De 5 beste infraroodlampen van 2021

Licht- en warmtetherapie in je woning halen met een krachtige infraroodlamp

Deze lijst beste infraroodlamp dient als gids in de zoektocht naar een geschikte lamp voor warmte- en lichttherapie. Lichamelijke klachten kunnen vervelend zijn. Zeker wanneer het chronisch is kun je er vaak niets aan doen om de pijn kwijt te raken. Je kunt het echter wel verlichten door middel van warmtetherapie dmv een infraroodlamp. Als je op zoek gaat naar een infraroodlamp kom je echter veel verschillende varianten tegen. Maar welke is nou de goede voor jouw situatie, en past deze in jouw budget? Onze top 5 beste infraroodlampen kan jou op weg helpen met jouw zoektocht. Heb je meer informatie nodig, lees dan ook hoe je infraroodlampen kan vergelijken, net onder de top 5.

BEURER – IL50

Beste infraroodlamp 2021

De eerste in onze lijst beste infraroodlampen is die met het hoogste vermogen (300 W). De Beurer IL50 is een infraroodlamp tegen onder andere spierpijn die jouw spieren verwarmt en beter werkt dan de gemiddelde pijnstiller De warmtestraling is IR-A, wat het meest therapeutische infraroodlicht is dat er bestaat. Het licht en de warmte dringen door in jouw spieren, waarbij jij alleen maar het apparaat met de handvatten op de pijnlijke spieren hoeft te richten. Daarna hoef je niets meer te doen. Zodra je de timer hebt ingesteld, begint het apparaat direct te werken en kun je op het scherm zien hoe lang je nog nodig hebt. Met maximaal een kwartier wordt de pijn aanzienlijk verlicht en zijn de spieren weer soepel.

Je hebt slechts één stand op dit toestel, een halogene infraroodlamp. Deze infraroodlamp heeft ook het hoogste vermogen, wil je iets minder krachtig dan heb je keuze uit de alternatieve lampen. UV-vrij met een timer en overhittingsbeveiliging, de verschillende extra’s zorgen er voor dat dit de beste infraroodlamp van 2021 is. Alvast uit de toestellen die wij onderzocht hebben.

+ De infraroodlamp met hoogste vermogen
+ De lamp werkt door middel van IR-A
+ Overhittingsbeveiliging
–  Slechts één lichtstand

BEURER – IL21 INFRAROODLAMP

Beste prijs / kwaliteit infraroodlamp

De beste prijs /kwaliteit infraroodlamp is de Beuer IL21. Deze infraroodlamp voor de rug is namelijk niet alleen geschikt om op deze plaats de spieren los te krijgen, maar kan er ook voor zorgen dat het als infraroodlamp voor het gezicht kan dienen. De lamp pakt namelijk zowel de bovenste lagen van de huid als de spieren aan in een behandeling van 12 minuten, waardoor de pijn verdwijnt. Hiervoor zijn 5 verschillende standen beschikbaar, die ervoor zorgen dat de behandeling op de juiste plek plaatsvindt.

Dit is niet de beste infraroodlamp, maar wel één met een uitstekende prijs / kwaliteit verhouding. De helft minder duur dan bovenstaande IL50 en ook de helft van het vermogen (150W). Het maakt gebruik van een fluorecente lamp (tov halogeen) en heeft geen overbehittingsbeveiliging.

+ De UV-vrije lamp is niet schadelijk voor de huid
+ Een compacte lamp die overal geplaatst kan worden
–  Geen timer functie / Geen oververhittingsmelding

PHILIPS – INFRACARE PR3110/00

Editor’s pick 2021

Ook de Philips InfraCare PR3110/00 is een uitstekende infraroodlamp. Je kunt namelijk effectief en doelgericht aan het werk gaan, waardoor jouw lichaam gemobiliseerd wordt tegen de pijn. De kop van de lamp is verstelbaar, waardoor je hem altijd op de juiste manier neer kunt zetten. De infrarood lamp op een statief helpt jou om zelfs de kleine gebieden aan te kunnen pakken, zodat de heupen, armen en knieën ook de juiste behandeling krijgen.

Deze Philips is bijna identiek aan bovenstaande IL21. Ook op basis van prijs kunnen ze bijna niet dichter bij elkaar liggen. Onze Editor’s pick gaat naar de Philips omdat deze een timer functie heeft. Iets dat belangrijk kan zijn voor oudere mensen met een dunne huid. Je kan ook de standaard makkelijk verzetten, wat niet kan bij de IL21. Daarnaast moet je wel weten dat de IL21 geniet van 5 lichtstanden, deze Philips slechts één. Beiden zijn goed en verdienen hun plaats in onze lijst beste infraroodlamp 2021.

+ Met de timer kun je de infrarood lamp op het aantal minuten instellen
+ Een UV-vrije lamp welke niet schadelijk is voor de huid
+ Goede prijs / kwaliteit verhouding

BEURER – IL11

Goedkope infraroodlamp

De infrarood lamp tegen spierpijn waarbij de warmte direct doordringt in jouw spieren. De IR-B verlichting bij deze compacte tafellamp zorgt er daarbij ook voor dat de bovenste lagen van je huid worden verwarmd. Hiervoor heb je slechts 12 minuten nodig. De pijn wordt aanzienlijk minder, terwijl je comfortabel op een stoel kunt gaan zitten en de lamp in een van de vijf standen kunt richten. De infrarood lamp op statief is hierdoor een ideale manier om even tot rust te komen en ervoor te zorgen dat je weer vrijer kunt bewegen.

+ Direct resultaat door vrijer te kunnen bewegen
+ Het licht van de infrarood lamp is UV-vrij
+ Je kunt de lamp ook op jouw bureau plaatsen

BEURER – MG40

Massagegun / infraroodlamp

Het mag dan niet direct een standaard infraroodlamp zijn, deze Beurer MG40 is als massageapparaat geschikt om door middel van infrarood jouw spieren volledig te bewerken. De infraroodlamp in het massageapparaat heeft hier namelijk de nadruk op liggen, waardoor het effect van de vibratie een stuk groter wordt. Het apparaat dringt diep tot de spieren door, waardoor ieder punt van het lichaam te behandelen is. De infrarood lampen zijn ideaal tegen spierpijn en jezelf masseren wordt een fluitje van een cent.

Interesse in een handmassagepistool, bekijk dan ook de lijst handmassage apparaten.

+ Je kunt ieder deel van het lichaam masseren
+ De infraroodlamp maakt jouw spieren losser
– Je moet alle onderdelen zelf verstellen tijdens het gebruik

Beste infrarood lamp 2020

Tot zover onze top 5 selectie beste infraroodlamp
Meer artikels tegen spierpijn nodig? Lees dan ook de lijst beste voetmassage apparaten of massagekussens.

Infraroodlampen vergelijken

Hoe werkt een infraroodlamp?

De beste infraroodlampen helpen jou om van je pijnlijke spieren af te komen. Want wat doet een infraroodlamp? De warmte die ervan af straalt, trekt namelijk tot diep in de spieren door, waardoor een infraroodlamp tegen spierpijn je binnen een kort tijdsbestek van pijn af helpt. Hoe lang je de infraroodlamp gebruiken moet, is afhankelijk van het apparaat dat je aangeschaft hebt. Gemiddeld is dit in slechts een kwartier gebeurd, waarna je weer heerlijk ontspannen bent en zelfs huidaandoeningen als sneeuw voor de zon kunnen verdwijnen.

Een infraroodlamp is hiervoor in drie verschillende golflengtes in te delen, namelijk IR-A, IR-B en IR-C. Afhankelijk van deze stralingen is er een infraroodlamp voor rugklachten, een infraroodlamp voor het gezicht en een infraroodlamp voor alle lichamelijke klachten te verkrijgen. Je moet daarom altijd goed opletten welke lamp je aanschaft, zodat je de beste behandeling voor jouw lichaam kunt krijgen. Vaak staat er bij de aankoop bij waarvoor deze geschikt is, maar dan moet je wel precies weten waar je op moet letten.

Infraroodlamp tegen pijn

Infraroodlamp tegen de pijn kopen

Als je vaak last hebt van pijn, dan kan het lastig zijn om te bewegen. Veel dagelijkse bezigheden kunnen hierdoor niet meer gedaan worden en je wordt ook belemmerd in jouw sociale leven. Door middel van een infraroodlamp tegen de pijn kun je ervoor zorgen dat de spieren weer losser worden en de pijn aanzienlijk vermindert. Want wat doet een infraroodlamp? Jouw spieren opwarmen, zodat er beter tot het weefsel doorgedrongen kan worden. Je gaat in slechts een kwartier tijd merken dat er grote vooruitgang in zit en je vrijwel pijnvrij kunt bewegen en jouw werkzaamheden kunt hervatten. Ook wel gekend als lichttherapie.

infrarood therapie tegen pijn

Infraroodlamp kopen,
waar moet ik op letten?

Type infraroodstraling

De verschillende golflengtes waarmee de beste infraroodlampen zijn uitgerust zorgen ervoor dat je precies weet waarvoor de lamp bedoeld is. De IR-A, welke ook wel de korte golf wordt genoemd, is de meest therapeutische straling. Deze zorgt er niet alleen voor dat jouw huid goed verzorgd wordt, maar dringt ook dieper in de huid door. Hierdoor is het de ideale infraroodlamp tegen spierpijn en kunnen reumatische klachten verlicht worden. Want hoe warm wordt een infraroodlamp? In principe niet heel warm, maar jouw spieren worden doeltreffend verwarmd, waardoor ze losser worden en het weefsel ook soepeler wordt. Je gaat hierdoor in slechts enkele minuten al verschil voelen.

De IR-B golf, de middengolf, dringt door tot de bovenste huidlagen. Het grote verschil met de IR-A golf is dat deze minder diep doortrekt, waardoor de dieptewarmtewerking hier niet van toepassing is. Wel kan deze ertoe leiden dat veel lichamelijke kwalen die met de spieren te maken hebben beduidend minder worden, waardoor de dagelijkse werkzaamheden kunnen worden hervat. De IR-C, de lange golf, is voornamelijk voor het verwarmen van lucht, waardoor alleen de bovenste huidlaag wordt aangepakt. Deze zul je daarom ook vrijwel nooit tegenkomen bij een infraroodlamp tegen spierpijn.

Infraroodlamp met timer en automatische uitschakeling

Veel infraroodlampen mag je maar voor een bepaalde tijd gebruiken. Hoewel je eerst altijd zelf de tijd bij moest houden en de lamp handmatig uit moest zetten, zijn tegenwoordig veel van de beste infraroodlampen uitgerust met een timer. Je mag de infraroodlamp namelijk maar maximaal 15 minuten gebruiken, waarna de lamp weer van de plek afgehaald moet worden. Je kunt de timer daarom instellen op het gewenste aantal minuten, waarbij je vaak ook bij kunt houden wat de resterende tijd is. Deze lampen schakelen soms ook nog automatisch uit wanneer de tijd om is.

Welke soort infraroodlamp

De lampen in de infraroodlamp kunnen aanzienlijk verschillen en daarbij ook nog in prijs een groot verschil maken. Welke lampensoort je erin hebt, is dus voornamelijk afhankelijk van jouw budget. Net als bij gewone verlichting ga je namelijk zien dat een gloeilamp vele malen goedkoper is dan een halogeenlamp. Echter zijn gloeilampen over het algemeen ook minder zuinig. Niet alleen ga je dit merken aan een apparaat dat op batterijen werkt, maar ook wanneer het apparaat gebruik maakt van stroom. Wil je dus op de lange termijn besparen, dan zijn de beste infraroodlampen de halogeen-varianten. In kwaliteit maakt het over het algemeen echter niet veel uit.

Kantelbaar

Infraroodlampen komen in verschillende soorten en maten. Veel lampen zijn recht toe recht aan, waardoor je niet altijd even doeltreffend een plaats kunt behandelen. Een infraroodlamp op statief kan bijvoorbeeld wel kantelen, waardoor je deze in een andere hellingshoek kunt plaatsen om een bepaald lichaamsdeel te behandelen. Als je de hoek kunt aanpassen kun je namelijk al heel anders te werk gaan dan wanneer de lamp maar op een bepaalde manier kan staan. Sommige modellen zijn daarnaast ook in hoogte verstelbaar, waardoor je nog meer mogelijkheden krijgt.

Verschillende soorten Infraroodlampen

Tafelmodellen

Infraroodlampen die als tafelmodel dienen kun je neerzetten op een tafel, bed of op een andere plaats in jouw huis. Hierdoor kun je de lamp voor jezelf op de juiste hoogte plaatsen, waarna de lamp de warmte in de juiste richting straalt. Je moet er dan wel rekening mee houden dat het voornamelijk om de makkelijk te bereikbare delen van jouw lichaam gaat. Denk bijvoorbeeld aan jouw rug, armen en benen. De dieptewarmte zal anders niet aankomen, waardoor jouw spieren ook niet op de juiste manier geholpen gaan worden en je met de pijn rond blijft lopen.

Staande of hangende lampen

Als je voornamelijk naar een infraroodlamp voor rugklachten op zoek bent, dan zijn staande of hangende infraroodlampen het beste voor de behandeling. Deze zijn namelijk vaak zo uitgerust dat je eronder kunt gaan liggen en je dus niet in vreemde bochten zou moeten wringen of moet sjouwen met de lamp voordat je deze kunt gaan gebruiken. Het enige wat jij hoeft te doen is de lamp aan te zetten, te genieten en te wachten tot de tijd voorbij is. Zo kun je ervoor zorgen dat jouw rug minder pijnlijk aanvoelt en je weer vrijer kunt bewegen en van jouw bezigheden kunt genieten.

Beste infraroodlamp 2020

Tot zover ons artikel ‘beste infraroodlamp 2021’ – Laatste update 16/11/2021

Lees meer artikels binnen de categorie ‘verzorging’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.