De 5 beste iPads van Apple 2021

Je wil iOS, je wil Apple, dan kan je alleen maar kiezen voor de kwalitatieve iPads.

Voor de echte Apple fans gaan we verder in de zoektocht naar de beste iPad van 2021. Voorlopig zijn er nog geen nieuwe modellen uitgebracht en teren we verder op de Apple iPads van 2019. Hoewel een iPad gelijk is aan een tablet is het merk Apple gekend voor hun unieke iOS software. Deze is zeer gebruiksvriendelijk, en gekoppeld met kwalitatief materiaal zorgt dit voor een lijst van premium tablets, de iPad. Omdat er heel wat versies bestaan, van iPad Pro – tot Mini of de nieuwste generatie iPad Air. Wat zijn de verschillen, welke is de beste, waar op moet je letten, we bekijken het allemaal in ons onderzoek onderaan dit artikel. Weet je zeker dat je één van de beste Apple iPads van 2021 wil, bekijk dan onze top 5.

APPLE IPAD PRO 11-INCH

De iPad Pro modellen van 11 en 12.9 inch zijn zo goed als identiek, op hun grootte na. Ze zijn makkelijk te gebruiken met de Apple Pencil, of met je vingers. De iPads werken perfect samen met Mac en iPhone, en het besturingssysteem iOS is gebruiksvriendelijk, eenvoudig te updaten en te back-uppen. Het heeft een uitgebreid aanbod aan apps, met veel mogelijkheden voor tekenen, schrijven en voor het bewerken van foto’s, audio en video. Het enige nadeel is dat deze versie al dateert van 2018 – we wachten dus vol verwachtingen op de 2021 update.

Op de iPad Pro kun je ook een Apple Smart Keyboard aansluiten. Dit toetsenbord ligt wel iets minder goed in de vingers dan de concurrent van Microsoft (de Microsoft Type Cover). Een ander minpuntje in vergelijking met de tablets van Microsoft is dat het aanbod van apps om te coderen of aan webdesign te doen, beperkt is. Bij iPads is ook niet eenvoudig om externe harde schijven aan te sluiten, bestanden te delen met een team, of een muis te gebruiken.

“Beste Apple tablet” – Doorgelicht

APPLE IPAD AIR 3E – 2019

De derde generatie iPad Air kan zo goed als alles wat de iPad Pro kan: dezelfde apps kunnen geïnstalleerd worden, multitasken werkt op dezelfde manier, en er is een Smart Connector om een extern toetsenbord aan te sluiten. Het scherm is echter kleiner en opladen gebeurt met de typische Lightning-oplader, in plaats van USB-C. Uniek aan deze iPad is het gebruik van een A12 processor, een zeer krachtige processor. Het scherm is 10,5-inch groot.

De iPad Air komt met verschillende opties. Een belangrijke keuze om te maken is de internet verbinding. Wil je onderweg makkelijk met 4G verbinden via een SIM, dan koop je best de 4G versie. Anders kan je enkel via wifi online, natuurlijk kan je via deze manier ook een hotspot maken en zo de wifi functie gebruiken. Toch is dit meer werk, onze voorkeur gaat naar de nieuwere 4G versie met 256GB opslagruimte. De iPad Air is beschikbaar in 3 kleuren, ook hier moet je een persoonlijke voorkeur geven.

“Krachtige iPad voor onderweg” – Doorgelicht

APPLE IPAD 2019 – FULL SPEC

Volgens onze lijst van “beste tablets 2021” is deze Apple iPad (van 2019) de beste prijs / kwaliteit tablet. Hij gebruikt dezelfde A10 processor als zijn voorganger van 2018, maar heeft wel 3GB RAM in plaats van 2GB RAM geheugen. Hierdoor kun je iets betere prestaties verwachten maar niets wereldschokkend. Kun je aan een iPad van 2018 geraken voor een interessante prijs dan kunnen we dat zeker aanraden. Buiten het RAM geheugen en het iets groter scherm zijn er geen verschillen tussen de twee modellen. Het basismodel heeft een opslagruimte van 32GB wat niet voldoende is voor de meeste gebruikers. We raden aan om ofwel voor de 128GB versie te gaan of om een abonnement op iCloud te nemen. Via iCloud kun je 50GB aan foto’s, video’s en andere bestanden opslaan in de Cloud voor 0,99 euro per maand.

Deze tablet heeft een mooi en licht design met een mooi LCD scherm van 10,2 inch. Het scherm heeft een aspect ratio van 4:3 en een resolutie van 2160 x 1620 pixels. Als je graag naar series en films kijkt is de iPad ook een van de beste tablets voor Netflix. Dankzij Widevine ondersteuning kan hij series en films in Full HD (1080p) streamen, iets wat niet alle tablets kunnen. Voor de mensen die graag een toetsenbord hebben voor hun tablet kunnen voor deze iPad de Smart Keyboard Cover kopen. Dit toetsenbord heeft een dubbele functie omdat het ook als hoes kan gebruikt worden waardoor het een streepje voor heeft op andere Bluetooth toetsenborden. Ook sluit het aan op de Smart Connector waardoor je het ook nooit moet opladen. Nadeel is wel dit toetsenbord ongeveer 170 euro kost en dat vinden wij redelijk duur.

APPLE IPAD MINI 5

Eerder op zoek naar een kleine iPad dan komen we uit bij de iPad Mini. Hiervan bestaan er al 5 generaties, waarvan de Mini 5 tegenwoordig het vaakst verkocht wordt. Deze versie van de iPad is een tussenversie – tussen smartphone en tablet. Door beperkte functionaliteiten (tegenover de iPhone) is dit Apple product redelijk goedkoop. Een goede keuze als je op zoek bent naar een goedkope compacte iPad.

Hier moet dezelfde keuze gemaakt worden als andere iPads. Een versie met wifi, of wifi + 4G. Afhankelijk van je gebruik heeft dit een invloed op jouw keuze en de prijs. Ook de opslagruimte kan uitgebreid worden, van 64GB naar 256GB. Hoewel we over een mini iPad spreken heeft het dezelfde krachtige processor chip – A12. Het speciale retina scherm zorgt voor zeer mooie beelden. Apple vond ook dat dit kleine scherm geen nood heeft aan de speciale Apple Pencil, op deze iPad werk je dus gewoon met de vingers.

“Kleine iPad” – Doorgelicht

APPLE IPAD 2019 – LOW SPEC

Hoewel deze iPad ook gekend staat als één van de beste – door enkele functionaliteiten weg te nemen wordt het ook nog de goedkoopste. Enerzijds beperken we ons tot enkel Wifi te gebruiken. Ben je onderweg dan maak je een hotspot aan om online te geraken, ben je op cafe dan zal er wel ergens wifi beschikbaar zijn. Anderzijds verlagen we het geheugen naar de laagste optie, 32GB. Door deze twee aanpassingen wordt de prijs van deze tablet (meer dan) gehalveerd. Zo heb je een nieuwe Apple iPad van 2019 voor € 350.

Let goed op, tegenover de bovenstaande iPad 2019 heb je – Geen Apple Pencil 1, Geen Smart Keyboard, weinig geheugen en geen 4G verbinding. Ook de processor is iets minder sterk, ipv de A12 gebruiken we hier de A10 Fusion. Ook de batterijduur is goed in orde door de verlaagde specs.

“Goedkope Apple iPad” – Doorgelicht

beste apple ipad

Tot zover onze top 5 Beste ipad van 2021.
Eerder op zoek naar een tablet – lees dan onze Top 5 beste tablets.
Nog alternatieven nodig, bekijk dan ook de Top 5 beste Microsoft Surface en tablets voor kinderen.

Apple iPads vergelijken

Wat is een Apple iPad tablet?

iPad is een lijn van tabletcomputers ontworpen, ontwikkeld en op de markt gebracht door Apple Inc., waarop de mobiele besturingssystemen iOS en iPadOS draaien. De eerste iPad werd uitgebracht op 3 april 2010; de meest recente iPad-modellen zijn de zevende generatie iPad, uitgebracht in 2019; de vijfde generatie iPad mini, uitgebracht op 18 maart 2019; de derde generatie iPad Air, uitgebracht op 18 maart 2019; en de 11-inch (280 mm) en derde generatie 12,9-inch (330 mm) iPad Pro, uitgebracht op 7 november 2018.

De gebruikersinterface is opgebouwd rond het multi-touch scherm van het apparaat, inclusief een virtueel toetsenbord. Alle iPads kunnen verbinding maken via Wi-Fi; sommige modellen hebben ook mobiele verbinding via 4G en binnenkort 5G. iPads kunnen video’s opnemen, foto’s maken, muziek afspelen en internetfuncties uitvoeren, zoals webbrowsen en e-mailen. Andere functies – spelletjes, referentie, GPS-navigatie, sociale netwerken, enz. – kunnen worden ingeschakeld door apps te downloaden en te installeren. Vanaf maart 2016 heeft de App Store meer dan 1 miljoen apps voor de iPad van Apple en derden.

Verschillende types iPad

Er zijn in de loop der jaren in totaal 21 iPad-modellen geweest, die we kunnen onderverdelen in vier submerken:

Apple iPad

iPad, iPad 2, iPad 3, iPad 4, iPad 9.7in (2017), iPad 9.7in (2018), iPad 10.2in (2019)

Apple iPad Air

iPad Air, iPad Air 2, iPad Air (2019)

Apple iPad Mini

iPad mini, iPad mini 2 met Retina-display, iPad mini 3, iPad mini 4, iPad mini (2019)

Apple iPad Pro

iPad Pro 12.9in (2015), iPad Pro 9.7in (2016), iPad Pro 10.5in (2017), iPad Pro 12.9in (2017), iPad 11in (2018), iPad 12.9in (2018).

beste ipad van 2020

Apple iPad kopen,
waar op letten?

iPad met 4G, 5G of wifi

Sommige iPads zijn alleen met Wi-Fi, en sommige bieden ook mobiele connectiviteit, zolang je een SIM hebt. U kunt snel zien of uw iPad in staat is tot mobiele connectiviteit door de SIM-kaartgroef aan de zijkant te zoeken. Als je er een ziet dan is het een Wi-Fi + cellulair model. Zo niet, dan is het alleen Wi-Fi.

Tegenwoordig heeft men de keuze tussen iPads die enkel op wifi werken, andere duurdere versies hebben een SIM kaart slot, waardoor je 4G en binnenkort 5G kan gebruiken op je tablet. Op deze manier is de tablet eerder een vervanging van de smartphone, voor welbepaalde taken.

Groot of klein scherm

De meeste geteste modellen hebben een schermgrootte tussen de 11 en 13 inch. Hiermee zijn de tablets klein genoeg om makkelijk mee te nemen, zonder in te boeten op gebruiksgemak. Voor de goedkopere modellen bekeken we de modellen die groter zijn dan 9.7 inch.

iPad met toetsenbord

Touchpad en staander: Pro tablet toetsenborden zijn vaak niet zo goed als deze van een laptop, omdat ze meestal ingebouwd zijn in de cover. Toch is het belangrijk dat ze een degelijk gebruiksgemak bieden. Het is aanvaardbaar dat deze toetsenborden een beetje meebuigen met de vingers, maar dit mag je niet afleiden. Probeer het toetsenbord dus zeker uit als je er een koopt. Verder is het ook belangrijk om er op te letten dat de staander het scherm in verschillende hoeken kan zetten.

Lichte tablet

Een goede Pro tablet en het toetsenbord samen zouden niet veel meer mogen wegen dan een ultrabook. De tablets zelf zijn best ook zo licht mogelijk, om een optimaal gebruiksgemak te garanderen wanneer ze gebruikt worden om te lezen of te tekenen. De meeste modellen die wij getest hebben, wogen samen minder dan 1,5 kg. De kleinere tablets van 10 à 11 inch wegen meestal rond de 500 gram, terwijl de 12 en 13-inch modellen eerder 600 à 700 gram wegen.

Prestaties

Voor Windows tablets raden we dezelfde specificaties aan die we zoeken in een goede ultrabook: een Intel Core processor vanaf de 8e generatie (zoals i5-8250U), minstens 8 GB werkgeheugen en 256 GB opslag. Als je Photoshop of andere intensieve apps wil gebruiken, raden we aan om te kijken voor 16 GB werkgeheugen, wat zal zorgen voor een betere performantie

Bij Apple heb je geen keuze tussen voor de processor of het geheugen, maar we raden de versies met 256 GB opslagruimte aan. De standaard van 64 GB is voldoet als minimum, tenzij je veel foto’s of video’s bewerkt.

Goede batterij

zowel de tablets op Windows als ChromeOS doorstonden minstens 6 uur lang onze batterijtest. Hiermee kunnen we dus zeggen dat ze zeker een volledige werkdag of een (middel)lange vlucht meegaan voordat je ze opnieuw moet opladen. Ons programma voor de batterijtest werkt helaas niet op iPads, maar nadat we deze meerdere dagen gebruikten, kunnen we ook hiervoor met vertrouwen zeggen dat je ze minstens een volledige werkdag kan gebruiken.

iPad met apple pencil

Apple Pencil is een draadloze stylus pen accessoires ontwikkeld door Apple Inc. voor gebruik met ondersteunde iPad tablet computers.

De eerste generatie Apple Pencil werd samen met de eerste generatie iPad Pro onthuld op 9 september 2015. De Pencil wordt ondersteund door de eerste en tweede generatie iPad Pro modellen, de zesde generatie iPad uitgebracht in 2018, en de 2019 releases van iPad Mini, iPad Air, en iPad. Hij communiceert draadloos via Bluetooth en heeft een verwijderbare dop die een Lightning-connector verbergt die wordt gebruikt om op te laden.

De tweede generatie Apple Pencil werd in 2018 onthuld en is uitsluitend compatibel met de derde generatie iPad Pro. De kleine wijzigingen in het ontwerp omvatten aanraakgevoelige gebieden die kunnen worden aangesproken om acties uit te voeren binnen ondersteunde apps en het draadloos opladen via een magnetische connector aan de zijkant van het apparaat in plaats van via een fysieke verbinding

de beste Pro tablets kosten ongeveer evenveel als een goede ultrabook. De meeste kosten tussen de 1.200 en 1.500 euro, wanneer je er ook het apart aan te schaffen toetsenbord, hoesje en pen bijtelt. Degelijke opties voor een kleiner budget zijn er voor 500 à 600 euro, al zijn de mogelijkheden met deze versies vaak beperkt. Wanneer je niet wil inboeten op cruciale eigenschappen of geheugen, moet je rekenen op 1.000 euro voor een middenklasse tablet. Maar wees gerust, de high-end opties van 2.000 euro of meer zijn voor de meeste mensen ook niet nodig.

ipad online vergelijken

Tot zover het artikel ‘Beste ipad 2021’ – Laatste update 21/10/2021

Lees meer berichten in de categorie ‘Computers’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.