Scroll Top
beste goedkope stofzuiger

De beste goedkope stofzuigers

Een goede koop onder de 100 euro, met of zonder zak

In dit artikel maken we een vergelijking tussen de beste goedkope stofzuigers. Een stofzuiger met of zonder zak, een extra licht model of liever een steelstofzuiger, je ontdekt er alles over in dit onderzoek. We houden rekening met het gewicht, de zuigkracht en de verschillende opzetstukken. Zo selecteer jij zonder moeite de beste goedkope stofzuiger voor jouw huishouden.

Kort samengevat

Goedkoop wil niet zeggen dat ze slecht zijn. We zoeken naar goede stofzuigers met een budget van 100 euro. Geen nood, er is nog steeds keuze genoeg.

Wil je een model zonder zak dan raden wij de Domo DO7286S aan. Met zak de Veripart VPSZ103. Beide modellen zijn voorzien van voldoende zuigkracht en zijn zeer handig in gebruik.

Voor allergieën, astma of luchtwegklachten wil je zoveel mogelijk stof uit de lucht filteren. De Nilfisk One Allergy maakt gebruik van een HEPA 14 filter en is dus ideaal en net binnen het budget.

Draadloze modellen zijn meestal duurder. De goedkope steelstofzuiger van Hyundai biedt voldoende kracht en prestaties in ruil voor een prijs rond de 100 euro.

Deze goedkope stofzuigers maken deel uit van onze jaarlijkse zoektocht van de beste stofzuigers. Omdat ze niet kunnen concurreren met de topmodellen maken we hier een aparte vergelijking.

Goedkoop is niet slecht. Je hebt gewoon wat minder extra opzetsstukken, bouwkwaliteit of zuigkracht om de prijs te drukken.

Onze selectie goedkope stofzuigers van 2024

Domo DO7286S

Beste goedkope stofzuiger zonder zak

Voordelen:

 • Compact en licht
 • Ideaal voor kleine appartementen
 • Inclusief parketborstel
 • Duurzaam

Nadelen:

 • Geen HEPA 13-filter of turboborstel
 • Kort snoer

Zoek je een goede goedkope stofzuiger zonder zak, dan adviseren we de DO7286S van Domo. Hij valt tevens op door zijn uiterst compacte design. Voor tegelvloeren en laagpolige tapijten gebruik je de combiborstel, voor parket krijg je een speciale parketborstel. Het apparaat werkt zonder zak en heeft een opvangreservoir van twee liter.

Voor dierenharen is de capaciteit van het reservoir aan de kleine kant. Je krijgt ook geen turbomond, dus voor mensen met huisdieren vinden we dit model minder geschikt. Ook mensen met allergieën overwegen beter een toestel met een HEPA 13-filter. Hoewel de stofzuiger over een HEPA-filter beschikt, is het geen HEPA 13-filter. Die laatste is net iets doeltreffender.

Woon je in een klein appartement, dan is de stofzuiger een uitstekende aanwinst. Zijn snoer is met vijf meter voldoende lang om je leefruimte te stofzuigen. Ook voor korte trappen is hij perfect. Hij weegt slechts vijf kilo, dus je kan de treden gemakkelijk onder handen nemen met de kierenzuigmond. Je krijgt trouwens ook een zachte afstofborstel voor delicate ondergronden.

Type: Stofzuiger zonder zak | Vermogen: 700 watt | Geschikt voor: Laminaat, tegelvloer en tapijt

Veripart VPSZ103

Beste met zak onder de 100 euro

Voordelen:

 • Krachtige Motor
 • Grote Stofzakcapaciteit
 • Energiezuinig
 • Telescopische buis, automatische snoeroproller en draaggreep.

Nadelen:

 • Niet goed op hoogpolige tapijten
 • 4.5 kg kan zwaar zijn voor sommigen

De Veripart VPSZ103 stofzuiger valt op door zijn krachtige zuigcapaciteit, dankzij de 800-watt motor en een indrukwekkend luchtstroom van 26 liter per seconde.

De stofzuiger is vooral bedreven in het stofzuigen van harde vloeren en laagpolige tapijten, dankzij de gespecialiseerde borstel en krachtige motor.

Een van de meest opvallende kenmerken is het HEPA-filter, dat ervoor zorgt dat fijne stofdeeltjes en allergenen effectief worden gevangen. Dit samen met het energiezuinige ontwerp, maakt het een goede keuze voor milieubewuste consumenten.

Ondanks deze voordelen heeft de Veripart VPSZ103 enkele beperkingen. De snoerlengte van 5 meter is mogelijk niet voldoende voor grotere ruimtes, wat frequente stopcontactwisselingen noodzakelijk maakt.

Daarnaast kan het gewicht van de stofzuiger, hoewel relatief licht, een uitdaging vormen voor sommige gebruikers, met name voor diegenen met mobiliteitsproblemen of die moeite hebben met het tillen van zwaardere voorwerpen.

Type: Stofzuiger met zak | Vermogen: 700 watt | Geschikt voor: Tegelvloer en laagpolig tapijt

Nilfisk – One Allergy

Voor allergieën, astma en huisdierharen door de HEPA 14 filter

Voordelen:

 • HEPA 14-filter
 • Ruime opvangzak
 • Compact en licht
 • Inclusief parketborstel en twee stofzuigerzakken
 • Opbergruimte voor accessoires

Nadelen:

 • Hoger geluidsniveau
 • Geen turboborstel

Nilfisk heeft een aantal compacte stofzuigers in zijn assortiment. Hoewel deze One Allergy zeer compact is, krijg je toch een ruime opvangzak van drie liter ter beschikking. Je krijgt er zelfs twee mee naar huis. De zuigkracht regel je aan de hand van de draaiknop. Standaard zit er een combiborstel op de stofzuiger, maar je krijgt ook een speciale borstel voor parket en laminaat.

Binnenin de stofzuiger is opbergruimte voorzien. Daarin berg je de meubelzuigmond en de afstofborstel op. Dankzij de HEPA 14-filter blaast hij gezuiverde lucht naar buiten. Ben je zeer gevoelig aan stof, dan kan je natuurlijk ook een luchtreiniger overwegen. Deze haalt schadelijke stoffen uit de lucht en zorgt voor een goede luchtkwaliteit.

De kleine stofzuiger is niet enkel geschikt voor kleinere ruimtes, door de ruime opvangzak en het snoer van acht meter reinig je evengoed grotere leefruimtes. Dankzij zijn stevige handvat en lichte gewicht draag je hem gemakkelijk de trap op. Voor hoogpolige tapijten ontbreekt er jammer genoeg een turboborstel en ook het geluidsniveau ligt wat hoger.

Type: Stofzuiger met zak | Vermogen: 750 watt | Geschikt voor: Laminaat, tegelvloer en laagpolig tapijt

Hyundai Rainbow

Low Budget draadloze steelstofzuiger

Voordelen:

 • Goedkoop
 • Ingebouwde kruimeldief
 • HEPA-filter
 • Zuinige turbostand

Nadelen:

 • Geen extra opzetstukken
 • Zwaar
 • Luider

Net boven de 100 euro, maar geen nood er is nog een goedkoper model. De Hyundai Rainbow bevat alle kenmerken van een goede steelstofzuiger.

Je bouwt hem om tot kruimeldief door de steel te verwijderen. Daarna kan je er de kierenzuigmond op monteren. De gebruiksduur ligt op 40 minuten en ook in turbostand haalt hij gemakkelijk 25 minuten.

In deze goedkope steelstofzuiger zit een HEPA-filter. Dit is slechts HEPA-11 en dus niet even goed als de bovenstaande modellen. Vanaf HEPA 12 is het interessant voor allergieën en astma.

De filter kan je best om de twee maanden vervangen. Wil je dierenharen verwijderen of parket reinigen, dan ga je beter voor een model met wat extra opzetstukken. Bij deze steelstofzuiger krijg je uitsluitend een kierenzuigmond, een combiborstel en een zachte afstofborstel.

Batterijduur: 40 minuten | Gewicht: 3,8 kg | Geluidsniveau: 76 dB

beste budget stofzuiger
Afbeelding: Canva.com

Hoe vergelijk je goedkope stofzuigers

Niet anders dan een andere stofzuiger. Goedkoop is niet gelijk aan slecht, anders worden er geen verkocht. Ze hebben minder functies, minder opzetstukken, of hebben hier en daar wat beperkingen.

Een stofzuiger is een stofzuiger, je kan ze altijd vergelijken op hun standaard specificaties.

Type

Woon je in een kleine studio, overweeg dan een steelstofzuiger. Ze zijn compacter dan de meeste sledestofzuigers.

De accuduur is vaak niet voldoende hoog om een volledige woning te stofzuigen, maar een kleiner oppervlak lukt prima. Overweeg het als aanvulling op je stofzuiger of kies een model met een voldoende lange accuduur.

Heb je liever een sledestofzuiger, dan heb je de keuze uit een model met of zonder zak. Stofzuigers met zak zijn een goede oplossing voor mensen met een stofallergie. Je vangt het stof op in de zak en gooit hem nadien de vuilbak in. Een stofzuiger zonder zak is iets duurzamer. Je hoeft dan geen stofzakken meer aan te kopen.

Zuigkracht

Als je voornamelijk tegelvloeren stofzuigt, dan zullen de meeste stofzuigers aan je verwachtingen voldoen. Een extra sterke zuigkracht is dan niet nodig. Selecteer natuurlijk wel het juiste opzetstuk en zorg ervoor dat de stofzak of opvangbak niet te vol is. Zo bekom je de beste zuigkracht.

Heb je een aantal hoogpolige tapijten in huis, dan is de zuigkracht net iets belangrijker. Om het tapijt grondig te reinigen kan je natuurlijk een tapijtreiniger gebruiken. Een krachtige stofzuiger zal echter voorkomen dat het tapijt echt vuil wordt. Kies dus een stofzuiger met een efficiënte motor.

Vloer

Je selecteert een stofzuiger best op basis van het oppervlak dat je wenst te stofzuigen. Hoogpolige tapijten vragen om een stofzuiger met hoge zuigkracht en een turboborstel. Enkel zo kan je de meeste stofdeeltjes uit het tapijt verwijderen. Beschikt de stofzuiger over een turboborstel, dan is hij ook geschikt om dierenharen te verwijderen.

Heb je een delicate vloer zoals parket of laminaat, dan heb je een stofzuiger nodig met een parketborstel. Meestal beschikt de stofzuiger standaard over een combiborstel. Deze gebruik je op laagpolige tapijten en tegelvloeren. Idealiter kan je de gewenste zuigkracht instellen, dat is vooral handig als je een vloerkleed wilt stofzuigen.

goede goedkope stofzuiger
Afbeelding: Canva.com

Onze mening over goedkope stofzuigers doorgelicht

Goedkope stofzuigers worden vaak als minderwaardig ervaren, maar wat betekent ‘goedkoop’ eigenlijk? En is ‘goedkoop’ voor jou hetzelfde als voor mij?

Voor mensen die gewend zijn aan de nieuwe Dyson steelstofzuiger van meer dan 800 euro, kan een stofzuiger van 200 euro als goedkoop worden beschouwd. Maar voor iemand die zijn eerste stofzuiger koopt en niet meer dan 100 euro kan uitgeven, is 200 euro erg duur. ‘Goedkoop’ is dus een relatief begrip.

Bij onze zoektocht naar de beste goedkope stofzuiger hebben we ons gericht op modellen met een aankoopprijs onder de 100 euro. Dit kan inclusief kortingen zijn, dus het is mogelijk dat een model normaal gesproken duurder is, maar tijdelijk onder deze prijs valt.

Door deze prijsbeperking vielen veel stofzuigers af. Toch bleven er enkele modellen over uit onze eerdere onderzoeken naar stille of compacte stofzuigers, die vaak ook wat goedkoper zijn.

Vervolgens hebben we enkele modellen geselecteerd en zijn we naar de winkels gegaan om deze te bekijken, te beoordelen en, indien mogelijk, te testen. We hebben ervoor gekozen om niet meer dan vier goedkope stofzuigers aan te bevelen. Zo krijg jij meteen een idee van welke stofzuigers de beste prijs-kwaliteitverhouding bieden binnen dit budget.

Voor dit artikel werden 18 producten met elkaar vergeleken om te zien welke als beste uit de test kwamen. Er werden uiteindelijk 8 producten in onze selectie geplaatst.

Deze producten werden voornamelijk beoordeeld en vergeleken op kwaliteit, type, zuigkracht, ondergrond en prijs.

Bronnen:

Tot zover het artikel beste goedkope stofzuiger

Lees meer artikels in de categorie ‘Kuisen’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.