Beste Grasmaaier

De beste grasmaaier die je momenteel kunt kopen is de Makita DLM431PT2. De meeste mensen hebben namelijk een tuin die kleiner is dan 1000 vierkante meter. Mensen met een grotere tuin kunnen beter voor een grasmaaier met een benzinemotor opteren. Deze Makita grasmaaier wordt namelijk aangedreven door een 18 volt batterij van 5 Ah. Het is een wendbare, lichte en stille grasmaaier waarmee je met gemak je gazon kunt proper houden. Onderaan dit artikel kan u ons onderzoek terugvinden en waar u op moet letten bij het kopen van een grasmachine.

Beste grasmaaier 2020

De beste grasmaaier voor de meeste mensen is volgens ons onderzoek de Makita DLM431PT2. Dit is een accu grasmaaier waarin je twee batterijen van 18 volt kunt steken. Hierdoor kun je tot 1.000 vierkante meter gazon maaien alvorens je moet opladen. Ook handig is dat deze accu’s compatibel zijn met andere toestellen van Makita zoals bijvoorbeeld een bosmaaier of heggenschaar. Omdat je niet vasthangt aan een draad heb je de wendbaarheid van een benzine grasmachine. En omdat deze Makita grasmaaier geen benzinemotor heeft is hij een pak lichter en stiller. Ook heb je minder onderhoudskosten omdat de grasmaaier niet binnen moet gestoken worden voor onderhoud.

“Beste grasmaaier 2020”

Nadeel van deze accu grasmachine is dat het geen zelfrijdende functie heeft. Momenteel zijn er nog geen grasmachines met accu die deze functie aanbieden omdat het teveel energie verbruikt. Maar voor een tuin van minder dan duizend vierkante meter is een zelfrijdende functie overbodige luxe. Heb je een gazon groter dan 1.000 vierkante meter dan raden we af om voor een accu grasmaaier te kiezen. Je moet dan namelijk meerdere keren de batterijen verwisselen en opladen. In dat geval kies je beter voor een benzine grasmaaier zoals de McCulloch M46-140WR.

De McCulloch M46-140WR is een benzine grasmaaier voor mensen met een groot gazon. Als je een tuin hebt van meer dan duizend vierkante meter is het aangeraden om te gaan voor een benzine grasmachine. We vinden namelijk onhandig dat je meerdere keren van batterij zou moeten veranderen en wachten tot ze opgeladen zijn voor je weer verder kan maaien. En om meer dan twee accu’s te kopen zodat je onafgebroken kunt maaien wordt een accu grasmaaier een dure aankoop. Hij heeft een veirtakt motor met een cilinderinhoud van 140 cm3 en 2,6pk.

“Beste benzine grasmaaier”

Nadeel van de benzinemotor is dat hij veel lawaai maakt, een maximaal geluidsniveau van 95 decibel is zeer luid. Hierdoor kun je best geluidsbescherming dragen om schade aan je oren te vermijden. Groot voordeel van deze benzine grasmaaier is dat hij over een zelfrijdende functie beschikt. Zeer handig wanneer je een groot gazon hebt of een gazon met een stevige helling. De opvangbak is zeer ruim en heeft een volume van 50 liter zodat je minder vaak moet stoppen om het te legen. Dankzij de mulching functie heb je de keuze om je gras te hergebruiken als meststof voor je gazon.

De PowerPlus Dual Power POWDPG7557 is een accu grasmaaier geschikt voor een klein gazon. Je krijgt namelijk maar 1 batterij van 2 Ah meegeleverd waarmee je tot 250 vierkante meter gras mee kunt maaien. Dit is niet veel maar voor mensen die maar een kleine tuin hebben is dit meer als voldoende. Handig is ook dat je gratis bij de grasmaaier een kantjesmaaier krijgt waarmee je je gazon proper kunt afwerken. De meegeleverde accu kun je zowel gebruiken voor de grasmaaier als voor de kantjesmaaier zodat je altijd draadloos aan de slag kunt. De accu is ook compatibel met andere toestellen van Powerplus zoals een boormachine of heggenschaar.

“Beste accu grasmaaier klein gazon”

Juist zoals de Makita heeft deze grasmachine geen zelfrijdende functie heeft, maar voor een kleine tuin heb je dat in niet nodig. Het heeft ook geen mulching functie zodat je je gemaaid gras niet als meststof kunt gebruiken. Hij is een stuk goedkoper dan de Makita die we aanraden maar die is wel geschikt om tuinen tot 1.000 vierkante meter te maaien.

De Stiga Collector 40E is een goedkope grasmachine die je met een draad moet gebruiken. Het voordeel van deze grasmachine is dat hij maar een fractie kost van de andere modellen die we aanraden. Hij is ook zeer betrouwbaar, gewoon de draad in het stopcontact en je kunt vertrekken. Het vereist wel enige handigheid om efficient je gras te maaien met dit toestel. Zorg dat je altijd een lus knoopt zodat de draad niet uit je grasmachine kan vliegen. Probeer je gazon ook te maaien door weg te rijden van je stopcontact zodat je draad niet altijd in de weg komt te liggen.

“Beste elektrische grasmaaier”

Deze elektrische grasmaaier kunnen we aanraden aan mensen die een kleine tuin hebben en op zoek zijn naar een goedkope oplossing. Omdat hij niet zelfrijdend is en je aan een draad hangt is hij minder geschikt voor grote tuinen. Heb je een tuin van 500 vierkante meter of meer raden we aan om voor een accu grasmaaier of benzine grasmaaier te opteren indien je budget dit toelaat.

Het onderzoek

Wie moet een grasmaaier kopen?

Iedereen met een tuin heeft een grasmaaier nodig tenzij je al een robotmaaier waarvan je tevreden bent. Iedereen met een tuin die kleiner is dan 2000 vierkante meter heeft normaal gezien voldoende aan een grasmachine. Voor tuinen groter dan 2000 vierkante meter wordt er al aangeraden om naar een zitmaaier te zoeken. Als je een kleine tuin hebt van 1000 vierkante meter of minder raden we aan om voor een elektrische grasmachine te gaan.

Er bestaan ondertussen grasmachines zonder draad die op een accu werken. Deze accu’s zijn groot genoeg om een tuin van 500 vierkante meter of iets groter te maaien zonder probleem. Het is ook mogelijk om een grasmaaier met 2 accu’s te bestellen zoals de Makita DLM431PT2. Hierdoor is het zelfs mogelijk om een tuin van 1000 vierkante meter te maaien door halfweg van batterij te veranderen.

Heb je een grote tuin dan is het waarschijnlijk beter om voor een grasmachine met een benzinemotor te kiezen. Het is namelijk kostelijk en onhandig als je 3 of 4 batterijen nodig hebt om in een keer je tuin te maaien.

Grasmaaier kopen waar op letten

Type grasmaaier

Er bestaan vandaag 3 types grasmaaiers; de grasmaaier met een benzine motor, de elektrische grasmaaier met een draad en een grasmaaier met een accu. Het grote voordeel van een grasmaaier met een accu is dat ze wendbaar zijn en gemakkelijk in gebruik omdat je niet meer vast hangt aan een draad. Verder zijn ze ook een stuk lichter en stiller in vergelijk met een grasmaaier met een benzinemotor.

Nadeel is dat ze minder geschikt zijn vanaf je tuin groter is dan 1000 vierkante meter. Vanaf dan is het waarschijnlijk beter om voor een grasmaaier met een benzinemotor te kiezen. Heb je een kleine tuin van 250 vierkante meter of minder is een grasmaaier met draad waarschijnlijk voldoende.

Zelfrijdend

Een zelfrijdende grasmaaier moet je niet duwen om vooruit te geraken. Hij zal zichzelf vooruit trekken wanneer je de nodige hendels induwt. Dit is vooral handig wanneer je een grote tuin hebt te onderhouden. Voor kleine tuinen heb je dit niet nodig en als je een beetje sportief bent is een tuin van 1000 vierkante meter te doen zonder een zelfrijdende optie.

Prijs

Wanneer je een grasmaaier gaat kopen kijk dan niet enkel naar de aankoopprijs. Een elektrische grasmaaier of een grasmaaier op accu heb geen onderhoud nodig zoals een grasmaaier met een benzinemotor. Het onderhoud van een grasmaaier op benzine kan snel 50 euro per jaar kosten. Terwijl je een grasmaaier met accu enkel zou moeten binnensteken voor het slijpen van de messen.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.