De 5 beste hometrainers van 2021

Thuis cardio sporten met een goede hometrainer die alle statistieken bijhoudt

Bij het kopen van een hometrainer is het belangrijk om uw persoonlijk doel voor ogen te houden. In ons onderzoek hielden we rekening met de verschillende doelstellingen en op basis daarvan hebben wij zorgvuldig de TOP 5 beste hometrainer 2021 geselecteerd. Heb je als hoofddoel om wat kilo’s kwijt te spelen, dan is de Virtufit iConsole HTR 2.1 de ideale hometrainer. Zijn comfortabele zithouding, uitgebreide trainings opties en robuuste bouw maken jouw doel makkelijk bereikbaar. Zoek je de beste hometrainer voor intensief te kunnen trainen en sporten, dan is de Tunturi Endurance E80 jouw type hometrainer.

Daartegenover staat de lichtere Tunturi Cardio Fit B25 X-Bike die opvouwbaar en makkelijk verplaatsbaar is. Onder de samengevatte top 5 hometrainers vind je het onderzoek, hoe je moet vergelijken en meer uitleg over de gekozen modellen.

VIRTUFIT ICONSOLE HTR 2.1 ERGOMETER

De Editor’s Pick van 2021 is zeer vergelijkbaar met de onderstaande Tunturi FitCycle. Gelijkaardig maar toch voldoende verschillen. Ook in de prijs is er een verschil, je betaalt zo’n 20% meer voor dit toestel. Maar hier is ook een goede reden voor, want de VirtuFit heeft toch enkele belangrijke voordelen. Het stuur is verstelbaar en er wordt gebruik gemaakt van betere duurzame materialen.

Het grootste verschil zit in de software. Hoewel je ze beide aan kan sluiten op de smartphone heeft deze VirtuFit meer opties. Ook ingebouwd in het toestel zit een heel pak programma’s (23), trainingen (15) en trainingsdoelen. Ook dit toestel is geschikt voor zwaardere sporters, het maximale gebruikersgewicht is 150 kg. Ook voor grote mensen is deze hometrainer interessant door het verschuifbare zadel (voor, achter, boven en beneden) en stuur. De VirtuFit kan ook 4 profielen opslaan, zo kan een heel gezin genieten van dit toestel.

Beste hometrainer 2021

TUNTURI – FITCYCLE 50I ERGOMETER

Een goede hometrainer die betaalbaar is en toch nog extra snufjes heeft. Een betere beschrijving kunnen we niet vinden voor deze Tunturi FitCycle 50i. Enerzijds heb je een kwalitatief toestel, sterk maar licht, makkelijk te bewegen en goed ontworpen met een ergonomische houding. Anderzijds heb je smartphone/tablet verbinding met bluetooth, een tablethouder, een goede display + hartslagmeter en heel wat trainingsprogramma’s. Deze hometrainer is ook geschikt voor grote en/of zware mensen (tot 150 kg) wat nogmaals wijst op de kwaliteit. Toch is dit geen toestel voor intensief op te sporten.

Ook Bol en Coolbue beschrijven dit model als een perfect instapmodel in het middelste prijssegment. Het vliegwiel heeft verschillende weerstanden en het wattage wordt gemeten via de ergometer. Je kan met de bluetooth verbinding je sportprestaties onmiddelijk overbrengen naar je app. Het zadel is makkelijk te verstellen, naar boven of beneden, naar voor of naar achteren. De handige drinkbushouder is ook een toffe extra

Prijs / kwaliteit Hometrainer

TUNTURI ENDURANCE E80

Gaan we naar de hoogste prijscategorie, de topklasse hometrainers, dan zien we dat er nog veel ruimte is voor verbetering. Goedkopere hometrainers hebben een hele reeks basis functies, deze luxe hometrainers hebben er heel wat meer. Zoek je een hometrainer voor sporadisch te fietsen, dan ben je beter af met een goedkopere hometrainer. Ga je voor intensief sporten dan is dit de beste hometrainer in deze Top 5.

Het geraamte is van zeer duurzaam kunststof, hierdoor blijft het toestel redelijk licht. Het vliegwiel maakt gebruik van een V-aandrijfwiel en een elektromagneetrem als weerstand. Het maximale vermogen ligt hierbij op 440W, meer dan andere modellen. Hierdoor weet je dat je intensief kan sporten. Het zadel is comfortabel en in alle richtingen instelbaar, het stuur kan ook bewogen worden om zo de ideale positie te vinden voor jouw lichaam.

De boordcomputer, of display, is een LCD kleurenscherm van redelijk hoge kwaliteit. Deze luxe hometrainer beschikt over een brede waaier (43) trainingsprogramma’s. Met 58 weerstandniveaus kan je ook alles tot in de kleinste details regelen. Op de display zie je; afstand, calorieverbruik, energieverbruik, hartslag, snelheid, tijd en wattage. Je kan dit toestel ook verbinden met je smartphone of tablet om data te verzamelen en te analyseren. Via het 5 T-rise programma kan je verschillende routes instellen en volgen op het scherm. Komt er een heuvel aan dan zal het toestel de parameters automatisch veranderen om je deze indruk te geven.

Topklasse hometrainer 2021

TUNTURI CARDIO FIT B25 X-BIKE

Een hometrainer kan meer plaats innemen dan gewenst. Maar ook daarvoor bestaat er een oplossing, namelijk de opvouwbare hometrainer. Je klapt de Tunturi Cardio Fit B25 X-bike snel uit om aan de training te beginnen en achteraf berg je hem zo weer op. De Tunturi opvouwbare fiets biedt het voordeel van grotere verstelbaarheid van het zadel. Zo kunnen grotere gebruikers er ook mee aan de slag. Veel concurrenten schieten op dit vlak tekort. De rugleuning zorgt voor een comfortabele trainingshouding.

Opvouwbare hometrainer

Door het lagere gewicht van de hometrainer en het lichtere vliegwiel is deze hometrainer uitstekend voor trainingen met lichte tot matige intensiteit. De 8 verschillende versnellingen zijn zeker voldoende om je training te kunnen variëren. Opvouwbare hometrainers hebben veel voordelen maar ook enkele nadelen. Deze Tunturi verdient alvast een plaats in deze top 5 beste hometrainer.

DOMYOS HOMETRAINER BIKE 500

Ook aanwezig in onze lijst beste hometrainer is deze goedkopere optie. Het vinden van een geschikte plaats in huis voor de hometrainer leidt wel eens tot problemen. De Bike 500 hometrainer met zelf-aandrijving lost dit probleem op. Door de zelf-aandrijving is het niet nodig een stopcontact in de buurt te hebben. Bovendien is deze hometrainer van Decathlon makkelijk verplaatsbaar dankzij de transportwieltjes. De verstelvoetjes achteraan en het basisgewicht van 40 kg bieden de nodige stabiliteit.

Op de trainingscomputer kan je tijd, snelheid, hartslag, calorieën en afstand terugvinden. Verder staan er ook 7 trainingsprogramma’s op deze console. Je kan zelf ook een trainingsdoel instellen, zodat jij optimaal aan je conditie kan werken. Toch is dit model iets minder stevig en comfortable dan de andere modellen in onze lijst beste hometrainers. Als voordeel wordt de prijs gedrukt, als nadeel heb je geen hometrainer voor intensief te sporten. Dit is eerder een model voor als je af en toe wil fietsen.

Goedkope hometrainer

Top 5 beste hometrainer 2020

Tot zover onze top 5 beste hometrainers 2021.
Meer home fitness alternatieven nodig? Lees dan ook de lijst beste roeimachines of ga voor een goede crosstrainer of spinningfiets.

Hometrainers vergelijken

Waarom een goede hometrainer kopen?

De hometrainer staat bekend als één van de meest toegankelijke fitnessapparaten. Deze indoor fiets is een populair product doordat je in de comfort van jouw eigen huis kan trainen. Met een hometrainer kan je onder minimale belasting van de gewrichten je uithoudingsvermogen verbeteren en je beenspieren versterken. Het laat toe om op elk moment en ongeacht het weer calorieën te verbranden. Het toestel is optimaal voor mensen die gewichtsverlies beogen en rustig willen beginnen met bewegen. Ook mensen die revalideren van een blessure en sportievelingen die hun conditie op peil willen houden, kunnen fijn genieten van dit fitnessapparaat. Mensen die thuis al een goede koersfiets hebben kunnen deze ook aansluiten op rollen.

Hometrainer kopen,
waar op letten?

Hometrainer met verschillende weerstandniveaus

De weerstandsniveaus van een hometrainer zijn het equivalent van de versnellingen op je fiets. Hoe hoger je schakelt, hoe hoger de weerstand en bijgevolg hoe zwaarder de training. Een hometrainer met meer weerstandsniveaus biedt gevarieerdere trainingen aan, doordat je op zowel heel hoge als lage niveaus kan trainen. Een breed gamma van weerstandsniveaus is vooral interessant voor getrainde sporters die zich aan intervaltrainingen willen wagen.

Hoeveel gewicht op hometrainer

Het gewicht van de hometrainer is uiteraard belangrijk, maar niet enkel omdat het de gebruiker moet kunnen dragen. Het gewicht is ook een prima indicator voor de kwaliteit van de hometrainer. Een zware hometrainer is gebouwd met stevige materialen, die de duurzaamheid ten goede zal komen. Wat je absoluut wil vermijden is dat jouw hometrainer gaat schudden bij intensief gebruik. Het gewicht is cruciaal om dit tegen te gaan. Hoe zwaarder de hometrainer is, hoe stabieler hij ook zal zijn.

Hometrainer met zwaar vliegwiel

Het vliegwiel is een essentieel onderdeel van elke hometrainer. Het bepaalt de kwaliteit van de beweging en hoe vlot de hometrainer draait. Hoe zwaarder dit vliegwiel, hoe beter de rotatie zal zijn eenmaal je aan het trainen bent. Dit zorgt dus mee voor een verbeterde stabiliteit. Staar je echter niet blind op dit gewicht, want door verbeterde technologie is vooral de samenhang met het remsysteem belangrijk geworden voor een goede kwaliteit.

Het remsysteem zorgt voor de weerstand tijdens jouw training. We onderscheiden het klassieke remsysteem met remblokken van het magnetisch remsysteem. De remblokken gaan gepaard met een riem die de weerstand op het vliegwiel genereert, dit resulteert echter in minder vloeiende beweging en snellere slijtage. De betere optie is het magnetisch remsysteem, dat door magneten dichter of verder van het vliegwiel te plaatsen ook weerstand veroorzaakt. De beste optie is het inductieremsysteem dat door een wisselende elektrische stroom de sterkte van de weerstand kan bepalen. Dit levert ook een verbeterde stabiliteit van de hometrainer.

Hometrainer met trainingscomputer

De trainingscomputer van een hometrainer moet gebruiksvriendelijk zijn en zichzelf verklaren. Het geeft informatie over de belangrijkste parameters van jouw training. Zo kan je de intensiteit van je training bepalen en steeds weer progressie maken. De computer geeft de belangrijkste trainingsgegevens aan zoals hartslag, trainingstijd, afgelegde afstand en verbrande calorieën.

Een trainingscomputer die geleverde arbeid van een lichaam meet, noemen we een ergometer. Hiermee kan je de resultaten van je training nog gedetailleerder bijhouden. Tijdens je training oefen je weerstand uit op het vliegwiel, die door de ergometer kan uitgedrukt worden in “watt”. Hoe hoger deze weerstand, hoe intensiever je traint. De betere trainingscomputer laat ook toe om onder begeleiding een trainingsprogramma af te werken. Vervolgens lees je op de display af hoe je training vordert.

Om efficiënt te kunnen trainen en blessures te vermijden is een goede houding op de hometrainer fundamenteel. De verstelbaarheid van de zadelhoogte en positie van het stuur dragen bij aan een betere training. Voor oudere of geblesseerde gebruikers kan een lage instap van de hometrainer nodig zijn. De lage instap betekent dat de pedalen zich dichter bij de grond bevinden, waardoor op- en afstappen makkelijker wordt voor de minder mobiele gebruiker. Indien u van plan bent de hometrainer geregeld te verplaatsen, let dan ook op de aanwezigheid van transportwieltjes.

Verschillende soorten hometrainers

1. De klassieke hometrainer

De klassieke hometrainer is degene waar in dit artikel voornamelijk dieper op ingegaan wordt. Bij deze hometrainer zit je zoals op een normale fiets gewoon rechtop. Dit is voor de meeste mensen de beste optie.

2. De ligfiets hometrainer

Het principe is hier hetzelfde als bij de klassieke hometrainer, maar de houding is nu anders. Op deze hometrainer neem je een houding aan zoals op een ligfiets. Deze is vooral geschikt voor mensen met rugklachten of die trainen met een ligfiets.

3. De opvouwbare hometrainer

Gezien hometrainers vaak statisch zijn en redelijk wat plaats innemen, is de opvouwbare hometrainer een goed alternatief. Je kan deze snel opvouwen en wegsteken na je training, zodat je terug over je volledige ruimte in je huis beschikt. Deze fietsen zijn vaak wel minder verstelbaar en kunnen de slijtage van zware trainingen minder lang verdragen.

Beste hometrainer 2020

Het volledige onderzoek

Beste hometrainer 2021

VirtuFit iconsole HTR 2.1 hometrainer

Deze virtufit hometrainer is een perfect alternatief voor de Tunturi FitCycle 50i. Enerzijds hebben ze een gelijkaardig ontwerp, specificaties en extra’s. Anderzijds zitten ze in dezelfde prijscategorie. De FitCycle is wel een goede 20% goedkoper, wat voor sommigen toch het verschil zal maken. De extra voordelen van dit toestel maakt dat het de beste hometrainer in deze top 5 is.

Verbinding met de smartphone of tablet via bluetooth. Nauwkeurig wattage meten via de ergometer. Ingebouwde hartslagsensor. De basis vereisten van een goede hometrainer zijn aanwezig. Het verschil ligt in kwaliteit van gebruikte materialen. Alle bewegende onderdelen van dit toestel bevatten industriële kogellagers. Deze zorgen voor extra stevigheid op lange termijn. Het toestel staat stevig en kan tegen een stootje. Ook het stille magnetische weerstandssysteem is een aangenaam pluspunt.

Goede boordcomputer & tablet opties

Een voordeel in het ontwerp is dat het stuur van de virtuFit ook verstelbaar is. Hoewel dit het verschil niet gaat maken is het handig voor grote mensen om het toestel aan te passen. Nog een ander voordeel is de ingebouwde software. Zo krijg je de keuze uit 24 programmamogelijkheden waaronder 12 voorgeprogrammeerde trainingen. De programma’s en trainingen zijn makkelijk in te stellen door de scroll naast het display. Op dit display zie je je hartslag, afstand, tijd, calorieën, snelheid en wattage.

Daarbij kan je ook route’s inplannen via de app. Stel je wil even in de buurt een ronde doen, dan kan je dit instellen via google maps. Eens ingesteld kan je, opnieuw via google maps, de route volgen, alsof je echt aan het fietsen bent. Zo maak je je route iets meer waar. Iets echter. Het blijft wel op een klein scherm te volgen maar wij vonden het alvast een zeer aangename feature. Iets dat we wel vaker terugzien in de duurdere modellen.

Prijs / kwaliteit hometrainer

Er is ook een instelling om het wattage automatisch aan te passen zodat je een constante krachtsinspanning levert. Op dit aspect is deze VirtuFit een stuk beter dan de Tunturi. De Tunturi is misschien wel de betere hometrainer, maar wint niet op basis van een prijs / kwaliteit verhouding. Voor de meeste mensen is deze betaalbare virtufit de beste hometrainer.

  • Maximale gebruikersgewicht: 150 kg
  • Maximale gebruikerslengte: 200 cm

Topklasse hometrainer 2021

Tunturi Endurance E80

Gaan we naar de hoogste prijscategorie, de topklasse hometrainers, dan zien we dat er nog veel ruimte is voor verbetering. Goedkopere hometrainers hebben een hele reeks basis functies, deze luxe hometrainers hebben er heel wat meer. Logischerwijs betaal je voor dit type model om en rond de € 1000. Ben je op zoek naar een hometrainer voor af en toe te fietsen dan ga je best voor een goedkoper model. Wil je echt intensief kunnen sporten dan ben je met dit type hometrainer veel beter af. Als dit de bedoeling is dan kan je ook naar spinfietsen kijken, deze kunnen ook een zeer hoge intensiteit aan.

Deze Tunturi Endurance E80 is beter dan andere modellen binnen dezelfde prijscategorie. Het geraamte is van zeer duurzaam kunststof, hierdoor blijft het toestel redelijk licht. Het vliegwiel maakt gebruik van een V-aandrijfwiel en een elektromagneetrem als weerstand. Het maximale vermogen ligt hierbij op 440W, meer dan andere modellen. Hierdoor weet je dat je intensief kan sporten. Het zadel is comfortabel en in alle richtingen instelbaar, het stuur kan ook bewogen worden om zo de ideale positie te vinden voor jouw lichaam.

Veel trainingsprogramma’s en weerstandopties

De boordcomputer, of display, is een LCD kleurenscherm van redelijk hoge kwaliteit. Hier zit een scherm in die je toelaat de route te zien dat je aflegt. Je plant een route in, en via google maps kan je op je hometrainer het traject volgen. Daarnaast beschikt deze beste hometrainer over een brede waaier (43) trainingsprogramma’s. Met 58 weerstandniveaus kan je ook alles tot in de kleinste details regelen. Je weet ook dat dit model goed is voor in een fitness te plaatsen, je kan namelijk 10 verschillende profielen opslaan. Op de display zie je; afstand, calorieverbruik, energieverbruik, hartslag, snelheid, tijd en wattage.

Natuurlijk kan je dit toestel ook verbinden met smartphone en tablets. Zo kan alle data van het toestel, van jouw sportprestaties, overgezet worden naar een xls of app, zowel android als iOS. In tegenstelling tot andere luxe modellen kan je de hometrainer wel niet bedienen via de app. Er is ook geen ingebouwde wifi, de verbinding gebeurt via bluetooth. Met het 5 T-Rise programma kan je verschillende routes instellen en volgen op het scherm. Komt er een heuvel aan dan zal het toestel de parameters automatisch veranderen om je deze indruk te geven. Zo voelt het echt aan alsof je de berg op aan het rijden bent. Er is ook een tablethouder voor de rustige sportprestaties waar je liefst ook naar een serie kijkt.

Goede hometrainer voor thuis

Tunturi FitCycle 50i Ergometer

De beste hometrainer moet niet altijd de duurste zijn, het moet vooral binnen jouw budget passen. Dure modellen genieten van betere materialen, meer functies of een beter merk. Goedkopere modellen ontbreken enkele extra’s of zijn gemaakt van goedkopere materialen. Om een hometrainer te vinden met een goede prijs- kwaliteitsverhouding moet je al heel wat hometrainers met elkaar vergelijken. Zo weet je het snelste welke hometrainer de beste is, welke de slechtste is, en welke de beste gemiddelde koop is. De uitkomst van deze vergelijking is de Tunturi FitCycle 50i.

Bescherven als een instapmodel, of middenklasse hometrainer, door coolblue en bol.com is deze FitCylce overal wel een beetje gezien als de gemiddelde standaard. Degelijke kwaliteit, geen besparingen om het toestel goedkoop te houden, maar ook geen onnodige extras die de prijs naar boven duwen. Toch zijn er heel wat meer voordelen dan nadelen.

Hometrainer met smartphone verbinden via bluetooth

We zijn 2021 en tegenwoordig tracken heel wat sporters hun prestaties via hun verkozen app. Ook deze hometrainer kan verbonden worden met je smartphone of tablet om je prestatie en trainingsmogelijkheden te bekijken. De ergometer houdt het wattage bij, zo kan je kiezen of je voor hersteltraining gaat of voor intensief sporten. Met de ingebouwde hartslagmeter hou je je BPM in de gaten om zo je trainingsprogramma correct uit te voeren. De weerstand is zeer makkelijk te wijzigen. Deze ligt net naast het stuur en is dus makkelijk te beheren als je intensief bezig bent.

Ook het display is beter dan de goedkopere modellen. Het is groter, mooier en geeft meer informatie weer. Daarnaast wordt er ook een grafiek van je prestatie geleverd, zo zie je in één oogopslag meteen hoe goed je bezig bent. Omdat Tunturi een fan is van series zien tijdens het fietsen is ook op dit model een ruimte voorzien voor een tablet of laptop. Net onder het stuur vinden we dan een drinkbushouder….superhandig. Plots vraag je je af waarom dit ontbreekt op andere modellen. Dat zijn heel wat mooie argumenten voor een basismodel, en er zijn er zelfs nog meer!

Goed voor de zwaardere sporters

Het ontwerp van de fiets is redelijk ergonomisch. De fietser zal een rechte houding hebben doordat het zadel naar achter leunt. Hierdoor zijn de knieën ook in een juiste positie tegenover de pedalen. Het is bijvoorbeeld niet goed als de knieën verder dan de voeten gaan tijdens het fietsen. Ook het zadel is goed ontworpen. Zo kan je naar boven en naar beneden, zoals alle modellen, maar ook naar voor en achter. Voor grote mensen met lange benen is dit een absoluut voordeel en zelfs een must om de knieën te beschermen. Het stuur gaat ook zeer hoog, weeral interessant voor grote mensen.

  • Maximale gebruikersgewicht: 150 kg
  • Maximale gebruikerslengte: 200 cm

Opvouwbare hometrainer

Tunturi Cardio Fit B25 X-bike

Hometrainers nemen veel plaats in. Mensen met een beperkte ruimte om te sporten, zoals een appartement, zijn genoodzaakt om alternatieven te zoeken. Tunturi zorgt voor een andere oplossing. Een volledig opvouwbare hometrainer, even performant, en toch ontzettend efficiënt. Het X-Bike ontwerp is bedoelt om na het sporten makkelijk op te bergen. Het toestel is licht en stevig, zodat je toch intensief kan sporten. Omdat het zadel volledig verstelbaar is kan zo goed als iedereen het toestel gebruiken. Toch is er een nadeel, het stuur kan niet bewogen worden – wat voor sommigen lastig kan zijn. De rugsteun en dubbele hendels aan het zadel zorgen er wel voor dat je het stuur niet altijd vast moet houden. Zoek je naar een opvouwbaar model, dan is deze Tunturi de beste hometrainer voor jou.

opvouwbare hometrainer

Het display is zeer primitief. Je hebt een oud LCD schermpje waarop je de snelheid, afstand, hartslag en tijd kan zien. Dit is erg beperkt. Dit lijkt zeer simplistisch maar dat is ook helemaal de bedoeling. Door het kleine scherm was er ruimte voor een klein platform, zo kan je je laptop of tablet makkelijk op de hometrainer positioneren. Film kijken, werken, je boek afschrijven, allemaal dingen dat mogelijk zijn terwijl je op deze hometrainer zit.

Het vliegwiel van deze hometrainer zit onderaan de voorste steunbalk, vastgehecht aan de pedalen. Deze is klein om het ontwerp van de XBike te complementeren, maar is dus ook iets minder krachtig. Je hebt 8 verschillende weerstanden en kan hiermee dus redelijk goed doorfietsen. Het toestel meet wel geen wattage dus dat is wel wat gokwerk.

  • Maximale gebruikersgewicht: 110 kg
  • Maximale gebruikerslengte: 200cm (eerder 190cm)

Goedkope hometrainer decathlon

Domysos Bike 500 Hometrainer

Dure hometrainers hebben bepaalde voordelen maar soms zoek je ook gewoon naar een goedkope hometrainer die net genoeg heeft om te voldoen aan jouw criteria. Domyos is een erkend merk van fitness toestellen en deze Bike 500 is een voorbeeld van een goed product voor een lage prijs. Licht, makkelijk te monteren en makkelijk te verplaatsen met de ingebouwde wieltjes.

Het eerste opvallende kenmerk is dat het om een model gaat met zelf-aandrijving. Zoals bovenaan vermeld is er dus geen nood aan een stopcontact. Begin met trappen en het display zal oplichten. Stop met trappen en het toestel zal zichzelf uitschakelen door het ontbreken van energie. Vroeger was dit altijd het geval, nu heb je toestellen die een stopcontact in de buurt moeten hebben om te werken. De voetjes zorgen voor stabiliteit tijdens het fietsen.

Niet voor intensief sporten

Hoewel het ontwerp klein en handig is is de zithouding niet optimaal. Een ergonomische positie is belangrijk tijdens het fietsen om de rug en de knieën zo weinig mogelijk te belasten. Domysos heeft hier voor prijs over kwaliteit gekozen. Dit maakt het geen slecht toestel, maar als je uren op de hometrainer wil kunnen sporten dan raden we aan voor een kwalitatievere hometrainer te kiezen. Wil je een toestel om af en toe te sporten of in beweging te blijven dan is deze Domysos hometrainer meer dan geschikt.

Ook het ‘stuur’ heeft een simpel maar efficiënt ontwerp. Je kan je armen om het even hoe positioneren en zelf de beste houding uit kiezen. Let er op dat je niet teveel naar voren leunt, zo belast je de rug niet te veel. De boordcomputer is een zwart/wit display. Hierop zie je de hartslag (als je de metalen hendel vast houdt), verbrande calorieën, snelheid, afstand en tijd. Daarbij heb je de mogelijkheid om 7 trainingsprogramma’s te gebruiken en je trainingsdoel in te stellen. Wil je meer snufjes dan moet je naar een duurder model kijken. Deze Domysos hometrainer heeft alle basis behoefdheden maar daar blijft het ook bij.

goede opvouwbare hometrainer thuis

Tot zover onze lijst beste hometrainers – laatste update 14/10/2021

Lees meer berichten in de categorie ‘Home Fitness’

Comments (2)

[…] lijst ‘Beste loopband 2020’. Meer sport alternatieven nodig voor thuis? Lees ook beste hometrainer, crosstrainer of […]

[…] 5 beste crosstrainers. Voor meer sportieve alternatieven, bekijk ook de lijst beste roeimachines, hometrainers of […]

Comments are closed.

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.