Beste Ijsmachine

De beste ijsmachine volgens ons onderzoek om zelf ijs te maken is de Boretti B100. Het is uitgerust met een compressor, heeft een grote inhoud en is vrij compact. Ijsmakers met een compressor zijn het gemakkelijkst in gebruik omdat je met 1 druk op de knop roomijs kunt maken. Nadeel is dat deze toestellen een pak duurder zijn. Een ijsmachine met compressor kun je namelijk kopen vanaf 200 euro.  Ijsmachines die werken op basis van een koelelement zijn goedkoper. Je kan ze namelijk vinden vanaf 40 euro. Het nadeel is dat je het koelelement 24 uur op voorhand in de vriezer plaatsen. Onderaan het artikel kun je ons volledig onderzoek terugvinden en waar je op moet letten bij het kopen van een ijsmachine.

Onze top 7 – Beste ijsmachines

De Boretti B100 is volgens ons de beste ijsmachine die je momenteel kunt kopen. Omdat dit toestel het snelst roomijs kan maken heb je zo goed als geen ijskristallen. Omdat er geen ijskristallen zijn levert deze Boretti ijsmachine het beste en het zachtste roomijs dat je van kunt verwachten.

Omdat het een ijsmaker met een compressor is moet je enkel op de knop duwen en niet prutsen met een koelelement. Met een inhoud van 2 liter kun je gemakkelijk grote hoeveelheden roomijs maken. Nadeel is dat deze topkwaliteit aan een hoge aankoopprijs komt. Deze Boretti ijsmachine kunnen we aanraden aan iedereen die op zoek is naar het beste en voor wie prijs van minder belang is.

De Princess Ice Maker Deluxe levert gelijkaardige prestatie als de Boretti ijsmaker aan iets meer dan de helft van de prijs. Prijs-kwaliteit gezien is deze Princess ijsmachine zeer interessant omdat het ook over een compressor beschikt en een inhoud van 2 liter. Hierdoor moet je enkel op een knop duwen en moet je geen koelelement in de vriezer bewaren.

Het enigste nadeel is dat dit toestel meer dan dubbel zo hoog is als de Boretti ijsmachine. Hierdoor is het niet enkel zwaar maar ook zeer groot. Dit maakt het iets moeilijker om deze Princess ijsmaker weg te steken. Dat is ook het enige nadeel en wie een professioneel ijsmachine zoekt aan een betaalbare prijs is deze zeker een aanrader.

De Domo DO9066I is een ijsmachine met een compressor die iets goedkoper is in vergelijking met de Princess Ice Maker Deluxe. Juist zoals de Princess ijsmachine is het een vrij groot toestel ook al heeft het een kleinere inhoud van 1,5 liter. Nadeel van dit toestel is dat het vermogen 20% lager is waardoor het langer duurt om roomijs te maken. Hoe langer het duurt om roomijs te maken hoe groter de kans is op de vorming van ijskristallen.

Hierdoor smaakt het eindresultaat minder goed in vergelijk met roomijs van andere toestellen. Maar als je op zoek bent naar een professioneel toestel aan een betaalbare prijs en je nergens de Princess Ice Maker Deluxe kunt vinden dan kunnen we deze Domo ijsmaker wel aanraden.

De Solis Gelateria Pro 850 is niet zomaar een ijsmachine. Het kan niet enkel roomijs, sorbet en softijs maken maar ook frozen yogurts en gelato’s. Het verschil tussen roomijs en gelato is dat roomijs gemaakt is op basis van melk, room, suiker en eigeel. Gelato heeft in verhouding tot roomijs veel meer melk en minder room, suiker en eigeel.

Het wordt bevroren aan een lager tempo en er wordt minder lucht in verwerkt. Dit zorgt ervoor dat gelato een veel dikkere structuur dan roomijs heeft en door het lager vetgehalte komt de achterliggende smaak (vanille, aardbei, etc…) meer naar boven. Dit toestel is geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een toestel waarmee ze elk recept kunnen maken.

De Princess 282605 is juist zoals de Krups ijsmachine een die werkt op basis van een koelelement. Deze Princess ijsmachine heeft een gelijkaardige prestatie aan iets meer dan de helft van de prijs in vergelijking met de Krups ijsmachine.

Het heeft ook een inhoud van 1,5 liter en is bovendien ook uitgerust met een klepje dat je gemakkelijk open en toe kunt doen. Dit maakt van het toevoegen van ingrediënten tijdens het mengproces kinderspel. Deze Princess ijsmachine is ideaal voor mensen die graag roomijs of sorbet willen maken aan een betaalbare prijs.

De Domo DO2309I is de goedkoopste ijsmachine die we hier zullen bekijken. Deze Domo ijsmachine werkt op basis van een emmer met een koelelement. Deze emmer heeft een inhoud van 1 liter waardoor je niet al te veel roomijs kunt maken. Voordeel is wel dat deze emmer ten opzichte van de andere toestellen het minste ruimte inneemt in je vriezer.

Het grootste nadeel van deze ijsmaker is dat het de vorming van ijskristallen niet kan tegengaan omdat het redelijk lang duurt vooraleer je mengsel bevroren is. Maar aan deze prijs krijg je een compact toestel waarmee je zowel softijs, sorbet als roomijs kunt maken. Ideaal voor mensen die niet al te veel geld willen uitgeven.

De Cuisinart Ice Cream Duo heeft een unieke feature dat geen enkele andere ijsmachine heeft. Deze ijsmachine beschikt namelijk over 2 aparte ijsemmers met een koelelement. Hierdoor kun je 2 verschillende soorten roomijs tegelijkertijd maken, of je kunt ook 1 emmer roomijs en een emmer sorbet maken. Nadeel is wel dat je ruimte moet hebben in je vriezer om 2 koelelementen van 1 liter kwijt te geraken. Deze Cuisinart ijsmachine kunnen we aanraden aan mensen die graag veel verschillende smaken willen maken.

De Krups GVS241 is een ijsmachine zonder compressor maar met een koelelement. Dat wil zeggen dat je deze kom 24 uur op voorhand in de vriezer moet plaatsen voor je roomijs kunt maken. Je moet deze kom dus in je vriezer laten staan als je graag roomijs op onverwachte momenten wilt maken. Deze Krups ijsmachine heeft een kom met een inhoud van 1,6 liter. Dit is goed om in 1 keer heel wat roomijs te maken maar hou er rekening mee dat dit ook heel wat ruimte inneemt in je vriezer.

Het Onderzoek

Ijs maken met ijsmachine

Wanneer je zelf ijs wilt maken is een ijsmachine misschien wel iets voor jou. Met een ijsmachine kun je zachte ijscreme maken en experimenteren met verschillende smaken.

De meest voorkomende en betaalbare ijsmachines is een die is uitgerust met een koelelement. Dit koelelement is gevuld met een vloeistof en moet gedurende 12 tot 24 uur op voorhand in de vriezer geplaatst worden. Daarna haal je de om uit de vriezer en plaats je die in het toestel zelf. Het nadeel van deze type ijsmaker is dat je geen 2 porties vlak na elkaar kunt maken omdat het koelelement terug in de vriezer moet geplaatst worden. Deze ijsmachine is dus niet geschikt voor mensen die meer dan 1,5 liter roomijs of sorbet op 1 dag willen maken. Bijkomend nadeel is dat de kom redelijk wat ruimte in de vriezer inneemt.

Anderzijds hebben we ijsmachines die zonder koelelement werken maar met een compressor. Een ijsmachine met een compressor is duur maar is wel het gemakkelijkst om te gebruiken. Met 1 duw op de knop kun je eindeloos roomijs blijven maken. De meeste ijsmakers met een compressor werken volledig automatisch en moet je gewoon opvullen en aanzetten. Deze ijsmakers zijn vooral gericht op mensen die vaak en veel roomijs willen maken en een professioneel toestel zoeken.

Ijsmachine kopen waar op letten?

De voornaamste taak van een ijsmachine is om romig ijs te maken zonder ijskristallen. Hoe sneller je mengsel bevriest hoe lager de kans dat er zich ijskristallen kunnen vormen. Dit is de reden waarom ijsmachines met een compressor het beste resultaat leveren. Zij kunnen namelijk in de minste tijd het ijs bevriezen waardoor je zo goed als geen ijskristallen zult hebben. De tijd die andere toestellen erover doen om roomijs te maken kan sterk variëren. Maar er is geen ideale tijd om roomijs te maken, de vuistregel is hoe sneller hoe beter.

De meeste ijsmachines kunnen van 1 tot 2 liter roomijs in 1 keer maken. Wanneer je een ijsmachine met koelelement koopt is het belangrijk om hierop te letten. Hoe groter de capaciteit van het koelelement hoe meer plaats het zal innemen in de vriezer. Hou er ook rekening mee dat hoe meer roomijs je in een keer wilt maken hoe slechter het resultaat zal zijn.

Zoals we hierboven al hebben gezegd, hoe sneller het mengsel kan bevriezen hoe minder ijskristallen je zult hebben. Met andere woorden kun je een toestel met een capaciteit van 1 liter beter niet volledig benutten. Door het maar halfweg te vullen zal het mengsel sneller bevriezen en zal je eindresultaat beter zijn. Hou hier dus rekening mee wanneer je een ijsmachine gaat kopen.

Ijsmachines met een compressor zijn meestal groter dan degene die werken op basis van een koelelement. Sommige ijsmachines met een compressor nemen heel wat ruimte in zoals de Princess Ice Maker Deluxe. Aangezien een ijsmachine vrij groot is zul je deze waarschijnlijk niet op je aanrecht laten staan maar zul je deze opbergen. Kijk eens snel naar de afmetingen van de ijsmachine vooraleer je deze besteld. Want de Princess Ice maker is 49 cm hoog, 35 cm breed en 31 cm diep. Deze steek je niet in elke kast zomaar weg.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.