleken en stellen onze favoriete modellen voor.

Kort samengevat:

Beste prijs-kwaliteit: Russel Hobbs Buckingham

 • Het geïntegreerde sproeisysteem zorgt snel voor smaakvolle koffie
 • Programmeerbare 24-uurstimer
 • Turbofunctie
 • Relatief luid

Dit koffiezetapparaat van Russel Hobbs heeft het misschien niet allemaal, maar toch heel veel. Voor een zeer correcte prijs krijgt u bovenop de basisfuncties nog heel wat extra functionaliteit. Met ons beste toestel op het vlak van prijs-kwaliteit maakt u vlot tot tien kopjes filterkoffie.

De indicator geeft weer of u nog genoeg water hebt voor een volle kan. Het geïntegreerde sproeisysteem zorgt ervoor dat het water heel vlug op temperatuur Is. Doordat het water langzaam over de gemalen koffie druppelt, krijgt de koffie ook een rijkere smaak.

Met zijn reservoir van 1,25 liter garandeert de Russel Hobbs Buckingham tien ruime koppen. Dankzij een speciaal programma kunt u ook snel twee tot vier kopjes zetten. Ideaal wanneer u na het ontbijt meteen de deur uit moet bijvoorbeeld. Heel handig is de timer, zodat u kunt regelen dat uw koffie al klaar staat wanneer u opstaat.

De druppelstop voorkomt dat de koffie verder druppelt wanneer u vroeger op bent dan verwacht en u al een eerste kop wil nemen tijdens het doorlopen. De warmhoudplaat houdt uw koffie 40 minuten lang lekker warm. Via de blauw verlichte ring ziet u al van ver of de koffie aan het doorlopen of warmhouden is.

Beste goedkope: Melitta Easy II Zwart

 • Goedkoop
 • Compact design
 • Gemakkelijk in gebruik
 • Geen timer
 • Geen instelbare koffiesterkte

Onze beste koffiezet in de laagste prijsklasse doet alles wat u van een rechttoe rechtaan basistoestel verwacht. Het Melitta Easy koffiezetapparaat beschikt over een waterreservoir, dat een duidelijke aanduiding van het aantal kopjes geeft. Zo zet u nooit te veel of te weinig koffie. Het warmhoudrooster houdt uw koffie een half uur lang op temperatuur. Genoeg om uw eerste kop op het gemak uit te drinken voordat u een tweede neemt.

Het toestel kan tien grote of vijftien kleine koppen filterkoffie per keer zetten, die u uitschenkt met de glazen koffiekan. De druppelstop vermijdt dat het water blijft lopen als u beslist om alvast een kopje te nemen tijdens het doorlopen. Op die manier blijft uw apparaat steeds netjes.

Prettig is ook dat dit filter koffiezetapparaat heel makkelijk is qua onderhoud. Zo zijn de zwenkfilter en koffiekan geschikt voor de vaatwasser. Extra functionaliteit zoals een ingebouwde timer is aan dit toestel niet besteed. Maar doordat het toestel weinig toeters en bellen heeft, is het wel heel gemakkelijk in gebruik.

 • Handig voor grote hoeveelheden koffie
 • Ook geschikt voor thee
 • Aromaselector om de koffiesterkte te bepalen
 • Neemt meer plaats in op het aanrecht

In een professionele omgeving wordt uiteraard nog vaker koffie gedronken dan thuis. Met de Krups KM8508 Duothek maakt u snel twee kannen tegelijk. Zo kunt u maar liefst twintig koffiedrinkers tegelijk op hun wenken bedienen. Dankzij de meegeleverde thee-accessoires kunt u met het toestel ook thee zetten.

Uiteraard is dit filter koffiezetapparaat ook handig voor grote families of wanneer u koffie- en theedrinkers in huis hebt. Hebt u minder gasten? Doordat de twee koffiezetsystemen los van elkaar te bedienen zijn, is het ook mogelijk om één kan met gemalen koffie te maken. Of één kan koffie en één kan thee? Of één kan gewone koffie en één kan deca? Met dit toestel is het allemaal mogelijk.

Het waterreservoir geeft het aantal kopjes weer, waardoor u meteen de juiste hoeveelheid kan zetten. Het reservoir van 1,25 liter garandeert u 10 kopjes tegelijk. Via de Aromaselector kan u de koffiesterkte afstemmen op uw persoonlijke smaak of die van uw gasten.

Dankzij het warmhoudrooster kunt u een half uur lang heerlijk dampende koffie uitschenken. Neemt u de kan te vroeg weg uit het apparaat, dan stopt het systeem automatisch met doorlopen dankzij de druppelstop.

Beste met koffiebonen: Philips Grind & Brew HD7769/00

 • Betere smaak dankzij versgemalen bonen
 • Ruimte voor twee verschillende bonen
 • Instelbare koffiesterkte
 • Ingebouwde timer
 • Geen timer
 • Koffie malen maakt veel lawaai

Vaak verkiezen koffieliefhebbers koffie op basis van versgemalen bonen. De Philips Grind & Brew HD7769/00 combineert het gemakt van een filter koffiezetapparaat met een ingebouwde maalmolen. Zo geniet u van het beste van beide werelden.

Dankzij de negen maalopties kunt u gaan van een zeer pittige koffie via de fijnste maling tot een heel milde smaak via de grove maling. Met de unieke dubbele houder kunt u zelfs vlot tussen twee verschillende soorten bonen schakelen. Handig wanneer u ’s morgens graag sterke koffie hebt maar ’s avonds liever van een kopje deca geniet.

De aroma-afdichting houdt uw bonen heel lang vers in de houder. En zit u eens zonder bonen: door de maalfunctie uit te schakelen, kunt u ook gewoon gemalen koffie gebruiken.

Uit het reservoir van 1,2 liter haalt u ongeveer twaalf kopjes.  Via de timer kunt u instellen wanneer de koffie klaar moet zijn, zodat u ‘s ochtends wakker wordt met de onweerstaanbare geur van de beste verse koffie. Dankzij de druppelstop schenkt u zonder morsen al een kopje voordat de koffie helemaal is doorgelopen. Ook heel praktisch is dat de automatische uitschakeling kan worden geregeld van tien minuten tot twee uur. Zo verspilt u nooit energie. En voor wie zijn koffiemachine graag met zijn interieur matcht, dit toestel is beschikbaar in zilvergrijs en koperkleur.

Beste met thermoskan: Moccamaster KBGT Zwart

 • De RVS-thermoskan houdt de koffie urenlang warm
 • Korte zettijd (zes minuten)
 • Specifieke warmhoudfunctie voor kleine hoeveelheden
 • Beschikt niet over een instelbare koffiesterkte

Wilt u uren kunnen genieten van heerlijk warme koffie, dan is de Moccamaster KBGT met thermoskan wat ons betreft de beste keuze. Meegenomen is het stijlvolle uiterlijk van dit toestel. Maar ook aan de binnenkant werd niets aan het toeval overgelaten. Daar schuilt immers heel wat vernuftige technologie.

Zo verdeelt de sproeikop met negen gaatjes het water gelijkmatig over de koffie. Het spiraalvormige verwarmingssysteem slaagt erin om uw thermoskan in een recordtijd van amper zes minuten vol te krijgen. Bovendien ligt de zettemperatuur altijd tussen de 92°-96°, wat een bittere koffiesmaak voorkomt.

Met zijn reservoir van 1,25 liter maakt u met de Moccamaster tien kopjes in één keer. Bij deze machine voor filterkoffie zijn de zettemperatuur en de doorlooptijd heel nauwkeurig afgesteld. Ook een warmhoudrooster en een druppelstop mag u afvinken op uw verlanglijstje.

De schakelaar houdt kleinere hoeveelheden bovendien warm op een lagere temperatuur. Zo wordt de koffie niet te heet en dus ook niet te bitter, wat de smaak ten goede komt. Na 40 minuten schakelt het toestel automatisch uit.

Ondanks alle snufjes is ons beste toestel met thermoskan toch heel makkelijk in gebruik. De ronde schenktuit van de thermoskan zorgt dat u uw koffie heel makkelijk serveert.

Beste design: Smeg DCF02

 • Instelbare koffie-intensiteit
 • Instelbare waterhardheid
 • Geluidssignaal wanneer de koffie klaar is
 • Kleine opening om water bij te vullen

Deze koffiezetmachine is een echte eye catcher. U herkent de Smeg DCF02 meteen aan zijn jaren 50 retro look. Hij is verkrijgbaar in wit/ecru, zwart, geborsteld RVS, rood, pastelblauw én watergroen, waardoor u het toestel probleemloos combineert met elke keuken. Hij telt slechts vier knoppen en een hendel om de tijd in te stellen. Dat maakt ons beste toestel in deze categorie ook heel gebruikersvriendelijk.

Het geluidssignaal verwittigt u automatisch wanneer uw kopje zwarte goud klaar is. De automatische druppelstop voorkomt vervelende vlekken als u de kan weghaalt. Met zijn reservoir van 1,4 liter maakt u makkelijk tien grote koppen tegelijk. Het waterreservoir met aanduiding van het aantal kopjes helpt u makkelijk de juiste hoeveelheid te bepalen.

Drinkt u de koffie niet meteen? Het warmhoudrooster houdt uw koffie een half uur heerlijk warm. Daarna schakelt deze blikvanger zichzelf automatisch uit. Verder beschikt het apparaat over een instelbare koffie-intensiteit (licht of intens) en een instelbare waterhardheid om de smaak naar uw hand te zetten.

Tot zover de lijst beste koffiezetapparaat 2021.

Uiteraard heb je gemalen koffie nodig om het toestel te vullen. Je kan ook aan de slag met lekkere koffiebonen en een goede koffiemolen.

Beste filter koffiezetapparaat 2021

Waar op letten bij het kopen van een koffiezetapparaat?

Type koffie

Veruit de meeste filter koffieapparaten werken met gemalen koffie. Sommige hebben een ingebouwde koffiemolen om (ook) gemalen bonenkoffie te kunnen zetten. Welke type u het best kiest, hangt af van wat u belangrijk vindt. Het grote voordeel van al gemalen koffie is het gebruikersgemak. U koopt een pakje koffie, doet die in de filter, laat het water lopen en klaar. Als de machine eerst koffie moet malen, vraagt dat nu eenmaal meer tijd.

Of u nu gemalen koffie of koffiebonen kiest, de prijs per kopje ligt ongeveer gelijk. Op dat vlak is keuzestress niet nodig. Met koffiebonen kunt u wel invloed uitoefenen op de maalgraad, die mee de smaak van de koffie bepaalt. Sommige filter koffiezetapparaten met gemalen koffie laten u wel kiezen tussen sterke of milde filterkoffie, maar met koffiebonen kunt u sowieso nog een stapje verder gaan bij het bepalen van uw favoriete smaak.

Reservoir

Als u een koffiezetapparaat aanschaft, dan is de grootte van het waterreservoir een van de belangrijkste zaken om op te letten. Die grootte bepaalt immers het aantal kopjes dat u in één koffiezetbeurt kunt zetten.

Als u veel koffiedrinkers in huis hebt, ’s morgens een grote thermos wil vullen voor op het werk of vaak visite over de vloer krijgt, dan kiest u best een machine met een groot reservoir. De meeste koffiezetapparaten hebben een capaciteit van ongeveer één liter. Dat is goed voor een tiental kopjes.

Op de meeste filter koffiezetapparaten zijn handige streepjes aangebracht op het reservoir, die een indicatie geven van het aantal kopjes dat u met die hoeveelheid water zal kunnen schenken. Drinkt u koffie uit een grote mok, dan zal u uiteraard minder tassen uit dezelfde hoeveelheid water krijgen.

Extra’s

Hoewel een filter koffiezetapparaat op het eerste gezicht vaak een vrij eenvoudig toestel lijkt, kan er heel wat functionaliteit onder de kap zitten. Die kan zowel de gebruikerservaring als de smaak ten goede komen.

Een warmhoudrooster onder de koffiekan is eigenlijk een must voor een koffiezetapparaat. Die zorgt ervoor dat de koffie na het zetten niet meteen lauw wordt. De meeste koffiezetapparaten houden uw koffie ongeveer 30 minuten warm. Prettig is als het toestel daarna automatisch uitschakelt, zodat u niet nodeloos energie verspilt.

Wilt u de koffie nog langer warm houden – of meenemen voor onderweg – dan kunt u ook kiezen voor een koffiezetapparaat met handige thermoskan.

Wordt u graag wakker met de geur van verse koffie? Dan is een timer aan te raden. ’s avonds stelt u de timer in op het gewenste tijdstip en ’s morgens staat een verse volle kan u op te wachten in de keuken.

Hebt u liefhebbers van sterke en milde koffie in huis, check dan zeker of het mogelijk is om de sterkte van uw koffie regelen. Via die sterkteregeling kunt u dan doorgaans kiezen tussen twee of drie verschillende sterktes.

Beste filter koffiezetapparaat

Tot zover het artikel ‘Beste filter koffiezetapparaat’ – Laatste update 19/09/2021

Lees meer artikels in de categorie ‘Keuken’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.