Beste hometrainer

Bij het kopen van een hometrainer is het belangrijk om uw persoonlijk doel voor ogen te houden. In ons onderzoek hielden we rekening met de verschillende doelstellingen en op basis daarvan hebben wij zorgvuldig de beste hometrainers geselecteerd. Heb je als hoofddoel om wat kilo’s kwijt te spelen, dan is de Virtufit iConsole HTR 2.1 de ideale hometrainer. Zijn comfortabele zithouding, uitgebreide trainings opties en robuuste bouw maken jouw doel makkelijk bereikbaar. Daartegenover staat de lichtere Tunturi Cardio Fit B25 X-Bike die opvouwbaar en makkelijk verplaatsbaar is. Onderaan in dit artikel vindt u ons onderzoek terug en vatten we samen waarop u moet letten bij het kopen van een hometrainer.

Top 5 – Beste Hometrainer 2020

Het vinden van een geschikte plaats in huis voor de hometrainer leidt wel eens tot problemen. De Bike 500 hometrainer met zelf-aandrijving lost dit probleem op. Door de zelf-aandrijving is het niet nodig een stopcontact in de buurt te hebben.  Bovendien is deze hometrainer van Decathlon makkelijk verplaatsbaar dankzij de transportwieltjes. De verstelvoetjes achteraan en het basisgewicht van 40 kg bieden de nodige stabiliteit.

 “Betaalbare Hometrainer Decathlon” – Doorgelicht

Op de trainingscomputer kan je tijd, snelheid, hartslag, calorieën en afstand terugvinden. Verder staan er ook 7 trainingsprogramma’s op deze console. Je kan zelf ook een trainingsdoel instellen, zodat jij optimaal aan je conditie kan werken.

Een hometrainer kan meer plaats innemen dan gewenst. Maar ook daarvoor bestaat er een oplossing, namelijk de opvouwbare hometrainer. Je klapt de Tunturi Cardio Fit B25 X-bike snel uit om aan de training te beginnen en achteraf berg je hem zo weer op. De Tunturi opvouwbare fiets biedt het voordeel van grotere verstelbaarheid van het zadel. Zo kunnen grotere gebruikers er ook mee aan de slag. Veel concurrenten schieten op dit vlak tekort. De rugleuning zorgt voor een comfortabele trainingshouding.

“Opvouwbare hometrainer” – Doorgelicht

Door het lagere gewicht van de hometrainer en het lichtere vliegwiel is deze hometrainer uitstekend voor trainingen met lichte tot matige intensiteit. De 8 verschillende versnellingen zijn zeker voldoende om je training te kunnen variëren.

Ben je op zoek naar een kwalitatieve en goedkope hometrainer als instapmodel? Dan is de Tunturi Cardio Fit B30 exact wat je zoekt. Deze hometrainer bevat alle basisfuncties die een goede hometrainer moet hebben.

“Goedkope hometrainer” – Doorgelicht

De vliegwielmassa van 6 kg garandeert een vlotte fietsbeweging. Doordat het vliegwiel en weerstandsysteem beiden magnetisch zijn, maakt de hometrainer weinig geluid en is hij stabiel. De trainingscomputer is voorzien van alle basisfuncties en werkt op batterijen. Een goed alternatief voor deze goedkope hometrainer is de Virtufit HTR 1.0.

Veel mensen kopen een hometrainer met het doel om af te vallen. Om zo snel mogelijk resultaat te boeken is het aangeraden lage intensiteit training te volgen. Dit komt erop neer dat je minder intensief traint, maar wel langer kan volhouden. Zo train je uithoudingsvermogen en verbrand je meer vet.

“Hometrainer zware mensen” – Doorgelicht

De Virtufit iConsole HTR 2.1 is gemaakt om langdurige trainingen en slijtage aan te kunnen. Het maximale belastbaar gewicht van 150 kg wijst op de stevige kwaliteit en robuustheid van het toestel. De vloeiende trapbeweging van dit toestel is te danken aan het 19 kg zware vliegwiel. Verder is de Virtufit hometrainer  voorzien van een uitgebreid gamma aan trainingsprogramma’s en weerstandsniveaus.

Kettler is al jarenlang een gevestigde waarde in het produceren van kwaliteitsvolle hometrainers. De Golf S4 hometrainer van Kettler is daar nogmaals het bewijs van. De tweevoudige verbinding in de stuurbuis zorgt voor fenomenale stabiliteit. De trainingscomputer is uitgerust met alle nieuwste snufjes en bevat maar liefst 10 trainingsprogramma’s. Wil je tijdens een intensieve work-out naar jouw favoriete serie kijken? De ingebouwde tablet houder laat dit toe!

Hometrainer Kettler” – Doorgelicht

Comfortabel trainen is ook belangrijk om blessures te voorkomen en om de beste trainingservaring te bereiken. De Golf S4 wordt geleverd met maar liefst drie verschillende zadelbovenstukken. Met slechts één klik verwissel je van zadel en kan de training beginnen. Voor de grotere gebruikers is er ook de mogelijkheid een langere zadelbuis te hanteren.

Het onderzoek

Waarom een goede hometrainer kopen?

De hometrainer staat bekend als één van de meest toegankelijke fitnessapparaten. Deze indoor fiets is een populair product doordat je in de comfort van jouw eigen huis kan trainen. Met een hometrainer kan je onder minimale belasting van de gewrichten je uithoudingsvermogen verbeteren en je beenspieren versterken. Het laat toe om op elk moment en ongeacht het weer calorieën te verbranden. Het toestel is optimaal voor mensen die gewichtsverlies beogen en rustig willen beginnen met bewegen. Ook mensen die revalideren van een blessure en sportievelingen die hun conditie op peil willen houden, kunnen fijn genieten van dit fitnessapparaat.

Hometrainer kopen

waar moet ik op letten?

De weerstandsniveaus van een hometrainer zijn het equivalent van de versnellingen op je fiets. Hoe hoger je schakelt, hoe hoger de weerstand en bijgevolg hoe zwaarder de training. Een hometrainer met meer weerstandsniveaus biedt gevarieerdere trainingen aan, doordat je op zowel heel hoge als lage niveaus kan trainen. Een breed gamma van weerstandsniveaus is vooral interessant voor getrainde sporters die zich aan intervaltrainingen willen wagen.

Het gewicht van de hometrainer is uiteraard belangrijk, maar niet enkel omdat het de gebruiker moet kunnen dragen. Het gewicht is ook een prima indicator voor de kwaliteit van de hometrainer. Een zware hometrainer is gebouwd met stevige materialen, die de duurzaamheid ten goede zal komen. Wat je absoluut wil vermijden is dat jouw hometrainer gaat schudden bij intensief gebruik. Het gewicht is cruciaal om dit tegen te gaan. Hoe zwaarder de hometrainer is, hoe stabieler hij ook zal zijn.

Het vliegwiel is een essentieel onderdeel van elke hometrainer. Het bepaalt de kwaliteit van de beweging en hoe vlot de hometrainer draait. Hoe zwaarder dit vliegwiel, hoe beter de rotatie zal zijn eenmaal je aan het trainen bent. Dit zorgt dus mee voor een verbeterde stabiliteit. Staar je echter niet blind op dit gewicht, want door verbeterde technologie is vooral de samenhang met het remsysteem belangrijk geworden voor een goede kwaliteit.

Het remsysteem zorgt voor de weerstand tijdens jouw training. We onderscheiden het klassieke remsysteem met remblokken van het magnetisch remsysteem. De remblokken gaan gepaard met een riem die de weerstand op het vliegwiel genereert, dit resulteert echter in minder vloeiende beweging en snellere slijtage. De betere optie is het magnetisch remsysteem, dat door magneten dichter of verder van het vliegwiel te plaatsen ook weerstand veroorzaakt. De beste optie is het inductieremsysteem dat door een wisselende elektrische stroom de sterkte van de weerstand kan bepalen. Dit levert ook een verbeterde stabiliteit van de hometrainer.

De trainingscomputer van een hometrainer moet gebruiksvriendelijk zijn en zichzelf verklaren. Het geeft informatie over de belangrijkste parameters van jouw training. Zo kan je de intensiteit van je training bepalen en steeds weer progressie maken. De computer geeft de belangrijkste trainingsgegevens aan zoals hartslag, trainingstijd, afgelegde afstand en verbrande calorieën.

Een trainingscomputer die geleverde arbeid van een lichaam meet, noemen we een ergometer. Hiermee kan je de resultaten van je training nog gedetailleerder bijhouden. Tijdens je training oefen je weerstand uit op het vliegwiel, die door de ergometer kan uitgedrukt worden in “watt”. Hoe hoger deze weerstand, hoe intensiever je traint. De betere trainingscomputer laat ook toe om onder begeleiding een trainingsprogramma af te werken. Vervolgens lees je op de display af hoe je training vordert.

Om efficiënt te kunnen trainen en blessures te vermijden is een goede houding op de hometrainer fundamenteel. De verstelbaarheid van de zadelhoogte en positie van het stuur dragen bij aan een betere training. Voor oudere of geblesseerde gebruikers kan een lage instap van de hometrainer nodig zijn. De lage instap betekent dat de pedalen zich dichter bij de grond bevinden, waardoor op- en afstappen makkelijker wordt voor de minder mobiele gebruiker. Indien u van plan bent de hometrainer geregeld te verplaatsen, let dan ook op de aanwezigheid van transportwieltjes.

Verschillende soorten hometrainers

De klassieke hometrainer

De klassieke hometrainer is degene waar in dit artikel voornamelijk dieper op ingegaan wordt. Bij deze hometrainer zit je zoals op een normale fiets gewoon rechtop. Dit is voor de meeste mensen de beste optie.

De ligfiets hometrainer

Het principe is hier hetzelfde als bij de klassieke hometrainer, maar de houding is nu anders. Op deze hometrainer neem je een houding aan zoals op een ligfiets. Deze is vooral geschikt voor mensen met rugklachten of die trainen met een ligfiets.

De opvouwbare hometrainer

Gezien hometrainers vaak statisch zijn en redelijk wat plaats innemen, is de opvouwbare hometrainer een goed alternatief. Je kan deze snel opvouwen en wegsteken na je training, zodat je terug over je volledige ruimte in je huis beschikt. Deze fietsen zijn vaak wel minder verstelbaar en kunnen de slijtage van zware trainingen minder lang verdragen.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.