Scroll Top
Foto op canvas laten drukken

De 6 beste canvas foto diensten in België

Een overzicht van de beste sites om foto’s op een canvas te laten drukken

Een foto op canvas laten drukken is een ideale manier om je mooiste herinneringen als decoratie in je huis tentoon te stellen. Zo kan je pronken met de leukste foto van je grote dag of je beste reisfoto. Een foto op canvas maken is daarnaast het perfecte excuus om nog eens door al je foto’s te scrollen op je gsm en herinneringen op te halen. Bovendien heb je ook nog een persoonlijk kunstwerk in je huis hangen. Of je foto nu met spiegelreflexcamera of met je smartphone is genomen.

Hoewel de canvassen van de fotodiensten op het eerste zicht niet echt verschillen van elkaar, kunnen de prijs en de kwaliteit variëren. We lijsten in dit artikel de beste aanbieders van een foto op canvas op die telkens uitblinken op een bepaald gebied. Van de beste kwaliteit en beste software tot de goedkope opties. Hang je geliefde herinneringen op aan de muur, lees hier verder om de beste canvas foto print diensten te vinden.

Onze selectie canvas foto’s

Beste prijs-kwaliteit: BesteCanvas

Voordelen:

 • Goede kwaliteit
 • Onderhoudsvriendelijk canvas
 • Verschillende afwerkmogelijkheden
 • Snelle levering
 • Duurzame materialen

Nadelen:

 • Beperkte software
 • Contactgegevens moeilijk te vinden
 • Geen spoedlevering

Ben je op zoek naar een dienst die goed scoort op alle vlakken, dan is deze fotodienst een goede optie. BesteCanvas garandeert een goede kwaliteit tegenover een lage prijs. Je canvas is snel klaar om te bestellen. Maar de software is redelijk beperkt. Wil je dus graag je kunstwerk personaliseren met decoratie en tekst, dan kies je best een andere fotoservice.

Je canvas wordt gemaakt van duurzame materialen. Het kader bestaat uit FSC-gecertificeerd hout en als lijst kan je kiezen voor gerecycleerd plastic. De oplosmiddelvrije HP latex inkt draagt bij tot de hoge kwaliteit en is onderhoudsvriendelijk. Je wast het canvas zo af met een droge of vochtige spons, zonder dat de inkt uitloopt. Veel klanten zijn tevreden over de kwaliteit van de afwerking en het mooie drukwerk.

In tegenstelling tot veel andere diensten kan je de rand van de foto zelf kiezen. Van gespiegeld tot gewoon gevouwen. Daarnaast is er ook een reeks aan lijsten in vijf verschillende kleuren. Maar die optie valt niet te combineren met de grotere formaten. Ook kan je voor een kleine prijs een ophangsetje bijbestellen, bestaande uit touw en schroeven.

De bereikbaarheid van de deinst is wel een verbeterpunt. Op de website zijn het telefoonnummer en het e-mailadres moeilijk te vinden. Daarnaast is er ook geen chatfunctie om kleine vragen te stellen. Wel geven klanten aan dat problemen vlot en professioneel worden opgelost. Afhankelijk van het probleem wordt een gratis herdruk aangeboden. De optie voor spoedlevering ontbreekt, maar de snelle levertijd maakt dit goed.

Beschikbare formaten: Van 20×20 tot 150×100 cm | Levertermijn: 2-4 dagen

Beste kwaliteit: Fotofabriek

Voordelen:

 • Vlot bereikbaar, ook via chat
 • Hoge kwaliteit
 • Goede prijs
 • Snelle levering
 • Mogelijkheid tot HD-afwerking

Nadelen:

 • Beperkt aanbod

Naast het maken van fotoboeken maakt Fotofabriek ook canvassen van topkwaliteit. Wil je zeker zijn van de goede kwaliteit van jouw foto, dan kan je opteren voor de HD-afwerking. Daarnaast is de software gebruiksvriendelijk. Je kan eenvoudig tekst en decoraties zoals clip art en vormen toevoegen. Ook de indeling van meerdere foto’s kun je vlot zelf bepalen.

Een canvas wordt meestal afgedrukt op een doek van katoen. Maar Fotofabriek biedt een aantal alternatieve materialen aan. Zo heb je de keuze uit onder andere aluminium, forex, hout, plexiglas en zelfs kurk. In tegenstelling tot bij andere foto canvas diensten behoort een canvas speciaal voor buiten niet tot het lijstje. Je overweegt dan best een ander materiaal, zoals dibond, dat UV-werend en waterdicht is.

De keuze in formaat is bij Fotofabriek beperkt. Je hebt keuze uit een zestal formaten, die in staande, liggende of vierkante oriëntatie te verkrijgen zijn. Het grootste formaat is 60 bij 90 centimeter. Wel kan je een baklijst toevoegen aan je canvas. Maar je hebt enkel keuze uit houtkleur of zwart.

Heb je een vraag of een probleem, dan is deze fotodienst vlot te bereiken via chat, telefoon of mail. Bestel je hier een canvas, dan krijg je het ophangsysteem, bestaande uit een haakje en schroeven, er gratis bijgeleverd. Dit is een pluspunt want bij de meeste concurrenten is dit een betalende optie.

Beschikbare formaten: Van 20×20 tot 90×60 cm | Levertermijn: 1-5 dagen

Beste goedkope: Kruidvat

Voordelen:

 • Voordelige prijs
 • Goede kwaliteit
 • Toegankelijke software met veel ontwerpmogelijkheden
 • Levering in de winkel
 • Dagelijks bereikbaar

Nadelen:

 • Geen spoedlevering Langere levertijd

De fotocanvas dienst van Kruidvat biedt een goede kwaliteit voor een voordelige prijs. Bij het vergelijken van de prijs voor het formaat 60×40 cm springt Kruidvat er zelfs stevig bovenuit. Bevestiging voor aan de muur wordt gratis meegeleverd. Bovendien kan je jouw goedkoop fotoproduct gratis in de winkel laten leveren, waardoor je niet speciaal thuis hoeft te wachten op de pakjesdienst.

Dankzij de fijne structuur van het canvas is het eindresultaat mooi afgewerkt. Zelfs de details in de foto worden mooi afgedrukt en ze zijn niet geblokt. Ook de kleurcontrasten zijn mooi weergegeven. De kleuren vallen iets geliger uit dan de originele, eigen foto, maar dat zie je enkel als je echt vergelijkt.

Ook de over de software valt veel positiefs te zeggen. Er zijn veel mogelijkheden bij het decoreren van je canvas. Je hebt keuze genoeg uit de oneindige verzameling aan clipart en achtergrondkleuren. Extra foto’s en tekstvakjes toevoegen gaat ook vlot, alsook de filter van de foto veranderen. In vergelijking met andere fotodiensten is het bij deze fotodienst moeilijk te zien wat er om de rand van het canvas heen valt, waardoor je niet kan inschatten welk deel van de foto niet vooraan geprint zal worden.

Wil je toch voor een hogere kwaliteit gaan, dan biedt Kruidvat ook de ‘Kruidvat canvas CEWE’ aan. Hier heb je nog meer mogelijkheden qua afmetingen. Ook een matte afwerking en een twaalfkleurendruk in plaats van een vierkleuren is een optie. Dit allemaal is natuurlijk wel tegen een meerprijs.

Dankzij de chatfunctie en het telefoonnummer dat zeven dagen op zeven bereikbaar is kan je vlot terecht met vragen of problemen. Als je een foto op canvas bestelt, heb je bij Kruidvat wel een beetje geduld nodig, de levertijd is gemiddeld iets langer dan bij andere fotodiensten.

Beschikbare formaten: Van 20×20 tot 60×90 cm | Levertermijn: 6-7 dagen

Beste snelle levertijd: CanvasCompany

Voordelen:

 • Snelle levering met optie spoedlevering
 • Groot formaat mogelijk
 • Veel afwerkingsmogelijkheden
 • Goede service
 • Goedkoop

Nadelen:

 • Matige kwaliteit van afwerking en foto

Heb je jouw foto op canvas zo snel mogelijk nodig, dan ben je bij deze dienst bij het juiste adres. CanvasCompany verzendt zijn producten doorgaans binnen de twee werkdagen. Maar de service biedt ook een spoedlevering aan, waardoor je jouw canvas al binnen 24 uur geleverd krijgt. Ideaal dus voor impulsieve cadeaus en late beslissers. De snelle levertijd en de lage prijs betekenen niet dat je inboet aan service. Maak je een foutje of ben je niet tevreden, dan ontvang je een gratis herdruk. Ook voor een canvasfoto in groot formaat ben je hier aan het juiste adres.

Wat betreft afwerkmogelijkheden scoort CanvasCompany uitstekend. Zo kan je kiezen voor een canvas speciaal voor buiten tot een meerluik op canvas. Er zijn ook verschillende frames om je canvas mee op te waarderen. Bij deze fotodienst heb je de keuze uit achttien formaten, tot drie meter lang. Op de website zelf kan je ook enkele fotobewerkingen uitvoeren. Zoals een tekst of een kleuraccent toevoegen aan jouw foto. Om je canvas op te hangen kan je kiezen tussen twee verschillende tools, tegen een meerprijs.

Je kan bijbetalen voor een professionele fotocontrole. Maar dankzij de uitgebreide uitleg op de website kan je zelf bepalen of de kwaliteit van jouw gekozen foto voldoende is. Ze leggen er bijvoorbeeld het belang van de ideale pixelverhoudingen uit. De kwaliteit van het eindresultaat is redelijk goed in verhouding met de prijs. Echte details zijn niet terug te vinden in de afgedrukte foto, maar de algemene kwaliteit van de foto is goed genoeg.

Beschikbare formaten: Van 20×20 tot 200×100 cm | Levertermijn: 2-4 dagen

Beste software: Albelli

Voordelen:

 • Voordelige prijs
 • Uitgebreide en toegankelijke software
 • Vlotte service
 • Mooie kwaliteit

Nadelen:

 • Beperkte afwerkingsmogelijkheden
 • Langere levertijd

Ook bij Albelli kan je terecht voor verschillende fotodiensten, maar ook om je mooiste foto op canvas te laten drukken, en dat voor een goedkope prijs. Bovendien houdt de service van Albelli in dat je je geld terugkrijgt of een gratis herdruk ontvangt als je niet tevreden bent. Het canvas wordt standaard geleverd met een ophangsysteem.

Onder meer de uitgebreide software maakt Albelli zeer geliefd bij klanten. Je hoeft niets te installeren, een canvas samenstellen doe je vlotjes via de site. Ben je graag creatief bezig, dan kan je je uitleven met de vele bewerkingsmogelijkheden. De clipart is gestructureerd volgens thema, van jaarboek tot muziek. Tekst toevoegen kan ook, net als de indeling van de foto’s aanpassen.

Er is zelfs een hele reeks aan mozaïekindelingen beschikbaar. Zo’n dertigtal verschillende opties, waardoor je meerdere foto’s mooi op één canvas kunt combineren. Eens je jouw ontwerp hebt samengesteld kan je het opslaan en er op een ander moment aan verder werken. Je hoeft dus nooit van nul te herbeginnen.

Qua afwerking zijn de mogelijkheden eerder beperkt, je hebt de keuze uit slechts twee kleuren als je een lijst wilt rondom het canvas. Als je ander materiaal verkiest boven canvas, kan je enkel kiezen tussen forex, aluminium en plexiglas. De vergelijkende tabel helpt je om de knoop door te hakken. Op de blog van Albelli kan je terecht voor allerlei tips en tricks.

Beschikbare formaten: Van 20×20 tot 120×80 cm | Levertermijn: 5-6 dagen

Beste service: CEWE

Voordelen:

 • Dagelijks bereikbaar
 • Goede kwaliteit
 • Toegankelijke software
 • Orderstatus makkelijk te raadplegen

Nadelen:

 • Langere levertijd
 • Duurder

Voor een goede service en een mooi eindresultaat zit je bij deze fotodienst goed. De service is zeven dagen op zeven bereikbaar, zelfs telefonisch op zondag, waarmee ze hun concurrenten overstijgen op het vlak van klantendienst. Ook via mail zijn ze vlot bereikbaar en antwoorden ze binnen 48 uur. De contactgegevens zijn goed zichtbaar op de website, er zijn geen omweggetjes via bijvoorbeeld een formulier. Het telefoonnummer staat goed zichtbaar op de hoofdpagina in de bovenhoek.

Via de orderstatus volg je eenvoudig je bestelling, zo kan je zien of je canvas nog wordt gedrukt of al met de pakjesdienst is meegegeven. Daarnaast geldt de tevredenheidsgarantie bij CEWE een maand. Als je binnen die maand na ontvangst van je fotoproduct een opmerking hebt, staat de klantendienst klaar om samen naar een oplossing te zoeken. Die oplossing houdt bijvoorbeeld een gratis herdruk in.

Je kan ervoor kiezen om de online software te gebruiken of om software te installeren. Daarnaast stel je jouw canvas eenvoudig samen via de gebruiksvriendelijke software. Dankzij de vele indelingsmogelijkheden kan je tot zeventien foto’s op één canvas krijgen. Vind je het toch moeilijk, dan is de klantendienst beschikbaar om je tijdens dat proces te begeleiden. Het eindresultaat is van goede kwaliteit, maar je betaalt er gemiddeld wel iets meer voor.

Beschikbare formaten: Van 20×20 tot 160×120 cm | Levertermijn: 5-8 dagen

beste foto canvas
Afbeelding: Canva.com

Waar op letten bij het kopen van een foto op canvas?

Afdrukkwaliteit

De afdrukkwaliteit wordt over het algemeen bepaald door de resolutie van een afbeelding. De meeste fotodiensten op de markt geven aan wanneer de resolutie voor je afbeelding te laag is. Dit hangt samen met het gekozen formaat. Een foto kan bijvoorbeeld voldoende kwaliteitsvol afgedrukt worden als hij een klein formaat heeft, maar ga je voor een groter exemplaar dan kan diezelfde afbeelding een te lage resolutie hebben om voldoende kwaliteit te garanderen.

Voor een foto op canvas mag de kwaliteit van de afbeelding wat minder zijn dan de stelregel van minimaal 300 DPI. Doordat een canvas een doek is, en dus geen egale ondergrond heeft, kan de printer nooit helemaal perfect drukken. Daardoor zullen onnauwkeurigheden ook minder opvallen met het blote oog. Druk je op plexiglas, dan heb je meer pixels nodig om de kwaliteit te garanderen.

Daarnaast is er ook een verschil in inkt die aanbieders gebruiken. Als er gedrukt wordt met bijvoorbeeld vier kleuren, dan zullen de kleuren minder ‘rijk’ zijn dan wanneer er gedrukt wordt met twaalf kleuren. Met andere woorden, hoe meer kleuren er worden gebruikt bij het drukken, hoe groter het kleurdetail in het canvas. De kleuren zullen dus meer gevarieerd zijn en de verschillen tussen twee op elkaar gelijkende kleuren zullen groter zijn.

Formaat

Doorgaans bieden fotodiensten ongeveer dezelfde formaten aan, al hebben sommige aanbieders extra grote afmetingen ter beschikking, zoals CanvasCompany. Het formaat van het canvas is grotendeels een persoonlijke keuze, maar ook de pixels zijn hier van belang, die bepalen de scherpte van je foto. De algemene stelregel bij pixels is hoe meer, hoe beter. Hoe groter je jouw canvas wilt, hoe meer pixels er dus best zijn.

Professionele camera’s, zoals spiegelreflexcamera’s, nemen foto’s doorgaans in hogere megapixels, meer dan 20, een gsm in minder. De iPhone 12 schiet foto’s in twaalf megapixels. Wil je dus foto’s die genomen zijn met jouw smartphone afdrukken, dan kan het zijn dat die minder kwaliteitsvol zullen zijn op grotere formaten.

Om dit te weten kijk je naar het aantal DPI (dots per inch), dit geeft weer hoeveel pixels van de afbeelding er op één inch worden gedrukt. Hoewel je voor drukwerken best 300 DPI aanhoudt, kan je ook voor vergrotingen van de afbeelding kiezen, maar dit dan met een lagere afdrukresolutie. Dit maakt dat de foto van dichtbij minder scherp zal zijn.  Aan jou dus de keuze.

Levertijd

Je wilt natuurlijk dat je foto op canvas zo snel mogelijk geleverd wordt. De meeste aanbieders liggen op dit vlak ook redelijk dicht bij elkaar. De (kleine) verschillen tussen de lever- en productietijden kunnen allerlei verklaringen hebben.  Sommige aanbieders op de markt nemen het drukken in eigen handen, anderen besteden het uit aan een drukker. Dat laatste neemt doorgaans meer tijd in beslag.

Enkele fotodiensten bieden een spoedlevering aan, waardoor je jouw fotoproduct al de volgende werkdag in huis kunt hebben. Hier moet je wel extra geld voor neertellen. Let ook op het verschil tussen productietijden en levertijden. Een productietijd geeft weer hoeveel tijd het afdrukken van jouw foto in beslag neemt. Dit hangt af van verschillende factoren zoals het formaat, het materiaal of de afwerking.

De levertijd daarentegen is hoe lang het duurt voordat het prodcut bij jouw thuis geleverd wordt door de pakjesdienst. Wil je leverkosten en -tijd beperken tot het minimum, dan kan je in een aantal gevallen kiezen om je pakket af te halen in een fysieke winkel.

Groot formaat foto canvas
Afbeelding: Canva.com

Hoe we vergelijken en testen

Het team van Doorgelicht gaat online en offline op zoek naar informatie, kenmerken en specificaties over de producten in vraag.

Voor dit artikel werden 10 producten met elkaar vergeleken om te zien welke als beste uit de test kwamen. Er werden uiteindelijk 6 producten in onze selectie geplaatst.

Deze producten werden voornamelijk beoordeeld en vergeleken op kwaliteit, afdrukkwaliteit, formaat, levertijd en prijs.

Lees meer artikels in de categorie ‘Camera & Video’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.