Scroll Top
gordijnen voor interieur

De beste gordijnen voor elk interieur

Gordijnen, ze bestaan tegenwoordig in alle soorten, kleuren, vormen en maten. Transparant of dik gevoerd, in velours of houten lamellen. Het aanbod is legio en bijgevolg is het moeilijk om een goede keuze te maken. In dit artikel geven we je enkele tips om de beste gordijnen te kiezen.

gordijnen voor interieur

Waarom kiezen voor gordijnen?

Gordijnen zijn in de eerste plaats een vorm van raamdecoratie, maar ze wel ontzettend functioneel. Eerst en vooral regelt een gordijn de lichtinval. Doe je de gevoerde gordijnen dicht, dan is de kamer meteen verduisterd. Bij jaloezieën kan je de lichtinval regelen door de shutters te kantelen. Daarnaast hebben gordijnen een isolerende functie: ze helpen de koude buiten te houden in de winter, net als de hitte van de brandende zomerzon. Ten derde werken gordijnen geluidswerend, want ze dempen het geluid. En gordijnen zijn ook gewoon mooi om in huis te hebben, want ze maken deel uit van het interieur.

Gordijnen voor binnen

Waarop moet je letten?

Voor je gordijnen aankoopt, moet je goed bedenken waarvoor de gordijnen zullen dienen. Wil je vermijden dat de zon in de zomer binnen schijnt, dan kies je best voor zonwerende gordijnen. Wil je lekker dikke gordijnen die sfeer scheppen in de woonkamer, isoleren én geluid dempen? Ga dan voor gevoerde overgordijnen, bijvoorbeeld in de stof velours. Deze overgordijnen worden vaak gebruikt in combinatie met vitrage. Vitragegordijnen laten het daglicht door, maar zorgen toch voor voldoende privacy. Perfect dus om op te hangen aan een raam dat zich aan de straatkant bevindt. Vitrage is ook gekend als glasgordijn of voile gordijn. Zit je op kantoor en wil je vooral nieuwsgierige blikken vermijden? Dan is een plisségordijn de oplossing. Ga je voor verduisterende exemplaren of eerder voor (semi)transparant?

lamellen gordijnen

Lamellen

Vind je het belangrijk om je interieur steeds aan te passen aan de laatste nieuwe interieurtrends? Dan zijn houten lamellen echt iets voor jou. Houtkleurig, zwart of wit, het is maar wat het best in je woonkamer past. Kies voor horizontale houten lamellen, waarbij je kan spelen met de lichtinval. Je kan de lamellen volledig optrekken voor maximale lichtinval, maar je kan ook spelen met de shutters en ze kantelen om de zon net genoeg – maar niet te veel – te laten binnenschijnen. Daarnaast bestaan er ook verticale lamellen, die je vaak in kantoren ziet hangen. Deze lamellen schuif je naar links of rechts om ze volledig te openen of te sluiten, maar ook hier kan je met de bediening de shutters in de gewenste stand zetten en zo met het licht spelen.

Samenwerkingbanner DGL

Lees ook de volgende berichten

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.