Beste Grasmaaier

De beste grasmaaier die je momenteel kunt kopen is de Makita DLM431PT2. De meeste mensen hebben namelijk een tuin die kleiner is dan 1000 vierkante meter. Mensen met een grotere tuin kunnen beter voor een grasmaaier met een benzinemotor opteren. Deze Makita grasmaaier wordt namelijk aangedreven door een 18 volt batterij van 5 Ah. Het is een wendbare, lichte en stille grasmaaier waarmee je met gemak je gazon kunt proper houden. Onderaan dit artikel kan u ons onderzoek terugvinden en waar u op moet letten bij het kopen van een grasmachine.

Onze top 3 – Beste Grasmaaiers

De beste grasmaaier die je momenteel kunt kopen is de Makita DLM431PT2. Deze grasmachine werkt op basis van een 18 volt batterij waarmee je 500 vierkante meter gras mee kunt maaien. Omdat je niet vasthangt aan een draad heb je de wendbaarheid van een benzine grasmachine. En omdat deze Makita grasmaaier geen benzinemotor heeft is hij een pak lichter en stiller.

Het voordeel van deze Makita grasmaaier is dat er twee batterijen van 5 Ah meegeleverd worden zodat je nooit halfweg komt stil te vallen. Dankzij de twee batterijen kun je in principe tot duizend vierkante meter maaien door halfweg te veranderen van batterij.

Grootste nadeel van deze grasmachine is dat het geen zelfrijdende functie heeft. Momenteel zijn er nog geen grasmachines met accu die deze functie aanbieden. Maar voor een tuin van minder dan duizend vierkante meter heb je dat in principe niet nodig. Het heeft ook geen mulching functie dus als je dat graag hebt kun je beter voor de Makita DLM460PT2 opteren.

De Powerplus POWG60245 is een goede grasmaaier met een benzinemotor. Als je een tuin hebt van meer dan duizend vierkante meter is het aangeraden om te gaan voor een grasmaaier met een benzinemotor. Het wordt namelijk redelijk onhandig en duur om 3-4 batterijen te moeten kopen om je gazon af te rijden.

Deze grasmachine heeft een benzinemotor met een cilinderinhoud van 173 cm3 en een vermogen van 3460W. Het nadeel is wel dat deze viertakt benzinemotor wel veel geluid maakt. Met 99 decibel is hij zeker geen stil grasmachine, zeker wanneer je het vergelijkt met een elektrische grasmachine.

De Wolf Garten A340E is een goedkope grasmaaier die je moet bedienen via een verlengkabel. Als je over een kleine tuin beschikt heb je hier waarschijnlijk meer als voldoende aan. Deze Wolf Garten grasmaaier heeft zelfs een mulching functie waardoor je gras versnipperd en het als meststof terug op het gazon wordt geblazen.

Het onderzoek

Wie moet een grasmaaier kopen?

Iedereen met een tuin heeft een grasmaaier nodig tenzij je al een robotmaaier waarvan je tevreden bent. Iedereen met een tuin die kleiner is dan 2000 vierkante meter heeft normaal gezien voldoende aan een grasmachine. Voor tuinen groter dan 2000 vierkante meter wordt er al aangeraden om naar een zitmaaier te zoeken. Als je een kleine tuin hebt van 1000 vierkante meter of minder raden we aan om voor een elektrische grasmachine te gaan.

Er bestaan ondertussen grasmachines zonder draad die op een accu werken. Deze accu’s zijn groot genoeg om een tuin van 500 vierkante meter of iets groter te maaien zonder probleem. Het is ook mogelijk om een grasmaaier met 2 accu’s te bestellen zoals de Makita DLM431PT2. Hierdoor is het zelfs mogelijk om een tuin van 1000 vierkante meter te maaien door halfweg van batterij te veranderen.

Heb je een grote tuin dan is het waarschijnlijk beter om voor een grasmachine met een benzinemotor te kiezen. Het is namelijk kostelijk en onhandig als je 3 of 4 batterijen nodig hebt om in een keer je tuin te maaien.

Grasmaaier kopen

Waar moet je op letten

Er bestaan vandaag 3 types grasmaaiers; de grasmaaier met een benzine motor, de elektrische grasmaaier met een draad en een grasmaaier met een accu. Het grote voordeel van een grasmaaier met een accu is dat ze wendbaar zijn en gemakkelijk in gebruik omdat je niet meer vast hangt aan een draad. Verder zijn ze ook een stuk lichter en stiller in vergelijk met een grasmaaier met een benzinemotor.

Nadeel is dat ze minder geschikt zijn vanaf je tuin groter is dan 1000 vierkante meter. Vanaf dan is het waarschijnlijk beter om voor een grasmaaier met een benzinemotor te kiezen. Heb je een kleine tuin van 250 vierkante meter of minder is een grasmaaier met draad waarschijnlijk voldoende.

Een zelfrijdende grasmaaier moet je niet duwen om vooruit te geraken. Hij zal zichzelf vooruit trekken wanneer je de nodige hendels induwt. Dit is vooral handig wanneer je een grote tuin hebt te onderhouden. Voor kleine tuinen heb je dit niet nodig en als je een beetje sportief bent is een tuin van 1000 vierkante meter te doen zonder een zelfrijdende optie.

Wanneer je een grasmaaier gaat kopen kijk dan niet enkel naar de aankoopprijs. Een elektrische grasmaaier of een grasmaaier op accu heb geen onderhoud nodig zoals een grasmaaier met een benzinemotor. Het onderhoud van een grasmaaier op benzine kan snel 50 euro per jaar kosten. Terwijl je een grasmaaier met accu enkel zou moeten binnensteken voor het slijpen van de messen.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.