Zon, tuin, cocktails en een jacuzzi. Voor de meesten is het een droomscenario, voor anderen is het hun volgende aankoop. In dit artikel gaan we op zoek naar de beste jacuzzi voor thuis (niet binnen natuurlijk). Deze komen in verschillende vormen, van een houten jacuzzi op kolen tot een opblaasbare jacuzzi voor maximaal 4 personen. Er zijn veel keuzes, vandaar deze top 5 beste jacuzzi voor thuis.  In een jacuzzi zitten is de perfecte manier om een dag af te sluiten. Het is ontspannend en kan een echt moment van quality time zijn voor jou en je partner of je gezin.

TOP 5 – Beste jacuzzi voor thuis 2021

INTEX – PURESPA BUBBEL MASSAGE SET

Beste opblaasbare jacuzzi voor 4 personen

Deze jacuzzi van Intex is opblaasbaar en je kan er met vier personen inzitten. Het bad kan tot 40°C verwarmd worden en je kan het buiten gebruiken zolang de buitentemperatuur minstens 4°C is. Je moet een plaats vinden in je tuin of op je terras die 145 cm x 71 cm groot is. Dit krijg je er allemaal bij: een afdekzeil incl. luchtzak, een filterpomp, een filtercartridge, een grondzeil, drijvende chloordispenser, teststrips en een controle unit met bedieningspaneel.

WHIRLPOOL BESTWAY LAYZ-SPA

Beste opblaasbare jacuzzi voor 6 personen

Zoek je een opblaasbare jacuzzi die meer personen kan ontvangen? Whirlpool Bestway LayZ-spa jacuzzi is 206 cm x 192 cm (900 liter water) en bevat dus genoeg ruimte voor zes personen. Maar liefst 80 airjets zorgen voor je massage en bubbels. De jacuzzi is gemakkelijk op te zetten en te gebruiken. Inclusief afdekhoes, filter en cartridge.

HONOLULU JACUZZI

Grote jacuzzi voor 6 personen

Heb je een hoger budget of zoek je naar een grote opblaasbare jacuzzi die tot 6 personen kan accomoderen, dan is de Honolulu een goede match. Dit model is zeer populair en wordt veel verkocht door zijn grootte. De meeste opblaasbare jacuzzi’s bieden plaats voor 4 personen, met 2 extra spots heb je ook ruimte om te liggen en drijven.

Bubbels worden geleverd door 120(!) bubblejets, dit is heel wat meer dan andere toestellen. Je krijgt ook een grondkleed, spafilter & chloordrijver, alsook een afdekhoes om het water properder te houden. Verwarming kan je instellen tot 40° celsius, wat wij voldoende vinden. Je koopt met Honolulu ook kwaliteit. De buitenlaag bestaat uit drie lagen om de jacuzzi te beschermen tegen steken of scheuren. Gebeurt dit toch dan kan je met de reparatiekit de gaatjes opvullen. Het bedienen gebeurt via een LCD-display.

Kirami Breezy Hottub

Beste houten jacuzzi

Een jacuzzi met een buitenkant van hout heet in feite een hottub. Een hottub werkt met een kachel in plaats van een motor. Deze hottub van Kerami voor 6 personen is gemaakt uit Finse sparren. Je kan hem bestellen in verschillende kleuren en hij heeft een mooie afgewerkte binnenkuip. Ledverlichting aanvragen is mogelijk!

INFINITE CHAMPION

Goede koop jacuzzi

Ben je eerder op zoek naar een van de goedkoopste modellen? In deze jacuzzi kunnen vier personen genieten en hij kost maar rond de €450. Hij is 154 cm x 110 cm groot en bevat 120 airjets. Je kan hem verwarmen tot 40°C en hij komt met een filter, pomp, verwarming en thermisch grondzeil.

beste jacuzzi voor thuis

Tot zover onze top 5 beste jacuzzi’s van 2021.
In de winter kan het best fris zijn om op je terras naar je bad te lopen. Daarom kan je je een goede terrasverwarmer aanschaffen.
Verder van de tuin genieten? Lees ook de lijst beste trampoline’s voor de kinderen.

Jacuzzi’s vergelijken

Binnen versus buiten jacuzzi’s

Er bestaan jacuzzi’s in alle soorten en maten. Er zijn opblaasbare bubbelbaden, zoals die van Intex, maar ook bubbelbaden met houten constructie. Er zijn er die je best binnen in je huis plaatst en er zijn er die geschikt zijn voor in je tuin. Hoe gemakkelijker je toegang hebt tot je jacuzzi, hoe meer je hem zal gebruiken.

Als je het bubbelbad binnen plaatst, kan je genieten van de volledige privacy. Natuurlijk moeten de deuren in je huis wel breed genoeg zijn zodat je de jacuzzi binnen kan laten leveren – tenzij je voor een opblaasbare variant gaat. Je moet er ook op letten dat de ondergrond het gewicht van de jacuzzi aankan.

Als je kiest voor een jacuzzi die je buiten plaatst, moet je er opnieuw op letten dat de ondergrond egaal en stevig genoeg is. De jacuzzi gevuld met water en een aantal personen kan al snel 300 kg wegen. Daarom plaats je hem best op een stevig terras of een betonnen chape. Plaats hem niet te ver in de tuin zodat je in de winter niet te ver moet stappen.

opblaasbare jacuzzi thuis 4 personen

Hoe groot is een jacuzzi?

Nu je weet waar je je bubbelbad gaat plaatsen, moet je jezelf afvragen met hoeveel personen je er meestal in wilt. Zo weet je hoeveel zitplaatsen moeten voorzien zijn. Gaan enkel jij en je partner ervan genieten? Dan zal een kleine jacuzzi voor 2 personen volstaan. Wil je er met het hele gezin of vrienden in, dan kies je beter een voor 4, 5 of 6 personen. Er bestaan zelfs modellen met 10 zitplaatsen!

Welke extra opties zijn er?

Een jacuzzi is uitgerust met massagejets die zorgen voor extra relaxatie. Daarbij onderscheiden we onder andere deze drie soorten: de powerjets die zoals het woord het zegt extra veel kracht uitoefenen op je lichaam; de roterende jets die het lichaam meer strelen en ten slotte de vibrerende jets die zorgen voor lichte vibratie op het lichaam.

Naast de massagejets zijn er nog een aantal extra opties zoals de integratie van een muziekinstallatie zodat je meteen iedereen in de juiste sfeer kan brengen (zen, party, en meer) of de integratie van ledverlichting, opnieuw om de sfeer te bevorderen. Bepaalde jacuzzi’s scheiden ook geuren af zodat al je zintuigen geprikkeld worden.

opblaasbare jacuzzi vergelijken

Hoeveel verbruikt een jacuzzi?

Voordat je een jacuzzi aankoopt, weet je best hoeveel kosten je naast de aankoopkosten nog zal hebben. Zo kom je niet voor een onaangename verrassing te staan. Hoeveel een bubbelbad verbruikt, hangt er uiteraard van af hoe vaak je hem gebruikt en welk model je gekozen hebt.

Als we als voorbeeld nemen dat je jacuzzi buiten staat, je hem om de twee dagen een half uur zou gebruiken en je hebt een model voor 6 personen (volume van ongeveer 1.000 liter water), dan mag je ongeveer € 1 per dag rekenen voor je water- en elektriciteitsverbruik. Hierbij heb je dan het water ongeveer drie keer per jaar vervangen.

Tips om je waterverbruik te beperken

Er zijn een aantal tips om het verbruik van een jacuzzi die buiten staat te beperken. Ten eerste kan je je een isolatiedeksel aanschaffen dat de jacuzzi volledig afdekt. Hierdoor kan je de koude wat beperken.

Verder is het voordeliger van de jacuzzi constant te verwarmen (als je hem regelmatig gebruikt) in plaats van telkens van volledig koud naar 38°C te brengen. Dit laatste vraagt namelijk meer stroom.

Je kan ook letten op de wandisolatie van de jacuzzi. Dikke wanden zorgen voor een betere afscherming van de kou, waardoor je minder moet verwarmen.

Hoe moet ik een jacuzzi onderhouden?

Om ervoor te zorgen dat je jacuzzi zo lang mogelijk meegaat, moet je het goed onderhouden. Het onderhoud bestaat in de eerste plaats uit het water regelmatig vervangen. Met regelmatig bedoelen we om de 3 à 4 maanden. Het maakt hierbij niet uit hoe vaak je je bubbelbad gebruikt. Water dat stilstaat moet af en toe vervangen worden. Denk maar aan dode bacteriën en gebruikte chemicaliën.

Ten tweede moet je af en toe de filter proper maken en na een tijd vervangen. Dat zal je 5 keer per jaar moeten doen, afhankelijk van het type filter dat je gebruikt. De laatste stap is af en toe de leidingen proper maken. Dit kan je gemakkelijk doen in combinatie met het verversen van het water. Hiervoor bestaan een aantal onderhoudsproducten.

Tot zover ons artikel ‘beste opblaasbare jacuzzi’s 2021’ – Laatste update 26/04/2021

Lees meer artikels binnen de categorie ‘Tuin’

Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.